icon

Cesta vlakom po Slovensku

28. aug 2025

Ahojte, kam by ste odporucili ist kde sa da vlakom ? Zaujimave miesta na slovensku, západ stred hlavne ale nevadil by aj vychod. Štiavnica je na našom zozname ale nevieme kde ešte

Strana
z2
martinmmartin
28. aug 2025

@anonym_autor Z Martina do BB mas historicky najzaujimavejsiu trat, Najdlhsi tunel (slucka) a zastavka pri jaskyni

autumn1
28. aug 2025

Bratislava, Kosice, Trencin, mne osobne sa velmi paci aj Trnava, Piestany, Tatry.... Vsade sa da nieco pekne vidiet

viestta
28. aug 2025

Vlakom sa da dostat kedekde, ale skor ako sa niekde vyberies pozri si ake su vyluky na tratiach, teraz ich je celkom dost aby si sa nemusela z vlaku presuvat do autobusu a potom zas do vlaku. A za mna celkom fajn je Stara Lubovna, vlakom do Popradu, potom az do Lubovne.
Alebo trat Margecany, Cervena Skala, BB

tilly
28. aug 2025

Jej, toto je super otázka. Môj muž ľúbi vlaky, tak sme si povedali, že aspoň jednu sobotu v mesiaci si dáme výlet vlakom. Len sme toho ešte moc nestihli.

aliziana
28. aug 2025
@martinmmartin

@anonym_autor Z Martina do BB mas historicky najzaujimavejsiu trat, Najdlhsi tunel (slucka) a zastavka pri jaskyni

@martinmmartin ak myslíš Harmaneckú, tak tam už vlak nestojí, či?

margotka17
29. aug 2025

@anonym_autor Košice, Poprad 👍

iva120793
29. aug 2025
@martinmmartin

@martinmmartin zastavka bola zrušená pred pár rokmi, vlaky tam nezastavujú

unbeholfen
6. dec 2025
@martinmmartin

@martinmmartin tú chcem ísť aj ja počul som o tom.

unbeholfen
6. dec 2025

A jaká je trať Senica - Trnava? Prechádza cez Karpaty, je to pekné?

unbeholfen
6. dec 2025

A poraďte nejakú zážitkovú trať kde vlak klučkuje v horách, lesoch, ide najviac prírodou. Kde je najväčší zážitok jazda samotná.

viestta
6. dec 2025
@unbeholfen

A poraďte nejakú zážitkovú trať kde vlak klučkuje v horách, lesoch, ide najviac prírodou. Kde je najväčší zážitok jazda samotná.

@unbeholfen BB - Margecany, BB - Vrutky

martinmmartin
6. dec 2025
@unbeholfen

@unbeholfen Z brezna do kosic cez cervenu skalu

tilly
6. dec 2025
@unbeholfen

@unbeholfen bernina expres 😅

unbeholfen
6. dec 2025
@viestta

@unbeholfen BB - Margecany, BB - Vrutky

@viestta Margecany to mi niečo hovorí? Nie náhodou tam sa prestupuje keď príde rýchlyk z Trnavy? Lebo viem že tam bola nejaká dedina aj ten film kavej sa tam natáčal. Tam sme prestupovali do Prešova, Sabinova a tak. Či mýlim si to Kysakom?

gregik66
6. dec 2025
@unbeholfen

@viestta Margecany to mi niečo hovorí? Nie náhodou tam sa prestupuje keď príde rýchlyk z Trnavy? Lebo viem že tam bola nejaká dedina aj ten film kavej sa tam natáčal. Tam sme prestupovali do Prešova, Sabinova a tak. Či mýlim si to Kysakom?

@unbeholfen to myslis kysak

unbeholfen
6. dec 2025

Ludia mne sa tak spájajú dve lokality ako Deja Vu. Obe sú na trase Bratislava - Košice len jedna je južnaá a druhá severná. Obe mali taký úsek kde ide vlak medzi kopcami úplne a vedľa rieky tesne. Ten dolný ide pri Hrone, a ten horný zase pri Váhu a tam je Váh ešte taký podobný ako Hron, že taký užší a skalnatý, lebo u nás je Váh velký ako Dunaj skoro vyzerá.

unbeholfen
6. dec 2025
@martinmmartin

@unbeholfen Z brezna do kosic cez cervenu skalu

@martinmmartin tú trať poznám tam strašne veľa cigánov býva. Polomka, Závadka nad Hronom. Taký vlak tam chodil jak z filmu Slnce Seno Jahody presne taký. Ale to ešte v 90-ych rokoch bolo.

lubina
6. dec 2025

LM a okolie je super a stoji tam kazdy vlak na trase BA-KE

unbeholfen
6. dec 2025
@tilly

@unbeholfen bernina expres 😅

@tilly môže to byť pekné, no pre mňa nedostupné. Ale podobá sa to na slovensko lebo ten most kde je fotený Bernina Expres také isté fotky sú aj z nejakej slovenskej trate. @gregik66 pomôž mi, ty to budeš vedieť. Všade to je na obrazkoch ten most s oblúkmi.

unbeholfen
6. dec 2025
@lubina

LM a okolie je super a stoji tam kazdy vlak na trase BA-KE

@lubina sú tam nejaké lokálne trate? Úzkorozchodné lesné turistické železnice a podobné? Také ma tiež bavia.

lubina
6. dec 2025
@unbeholfen

@lubina sú tam nejaké lokálne trate? Úzkorozchodné lesné turistické železnice a podobné? Také ma tiež bavia.

