Ste ako rodičia nervózni z prijímačiek na stredné školy?
Maminy aj vy ste uz nervozne z prijimaciek na stredne skoly?Mam pocit ze my rodicia stresujeme viac ako deti.Ked to dobre chapem tak tento rok budu posuny pod ciarou len minimalne a ked minule roky mal sancu aj 20. pod ciarou tak tento rok mozno ani ten 3. kedze kazde dieta potvrdi prioritu.Tak ked mi dieta nevezmu na prioritu, tak na druhu skolu tiez v prvom rade prijmu tie deti ktore mali tuto skolu ako prvu.Alebo tomu nechapem.
Priamo zo stránky eprihlasky.
Ak talentové odbory označím preferenciou číslo 3 a 4, ide uchádzač po talentových na netalentové skúšky aj keď v talentových uspel a zoberú ho?
Áno, uchádzač bude vedieť po predbežných výsledkoch zverejnených 16. apríla či bol úspešný, alebo nie. To neznamená že je prijatý na talentový odbor. Absolvuje prijímacie skúšky na netalentové odbory. Vyhodnocovací automat 21. mája potvrdí školám, na ktorý odbor bude nakoniec vydané rozhodnutie o prijatí. Finálne rozhodnutie bude závisieť od toho, ako bude úspešný na netalentových prijímacích skúškach.
@tilly napíšem ešte raz, mimo stále sa meniacich pravidiel. Iba jedno z mojich detí nerobilo prijímačky skrz 90%na T9. Ale nemala.som stres ani pri pri mladších. Deti chodili/chodia na súťaže, majú dobré výsledky. Vrátane škôl na ktoré nešli, to bolo vždy jedno prvých šiestich miest tej ktorej školy.
Jednoducho bola minimálna pravdepodobnosť že by dieťa skončilo pod čiarou. O tom to celé je.
Keď je dané dieťa vyznamenané celý druhý stupeň ZŠ. Pravidelne sa zúčastňuje súťaží, a tým nemyslím školské kolo a má dobré výsledky T9. Toto všetko stíha popri mimoškolských aktivitách, tak sa rodič nebude znervózňovať, a tým stresovať vlastné dieťa.
PS :keby som mala dieťa v 9 Roč ZŠ,nebola by som nervózna
@anonym_8069b1 No,ale keby si mala dieta,ktore ti nevyhrava vsetky sutaze,nema same jednotky ale zaroven vidis,ze nie je hlupe a chces,aby sa dostalo na dobry skolu,pochybujem,zeby ti to bolo jedno. To sa tak hovori,ked vsetko ide same.
A dievčatá, ja jednej veci nerozumiem. Syn pôjde skúsiť dva bilingválne gymple a potom jeden obyčajný a obchodnú akadémiu. Teoreticky, ak by si dal prioritu jedna na obchodnú akadémiu a spravil by prijímačky na bilingválne, ktorý by mal druhu alebo tretiu prioritu.... tak to nejako ovplyvní to, či ho na bilingválne zoberú? Lebo myslím, že tam treba dat vedieť, či nastúpi a potom už nemôže ísť na ďalšie prijímačky.
@majloo teraz sa mozu davat prihlasky aj na 4 stredne skoly?
@majloo teraz sa mozu davat prihlasky aj na 4 stredne skoly?
@chillibubble Iba 2x na talentove skoly 2x na netalentove. Ale nemozes si dat 3 na netalentove napr.,co by nam vyhovovalo ovela viac,ako poistka.
@chillibubble Iba 2x na talentove skoly 2x na netalentove. Ale nemozes si dat 3 na netalentove napr.,co by nam vyhovovalo ovela viac,ako poistka.
@iwesska aha. lebo ani za "mojich" cias 😁 nebolo mozne dat prihlasku na viac ako 2 stredne skoly(talentove neviem, to ma vtedy nezaujimalo). tak som si dala gymnazium a obchodnu akademiu. ale tiez by som bola vo vacsom klude, keby mozem robit prijimacky na 3 skoly...
