icon

Riaditeľka zakázala vynechanie školy z osobných a rodinných dôvodov

noname12345789
Dnes o 10:11

Ahojte, ako by ste riešili situáciu keď riaditelka strednej skoly kam chodí vaše dieťa Vám oznámi, že od 1.1 tohto roku nebude akceptovať žiadne ospravedlnenie vyučovania z osobných, respektíve rodinných dôvodov? Citujem “ Prosím rešpektujte tento oznam a neposielajte mi žiadosti o uvoľnenie z vyučovania s odôvodnením, že už máte zaplatenú dovolenku.”
Čo je to za diktátorsky prístup? Zaplatíte si dovolenku mesiace dopredu len preto aby vaše dieta nemohlo s vami ist, pripadne mohlo ale hrozila by mu minimálne 2 zo správania? Je to vôbec s nariadenymi predpismi?

Strana
z8
slavomira236
Dnes o 10:13

@noname12345789 to je na riaditelovi. uz to vela ludi vyuziva.

simsalabim
Dnes o 10:14

@noname12345789 neviem, ako je to zakonom osetrene u nas, ale v Anglicku by ti za to este zriadovatel vyrubil pokutu... Ono chapem obe strany - vypadnutie zo skoly moze ovplyvnit aj vzdelavanie aj prospech. Ale chodit na dovolenky v case prazdnin je pre mnoho rodin neskutocne financne narocne.

anonym_1351ca
Dnes o 10:16

Poslala by som ospravedlnenku,ze ochorel. Ak to nie je 10krat za rok,ze idete na dofcu tak cau.

dzulli1980

Súhlasím ... lebo toto čo sa deje keď vidím ... s dcérinej triedy sú momentálne dve deti na lyžovačke v Alpách ... počas školského roku sa má dieťa učiť, byť v škole, podchvíľou majú kadejaké prázdniny, voľná ... za mňa áno.

pribinak

To nie je diktátorsky prístup, ale právo riaditeľa školy takto rozhodnúť.

petulda333
Dnes o 10:17

Tak ale aj tak musis ziadat riaditela o uvolnenie zo skoly pokial ide o dovolenku....inak ale by mi to tiez vadilo,stalo sa nam,asi 2x,ze syn takto ostal doma z rodinnych dovodov

anonym_bb5cbc
Dnes o 10:17

Pohreb dedka je rodinny dovod, dovolenka nie

anonym_373135
Dnes o 10:19

No pani riaditelka ma nejaky problem... u nas je 1200 ziakov a riaditel nema s tym najmensi problem, pokial sa to nejedna kazdy mesiac tyzden dovolenky... a co spravi ked jej donesies od lekara , ze bolo dieta chore? tiez nic... je to lepsia cesta klamat ako povedat, ze ideme lyzovat?

anonym_275b9d
Dnes o 10:19

Choď za doktorkou a si popros ju nech ti dá ospravedlnenku. Naša doktorka nemá nikdy problém, vždy keď ju poprosím tak mi dieťa ospravedlní.

anonym_373135
Dnes o 10:21
@dzulli1980

Súhlasím ... lebo toto čo sa deje keď vidím ... s dcérinej triedy sú momentálne dve deti na lyžovačke v Alpách ... počas školského roku sa má dieťa učiť, byť v škole, podchvíľou majú kadejaké prázdniny, voľná ... za mňa áno.

@dzulli1980 co ti neni rovno, po tem je ti hovno... nie? co teba sere, kde su dcerine spoluziacky? a ked je dieta chorlave a vymeska na hranici s komisionalnymi? to je v com ine? ked dieta profi sportuje a vymeskava, to tiez by malo prestat? len preto, ze tvoje "musi" sediet v skole? ach jaj kam az vie zajst ludska zavist. moje dieta napriklad ako je rok dlhy nie je chore nastastie, nevymeskava, max ked je sucastou vychovneho koncertu pre skolu... a ziaden problem s uvolnenim ziaka...

