icon

Tínedžer chce piercing do obočia. Čo by ste urobili?

Dnes o 18:34

Syn prišiel s tým, že chce piercing do obočia. Má 16, peniaze si našetril a štúdio už má vybrané. Mne sa to vôbec nepáči, ale zároveň viem, že zákazom ho možno len pošlem tam bez môjho vedomia. Povolili by ste mu to v tomto veku, alebo by ste trvali na tom, nech ešte počká?

Strana
z2
oceanahory
Dnes o 18:40

@anonym_autor Ja ano...je to nieco, co si kedykolvek moze vybrat von, vlastne, ako nausnica. Nie je to ako tetovanie a pod. V tomto veku som si dala tiez spravit piercingy, aktualne uz nemam ani jeden 😅...

anonym_2712ef
Dnes o 18:42

Prepáč,ze citujem svojho syna: Ale mami, žijeme v 21.storoci.Priprav sa, že bude ešte zopár vecí v ktorých sa váš vkus nebude zhodovať

anonym_91b176
Dnes o 18:43

@anonym_autor Ano povolila, lepšie ako tetovanie. Keď si ešte sám našetril na to tak mu to dovoľ.

simik22
Dnes o 18:46

V 16 som si prepichla nos, mami som sa nepýtala 🤣

zuzinka888
Dnes o 18:46

Ano povolila. Je to len dierka v oboci

anonym_0bb42e
Dnes o 18:49

Áno, dovolila.

anonym_30e828
Dnes o 18:52

@anonym_autor nevie pockat dva roky? Skor by som.sa zamyslela co ho k tomu vedie?

domkakvet
Dnes o 18:54

@anonym_autor ano, hocikedy sa to da vybrat, nemusi to tam mat navzdy.

oceanahory
Dnes o 18:56
@anonym_30e828

@anonym_autor nevie pockat dva roky? Skor by som.sa zamyslela co ho k tomu vedie?

@anonym_30e828 Boze, to co je za otazku...co by ho k tomu viedlo? 😅 Proste chce byt in, je to mlady chalan, hlada si svoj styl, svoje ja...ja som si presla tolkymi fazami v mladom veku, ze si uz ani nepamatam. O dva roku to bude lepsie? A vlastne napr. aj ja teraz mam chut v 30+ si dat kopec tetovani, lebo sa mi to paci 🤷😅.

anonym_30e828
Dnes o 19:01
@oceanahory

@anonym_30e828 Boze, to co je za otazku...co by ho k tomu viedlo? 😅 Proste chce byt in, je to mlady chalan, hlada si svoj styl, svoje ja...ja som si presla tolkymi fazami v mladom veku, ze si uz ani nepamatam. O dva roku to bude lepsie? A vlastne napr. aj ja teraz mam chut v 30+ si dat kopec tetovani, lebo sa mi to paci 🤷😅.

@oceanahory lebo bude dospely za dva roky...takeho mladeho chalana piercing zbytocne zaradi do urcitej kategorie a casom ich bude chciet 10 alebo tetovanie...ja by som to nedovolila . Beriem to ako zaciatok niecoho co nesvedci nikomu. Ale ty si mama. Len pisem nazor. Nestaram sa.

anonym_919972
Dnes o 19:08
@anonym_30e828

@oceanahory lebo bude dospely za dva roky...takeho mladeho chalana piercing zbytocne zaradi do urcitej kategorie a casom ich bude chciet 10 alebo tetovanie...ja by som to nedovolila . Beriem to ako zaciatok niecoho co nesvedci nikomu. Ale ty si mama. Len pisem nazor. Nestaram sa.

@anonym_30e828 uz by bolo na case keby ludia prestali zaradovat kohokolvek do akejkolvek skupiny;)
Autorka- neviem, mam 16rocneho a viem si to na nom predstavit. Lepsie nez tetovanie, nech experimentuje teraz, je to len dierka, po case to zrastie, ked sa rozhodne, ze sa mu to uz nepaci. Takze asi by som dovolila..

anonym_30e828
Dnes o 19:11
@anonym_919972

@anonym_30e828 uz by bolo na case keby ludia prestali zaradovat kohokolvek do akejkolvek skupiny;)
Autorka- neviem, mam 16rocneho a viem si to na nom predstavit. Lepsie nez tetovanie, nech experimentuje teraz, je to len dierka, po case to zrastie, ked sa rozhodne, ze sa mu to uz nepaci. Takze asi by som dovolila..

@anonym_919972 to sa bohuzial deje , tym ze sa budeme tvarit ze to neexistuje tak to nezmizne. Ludia su posudzovany podla vzhladu a je jedno co si o tom myslis.

parvinka0001
Dnes o 19:11

Dovolila . Mozno ho to bude držať rok dva a dá ho preč .

marianarem
Dnes o 19:14

@anonym_autor Dovolila. Keby tam isiel na vlastnu past, to by bol este lepsi pripad. Moja sestra si spravila ten piercing svojpomocne a samozrejme sa jej to zapalilo. A inak prestala ho nosit len niekolko rokov na to, teraz uz davno po nom nie je ani stopy.

anonym_55fe79
Dnes o 19:15

Dovolila by som, tiež mám 16ročneho, momentálne robí vodičak

janinah
Dnes o 19:16

Nedovolila.Ukazala by som mu fotky nepodarenych zakrokov.