@iwesska aha. lebo ani za "mojich" cias 😁 nebolo mozne dat prihlasku na viac ako 2 stredne skoly(talentove neviem, to ma vtedy nezaujimalo). tak som si dala gymnazium a obchodnu akademiu. ale tiez by som bola vo vacsom klude, keby mozem robit prijimacky na 3 skoly...
@chillibubble No ano,bolo to tak,tiez som vdaka tomu pohorela a skoncila tam,kde som ani nechcela,lebo tiez bol taky pretlak deti ako teraz. O par rokov bude uz situacia ina, bude tak malo deti,ze budu brat asi aj bez prijimaciek.
@chillibubble No ano,bolo to tak,tiez som vdaka tomu pohorela a skoncila tam,kde som ani nechcela,lebo tiez bol taky pretlak deti ako teraz. O par rokov bude uz situacia ina, bude tak malo deti,ze budu brat asi aj bez prijimaciek.
@anonym_bbd4aa no neviem, ale kiez by 😁 mne dceru pred 2 rokmi na zs nezobrali tam kam som chcela, ale len podla trvaleho pobyt.
Ak talentové odbory označím preferenciou číslo 3 a 4, ide uchádzač po talentových na netalentové skúšky aj keď v talentových uspel a zoberú ho?
Áno, uchádzač bude vedieť po predbežných výsledkoch zverejnených 16. apríla či bol úspešný, alebo nie. To neznamená že je prijatý na talentový odbor. Absolvuje prijímacie skúšky na netalentové odbory. Vyhodnocovací automat 21. mája potvrdí školám, na ktorý odbor bude nakoniec vydané rozhodnutie o prijatí. Finálne rozhodnutie bude závisieť od toho, ako bude úspešný na netalentových prijímacích skúškach.
@lucya89 len otázka je, či mu musia na talentovkach držať miesto a ak sa nedostane na prioritu - netalentove, tak môže nastúpiť na talentovky
@anonym_8069b1 No,ale keby si mala dieta,ktore ti nevyhrava vsetky sutaze,nema same jednotky ale zaroven vidis,ze nie je hlupe a chces,aby sa dostalo na dobry skolu,pochybujem,zeby ti to bolo jedno. To sa tak hovori,ked vsetko ide same.
@anonym_bbd4aa otázky typu...čo by bolo keby neriešim.
.....troska odbocka z temy tak sa vratim k otazke. Ja mam stres,cestne sa priznavam. Nie kvoli zmene prihlasok ale aby to syn zvladol a prijali ho na skolu na ktoru chce. Velmi mu to prajem. Mam pocit ze by sa priprave mohol venovat viac.....
Tych co to maju za sebou velmi neriesim - po vojne je kazdy general. Mam "velky obdiv" k suverenom co vedeli a nemali pochybnosti👻 Stat sa totiz vzdy moze vselico
@lucya89 len otázka je, či mu musia na talentovkach držať miesto a ak sa nedostane na prioritu - netalentove, tak môže nastúpiť na talentovky
@iwesska
@luliu
@luliu na stranke eprihlasky je aj pekne video alo to bude vyhodnocovat... Skola tiez do toho zasahovat nebude velmi moct... Cize otazka ci mu budu drzat miesto.. budu musiet
@majloo ak urobi prijmacky na skolu, ktoru bude mat ako prioritu cislo jeden bude prijaty a nebude si uz vyberat kam chce ist. Zo skol cislo 2-4 bude vyskrtnuty.
@abbey1 Prosim ta a ak ide dieta na talentovky ktore su skor ale tu skolu ma az na 3 mieste. Talentovky urobi, bude automaticky prijaty ? Alebo moze ist na skusky na skoly s prioritou 1 a 2? Nevies?
@6mia6 Áno. Pôjde normálne ďalej na skúšky. Všetko sa oficiálne vyhodnotí až toho 1.6.
@lucya89 Plati to aj tento rok,mali sme k tomu rodicko. Koho vezmu na talentovu skolu,je automaticky vyradeni z dalsich prijimacich skusok.