zuzubb007
Dnes o 10:23

Na jednej strane to chápem, robia si zo školy holubnik, raz, dvakrát, trikrát kadiake dovolenky, volna, ja zásadne som tiež proti tomuto, plánujem dovolenky cez voľno, keď veľmi chcete voľno popros doktorku a hotovo

noname12345789
autor
Dnes o 10:26

Ďakujem za odpovede, samozrejme holubník si nikto zo skoly robit nejde len ma zaujimalo či by sa to nedalo aj inak než cez lekára vyriešiť. K riaditeľke, je to zákerná osoba, minulý rok žiak prepadol z dôvodu, že si zlomil v priebehu školského roka nohu a vymeskal kvôli tomu časť školského roka a tym pádom musel robit komisonalne skúšky asi zo všetkých predmetov… nic ďakujem za relevatne odpovede

akvi
Dnes o 10:27

@noname12345789 na dovolenku by som spokojne šla a 2-ku zo správania by som akceptovala tiež, mám ju totiž hlboko v ....

mamaaja82
Dnes o 10:28

Dobre robi,dieta ma prazdnin az az.Na dovolenku su prazdniny.

zuzubb007
Dnes o 10:28
@noname12345789

Ďakujem za odpovede, samozrejme holubník si nikto zo skoly robit nejde len ma zaujimalo či by sa to nedalo aj inak než cez lekára vyriešiť. K riaditeľke, je to zákerná osoba, minulý rok žiak prepadol z dôvodu, že si zlomil v priebehu školského roka nohu a vymeskal kvôli tomu časť školského roka a tym pádom musel robit komisonalne skúšky asi zo všetkých predmetov… nic ďakujem za relevatne odpovede

@noname12345789 určite by neprepadol len tak zázrakom, raz skúšajú rôzny učitelia a keď spraví skúšky musí prejsť, toto sú zase reči za všetko môže samozrejme riaditeľka, ona všetko rieši s učiteľmi nemôže si zase robiť čo chce

noname12345789
autor
Dnes o 10:31
@zuzubb007

@noname12345789 určite by neprepadol len tak zázrakom, raz skúšajú rôzny učitelia a keď spraví skúšky musí prejsť, toto sú zase reči za všetko môže samozrejme riaditeľka, ona všetko rieši s učiteľmi nemôže si zase robiť čo chce

@zuzubb007 skúste si spravit skúšky polročného učiva minimalne zo siedmych predmetov, to niesu reci ale realita. Poukazujem len na fakty

noname12345789
autor
Dnes o 10:32
@noname12345789

@zuzubb007 skúste si spravit skúšky polročného učiva minimalne zo siedmych predmetov, to niesu reci ale realita. Poukazujem len na fakty

@noname12345789 dodatok, nespravíš skúšky z troch predmetov, už si prepadol

zuzubb007
Dnes o 10:33
@noname12345789

@noname12345789 to že si zlomím nohu, neznamená, že sa nemôžem učiť, tu som na strane učiteľa, a dieťa je lajdák, ak nebol pol roka v umelom spánku nemám ospravedlenie

noname12345789
autor
Dnes o 10:36
@zuzubb007

@noname12345789 to že si zlomím nohu, neznamená, že sa nemôžem učiť, tu som na strane učiteľa, a dieťa je lajdák, ak nebol pol roka v umelom spánku nemám ospravedlenie

@zuzubb007 to už neviem, dochádzka u nich je nastavená na 25% čiže stačilo že by chýbal mesiac

lukbe
Dnes o 10:44
@noname12345789

@noname12345789 veď ak by urobil komisionalky, tak nemusel prepadnúť . Sú deti na individuálnom štúdiu a spravia skúšky zo všetkých predmetov.

rachel36a
Dnes o 10:45

@noname12345789 tak keď chcem ísť na dovolenku, tak žiadam o uvoľnenie zo školy skôr než si ju zaplatím...riaditeľ ma pravo rozhodnúť o tom ci dieta uvoľní keďže školská dochádzka je povinná....u nas na skole poznám rodinu co sa bola hádať aj u zriaďovateľa, ze im riaditeľka neodsuhlasila uvoľnenie a nepochodili..bolo to dieta co vela vymeskavalo....vela ľudí to už zneužíva a robia si zo školy holubnik...

soldi

mne nasa riaditelka na skole povedala, ze nemozeme ist na dovolenku a na 5 dni dat ospravedlnenie, cize urcite je o tom nejake nariadenie. ale poradila mi, ze mam napisat, ze ideme k moru zo zdravotnych dovodov a ze jej to mam dat pisomne aby bola kryta. takze nemyslim, ze to je svojvolne rozhodovanie riaditelky.
plus, ak sa nemylim, tak teraz sa zavadzali tie pasma pre skoly, kde su niektore v oblasti s prisnejsie nastavenymi pravidlami vynechavania ziakov.

