Riaditeľka zakázala vynechanie školy z osobných a rodinných dôvodov
Ahojte, ako by ste riešili situáciu keď riaditelka strednej skoly kam chodí vaše dieťa Vám oznámi, že od 1.1 tohto roku nebude akceptovať žiadne ospravedlnenie vyučovania z osobných, respektíve rodinných dôvodov? Citujem “ Prosím rešpektujte tento oznam a neposielajte mi žiadosti o uvoľnenie z vyučovania s odôvodnením, že už máte zaplatenú dovolenku.”
Čo je to za diktátorsky prístup? Zaplatíte si dovolenku mesiace dopredu len preto aby vaše dieta nemohlo s vami ist, pripadne mohlo ale hrozila by mu minimálne 2 zo správania? Je to vôbec s nariadenymi predpismi?
Dobre treba tu asi vyjasniť pár veci, otázka je smerovaná či to môže riaditelka v strede školského roku dovoliť zmeniť pravidlá a neakceptovat žiadne vynechanie z osobných dôvodov, dovolenka je nepodstatná. Neviem ako sa to tu dostalo k pohrebom… ešte ma prekvapilo že niekto pisal pokiaľ moje dieťa stále chyba a potom ho chcem ospravedlniť tak sa nemam čudovať😆ako sme k tomuto dosli, ja nehovorím že moje dieta chyba v skole pravidelne len keď ho potrebujem ospravedlniť na 3-4 dni tak to bude podľa vsetkeho problem.
@noname12345789 nauč sa zaklad, na dovolenky sa chodí cez prázdniny. Potom nebudeš musieť dupat nožičkami, ze ti neuvolni dieta kedy si ty predstavuješ. Keď už tak, dopredu si sa mala pýtať a keď tak, potom blokovať dovolenky cez školský rok. Ani sa nedivím, ze decka si také oprskle, keď to majú doma v priamom prenose.
@simsalabim so zlomenou rukou áno, ale nohou nie. ani so zápalom moč. ciest sa nechodilo.
@anonym_a4cdb1 Ale chodilo sa s barlami bežne, nie prvý týždeň ked je sadra, ale potom ked sa dá tá ortéza tak kľudne, však s tým sa dá chodiť aj na nákup aj do práce ak máš sedavé zamestnanie.
Sice davno,ale mój brat chodil do skoly s vysokou sadrou,cela noha az po zadok. A kedze otec bol vtedy tiez o barlach tak brata vozili do skoly ucitelia našim autom. Vsetko sa da,ak sa chce,teraz je vačsinou uciteĺ ten zlý nech sa deje cokoľvek. Uplne s riaditelkou suhlasím.
A uciť dieťa,ze da sa aj podvadzať, dcerenka,nepovedz v skole,ze si bola lyzovať,musiš povedať,ze si bola chorá...to,akoze fakt? K tomu sa niekto zníží?
@anonym_a4cdb1 Ale chodilo sa s barlami bežne, nie prvý týždeň ked je sadra, ale potom ked sa dá tá ortéza tak kľudne, však s tým sa dá chodiť aj na nákup aj do práce ak máš sedavé zamestnanie.
@marsmykkok ja som mala sadru s podpätkom, chodila som dokonca bez barle 😏
Súhlasím ... lebo toto čo sa deje keď vidím ... s dcérinej triedy sú momentálne dve deti na lyžovačke v Alpách ... počas školského roku sa má dieťa učiť, byť v škole, podchvíľou majú kadejaké prázdniny, voľná ... za mňa áno.
@dzulli1980 presne tak! Tiež nechápem tieto dovolenky pocas šk.roka. Prečo nejdú keď má dieťa jarné/veľkonočné prázdniny?
@marsmykkok ja som mala sadru s podpätkom, chodila som dokonca bez barle 😏
@michaela329 záleží od zlomeniny či môžeš na ňu stúpať alebo nie, ale aj ked dieťa nemôže stúpať a teda nemá podpätok, s barlami sa dá vždy po tom týždni-dvoch
toto ospravedlnenie detí kvôli dovolenke sa rozmohlo v celej európe, vo veľa štátoch sú za to ak rodič oklame alebo nedostal povolenie od riaditeľa školy a napriek tomu vybral žiaka je pokuta, pokuty sa v jednotlivých štátoch líšia, väčšinou je to kvôli lacnejším dovolenkám mimo prázdnin
@simsalabim so zlomenou rukou áno, ale nohou nie. ani so zápalom moč. ciest sa nechodilo.
@anonym_a4cdb1 tak k zápalu močových ciest sa vyjadrovať nebudem,ale so zlomenou nohou sa chodilo,mala som spolužiaka, ktorý tak prišiel po vianočných prázdninách. Normálne chodil nejaký čas dvoma s barlami,potom mu dali "podpätok"a chodil už len s jednou barlou. Po schodoch sme mu pomáhali my,aj tašku, pomôcky sme mu pomáhali nosiť my spolužiaci.
