icon

Baví vás cestovanie s deťmi?

2. jan 2024
autor
2. jan 2024

Joj baby, dakujem za komentare. No my sme v zivotnej faze, ze konecne mame cas aj prostriedky na fakt dobre destinacie, ale som z toho uz brutal unavena. Mam za sebou maraton balenia, lietadiel, transportov, lyzovaciek, letnych destinacii a momentalne vsetkych doma zeru mrle, ze kam ideme a ja chcem byt doma. Mam male deti, jedno pod 5... predstava, ze zas balim lyze, ide ma porazit. Takze klobuk dole pred vami, ze ste s tym v pohode.

mane01
2. jan 2024

Asi je rozhodujuci vek deti… male deti budu asi tazko obdivovat Cezana v galerii, zato starsie je dobre tam vziat…moji kym boli mali, tak sme prisposobovali program vzdy ich zaujmom… zoo, kupalisko, detske atrakcie, teraz su uz velkaci, takze sa s nimi da cestovat ako s dospelymi…

diewcatqoo
2. jan 2024

@neviditelnypes ano, som na tom podobne. Moje dieta mi nevadi, ale cudzie ano 🙂

barbie2023
2. jan 2024

Nuž podľa toho kam.. Mam 8 ročnú a 7mesacnu. S babatkom je to trápenie pre všetkých takže obmedzujeme to na minimum. A staršia ako kde. Nechodíme často lebo sama povedala, že po celom týždni v škole proste chce byť aj doma a ja som úplne pochopila, že deti sú fakt nenáročné a nepotrebuju programy a výlety.. Aspoň naša dcéra je taka. Takže máme to tak, že cez prázdniny niekam ideme na jednodňový výlet alebo cez leto na dovolenku.

viestta
2. jan 2024

A preco balis ty sama? Vsak toto mozes predelegovat na tych, ktori su uz natolko zdatni aby to zvladli. Ked je vacsie dieta aspon skolak dostane zoznam, nachysta si vsetko na kopu, dospely to len skontroluje a napcha do kufra. Muz to iste, ten dokonca dokaze napchat do kufra sam a kontrolovat ho netreba. Zoznamy spravis raz a predkladas ten co je aktualny, iny na lyzovacky, iny na vikend, iny k moru.

jana_eyre_2
2. jan 2024

Áno, veľmi.. mám tri deti a cestujeme s nimi od 6mesiacov druhej dcéry.. neviem z akého dôvodu sme necestovali keď sme mali jedno.. ale keď mal prvý syn 2r a druhá dcéra 6m tak sme šli na svadobnú cestu, zobrali sme aj deti.. veľmi sa nám to zapáčilo a odvtedy cestujeme vždy keď sa dá.. už sú školáci, tak už je to ľahšie (teda to je relatívne keďže sa vedia dosť pohádať) ale aj cestovanie s malými deťmi som milovala..

Nie je nič ľahšie, spia - oddýchneš si, zabavia ich aj jednoduche veci ako kamienky či macanie nôh v potoku, spoznávanie kvetiniek.. ako sú starší, tak aj atrakcie sa pridávajú, ale aj to je super.. a múzea sú naše časté ciele, máme pochodene všetky možné od malička.. teraz občas ideme aj s kamošmi a ich deťmi, ale najradšej mám keď sme len my 5ti, nemusíme sa nikomu prispôsobovať..

milanemila
2. jan 2024

Ja si hovorim, ze lepsie ako nic 😂 teda samozrejme, ze sme dovolenky nateraz prisposobili detom. Takze plaz, nejaky maly vylet, detske atrakcie atd. Ked budu vacsie (teraz maju necele 4 roky a 9m), tak urcite pridame aj viac turistiky a nejake poznavacky. Uprimne mi chybaju vylety s manzelom, kedy sme sa zbalili do ruksakov a isli na mesiac cestovat po juznej amerike, filipinach alebo prpste take tie akcnejsie vylety ako rafting atd, ale ved to zase pride, ked deti odrastu 🙂 ja si uzivam kazdy vylet ci uz je to vikend niekde na slovensku alebo karibik v zime a myslim si, ze aj detom cestovanie rozsiruje obzory.

