icon

Aké občerstvenie zabaliť do školy v prírode pre dieťa s inými stravovacími návykmi?

11. apr 2026

Maminky, čo by ste zbalili dieťaťu ako snack keď bude hladné? Nebude k dispozícii chladnička a hladný určite bude lebo má iné stravovacie návyky ako bežne deti mávajú ( nebudem riešiť aké a prečo,tak prosím bez zbytočných "ako si si vychovala"). Neje ani sladké veľmi, slané Max tyčinky.. hľadám niečo čo by zahnalo hlad.

dadis
11. apr 2026

@anonym_autor Nic mu nebal, hadam za tyzden neumrie hladom. Nam aj ucitelia zakazovali - max 1 sladkost na den a odovzdat v podpisanom sacku triednej 😅

anonym_5539f2
11. apr 2026

A ako ti mame poradit ak nevieme čo (ne)je?

belllinka
11. apr 2026

@anonym_autor zabal mu horalky

anonym_0712dc
11. apr 2026

vsak mu dat na co je zvyknuty doma. co jedava bezne? teda okrem teplej stravy (ranajky/obed/vecera/ desiata a olovrant)?? moji jedia zeleninu takze im ju vsade balim a netreba do chladnicky. ci chces dat spekacky, klobasy?! ci co presne...

pribinak
11. apr 2026

Oriešky hrozienka sušené ovocie polystyrénové chlebiky
Ale týždeň prežije

adri266
11. apr 2026

@anonym_autor Vyzivu v sacku, kukuricne chlebicky

anonym_1dbede
11. apr 2026

Aké je asi dôležité, na to, aby sme nejak rozumne poradili čo zbaliť... Ja som bola šialene vyberavé decko, ale na táboroch aj v škole prírode som sa vždy nejak prestravovala, aj mi tam viac chutilo po celodennom pobyte vonku a nikdy nebol problém si vypýtať napr. iba suché cestoviny alebo čo bolo + som mala pobalené sladkosti a slanosti, oriešky, výživy, tam veľa nenavymýšľaš, ak nemá ísť nabalený ako na mesiac... bufet tam mať nebudú?... prípadne trvanlivé pečivo alebo knackerbrot s paštekou alebo inou trvanlivou nátierkou, sušené mäso atď, ale ja som ani toto nemala rada 😀

dadis
11. apr 2026
@anonym_1dbede

Aké je asi dôležité, na to, aby sme nejak rozumne poradili čo zbaliť... Ja som bola šialene vyberavé decko, ale na táboroch aj v škole prírode som sa vždy nejak prestravovala, aj mi tam viac chutilo po celodennom pobyte vonku a nikdy nebol problém si vypýtať napr. iba suché cestoviny alebo čo bolo + som mala pobalené sladkosti a slanosti, oriešky, výživy, tam veľa nenavymýšľaš, ak nemá ísť nabalený ako na mesiac... bufet tam mať nebudú?... prípadne trvanlivé pečivo alebo knackerbrot s paštekou alebo inou trvanlivou nátierkou, sušené mäso atď, ale ja som ani toto nemala rada 😀

@anonym_1dbede Ja tiez autorku nebudem hejtovat za to, ze dieta je vyberave.. aj ja som bola (aj som), moje deti su - ale nikdy som sa nebala, ze od hladu umru. Ked isli na sustredko - kazdy si zobral packel proteinovych tyciniek (lebo aj ked zjedli, co mali zjest, tak im nestacilo) a vzdy sa vratili zivi a zdravi. Niekedy mi aj povedali, ake nove jedlo jedli a chutilo a odvtedy varim (svieckovu z bravcoveho kare som predtym ani nepoznala)

lindous
11. apr 2026

O mne si tiež mysleli, že zomriem na takýchto pobytoch od hladu a nikdy sa tak nestalo, práve naopak, väčšinou som sa niečo nové naučila jesť alebo keď som fakt nechcela, tak som dostala chlebík s máslom a bolo... neviem teda či aj u tvojho dieťaťa ide práve o vyberavosť, ak ide naozaj o nejaké špeciálne potreby, riešila by som to s učiteľkami, tie by prístup ku chladničke mali mať

sara07
11. apr 2026

ja balím horalky, niekedy donesu domov, niekedy nie a niekedy sa aj podelia
u nás su horalky istota

anonym_d2cc09
11. apr 2026

Upeč pizza slimáky, syrové taštiťky z lístkového cesta, kúp slané tyčinky, veľa toho nepotrebuje. V ŠvP je strava 5krát denne a dostanú niečo aj medzitým.