U nas teda vzdy pisem ospravedlnenku ja, ziadne potvrdenia od lekarov nikomu nikdy nedavam a vyuzivam aj ospravedlnenie z rodinnych dovodov a aj chodime minimalne raz rocne pocas sk. roka na dovolenku. Ono, pokial vidim, ze dieta sa dobre uci, dokaze si uplne v pohode prebrat ucivo aj mimo skolu, urobi si vsetky ulohy, co ma a po chybani bez problemov nabehne normalne na vyucovanie, tak nevidim problem, preco by sme napr. nemohli ist aj na dovolenku. Podla mna aj to, ze dieta chodi po svete, ho formuje a dava mu mnoho zazitkov, z ktorych moze cerpat do buducna. Napr uz len to, ze je nutene tam komunikovat cudzim jazykom - myslim, ze tyzden intenzivnej komunikacie v cudzom jazyku v beznych zivotnych situaciach dietatu da viac, nez 3 mesiace anglictiny v skole.
@noname12345789 neklam tu aspoň. Za zlomenú nohu nikto komisionálne skúšky este nerobil a ani neprepadol.
@anonym_6fdd91 Jezis vy niektoré si stojíte na vedení
@noname12345789 nauč sa zaklad, na dovolenky sa chodí cez prázdniny. Potom nebudeš musieť dupat nožičkami, ze ti neuvolni dieta kedy si ty predstavuješ. Keď už tak, dopredu si sa mala pýtať a keď tak, potom blokovať dovolenky cez školský rok. Ani sa nedivím, ze decka si také oprskle, keď to majú doma v priamom prenose.
@anonym_6fdd91 kto povedal? Ty?
@noname12345789 u nás riaditeľka.povedala už vlani že dovolenečky nebudú akceptované
Preboha vy niektorý ste strašne tupy, riešite sprostosti—ide o to že riaditelka by ti nemala zakázať chýbať napríkad 1 den z osobných dôvodov. Vy niektoré nielen že nemate čo povedať k téme, ešte ste drzé
Preboha vy niektorý ste strašne tupy, riešite sprostosti—ide o to že riaditelka by ti nemala zakázať chýbať napríkad 1 den z osobných dôvodov. Vy niektoré nielen že nemate čo povedať k téme, ešte ste drzé
@luboslav653 čítaj s porozumením
Citujem “ Prosím rešpektujte tento oznam a neposielajte mi žiadosti o uvoľnenie z vyučovania s odôvodnením, že už máte zaplatenú dovolenku.”
dovolenku zvyčajne nekupuješ na 1 deň
Ďakujem za odpovede, samozrejme holubník si nikto zo skoly robit nejde len ma zaujimalo či by sa to nedalo aj inak než cez lekára vyriešiť. K riaditeľke, je to zákerná osoba, minulý rok žiak prepadol z dôvodu, že si zlomil v priebehu školského roka nohu a vymeskal kvôli tomu časť školského roka a tym pádom musel robit komisonalne skúšky asi zo všetkých predmetov… nic ďakujem za relevatne odpovede
@noname12345789 ale ak vymeskal velku cast hodin tak komisionalky su standardny postup, ked ich nespravil tak prepadol. To nie je zakernost ale jej povinnost, mal sa ucit so zlomenou nohou sa to da
@luboslav653 tupý si tu akurát tak ty. Autorka chce ísť na dovolenku vtedy, keď ma byt dieta v škole. 1 deň to asi nebude, ze?
U nas teda vzdy pisem ospravedlnenku ja, ziadne potvrdenia od lekarov nikomu nikdy nedavam a vyuzivam aj ospravedlnenie z rodinnych dovodov a aj chodime minimalne raz rocne pocas sk. roka na dovolenku. Ono, pokial vidim, ze dieta sa dobre uci, dokaze si uplne v pohode prebrat ucivo aj mimo skolu, urobi si vsetky ulohy, co ma a po chybani bez problemov nabehne normalne na vyucovanie, tak nevidim problem, preco by sme napr. nemohli ist aj na dovolenku. Podla mna aj to, ze dieta chodi po svete, ho formuje a dava mu mnoho zazitkov, z ktorych moze cerpat do buducna. Napr uz len to, ze je nutene tam komunikovat cudzim jazykom - myslim, ze tyzden intenzivnej komunikacie v cudzom jazyku v beznych zivotnych situaciach dietatu da viac, nez 3 mesiace anglictiny v skole.
@anonym_6ca838 cca 10 tyzdnov prazdnin v roku je malo na cestovan8e,formovanie,cudzie jazyky?