zitaje
2. jan 2024

Tak s balením to nepreháňaj zbytočne, dieťa po 5r zbaľ, to je jasné, ostatní to zvládnu sami.
My sme boli v lete na 4-dňovom výlete po SR tak, že každý mal len malý ruksak a bolo to úplne v pohode. A teda my chodíme na poznávačky, mňa iné nebaví...

nikpa
2. jan 2024

Pre mňa cestovanie odkedy máme deti, nie je oddych ani dovolenka. Ale stres, chaos, únava, plánovanie, balenie, chystanie, vybavovanie, nekonečné pranie a spratavanie veci po príchode. Neznášam to 🙈

slniecko5
2. jan 2024

Mne Ocino stále hovori, že cestovať sa ma a pasom, jedným tričkom a plavkami, viac netreba, da sa kúpiť všetko. Čím ďalej, tým viac sa s tým slobodným prístupom stotožňujem🙂. Samozrejme, v lete.

vevesh
2. jan 2024

@slniecko5 toto aj ja kontrolujem- pas, peniaze/kartu a telefon. Zvysok sa da vsade kupit, zohnat ci poziciat🙃🙃🙃🙃 cize mi to nestoji za stres- pobalim, na co myslim, a ked zabudnem, tak sa poriesi na mieste...😀😀😀

majlo1234
2. jan 2024

My zas nie sme na tom az tak dobre, aby sme si mohli dovolit all in furt, cize vacsinu vyletov davame tak, ze furt este zradlo riesit, aby sa vsetci najedli, udrziavat poriadok…proste vsetko ako doma, len horsie. Keby som mala stale all in, to by som nevahala ani sekundu😂

autor
2. jan 2024

@slniecko5 ano, ale to sa neda s detmi 😉

autor
2. jan 2024

@majlo1234 all in zas decka odhanas od coca coly 😉

dominikamacakova
2. jan 2024

@neviditelnypes keby boli za tebou moje deti tak vyskočíš aj počas letu 😀

babulkomale
2. jan 2024

U nas vsetky tie velke nechutne veci bali muz, aj svoj kufor. V zivote som nebalila lyze, lyziarky, palice...
Len svoje veci a veci deti, lieky atd.
Ale moj muz chodi na sluzobky a brava si tam aj sportove potreby, tak je zvyknuty. Este aj sakel na spinave pradlo si vezme 😃

sense
2. jan 2024

Do cca 8 rokov úplne v pohode, teraz to len hundre keď ma niekam ísť, a potom to zas hundre keď ideme domov

fairyy
2. jan 2024

ano, cestujem s nou od mala...doslova od jej 4-5 mesiacov, vsade s tym, ze to mixujem, aby som videla aj co chcem ja, a tak aby tu bavilo aj dceru, resp ked bola uplne mala, aby mala priestor na spanok, nebola na slnku, a tak podobne ...teraz len povyberam super ihriska, tobogany, lezecke steny, a teda si mozem pomedzi ne dat pamiatky...mame dohodu ja nepipnem a netaham skoro odnikadial a ona nepipne aby som kludne kukla pamiatky..v poslednej dobe dokonca vnima aj na prehliadkach pamiatok, kedysi vnimala iba ak to bolo detom prispobene

elizita
2. jan 2024

Naj dovolenka v Chorvátsku keď mala dcera 5 mesiacov.. ja som si riadne oddýchla!

bluka2
2. jan 2024

Ano, baví nás to 😄 tuto dnes sme v Maroku-balenie trvalo menej nez 10 minut, malý ruksak každý do Ryanairu. Zabudla som pyžama a je mi to jedno. Po tejto prašnej jazde nám ostava teda ešte jeden outfit a je mi to tiež jedno. Ako vždy lietadlo bolo plne deti, takže aj vresk, hlavne, že moji spali a ja 1/2 cesty tiež. Nehľadám perfektný výlet, ale niekedy mám šťastie - tento sa k tomu blíži

bluka2
2. jan 2024

Internet za všetky drobné, tak bez fotky na motorke medzi palmami, západ slnka 😉

vevesh
2. jan 2024

Autorka vsetko sa da s detmi, ked sa chce...

