icon

Ste ako rodičia nervózni z prijímačiek na stredné školy?

4. feb 2026

Maminy aj vy ste uz nervozne z prijimaciek na stredne skoly?Mam pocit ze my rodicia stresujeme viac ako deti.Ked to dobre chapem tak tento rok budu posuny pod ciarou len minimalne a ked minule roky mal sancu aj 20. pod ciarou tak tento rok mozno ani ten 3. kedze kazde dieta potvrdi prioritu.Tak ked mi dieta nevezmu na prioritu, tak na druhu skolu tiez v prvom rade prijmu tie deti ktore mali tuto skolu ako prvu.Alebo tomu nechapem.

doriiis
4. feb 2026

Áno chápeš dobre . A zároveň keď ho príjmu na 1.prioritu,tak automaticky padá každá ďalšia podaná prihlaska

anonym_bcd6c0
4. feb 2026

stávalo sa že niekotrých žiakov zobrali na všetky školy - alebo na viac a mal niekoľko dní nato aby sa rozhodol kde pôjde.
Škola zas čakala ako sa žiak rozhodne.
Ostatní žiaci ktorí skončili pod čiarou tiež čakali či na nich dôjde.
Bolo to troška komplikované a neraz tu mamičky písali že ich dieťa skončilo pod čiarou a teraz nevedia ako ďálej. A že to čakanie je nepríjemné.
Novými pravidlami by prijímačky mali prebiehať troška rýchlejšie.

autor
4. feb 2026
@anonym_bcd6c0

stávalo sa že niekotrých žiakov zobrali na všetky školy - alebo na viac a mal niekoľko dní nato aby sa rozhodol kde pôjde.
Škola zas čakala ako sa žiak rozhodne.
Ostatní žiaci ktorí skončili pod čiarou tiež čakali či na nich dôjde.
Bolo to troška komplikované a neraz tu mamičky písali že ich dieťa skončilo pod čiarou a teraz nevedia ako ďálej. A že to čakanie je nepríjemné.
Novými pravidlami by prijímačky mali prebiehať troška rýchlejšie.

@doriiis
@anonym_bcd6c0 to ano len teda ked napr.moju neprijmu na prioritu, asi sa nemusim ani odvolat lebo 99%prijatych tu skolu potvrdi takze miesta pod ciarou su viac menej nemenne.Ale na druhu skolu tiez uprednostnia tie deti, ktore ju mali ako prioritu, takze asi aj dost deti nebude prijatych ani na 1 ani na 2.

anonym_8069b1
4. feb 2026

@anonym_autor mám dve deti na strednej a jednu na vš ,a nie nebola som nervózna, staršiu brali bez prijímačiek len na základe výsledkov T9 cez 90%, ostatné s prijímačkami na gymnáziu c1aj č2. Obe deti sú každý rok vyznamenaný.

autor
4. feb 2026
@anonym_8069b1

@anonym_autor mám dve deti na strednej a jednu na vš ,a nie nebola som nervózna, staršiu brali bez prijímačiek len na základe výsledkov T9 cez 90%, ostatné s prijímačkami na gymnáziu c1aj č2. Obe deti sú každý rok vyznamenaný.

@anonym_8069b1 tak ale nie kazde dieta je take sikovne a napise tak dobre monitor.Teraz podla noveho systemu je to cele zvlastne lebo ked dieta nevezmu na prioritu tak pravdepodobne ani na druhu skolu lebo tam zasa uprednostnia tie deti ktore mali danu skolu ako prioritu

midka
4. feb 2026

ale ked spravi lepsie prijimacky, ako deti s prioritou a bude do ciary tak ju vezmu,,,, nie?

anonym_d9c717
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_8069b1 tak ale nie kazde dieta je take sikovne a napise tak dobre monitor.Teraz podla noveho systemu je to cele zvlastne lebo ked dieta nevezmu na prioritu tak pravdepodobne ani na druhu skolu lebo tam zasa uprednostnia tie deti ktore mali danu skolu ako prioritu

@anonym_autor to bude masaker, strašne veľa deti zostane visieť vo vzduchu

autor
4. feb 2026
@midka

ale ked spravi lepsie prijimacky, ako deti s prioritou a bude do ciary tak ju vezmu,,,, nie?

@midka vobec netusim dost sa zacinam bat

autor
4. feb 2026
@anonym_d9c717

@anonym_autor to bude masaker, strašne veľa deti zostane visieť vo vzduchu

@anonym_d9c717 ja si tiez myslim

anonym_17c664
4. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_d9c717 ja si tiez myslim

@anonym_8069b1 cize si sa tu prisla iba pochvalit ?

@anonym_autor My sme to nastastie absolvovali min rok. Drzim palce!

autor
4. feb 2026
@anonym_17c664

@anonym_8069b1 cize si sa tu prisla iba pochvalit ?

@anonym_autor My sme to nastastie absolvovali min rok. Drzim palce!

@anonym_17c664 dakujem

abbey1
4. feb 2026

Keď dieťa urobí prijímačky na školu 2.v poradí lepšie než dieťa, ktoré ju má na 1.mieste, vezmú ho. Vždy je dôležitejšie miesto v rebríčku úspešnosti.

autor
Včera o 07:13
@abbey1

Keď dieťa urobí prijímačky na školu 2.v poradí lepšie než dieťa, ktoré ju má na 1.mieste, vezmú ho. Vždy je dôležitejšie miesto v rebríčku úspešnosti.

@abbey1 dakujem, trosku mi padol kamen zo srdca, takze co najlepsie spravit prijimacky

anonym_d686f0
Včera o 08:40

Kto to vybavil po známosti, ten nebude nervozny.

kofa77
Včera o 10:06
@abbey1

@abbey1 ano, tak to bude.

kofa77
Včera o 10:08

podla mna, ak vychytaju muchy-co asi tento rok este nie, tak to bude dobry system, prehladnejsi.
zas o tri roky bue dalsia zmena-budu standardizovane prijimacky zo SJL a mat na kazdu skolu

lucya89
Včera o 10:39

Ak ju nepríjmu na skolu,kde ma prioritu 1 a na druhu spravi príjimacky lepsie ako ten ktorý mal na tvoju 2.skolu prioritu 1 je prijata na 2 .skolu ...
Priority su len preto aby sa hned vedelo,kde je dieta prijate a nebude si uz potom vyberat skolu ani ziadne odvolania sa robit nebudu..

anonym_f4ed12
Včera o 11:07

@anonym_autor bola som nervozna,ale tak mierne. Prave v takych situaciach clovek ocenuje ze byva v riedko osidlenej oblasti a nie v BA kde sa jednotkari boja aby neskoncili na ucnovke.a veru,na SS kde dcera chodi ,dochadzaju aj deti zo vzdialenejsich vacsich miest.trochu sa to otocilo.kedysi sa chodilo na intrak do velkeho mesta,teraz naopak

anonym_58e77d
Včera o 16:17

@anonym_autor si ich predplat a máš kľud..

anonym_005c11
Včera o 18:07
@anonym_8069b1

@anonym_8069b1 skoda, ze ta nedoucili ako sa pise vyznamenani, ked ide o plural