@unbeholfen zial nie, turisticke zeleznice nie. Ale mesto a okolie su krasne a do mesta prides vlakom bez problemov

unbeholfen
6. dec 2025
@lubina

@unbeholfen zial nie, turisticke zeleznice nie. Ale mesto a okolie su krasne a do mesta prides vlakom bez problemov

@lubina to viem horná trasa ide cez.

viestta
6. dec 2025
@unbeholfen

@unbeholfen v Margecanach prestupujes z vlaku z BB cez Cervenu skalu bud smer Kosice alebo Zilina. Do Presova si prestupoval v Kysaku
A mas z toho riadny hokej. Vrchna trasa je BA, Trencin, Zilina, Poprad, Kosice (nebuden vypisovat vsetky stanice. Spodna trasa ide BA, Galanta, Levice, Zvolen, Detva, Lucenec, Plesivec, Roznava, KE. Popri Hrone cez Zavadku a Helpu ide vlak na trase BB, Brezno, Cervena skala, Margecany.

unbeholfen
6. dec 2025
@viestta

@unbeholfen v Margecanach prestupujes z vlaku z BB cez Cervenu skalu bud smer Kosice alebo Zilina. Do Presova si prestupoval v Kysaku
A mas z toho riadny hokej. Vrchna trasa je BA, Trencin, Zilina, Poprad, Kosice (nebuden vypisovat vsetky stanice. Spodna trasa ide BA, Galanta, Levice, Zvolen, Detva, Lucenec, Plesivec, Roznava, KE. Popri Hrone cez Zavadku a Helpu ide vlak na trase BB, Brezno, Cervena skala, Margecany.

@viestta ďakujem, niesom železničiar, a šiel som všetkými spomínanými ale v rôznych rokoch. V lete si pozriem železničnú mapu SR a podľa nej poplánujem výlety. Voziť sa ma viac baví ako byť týždeň na chate a pod. V Kosiciach je Čermel pionierska železnica iba z počutia viem s z jednej krátkej reportáže. Majd na youtube si pozriem o nej viac.

viestta
6. dec 2025
@unbeholfen

@viestta ďakujem, niesom železničiar, a šiel som všetkými spomínanými ale v rôznych rokoch. V lete si pozriem železničnú mapu SR a podľa nej poplánujem výlety. Voziť sa ma viac baví ako byť týždeň na chate a pod. V Kosiciach je Čermel pionierska železnica iba z počutia viem s z jednej krátkej reportáže. Majd na youtube si pozriem o nej viac.

@unbeholfen ani ja nie so zelezniciar

unbeholfen
6. dec 2025

Teraz akurát ide v TV že čiernohronská železnica robí mikulášske a vianočné jazdy. Vyzerá to ako električka.

ukulela
6. dec 2025
@unbeholfen

@tilly môže to byť pekné, no pre mňa nedostupné. Ale podobá sa to na slovensko lebo ten most kde je fotený Bernina Expres také isté fotky sú aj z nejakej slovenskej trate. @gregik66 pomôž mi, ty to budeš vedieť. Všade to je na obrazkoch ten most s oblúkmi.

@unbeholfen most s oblaukmi, Chmarošský viadukt pri Telgárte? Je to telgartska slučka.

viestta
6. dec 2025
@unbeholfen

Teraz akurát ide v TV že čiernohronská železnica robí mikulášske a vianočné jazdy. Vyzerá to ako električka.

@unbeholfen dnes robili Mikulaske jazdy viacere zelezniccne kluby, Detska zeleznia Kosice spolupraci so Zeleznicnym muzeom robila mikulasku jazdu na trase Kosice - Lipany
A cernohorska zeleznica je uzkokolajka, ma rovnaky rozchod ako bratislavske elektricky

slovakboy
6. dec 2025

@anonym_autor za Košicami od Bánoviec do Strážskeho je výluka takze ak chceš ísť na východ tak len smer Trebišov Čierna nad Tisou alebo do Humenného a Stakčína alebo Medzilaboriec ale cez Prešov. Lenže ísť cez Prešov do Strážskeho a Humenného treba ísť cez Kysak a to treba tam prestupovať. Nie je to zas taký problém a nejaký z rýchlikov ide priamo do Prešova.

Ešte by ste mohli ísť aj do Tatier z Popradu električkou.

unbeholfen
6. dec 2025
@ukulela

@unbeholfen most s oblaukmi, Chmarošský viadukt pri Telgárte? Je to telgartska slučka.

@ukulela ty si hawaijská gitara že? A ďakujem to som myslel. To môže byť brutálna trasa.

Strana
z2