icon

Nechali by ste tínedžera spať cez prázdniny do obeda?

18. júl 2026

Syn má 15 a odkedy sú prázdniny, režim išiel úplne bokom.
Večer je dlho hore, ráno vstane pomaly na obed. Nejde o to, že by nič nerobil, doma pomôže, aj von chodí, len ten spánok má celý otočený. Ja mám pocit, že cez prázdniny by mohol mať voľnejší režim, muž zas hovorí, že takto sa zlenivie úplne.
Nechávate tínedžerov cez prázdniny spať dokedy chcú, alebo držíte aspoň nejaký režim?

Strana
z3
anika
Včera o 10:25

@anonym_autor ano, oni to potrebuju

marrya
Včera o 12:54

Samozrejme ze ho treba nechať spať, ved ma prázdniny...pokiaľ doma pomôže a je ok tam nevidím jeden dôvod ho budiť,ved v septembri sa ešte skôr nastáva.
Nechaj ho žiť a pospať si,je to úplne OK

marrya
Včera o 12:56

Moja dcéra sportuje vrcholovejsie,ma 15, po nociach sa neflaka , ani by sme jej to nedovolili... spáva už o 21.30,výnimočne neskôr z toho športu ju večer vypne,niekedy aj cez deň zaspí keď ma náročnejšie tréningy,aj doma niečo pomôže za mňa je ok ze spi dlhšie

betulinka1
Včera o 13:11

@anonym_autor my budime a ani nenecháme ponocovat. Hore mozu byt max. do 23:00 a rano budime 10:00 az 10:30

minka80
Včera o 13:24

@anonym_autor ano nechavam, nech si uziva bezstarostny zivot kym moze. Skonci skola, zacne praca a po zbytok zivota bude musiet skoro rano vstavat.

anonym_7449aa
Včera o 13:26

@anonym_autor podľa toho dokedy. Ja poznám chlapcov, ktorí do 6h ráno hrajú videohry a potom do 15-tej spia. Ako taký režim by zrejme neprešiel ale ak je o čosi dlhšie hore a o čosi dlhšie spí ako zvyčajne tak v tom nevidím problém. Jedine keby má hentak úplne prehodený režim, to si nemyslím, že je prospešné pre zdravie.

efka77
Včera o 14:28

Ja mojmu nechavam cez prazdniny volny rezim.
Ak su dni ze nikam nejdeme,nech kludne spi. Je teraz dlho hore. Pozerava aj MS takze spat aj o 2-hej ide.
Ak ma program s kamosmi,vstane kedy potrebuje.
Chcem aby mal prazdniny v pohode,nasilu ho budit nebudem.
Ale ked sme boli napr s kamosmi pri mori a mali sme vylety budila som ho aby sme si mohli nieco zazit

anonym_9e9651
Včera o 14:45
@hederamonstera

@anonym_9e9651 nezavid

@hederamonstera
Nezavidim, len vychovavate nezamestnatelnych mutu tutu
chudacikov.

tilly
Včera o 15:36
@anonym_9e9651

@hederamonstera
Nezavidim, len vychovavate nezamestnatelnych mutu tutu
chudacikov.

@anonym_9e9651 keď má brigádu, je 6:15 nastúpený na brigádu, ale decká nemávajú brigády denne. Okrem toho 15 ročné decká ešte ani brigádovať nemôžu. Až od ukončeného prvého ročníka SŠ.

sovica
Včera o 16:04

@anonym_autor Samozrejme, že nechám cez prázdniny spať dokedy potrebuje a nebudím. Aký by to malo význam? Celý rok v škole maká, tak nech si oddýchne, keď môže. Počas roka aj cez víkendy nechám dcéru pospať dlhšie.

euka210
Včera o 16:47

@anonym_autor kazdy robi po svojom. Dusedove deti tak fungovali cele prazdniny. U nas sa to takto neda. Soboty su pracovne okolo domu. Mame volnejsie, ale nie az tak. Nas najstarsi skoro 15r.sice chodi spat neskor ako mensi, ale nie po 24h. Moze spat dlhsie, ale aj tak je rano hore. Deti maju svoje povinnosti starat sa o zvierata, krmit, najstarsi pomaha manzelovi nieco opravovat atd, takze o 8-9h musi byt hore.
Ja nie som za to, aby deti mali taky az obrateny rezim, nie je to podla mna dobre. Ked je nejaka akcia a pride v noci, tak nech sa vyspi, ale bezne nie.
Ked boli deti male a budili nas o 6h rano, tak manzel povedal, ze v puberte im to vrati 🤣🤣🤣

anonym_ff2290
Včera o 17:11

@anonym_autor Ja mám dcéru na SŠ a cez prázdniny aj víkendy nechám ju spať dlhšie. Býva hore do 23tej a vstáva o 9tej. Za to menší chlapec vstáva ráno o 6tej aj cez prázdniny ako keby sme vstávali do školy. Ale zvykla som si už na to.

anonym_b19d57
Dnes o 05:48

Môj 12 ročný nespí dlhšie ako do siedmej,.je ranné vtaca. A chodí spať o desiatej. V.posteli je asi od ôsmej ,.číta knihu. Má rád režim. Aj pre zdravie je režim spánku jeden z najdôležitejších atribútov. Odkedy som mala chronické problémy so spánkom, tak mám túto oblasť ako prioritu.

gutka79
Dnes o 08:52

Moja dcéra (17) spí aj do 15tej, keď môže, v noci ja na pc, nechávam ju užívať si život, kedy keď nie teraz? Popri tom niektoré dni brigáduje a keď je dôvod, nie je problém vstať😊

kristina2412
Dnes o 10:41

Absolútne neriešim kedy vstáva, chodím do práce , keď som o 8:00 odchádzala , ešte spala, pred chvíľou som s ňou telefonovala kvôli obedu, čo si majú dať , tak už bola hore. Pamätám si, že ja som cez prázdniny skôr ako o 11:00 nevstávala.

Strana
z3