Ako prekonať odpor ku kempovaniu?
Prosím vás, ako ste prekonali odpor k tomuto typu trávenia voľného času?
Neznášam žiť v provizóriu, v nepohodlí, v teple, musieť umývať riad ručne, prezliekať sa na jednej nohe, chodiť na wc daleko, variť mimo svojej kuchyne, spat mimo svojej postele...
Zostať doma a rodina nech ide? To asi nie je velmi rodinu budujuce?
V kempoch vidim spokojnych vysmiatych ludi, nechapem, mozno je to tym ze su stale opiti?
Poradte nieco...
Dakujem.
@modrykolibrik "...umyvat riad, varit musis vsade." Nie, to práveže nemusíš.
A dokonca to nemusíš robiť ani v kempe.
@koniarova je to možné + nejaké luxusné prostredie a vybavenie 😉, napr.
https://www.caravanparksexten.it/en/camping.html
Ja radim bud si prenajat karavan, alebo ja mam v plane ist do takeho kempu, kde ja budem mat prenajatu chatku a deti s muzom budu v stane :D
Kempovanie som odjakživa mala rada a praktikovala ho aj s deťmi (teraz už nie, ja sa jednoducho bojím počasia, po zlom zážitku).. nikdy som však pri kempovani nebola opitá, nechápem tejto poznámke 😉
Ja si myslím že toto rozhodne nie je pre každého a treba akceptovať to, že nie každý má rád takéto trávenie času.. myslím že sa dá len prekonať, ale úplne si zvyknúť na nepohodlie, keď ťa to úprimne nebaví to asi nepôjde..
Nerozumiem prečo sa do toho nútiš a kazíš dovolenku všetkým zúčastneným keď môžu ísť bez teba. Dovolenka má byť príjemná čo najviac a nie čakať kedy ťa niečo naštve. Ja som bola ako decko v stane týždeň a stačilo mi to asi na celý život.
@vanilkovazmrzka zasa si to nepochopila, ale nevadi.
No a teda chodite niektora inde na dovolenku, nez vas muz a deti? Delite sa na tu hlavnu letnu dovolenku?
Lebo ja prirodu milujem, v lese dokazem travit hodiny, turistiku tiez mam rada.
Mne vadi spanie, liecim sa na chrbat u neurologa, a ze nespim vo svojej posteli, to tazko znasam aj na hoteli.
Mam proste rada svoj komfort, skor vylety ale vratit sa radsej domov.
Pri mori mi je dlho uz na treti den.
Poznavacky chodim jar - jesen s kamaratkou.
@3princezne
O karavane sa zacalo v rodine hovorit a to ma vydesilo.
Za mna este horsie ako stan alebo kemp celkovo, stiesnene, neznasam male priestory, provizornu kuchynu ked mam konecne doma kuchynu podla seba...neviem, cele zle asi pre mna.
Ale tak v kempe nemusis varit, su aj kempy, kde sa vies normalne najest, teda ked uz len o to ide.
😂 dobre
Nijako, chodili sme kempovat roky s ex , par krat do leta som sa donútila, nenavidela som to a mohla som robiť co som len chcela nič nepomohlo, teraz už by ma tam nikto nedostal ani za milión. Mam rada pekne čisté hotely, veľkú posteľ, služby, komfort a nie kempy , stany a karavan.
My máme svoje obytné auto, ja to milujem. Niekedy sme síce chodili viac, ale napr tento týždeň sme boli 6 dní a 6 rôznych miest. Super je, že je to úplná sloboda. Keď sa nám niekde páči, zostaneme dlhšie, alebo naopak ak nás niečo neoslovi, ideme ďalej. Máme prejazdenú skoro celú Európu.
Boli sme aj v stane, mali sme aj požičané rôzne druhy karavanov, kým sme nasli presne čo nám vyhovuje.
Za mňa radšej do stanu ako do ai rezortu. Ale je fakt, že to musíš mať rada. Ja by som nešla na dovolenku niekam, kde sa mi nepáči. Keď to neznášaš, povedz to mužovi. A kľudne si viem predstaviť, že by muž išiel do stanu a ja tam, kde by sa to mne páčilo.
Ty si ako ja. Môj manžel o Tom sníva, ja si to neviem ani predstaviť, nie to ešte aj naozaj zrealizovať. Ja mu vravím, nech pokojne spia v stane, ja budem v hoteli. 😅 Bojim sa hmyzu a neznasam pocit, že hygiena je sťažená. Tobôž s 2 malymi deťmi.
