Baví vás cestovanie s deťmi?
Nie. A neviem si predstavit poznavacky s muzeami a pamiatkami s malymi detmi.
Ano. A som vdacna, ze nam je to umoznene a ze mame moznost detom odovzdavat taketo skusenosti/zazitky. Niekedy pozerame aj dokumenty o krajinach, kam sa nedostaneme.
ano, rada vymienam ihrisko za plaž/hory/ a este mi k tomu aj varia a nemusim nic upratovat. To ze cely den nelezim a necitam ako predtym to je o inom…
Tesim sa ked budu vacsi a budeme chodit aj ma aktivnejsie dovolenky/mesta atď 😍
Nie :DD nebavilo ma balenie, cyhstanie, vybalovanie, nahananie sa za jedlom, ohrievanim jedla, atd... ale inak nemali sme problem teda uz s hotelom, restikou atd. Ale nevyhladavala som to. Mat viac deti a nebodaj take šidlá, divoké.. tak by som to vobec neriesila :DD A teda my sme urcite s malym dietatom nechodila po muzeach a pamiatkach. TO tak max kupanie, hotel, prejst sa, bicykel sa bral atd.
Áno, cestujeme hlavne kvôli deťom a ich zážitkom.
Ano. Tak 5+ je idealny vek. To uz su partaci, vedia sa spravat, da sa s nimi dohodnut a je s nimi sranda. S mensimi je to tazsie, ale da sa.
Áno. Už roky. Dnes sú to už skvelí komunikační partneri a výborní tlmočníci. Radi objavujeme, skúmame, poznávame. A vždy to tak bolo.
Ano, som rada za kazdy jeden zazitok, ktory spolu mame. Program sa prisposobuje tomu, co zaujme aj dieta a nastastie je tych moznosti velmi vela.
Nie
Sa pamatam ked bol syn maly ,tak kolko chujovin som musela tahat len na obycajnu prechadzku s kocikom 😃. Teraz ma 8 a je to cestovanie ovela lepsie, ale aj tak ,strasne vela veci sa musi takymto este mensim detom prisposobovat,brať a nie kazdy je na tom s nervami dobre aby si to uzival 😃 ( ja niesom). Nehovoriac o dovolenkach s ozaj malinkymi detmi, ja to volam zemiakova brigada pre rodicov 😎
Mňa cestovanie s deťmi nielen baví, ale aj napĺňa. Keby som mala financie, cestujem s nimi v kuse a doďaleka. Máme dokonca s deťmi spoločné cestovateľské túžby. Moje deti cestovanie baví, najmladšia má 4,5 roka a toleruje cestovanie dobre a veľké decká, 10 a 15 ročné sú úplní parťáci.
bavi 🙂 a idealne all inclusive a so svokrovcami 🤷♀️ kazdopadne ano, prisposobujeme miesto veku dietata ale on je celkom prisposobivy spolu-cestujuci, na muzea a poznavacky to zatial este nie je ale pokojne mi staci voda, more, hory, sanky a tak
@ivik4 to som nikdy nechápala, načo niektoré matky berú toľko blbostí na prechádzky, ja som to vždy brala, že aké obetavé matky, mne sa nikdy nechcelo 😀 asi vec pohľadu. Deti sa veľmi rýchlo naučia, že keď si nezoberú, nebudú mať. A keď si zoberú, musia sa o to starať (bábika, odrážadlo, nie že oni si vezmú a ja budem ťahať, keď už nebudú chcieť...)