oceanahory
Dnes o 19:18
@anonym_30e828

@anonym_30e828 Hmm zaujimave...Do akej kategorie by si zaradila chalana s piercingom v oboci? 🤔
Co vlastne zmeni to, ak bude dospely? Dospeleho cloveka uz "nezaradia do ziadnej kategorie"?
Toto je iba tvoj uzkoprsi pohlad na cloveka, ktory nezpada do tvojej bubliny....
Ja nezaradujem ludi do kategorie podla vzhladu, to skor podla takychto vyjadreni 🥴.

anonym_dc12ca
Dnes o 19:19

@anonym_autor Je to jeho štýl? Je rebel? Chce tým iba zaujať? ....

pr85
Dnes o 19:27

@anonym_autor Ja by som mu to nepovolil. Muz nemá mať čo náušnice (piercing je za mňa taká náušnica len mimo ušných bolcov). U dcéry by som bol ústretovejší.

anonym_30e828
Dnes o 19:39
@oceanahory

@anonym_30e828 Hmm zaujimave...Do akej kategorie by si zaradila chalana s piercingom v oboci? 🤔
Co vlastne zmeni to, ak bude dospely? Dospeleho cloveka uz "nezaradia do ziadnej kategorie"?
Toto je iba tvoj uzkoprsi pohlad na cloveka, ktory nezpada do tvojej bubliny....
Ja nezaradujem ludi do kategorie podla vzhladu, to skor podla takychto vyjadreni 🥴.

@oceanahory za dva roky to nebude rozhodovat mama. No ved svojim detom si povolte co chcete.
Zaradila by som ho do kategorie - s tym budu problemy / nevyrovnany. Ucitelia si mozu na neho zasadnut, spoluziaci ho mozno budu obdivovat ale v buducom zamestnani to neocenia, Pytala si sa odpovedam.

oceanahory
Dnes o 19:43
@anonym_30e828

@oceanahory za dva roky to nebude rozhodovat mama. No ved svojim detom si povolte co chcete.
Zaradila by som ho do kategorie - s tym budu problemy / nevyrovnany. Ucitelia si mozu na neho zasadnut, spoluziaci ho mozno budu obdivovat ale v buducom zamestnani to neocenia, Pytala si sa odpovedam.

@anonym_30e828 Prepac, ale ty zijes v nejakom inom storoci 🤦....

abbey1
Dnes o 20:10

@anonym_autor Staršia dcéra si dal v 16 piercing do nosa s naším dovolením. Už má 26, piercing stále nosí.

abbey1
Dnes o 20:13
@anonym_30e828

@anonym_30e828 Podobný názor ako ty mala bývalá riaditeľka gymnázia, kam staršia dcéra chodila. Dcéra mala vždy jednotky, dokonca ocenenie od danej riaditeľky za prospech a reprezentáciu školy. Situáciu s piercing im vyhrotila tak, že dcéra odišla na iné gymnázium. No a dnes je z riaditeľky bývalá riaditeľka, 2 krát rozvedená. Dcéra vyštudovala 3 odbory na vysokej škole, budúci rok ju čakajú tretie promócie a v práci jej piercing absolútne nikto nerieši a nie je ani prekážkou na jej povýšenie.

thirstymonk
Dnes o 20:21

Ja by som dovolil. Už teraz mi deti hovoria, jak sa daju potetovať a tak :D Samozrejme, dcera 4 roky si da vytetovať barbinu a tak... :D Ale sam som potetovany a manželka mala piercingy v uchu, niekoľko... nemam proti tomu nič.

thirstymonk
Dnes o 20:22
@anonym_30e828

@anonym_30e828 Ale nemaľuj zbytočne čerta na stenu. Dnes už v pohode potetovani a popiercingovani su aj bankari, tak jaky problem? Moderatori v telke, doktori poniektorí sú totalne počmarani, až sa ich človek boji.

thirstymonk
Dnes o 20:24
@pr85

@anonym_autor Ja by som mu to nepovolil. Muz nemá mať čo náušnice (piercing je za mňa taká náušnica len mimo ušných bolcov). U dcéry by som bol ústretovejší.

@pr85 A na to si jak prišiel? Prsteň môžeš mať? Retiazku, naramok? Tak prečo prave naušnicu by si nemohol mať?

komir63
Dnes o 20:30

@anonym_autor Na podobnú situáciu som čítal jeden vtip, keď chlapec prišiel za otcom, že by chcel náušnicu do ucha. Otec mu na to povedal, že náušnice nosia len buzeranti alebo piráti a že teraz spolu pôjdu k oknu a pozrú sa von..."a nech ťa Boh ochraňuje, ak pred domom neuvidím koráb!"

anonym_368430
Dnes o 20:48
@anonym_30e828

@anonym_30e828
@pr85
@anonym_30e828

Jezisi milujem tieto starecke nazory.. nikto mladi nezaraduje nikoho do ziadnej skupiny len kvoli piersingu alebo tetovaniu.. robia to len stari, zadubneni ludia braniaci sa vsetkemu co by mohlo byt moderne alebo ine nez bolo za ich cias.. je mi luto vasich deti, snad budu mat v dospelosti dostatok sebavedomia na uspesny zivot

anonym_368430
Dnes o 20:51
@thirstymonk

@anonym_30e828 Ale nemaľuj zbytočne čerta na stenu. Dnes už v pohode potetovani a popiercingovani su aj bankari, tak jaky problem? Moderatori v telke, doktori poniektorí sú totalne počmarani, až sa ich človek boji.

@thirstymonk vo vela profesiach sa to este stale dost obmedzuje ale myslim ze je to otazka par rokov kym ti stari co sa tomu tolko brania pomru

anonym_e56710
Dnes o 20:58

Nie, nedovolila by som mu to.

Strana
z2