@noname12345789 tak ja som ten oznam pochopila tak,že ide vyslovene o "rodinné dôvody"ako je dovolenka, ktoré teda nebudú akceptované. Veď to aj sama píšeš v citovanom texte.
No a áno, súhlasím s tým,lebo tiež som názoru,že na dovolenky pri mori či v horách slúžia prázdniny, ktorých majú deti až -až.
Keby šlo o rodinné dôvody, typu pohreb v rodine,tak to podľa mňa bude normálne akceptované.
Čo tu zavidite dovolenku??? Jeden clovek sa spýta či môže riaditeľka si zo dna na den zmeniť pravidla ktoré až do takej miery postihnu žiakov a rodičov
@anonym_6ca838 formovať dieta a precvičovať jazyk môžeš aj cez prázdniny. Mas ich viac ako dosť.
Čo tu zavidite dovolenku??? Jeden clovek sa spýta či môže riaditeľka si zo dna na den zmeniť pravidla ktoré až do takej miery postihnu žiakov a rodičov
@luboslav653 nezmenila pravidlá zo dňa na deň, aj doteraz museli žiadať od riaditeľky súhlas na dovolenku a ona ho mohla dať alebo ho pokojne nedať každému
teraz len dopredu oznámila že so žiadosťou neuspejú, tak nech si to zbytočne neplánujú
Janko bol lyžovať v Alpách, Katka sa bola kúpať v Egypte, poďme aj mi niekam. No ak sa to takto rozmohlo že z výnimky sa stalo pravidlo, tak to teraz zatrhla.
Ja to uplne chapem, ak sa to vztahuje na dovolenku, na to su totiz urcene prazdniny a nie je ich malo. Samozrejme ak ide o pohreb alebo realne osobne dovody, tam urcite volno schvali.
@anonym_6ca838 cca 10 tyzdnov prazdnin v roku je malo na cestovan8e,formovanie,cudzie jazyky?
@janinah pisem, ze sa primarne snazime vtesnat do prazdnin, ale nikdy nam to nevyjde tak, aby sme minimalne jeden skolsky den nevynechali. A inak hej, je malo - syn studuje na dvoch ZS, zijeme v zahranici a je v normalnej skole a aj v slovenskej. Takze ci chceme alebo nie, syn obcas skolu vynecha aj z dovodu, ze ide na preskusanie do tej slovenskej.
@luboslav653 pretože mnohých ľudí (vrátane mňa)by ani nenapadlo organizovať si dovolenku s dieťaťom, ktoré je buď školopovinné alebo skrátka chodí ešte do školy,počas bežného vyučovania
A áno,môže to zmeniť,ak má veľa takých "dôvodov"typu ospravedlňte moje dieťa,lebo máme zaplatenú dovolenku. Ako nič v zlom,ale naozaj je prázdnin a voľna v škole po "milú belu"tak z akého dôvodu sa na dovolenky nejde vtedy?
@anonym_6ca838 formovať dieta a precvičovať jazyk môžeš aj cez prázdniny. Mas ich viac ako dosť.
@anonym_6fdd91 ako vies, kolko mame prazdnin? Nezijeme na Slovensku 🙂
Ja to uplne chapem, ak sa to vztahuje na dovolenku, na to su totiz urcene prazdniny a nie je ich malo. Samozrejme ak ide o pohreb alebo realne osobne dovody, tam urcite volno schvali.
@anonym_a7d7f9 ja som tiež tak pochopila,že týchto "rodinných dovolenkových"dôvodov sa tento zákaz týka
@noname12345789 Tak ľudia to vo veľkom zneužívajú... ale riaditeľka by mala prijať, každú žiadosť a aj sa k nej vyjadriť, či už povolí alebo nie. Sú obdobia kedy dieťa nepotrebuje byť až tak v škole a sú také kedy je viac písomiek a skúšok.
Dohodni si s ňou stretko a porozprávaj sa o tom s ňou.
Autorka-odporúčam si premyslieť či neskontaktujete aj iných rodičov spoluziakov, ako to oni riesia alebo budú riešiť
@janinah pisem, ze sa primarne snazime vtesnat do prazdnin, ale nikdy nam to nevyjde tak, aby sme minimalne jeden skolsky den nevynechali. A inak hej, je malo - syn studuje na dvoch ZS, zijeme v zahranici a je v normalnej skole a aj v slovenskej. Takze ci chceme alebo nie, syn obcas skolu vynecha aj z dovodu, ze ide na preskusanie do tej slovenskej.
@anonym_6ca838 tak jeden deň je niečo úplne iné,ako celá dovolenka v dĺžke 7-10 dní. Aspoň ja ti vnímam,že o týchto dôvodoch sa v úvodnom príspevku debatuje

Dcérin spolužiak na sš sa sám doviezol so zlomenou nohou do školy. nechápala som ako už len šoféroval keď bez barle sa nepohol. pol roka dozadu.