autor
11. apr 2026
@anonym_0712dc

vsak mu dat na co je zvyknuty doma. co jedava bezne? teda okrem teplej stravy (ranajky/obed/vecera/ desiata a olovrant)?? moji jedia zeleninu takze im ju vsade balim a netreba do chladnicky. ci chces dat spekacky, klobasy?! ci co presne...

@anonym_0712dc nejedáva teplú stravu... Je varené vajcia, zeleninu, ovocie , pečivo, šunky/ salámy, syry, mliečne, ale to sú také veci čo so sebou brať nesmie. .. preto rozmýšľam, čím by som na tých päť dní mohla tú stravu nahradiť.

dadis
11. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_0712dc nejedáva teplú stravu... Je varené vajcia, zeleninu, ovocie , pečivo, šunky/ salámy, syry, mliečne, ale to sú také veci čo so sebou brať nesmie. .. preto rozmýšľam, čím by som na tých päť dní mohla tú stravu nahradiť.

@anonym_autor Nemusis nicim .. nejako vydrzi, neboj

sara07
11. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor možno varene začne, hodila by som pokec pripadne s triednou,

autor
11. apr 2026
@sara07

@anonym_autor možno varene začne, hodila by som pokec pripadne s triednou,

@sara07 no keď nezačal ani keď bol špeciálne kvôli tomu v ozdravovni tak veľmi pochybujem, že ho nejakých 5 dní v škole v prírode zlomí 😀 v ozdravovni bol 2 mesiace a nič..

sara07
11. apr 2026
@anonym_autor

@sara07 no keď nezačal ani keď bol špeciálne kvôli tomu v ozdravovni tak veľmi pochybujem, že ho nejakých 5 dní v škole v prírode zlomí 😀 v ozdravovni bol 2 mesiace a nič..

@anonym_autor tak by som sa spojila s triednou, pripadne nabalit do cestovnej chladničky , nech mu daju vynimku , ja viem predpisy a neviem čo ale očko sa da prižmurit ..
ak ho nepresvedčili ako pišeš tak to len ak fakt sám raz začne ...

januska12323
11. apr 2026

Bez vareného obeda prežije. Ja by som mu práveže nebalila nič. Keď dobrovoľne neje je to jeho problém.

anonym_fd9bbc
11. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor neboj sa, po prvom dni pride na to, ze ak nezje, bude hladny a lepsie sa naranajkuje. Pokial nema PAS alebo nieco podobne, pride na to co ma jest. A nezbalis mu nic specialne, lebo ak by si mu nabalila vela snackov, zas sa tym zasyti a to varene aj tak nezje, tak ho len podporis v tom, ze to varene mu netreba.
Ja som varila dookola par jedal, co zjedol a tu sme.

citronove_koliesko
11. apr 2026

@anonym_autor Ryzove chlebiky? Sosovicove chlebiky? proteinove tycinky? Grisiny? Makadamiove orechy? Horku cokoladu? Jerky beef? Moznosti je vela.

Ja ta chapem, jedno moje dieta malo v detstve tiez tento problem.

anonym_f286c3
Včera o 06:21

@anonym_autor oslov triednu, mohla by sa dať dohodnúť aj špeci strava. Teraz je už veľa detí s rôznymi obmedzeniami na stravu, mám jedno také doma. V ŠVP mu varili extra, dohodli sme sa čo mu môžu pripraviť, aké sú ich možnosti, čo si má priniesť z domu. To, že mu dajú na obed chlieb so syrom, šunkou, zeleninou bola jedna z nich. Hlavne aby niečo zjedol a nebolo mu zle.

natalka13
Včera o 06:37

Toast chlieb, konzervove natierky grisiny susene maso