@zitaje tiež tak. Mlieko som mala so sebou nonstop, naviac bol akurát kočík a plienky 🙂
Nebavi, ale kedze rada cestujem a mam dieta, tak to prekusnem. Ked budu vacsi, bude to hadam jednoduchsie. Najviac ma ubija, ked na dofci este aj ochorieme, to uz je len masaker
Nie, s manzelom sme sa zhodli, ze do ich puberty nikam nepojdeme😂 ale nie, ked uz budu vediet same jest, pouzivat wc a v pohode spat v noci, vtedy zacneme chodit na dovolenky. Dovtedy je to pre mna trapenie
Ano. Aj nie. ;D Podla toho co a kde. Ci je to naplanovane. Ci su oddychnute. Ci mam aj plan B a C.
aj napriek tomu že je to náročné, vyčerpávajúce a máme veľmi obmedzené možnosti, radi cestujeme , zážitok je niečo čo nám už nikto nevezme 🙂
Uprimne, nie. Viem si na tom najst to dobre, rozhodne ich nenechavame u starych rodicov a nejdeme bez nich, takze tesim sa z ich prezivania novych veci a radosti, ale niektore sprievodne javy su mierne otravne.
Kazdopadne vekom sa to zlepsuje, to je jasne a desim sa puberty, ked sa to zasa zadrhne a este mi bude luto za plienkami 😃
Ano, od 1,5 roka. Su zvyknute.
Mňa na tom najviac baví, keď už sme doma, vybalení a odfiltrujem všetky tie stresy a nervy a ostane to pekné. Radšej na cestovanie spomínam ako to prežívam.
muž a deti sú moji najbližší ľudia, baví ma všetko, čo s nimi robím. Cestovanie s deťmi je logicky iné než bez detí, ale keď som si už raz urobila (chcené a plánované) deti, musím si byť toho vedomá a prispôsobiť veľa vecí tomu, že teraz sa proste nachádzam v inej životnej fáze než pred deťmi. Tá radosť, ktorú majú z nových zážitkov, je každý rok iná a neopakovateľná. A tým, ako rastú, je každá dovolenka iná. Moje dospelé deti často spomínajú na naše spoločné dovolenky a ja som rada, že sme im ich dopriali a nedali prednosť vlastnej lenivosti (fakt veľký problém pre mladých rodičov zabaliť o niečo viac vecí pre dieťa...). Podotýkam, že na letnej dovolenke v Taliansku sme boli s 8-mesačným synom a užili sme si to
Bavi ma byt na inych miestach a spoznavat. Nebavi ma cesta za tymito miestami nakolko mam jedno dieta este male a netrpezlive v autosedacke. Ale tak casom to bude lepsie.
Ano, aj oddychovky, aj spoznavacky, aj blizko, aj daleko a aj vsetkymi dopravnymi prostriedkami. Teraz uz mam vo vsetkych partakov a cestovali sme vsetkymi moznymi prostriedkami. Deti cestovanie miluju (a grcaju jedna radost, ale naucili sme sa vsetci s tym zaobchadzat) a ocakavanie a pozitok z noveho zatienuje negativa....🤭😁
Áno,baví ma cestovať s vnučkami.Tie komentáre,otázky,ako sa predbiehajú kto, o čom, vie viac apod.Väčšinou cestujeme vlakom na nejaké zaujímavé miesta.Ja si to užívam a myslím si,že aj ony.
"Baví vás cestovanie s deťmi?"
Veľmi. Keď v lietadle zistím, že za mnou je dieťa, tak vyskakujem cez okno ešte pred vzlietnutím. ,-)
@neviditelnypes ak motyka vystreli, raz bude tvoje dieta liezt na city niekomu inemu. Takze rovnovazny stav ostane nezmeneny
@neviditelnypes Vieš, že i naša nočná mora je dieťa v blízkosti v lietadle?
Moje deti mali a majú rôzne muchy, ale v dopravnom prostriedku o nich nikto ani len netušil a netuší.
Chápem, že pre deti je cesta únavná, stresujúca,... Ale často nechápem rodičov, ktorí sa ani nesnažia dieťa utíšiť a zaujať niečím.
Naposledy pri ceste vlakom bol zážitok, keď cca Max 2 ročné dieťa v pohode, ale v prednej časti rodinka s cca 8 ročnými deťmi boli všetci ako utrhnutí z reťaze a neskutočne hluční.

Áno, cestujeme s nimi od malička. More i poznávačky s múzeami, pamiatkami. Teraz už sú to plnohodnotné parťáčky.