icon

Čo variť v teple, keď teplota v kuchyni dosahuje 30 stupňov?

Dnes o 09:12

Ahojte prosím poraďte nejaké nápady čo navarit v tomto teple ? Môže byt aj rýchle aj nie , varenie problém nieje len to teplo v kuchyni mám 30 stupňov takže sa snažím variť hneď ráno už okolo 8 .

anonym_84bccd
Dnes o 09:14

@anonym_autor ja dnes studenú cvilkovu polievku

viera012345
Dnes o 09:17

@anonym_autor Rizoto s kuracím mäsom a zeleninou+veľkú kopu dobre schladeneho šalátu z miešanej zeleniny/uhorky,paradajky, cibuľka, reďkovka,cervena paprika.../

sona110
Dnes o 09:18

ja som včera navarila segedín,perkelt+ryža+uhorkový šalát.

marusiao
Dnes o 09:19

včera som kapustnicu navarila

michaelam2
Dnes o 09:21

Do polhodiny mas hotove napr:
- rizoto
- rybie file v rure so zeleninou alebo zemiakovou kasou
- cestoviny s mletym masom
- tekvicovy privarok
- zeleninova polievka s haluskami alebo akakolvek kremova polievka

ivik4
Dnes o 09:27

Ja varim to iste co aj v zime , na co mam chut. Neriesim teplo hoci ano je to des

emm_k
Dnes o 09:28

Dnes bude partner robiť opekané ryżové rezance so zeleninou. Ale inak ryba na masle, zelenina / zemiaky, halušky s tvarohom (ale tie predpriravené), polievka zeleninová, vajíčková, paradajková, alebo som varila len trenčiansky párok, rizoto, spagetii s mletým mäsom a omáčkou, cestoviny so syrovou omáčkou, rôzne svieže zeleninové šaláty si robíme, skrátka rýchle jedlá do 20-30 minút, ak varím na obed. Jedine, čo som robila dlhšie, bola koložvárska kapusta na viac dní alebo francúzske zemiaky, zapekaný karfiol / brokolica / cestoviny, ale to som dala do rúry a pieklo sa to samé. Popravde v týchto horúčavách ani nemám veľmi chuť na jedlo 😂

sara07
Dnes o 09:28

je obdobie marhul a čerešní , čiže čerešnové knedličky + marhulove tvarohove knedličky , niečo pôjde aj do mrazničky
lahké jedlo + do chalanov dostanem tvaroh beztrestne 😂😂😂
je teplo nepečiem ani bohovy , ale kedže u nás sladké na olovrant proste musi byt ,
tak bude tapiokovy puding s malinami, potom vanilkovy puding s malinovym rozvarom, mne bude stači skyr s malinovym rozvaroma alebo melon
zajtra lahku čisto zeleninova polievka s pohankuv a fazulou čo mi ostala v mrazničke varena

anonym_020424
Dnes o 09:37

Vsetko co aj v zime

henka123123
Dnes o 09:37

Vcera som robila zapekany karfiol so sunkou a salat k tomu zeleninovy. Dnes nic..dame si mc donald :D zajtra urobim sote s ryzou

henka123123
Dnes o 09:38

Inak xez leto robim viac kysele jedla(omacka na kyslo.kolozvarska.strapacky.cibulovy salat)..lečo ryby na masle..

kavasmliekom
Dnes o 09:42

Plnenú kapustu som varila vo štvrtok. Ale toľko, že budeme jesť ešte mesiac. 😂 (budem vyberať z mrazničky dózy a zohrievať)😄 a dnes tekvicový prívarok s kôprom a vajíčkom. Zajtra paradajkovú polievku a granadír.

anonym_3451ce
Dnes o 09:47

@anonym_autor nevarím. Objednám si z reštaurácie. Okrem menu konzumujeme domáce šaláty, jogurty, ovocie. Alebo vytiahnem vývar polievku z mraziaka, ohrejem, zatrepem vajíčko, rascu a hotovo

obrazkova
Dnes o 09:51

@anonym_autor ja som dnes spravila kapustovy šalát s kys.smotanou a hermelin. Tie rôzne chladené ľahké salatiky sú TOP na tieto horúčavy. Synovi som urobila zapečenu cuketku so syrom

sulavikova
Dnes o 10:00

@anonym_autor dnes: na raňajky boli iba hotdogy, obed pre 3: plnená paprika/ guľky s kašou al. knedľou, kuracie soté, špagety, (chvalabohu za overemú omáčku z Tatrakonu), karfiolová polievka a ešte budú podlesníky. Leje zo mňa…. Keby bolo na mne. Tak na obed je chladený melón pri bazéne.

anonym_048d8a
Dnes o 10:01

Ja idem robit cestovinovy salat co mi vyskocil na ig, cestoviny, mini mozarella, prosciutto, pesto, cherry paradajky

janinah
Dnes o 10:07

Nie čo, ale kedy. Zacinam vecer po 20tej,ale ja som sova,mne ti vyhovuje. Dnes plnena paprika.

