Od akého veku nechať deti cez noc samé?
Ahojte, od akeho veku ste nechavali deti same cez noc? Nas ma 14r, este sa mi to nezda vhodne. Ale napr, odmieta ist s nami na vikend do hor, co s nim?
Moj starší musel byť od 11 rokov, mala som takú prácu, že som robila aj nočné...ráno sa musel aj sa vypravit do skoly. Lebo ja som prišla neskôr ako on odchadzal
V tom veku uz normalne by som nechala sameho. Uz nie je male dieta a zase cakat do 18 nema zmysel. Predpokladam, ze mobil uz ma a minimalne tebe sa dovola popripade ak idete daleko by som sa dohodla s nejakou kamoskou, susedou, rodinou, ze keby sa stalo nieco vazne nech sa moze aj im ozvat a postaraju sa, kym prides. Alebo pre pokoj na dusi nemoze sa dohodnut s nejakym kamosom na prespavacke? Nasi uz davno v tomto veku chodili navzajom aj na prespavacky.
Môj mal 17. Od 14 už s nami nechcel chodiť na dovolenky, tak išiel k môjmu bratovi. Ale to sa jednalo o viac dní, na jednu noc by som nechala aj 14 ročného
Od 13r, ale to musíš dieťaťu dôverovať. Každý si svoje dieťa pozná.
Od asi 10 rokov. Obja rodičia mávame aj nočné. Mal mobil, bol doma vo svojom prostredi. Tak to zvládol veľmi dobre
@anonym_autor My sme museli nechat takto takmer 14 a takmer 15 rocne a zvladli to dobre, tesili sa 😅. Uz padli aj otazky, kedy opat pojdeme takto prec😅. Dokonca nezaspali, starsi pripravil obom aj desiatu.👍🏿
Veľmi záleží aké je dieťa - povaha, zodpovednosť, spoľahlivosť. Ja by som kľudne na jednu noc nechala samé aj 12-13 ročné, veď je to už vek kedy dieťa musí vedieť samé fungovať a reagovať na rôzne situácie.
@anonym_autor náš mal 13 keď ostal na víkend sám, lebo nechcel ísť s nami na pobyt. Ale ja som vedela, že mu môžem veriť.
Nenecháva la som, chodili s nami rady. Asi až v 17 bola naša staršia sama doma. Nie ze by som jej skôr neverila, ale nebol dôvod, aby zostala doma sama.
14 ročného chalana by som nenechala doma s tým, že my ideme mimo mesto.
Ak by išlo o ples, oslavu, svadbu a pod v mieste bydliska, to áno, ak mu môžem dôverovať. Ale pri našom pobyte mimo mesta nie.
@anonym_autor ine je noc a ine vikend. Na vikend urcite by som 14r este doma nenechavala. Na noc ano.
Musela som na trojdnove skolenie, boli na 2 noci sami - mali 14 a 15. Ale boli na telefone, rodina do 30 km - predsa len, toto su uz zodpovedne decka

Starí rodičia? Sestra?