icon

Ste ako rodičia nervózni z prijímačiek na stredné školy?

4. feb 2026

Maminy aj vy ste uz nervozne z prijimaciek na stredne skoly?Mam pocit ze my rodicia stresujeme viac ako deti.Ked to dobre chapem tak tento rok budu posuny pod ciarou len minimalne a ked minule roky mal sancu aj 20. pod ciarou tak tento rok mozno ani ten 3. kedze kazde dieta potvrdi prioritu.Tak ked mi dieta nevezmu na prioritu, tak na druhu skolu tiez v prvom rade prijmu tie deti ktore mali tuto skolu ako prvu.Alebo tomu nechapem.

Strana
z2
anonym_8069b1
Dnes o 08:36
@tilly

@anonym_8069b1 hej, lenže teraz sa kompletne zmenili pravidlá prihlášok aj prijímania. Samozrejme, takmer nikto im nerozumie. Preto sú rodičia a aj učitelia nervózni. Už ani 90% monitor ti nič nezaručí.

@tilly napíšem ešte raz, mimo stále sa meniacich pravidiel. Iba jedno z mojich detí nerobilo prijímačky skrz 90%na T9. Ale nemala.som stres ani pri pri mladších. Deti chodili/chodia na súťaže, majú dobré výsledky. Vrátane škôl na ktoré nešli, to bolo vždy jedno prvých šiestich miest tej ktorej školy.
Jednoducho bola minimálna pravdepodobnosť že by dieťa skončilo pod čiarou. O tom to celé je.
Keď je dané dieťa vyznamenané celý druhý stupeň ZŠ. Pravidelne sa zúčastňuje súťaží, a tým nemyslím školské kolo a má dobré výsledky T9. Toto všetko stíha popri mimoškolských aktivitách, tak sa rodič nebude znervózňovať, a tým stresovať vlastné dieťa.
PS :keby som mala dieťa v 9 Roč ZŠ,nebola by som nervózna

tilly
Dnes o 09:01
@anonym_8069b1

@tilly napíšem ešte raz, mimo stále sa meniacich pravidiel. Iba jedno z mojich detí nerobilo prijímačky skrz 90%na T9. Ale nemala.som stres ani pri pri mladších. Deti chodili/chodia na súťaže, majú dobré výsledky. Vrátane škôl na ktoré nešli, to bolo vždy jedno prvých šiestich miest tej ktorej školy.
Jednoducho bola minimálna pravdepodobnosť že by dieťa skončilo pod čiarou. O tom to celé je.
Keď je dané dieťa vyznamenané celý druhý stupeň ZŠ. Pravidelne sa zúčastňuje súťaží, a tým nemyslím školské kolo a má dobré výsledky T9. Toto všetko stíha popri mimoškolských aktivitách, tak sa rodič nebude znervózňovať, a tým stresovať vlastné dieťa.
PS :keby som mala dieťa v 9 Roč ZŠ,nebola by som nervózna

@anonym_8069b1 tak bud šťastná, máš šikovné, dokonalé deti a ty si kľudný typ. Ale nie všetci majú také šťastie 😉.

Môj starší syn si povedal, že on chce ísť na 8ročné gymnázium, nemal žiadne doučovania, nič, len bol s učiteľkou, ktorá mu vysvetlila, ako to chodí na prijimackach, dala mu pár príkladov. Ja som to brala ako srandu, ale on sa dostal a chcel tam ísť. Tak ok, to bolo bez stresu.

Mladší mal prijímačky minulý rok. Niekedy decembri kompletne zmenili pravidlá, nikto nevedel do cca februára ako to vlastne bude, tak to už bol stres.
Aj keď sa tiež dostal po talentovkách bez problémov na prvý šup.

lucya89
Dnes o 09:56
@tilly

@anonym_8069b1 hej, lenže teraz sa kompletne zmenili pravidlá prihlášok aj prijímania. Samozrejme, takmer nikto im nerozumie. Preto sú rodičia a aj učitelia nervózni. Už ani 90% monitor ti nič nezaručí.

@tilly preco nezaručí, ak skola ma v podmienkach,ze zoberie bez prijimaciek, ak nad 90% urobí monitor , to platí.

anonym_17c664
Dnes o 09:58
@lucya89

@tilly preco nezaručí, ak skola ma v podmienkach,ze zoberie bez prijimaciek, ak nad 90% urobí monitor , to platí.

@lucya89 čo sa syn hlásil min. rok, tak škola mala v podmienkach, že áno, monitor nad 90% = prijatý bez prijímačiek, ale v prípade, že by počet takýchto uchádzačov presiahol počet možných prijatých, tak robia prijímačky.

lucya89
Dnes o 10:03
@anonym_autor

@doriiis
@anonym_bcd6c0 to ano len teda ked napr.moju neprijmu na prioritu, asi sa nemusim ani odvolat lebo 99%prijatych tu skolu potvrdi takze miesta pod ciarou su viac menej nemenne.Ale na druhu skolu tiez uprednostnia tie deti, ktore ju mali ako prioritu, takze asi aj dost deti nebude prijatych ani na 1 ani na 2.

@anonym_autor odvolanie davat ani nebudes .. a bude sa to posuvat automaticky, takze ani nebudes mozno vediet, ze si pod ciarou.. a zaroven moze byt pred tebou 100 deti,ktore urobia prijímačky lepsie ako tvoje dieta, a budu brat 80.,mozes byt prijata lebo 20 deti cca bude mat prioritu na inej skole,kde urobi tiez prijimacky . V rychlosti obrazne vysvetlene ...
Takze sa to.poposuva a uz nebudes pod ciarou..

zltalienka
Dnes o 10:09
@lucya89

@lucya89 a ak urobi monitor nad 90% viac uchadzacov ako mozu zobrat? Potom co?

Strana
z2