soldi
@zuzubb007

@zuzubb007 uplne suhlasim.

mandzula
Dnes o 10:46

Zrejme vie, preco to robi, nemyslim, ze to bolo kvoli zlemu vyspatiu sa. Dcera mi pravidelne pocas skolskeho roka hlasi, ze ten a ten je na dovolenke, niektori aj opakovane. Vobec by som sa necudovala, keby to zaviedli aj v nasej skole. To, co rodicia vystrajaju, je uz na povazenie. A potom ked tu vidim, ako zas poniektori somru, ze skoly maju kopu prazdnin, ze kde vtedy deti dat plus oblubeny dovod - vraj preto, aby deti hlupli, tak ja uz fakt neviem, co rodicia vlastne chcu.

vevesh
Dnes o 10:46

Ci je to s predpismi- no ano, riaditelka si moze urcit, kedze je povinna skolska dochadzka. Ci je to normalne a moralne? Tak tu sa da diskutovat....Ja by som bola za zlatu strednu cestu- pocas roka 10 skolskych dni mozu deti vymeskat kvoli dovolenke a potom cau. Ono to tiez nie je sranda nemoct uvolnit dieta z vyucovania- u nas to nie je mozne ani na pohreb babky😠😠😠😠😠 jedina vynimka na pohreb rodicov a surodencov, aj to niekde maju podmienku spolocnej domacnosti a iba pol dna napriklad...😵‍💫😵‍💫😵‍💫ze na dovolenku😆sa smejem, na letisku by vas otocili na pate bez papiera od riaditelky....🫣🫣🫣

ria_sprout
Dnes o 10:49

Príde mi riadne nespravodlivé aby bolo za dovolenku, ktorú naplánuje rodič potrestané dieťa 2Jkou zo správania. Je to predsa rozhodnutie rodiča či ide na dovolenku mimo prazdnin, nehovorí to nic o SPRAVANI dieťaťa!! Normálne ma taketo riešenie soklo.
Tá známka môže ovplyvniť aj prijatie na strednú školu pokiaľ viem.

Ja teda na dovolenky mimo prazdnin nechodím, dovolenku si musím plánovať a je mi ľahšie si to naplánovať na prazdniny, ale aby mi niekto nariadil že nemôžem dať rodinné dôvody to je riadne šialené. Uviedla som dva krát rodinne dôvody - raz to bol pohreb môjho otca, raz nehoda - ani raz som nemala chuť vysvetľovať škole prečo nemáme chuť voziť deti do školy, nemajú na tieto chúlostivé informácie právo!

Ja by som tu nešpekulovala a opýtala sa priamo na inšpekcii, oni musia vysvetliť či má štátna škola právo žadat takéto požidavky. Tu ženy sa budú myslím len dohadovať podľa toho aký majú názor, či chápu dovolenky mimo prazdnin, alebo je to pre ne téma na hádku.

anonym_8f6475
Dnes o 10:50

Takze ked pojde ziak na pohreb napriklad, nebude mat ospravedlnene?

simca06022011
Dnes o 10:51

@noname12345789 toto je bezne a normalne aj na zs aj na ss. Je presne dane, co sa akceptuje a co nie. Na dovolenku sa pyta pisomny suhlasi vopred od riaditelky, musi schvalit. Vazne rodinne dovody ospravedlni triedna ( pohreby,... ). Mame to v skolskom ppriadku myslim, cize aj inspekcia s tym bude ok.

zuzinabila
Dnes o 10:55
@dzulli1980

@dzulli1980 neviem co sa deje u vas v skole, ale napriklad moja dcera nevymeskava vobec, sem-tam choroba v ramci normy. prospech vynikajuci. chceli sme letiet do Portugalska pocas jarnych prazdnin, ale mne ani muzovi sa nedalo z pracovnych dovodov, neskor uz letenky neskutocne drahe. tak ideme tesne po jarnych prazdninach. rozumny riaditel pochopi, myslim. hlavne ked je to raz do roka..

mandzula
Dnes o 10:57
@anonym_8f6475

Takze ked pojde ziak na pohreb napriklad, nebude mat ospravedlnene?

@anonym_8f6475 Pise vyslovene o dovolenke.

Strana
z8