Do kempov síce už nechodíme, lebo máme veľké decká a sme sebestační, takže chodíme nadivoko, ale mne sa na kempoch strašne páčia presne tí ľudia, ako píšeš. Oni nie sú opití, oni majú radosť zo života, užívajú si.
Koľkokrát niekto nevedel zaparkovať alebo vyparkovať. Vždy pribehli ľudia z najbližších parciel a navigovali. Alebo prichádzala znenazdajky búrka, tak chlapi postahovali markízy tým, čo ich mali roztiahnute, aby ich nepoškodilo, keďže to ide do tisícov eur. Milujem keď sa baby ráno pri umývaní riadov rozprávajú, vymieňajú si tipy na výlety a to bez ohľadu na národnosť, spoločný jazyk si vždy nájdu. Decká sa stretnú na ihrisku a hrajú sa a rozumejú si aj keď každý hovorí iným jazykom. Pre mňa ideálny svet.
A čo ešte milujem, sú moje periny a moje postele, v ktorých spíme len my a mám moje uteráky..Ja neznášam predstavu, že spím v posteli, kde spalo už milion ľudí a používať cudzie uteráky, brrr.
Podla mna to clovek miluje alebo nenavidi... a tiez bud karavan (ktore su dnes mega vybavene a mas v nich vsetko), 4-5 hviezdickovy kemp so vsetkym, co si vies predatavit alebo stan a ciste provizorium.
Skoro som sa osypala po prečítaní prispevku. Nešla by som do stanu, kempu, špinavého hotela, chaty s latrinou a podobne. Som ochotna ísť maximálne grilovať na zahradu a večer umyt vlasy smradľavé z tepla grilu ohňa v čistej kupelni doma.
to sa podla mna neda oblubit, bud proste rada kempujes alebo nie, mne tiez taka dovolenka nevyhovuje, radsej idem niekam do hotela kde sa o mna postaraju :D zase muz ten by behal len po kempoch, mne vadi na kempovani uz len to kolko toho treba pobalit so sebou
@ankare hmyz ani priroda mi nevadi, ani praca. Ja by som radsej bola v zahrade a plela, ako kemp, keby boli tieto dve moznosti 😃
@tilly no ved toto, ze deckam to vyhovuje, v hoteloch sa uz vecer nudia a teda bohuzial, nechodia spat o siedmej.
Poriesime to teda inac, dakujem vam za podporu.
Apropo, mnohi opiti su, ani o tretej sme nemohli spat co sa "bavili".
Ale samozrejme ze som nemyslela,ze su opití VSETCI ktori sa tesia z kempovania.
@ankare pošleme ho s mojím 😃
Nasi ked chcu ist pod stan, tak idu len blizko domu. Je tu Váh a tu sa daju najst miesta. Som s nimi cez den chytáme ryby, grilujeme, ideme na cln. Vecer sedíme pri ohníku. O desiatej sa idem domov vyspať a pridem rano. 🤣🤣🤣 oni spia v stane a maju zazitok. Muz by do kempu nesiel, ze este za to platit miesto. Ja rano prinesiem zase v nádobe čistú vodu na pite, ruky a varenie. Ich to tam tiez nebavi viac ako 3 dni.
Ja som teda za 14 rokov jazdenia s obytkou po celej Európe opitých ľudí nezažila. Asi si vyberáte zlé kempy... ale teda na Slovensku ani v Čechách sme v kempe ešte neboli.
@tilly ano, v sezone na SK + CZ je to niekedy divoke. Inde sa pravidla dodrzuju.
@betulinka1 dobry sposob 👍
@tilly prepac, ale neverim. Mozno si necedela ze su opiti? Cestujeme dost a nech sa mi nikto nesnazi nahovorit, ze Nemci, Rakusania, Briti, Íri alebo Spanieli piju menej ako Slovaci...nevravim ze vas museli hned obtazovat, ale neverim, ze si nikto nikde nevypije, len tam, kde sme my 😂

Nie, ludia ktori maju radi kempovanie nie su opiti. Tvoja rodina ktora rada kempuje je snad nalozena v liehu? 🤷♀️ ked to nemas rada tak to nerob, najdite si inu spolocnu rodinnu aktivitu, ktora bude vyhovovat vsetkym