@iwesska Ale musel by mať talentovu školu na 1.mieste. Teraz už rozhoduje poradie. V utorok sme hovorili s riaditeľkou bilingualne ho gympla, včera normálneho. Ak má takentovku na napr 3.mieste a normálnu na 1.a urobí dobre skúšky na obe, vezmú ho na normálnu školu, tak musí ísť tam
@abbey1 No tak vidis,nam to povedala vychovna na rodicku inak. Myslim,ze v tom nemaju viacere skoly jasno. Doslova povedala,ze ak uspeje ziak na talentovkach, uz ho automat automaticky vyradi. Tak teraz kto ma pravdu🤔
@iwesska mali k tomu nejake skolenie, prezentaciu a pod.? alebo vychadzali z toho, ako to pochopili? lebo u nas na urade sa bezne stava, ze aj ked kolegovia citaju to iste, vysledok byva obcas rozdielny 😀 pokial nemaju usmernenie z ministerstva, mohli si to vysvetlit po svojom.
Ak sa dieťa učí a učenie berie vážne, nemôže sa stať, že pokazí monitor a nedosiahne vždy také známky, ktoré by bránili v prijatí na školu. Ak sa učí, tak hravo zvládne monitor aj prijímačky. Najhoršie je, ak sa stresuje rodič a strach prenesie na dieťa. Nikdy som sa nebála o prijatie ani jedného dieťaťa. Dokonca boli na gymnázium všetky prijaté bez prijímačiek. To, že musí urobiť prijímačky a byť prijaté na školu, ktorú si vybralo, sme v rodine brali ako samozrejmosť , iná možnosť neprichádzala do úvahy.
Ak sa dieťa učí a učenie berie vážne, nemôže sa stať, že pokazí monitor a nedosiahne vždy také známky, ktoré by bránili v prijatí na školu. Ak sa učí, tak hravo zvládne monitor aj prijímačky. Najhoršie je, ak sa stresuje rodič a strach prenesie na dieťa. Nikdy som sa nebála o prijatie ani jedného dieťaťa. Dokonca boli na gymnázium všetky prijaté bez prijímačiek. To, že musí urobiť prijímačky a byť prijaté na školu, ktorú si vybralo, sme v rodine brali ako samozrejmosť , iná možnosť neprichádzala do úvahy.
@evkatk vyjadrila sa pani dokonala... ja som nikdy nemala na vysvedceni z matematiky inu znamku ako 1. celu zs, cely gympel a 2 semestre na VS. napriek tomu som monitor na ZS napisala na cca 50%(pamatam si, ze matikarka bola velmi sklamana) a to iste monitor na gympli len okolo 60%. proste stres, okolnosti, uplne ine typy prikladov ako sme cely cas pocitali.
@abbey1 No tak vidis,nam to povedala vychovna na rodicku inak. Myslim,ze v tom nemaju viacere skoly jasno. Doslova povedala,ze ak uspeje ziak na talentovkach, uz ho automat automaticky vyradi. Tak teraz kto ma pravdu🤔
@iwesska nerieš čo ti povedala učiteľka, pozri oficiálne zdroje a tam je to jasné a nemáš pravdu, ak má prioritu netalentovu školu môže ísť na ďalšie prijímačky i keby ho prijali na talentovu
@evkatk to je taká hlúposť čo taras
Dievčatá prosím Vas ak bude mat bilingválne gymnazium ako prioritu 1 kedy bude vedieť ci ho prijali alebo nie. Ako ma vedieť ci sa ma este pripravovať a stesovat na netalentove.
Dievčatá prosím Vas ak bude mat bilingválne gymnazium ako prioritu 1 kedy bude vedieť ci ho prijali alebo nie. Ako ma vedieť ci sa ma este pripravovať a stesovat na netalentove.
@anonym_480a3d 16.4.
@anonym_480a3d Na 100% až 1.6.,kedy všetko vyhodnotí automat.

@majloo Bilingvalne su talentove,ak urobi tie,na netalentove uz pozvanke nedostane,ani ked bude na 1.mieste ta netalentova skola. Moj z tohto dovodu talentovu ani skusat nejde.
@iwesska to sa podla mna toto menilo teraz to platilo minulý rok ci ?