zorkahorka
2. jan 2024

Ano,i ked az taky uzasny oddych to nie je. Ale dovolenky a mojou rodinou boli zatial tie najkrajsie 😀
A... chodim vzdy s muzom, lebo samej sa mi okolo deti nechce 😉

marianarem
2. jan 2024

Ano, som rada, ked niekam ideme, hoci nejaka oddychovka to velmi nie je. Ale nie je to uz take cestovanie, ako ked som bola slobodna. Ja som chodila nie az tak po pamiatkach, ale skor spoznavat krajiny aj cez ludi. V ramci kazdej cesty som sa zoznamila s niekym domacim, casto aj spontanne prespala u domacich alebo navstivila doma, alebo sa aspon islo niekam sadnut a pokecat. Mala som tak pocit nejakeho spojenia s navstivenou krajinou. S dietatom sa toto velmi praktizovat uz neda, sme uz len turisti a v podstate si len obzerame. Ale aj tak sa tesim, ak sa podari vyrazit.

jesenzima
2. jan 2024

Cestovanie s deťmi ma niekedy baví a niekedy nie. Takisto, ako aj my máme svoje nálady, majú ich aj nase deti a veru nie vždy sú tie výlety podľa našich predstáv ... Občas sa aj frfle, plače, kričí ... Ale na konci dňa si vždy povieme, že bolo super, že sme spolu strávili deň a že nabudúce ideme zas 🙂

autor
2. jan 2024

@vevesh jasne, ze sa da
Ja som len z toho uz otravena. Mam pred kramami a decka chcu ist lyzovat. Nedavno sme prisli z Norska z lyzovacky, verte mi zorganizovat ten trip ma stalo tyzden namahy, my sme aj velmi vyberavi, co sa ubytovania tyka. Aj lety musia byt cez den atd. Neni mozne sa do Norska zbalit do 8kg 😉 a brali sme aj lyze, kedze decka maju nove. Boli sme tam 2 tyzdne a super to bolo. Potom sme boli cez Vianoce na kratky pobyt tu na Slivensku a zas ich mrle zeru. Nie nechce sa mi zas balit lyze a trepat sa zas dakam, letecky odmietam uplne. Kukam tuto Rakusko, ale nebavi ma to uz vobec.
Moje deti su v lietadle ok, uz maju nalietane, aj restiky a hotely, ale napriklad ked su v aquaparku a jeden ide doprava, druhy dolava tak to si moc neuzijem. Tiez je podla mna teraz cez sviatky na zjazdovkach ludi ako nas..tych vsade, budem tam moje sidlo nahanat a modlit sa, aby sme prisli vsetci v poriadku.
Uz 2hod chodim nas..ta po dome a snazim sa tu muzovi vysvetlit, ze chcem sediet 5dni na riti a kukat tv. A nic.

mclissa
2. jan 2024

Ano bavi. Cestujeme vela.

bluka2
2. jan 2024

Lyže by som zas predala a vždy by som si už len požičiavala… je mi jedno koľko na tom prerobim, ale proste trepať lyže do Nórska to ma unavuje aj citat. My sme koncom decembra boli lyžovať, teda deti som dala na lyžiarsky tábor (staršie) a na kurz (mladšie, bohužiaľ tábor až od 7r.) a ja som ich pozerala z kaviarne a reštaurácie (= väčšina dňa pokoj) sranda, tiež to bola akurát ta časť mesiaca, kedy sa mi nechce

perlita007
4. jan 2024

@tehulka2011 presne tak moja reč

konikmodry111
4. jan 2024

Ano velmi ☺️ my s našim chodime už od malička vselikade, aj na dlhšie trasy .vždy v aute zaspal takze väčšinou sa zobudil až v cieli 😆 my si to s ním užívame ❤️ inak ma už 16 a do dnes zaspí v aute ak ideme na dlhšiu cestu 😁