anonym_b488ef
Dnes o 10:13

Ja si pri varení v kuchyni zapnem ventilátor až kým nedovarim

muchotrafka298
Dnes o 10:15

Ja sa snazim co najrychlejsie, nevadi mi napriklad piect v trube. Dnes som robila kuracie stehna s ryzou, zajtra asi nejake sote alebo zivansku, este uvidim. Snazim sa robit jedla take, co sa uvaria do pol, max. tristvrte hodiny. Cez tyzden sme mali aj fasirky, aj rybu s kasou.

anonym_5fc5ff
Dnes o 10:22

@anonym_autor ľahké letné šaláty, ráno si uvar quinou, pšeno, tarhoňu, cestovinu, alebo len zalej kus kus horúcou vodou... pred obedom pridaj orestované kura v marináde, sardinky, tuniak, vajíčko, mozzarella, feta syr, fazuľa, cícer, červená šošovica... na osvieženie grécky jogurt, kyslú smotanu, tresku, pesto, hummus... nakoniec posypem olivami, čerstvo nakrájanou zeleninou, ovocím, bylinkami.... V týchto horúčavách mi nechutia ťažké teplé varené jedlá v lete potrebujem odľahčiť organizmus 🙂
Pre inšpiráciu https://www.fitrecepty.sk/recepty/salaty:kuskus
https://www.fitrecepty.sk/recepty/salaty:quinoa...

anonym_b3d5c8
Dnes o 10:31

@anonym_autor ja varim lahke rychle jedla ako cestoviny s roznymi omackami ci zeleninou, takisto zeleninove rizoto, alebo kuracie nozicky ci kridla grilovane v rure-to sa robi prakticky samo a k tomu nejaky salat. pripadne vecer napacujem kuracie rezance ako čínu a rano na panvici osmazim, prihodim nejaku mrazenu zeleninu a spolu dovarim.

zuzuliatko18
Dnes o 10:38

Sebe robim.na obed nejake.opecene Masko.alebo syr na panvici a kopu salatu, muzovi a synovi dorobim daku ryzu, zemiaky. Ruru v tomto teple zapinam Len v absolutne nevyhnutnych pripadoch. Pripadne robim cestovinove salaty so zeleninou a tam dam na co mame chut (syr, sampinony, sunka, rajciny, uhorku, cibulu, kukuricu)

anonym_5fa814
Dnes o 11:06

rychle omacky a cestoviny, rychle polievky - brokolicova, ci rajcinova....nic co sa musi 1hod varit.

kofa77
Dnes o 11:17

Fazulova kysls polievka a rizoto. Zajtra panenka so sampinonmi a opekane zemiaky. Salaty.

tenerifka
Dnes o 15:35

Ved klimu do kuchyne a varis co chces, lebo inak aj priprava salatu je velmi zdlhava, vsetko umyt a nakrajat, taky gulas sa vari sam.

anonym_5fa814
Dnes o 17:06
@tenerifka

Ved klimu do kuchyne a varis co chces, lebo inak aj priprava salatu je velmi zdlhava, vsetko umyt a nakrajat, taky gulas sa vari sam.

@tenerifka skor ide o to, ze gulas dokym uvaris, riadne oteplis byt a nie kazdy ma klimu, ze jo?

anonym_465ff8
Dnes o 17:18
@tenerifka

@tenerifka nie každý máme na klímu a na výdavky s ňou spojené. Taká tá prenosná mne obrovskú miestnosť s vysokými stropmi nevychladí a montovaná stojí veľa.

anonym_f88c0a
Dnes o 17:34

My dnes pstruh na masle v panvici a varene zemiaky, zeleninova polievka. Zajtra kuracie rizoto, polievka ostava, v pondelok si rizoto dam na obed, mozno ostane aj detom. V utorok objednavam akoze na oslavu vysvedcenia pizzu, nebudu mat obed v skole, mozno rychlu polievku zbucham, mozno nie, osobne v tomto teple jem hlavne ovocie, sorbety a riedeny dzus s mineralkou. A potom 1. odchadzame, potom by aj horucavy mali polavit. Dufam. 🤣 Robim z domu, tak mam ventilator teraz, inac mi teplo nevadi, ale toto je uz extrem, ako ked sa narodil pred 14 rokmi starsi, chuda male, von sme sli hned rano alebo az takto vecer, inac sme sa doma parili.

helenbozka
Dnes o 18:00

Bulgur s tuniakom vo vlastnej šťave, čierne olivy, sušené paradajky, preliate olivovým olejom. Max pre mňa do toho zamiešam biely jogurt (mne to tak viac chutí)

anonym_3edfd0
Dnes o 18:12

bez klímy by som v tomto teple nevarila, dala by som si doniesť jedlo, alebo len suché veci