icon

Kam idete na dovolenku s deťmi?

30. jún 2024

Ludia kam idete na dovolenku? Velmi sme chceli ist k moru ale asi nam to tento rok nevyjde. Som z toho dost smutna a syncek tiez. Dajte nejaky tip kde si to dieta naozaj uzije a my si oddychneme. Maly ma 6 rokov.

sasa1310
30. jún 2024

a ten rozpočet máš vďaka úveru a nemáte potom začo auto opraviť? Trošku zvláštne píšeš.

tiezjedna
30. jún 2024

@gemerka17 ale existujú aj takí... máme suseda, ktorý prenajíma po Prahe 12 bytov. Je za vodou, mohol by polovicu roka stráviť po svete a ešte by mu zostalo dosť, a do lietadla už nikdy nesadne. Keď bol mladý, tak letel do Grécka asi 2x. Má 45 a ani za boha... Ani žena a malý syn ho neukecali, oni by radi niekam leteli.

gemerka17
30. jún 2024

@tiezjedna takych ľudí je minimum. A autorka k nim nepatrí.

lakebabe
30. jún 2024

Keď sa bojíš letieť a mate pekný rozpočet, skus si prenajať nejaký lepší karavan a ísť niekde smer taliansko do cempu, aleje to škoda možno nejaký krátky let ako Bulharsko, Taliansko by si s tabletkou dala. Ono to tak hrozivo len znie, ale je to v pohode.

tiezjedna
30. jún 2024

@gemerka17 nemyslím, že sa to dá kategorizovať tak, ako píšeš. Ja napríklad nemusím vyskúšať zoskok s padákom alebo bunjee jumping, aby som si bola na 100 % istá, že to nikdy neabsolvujem, pretože mám z toho strach... Niektorí ľudia to takto majú s lietaním a peniaze v tom nehrajú absolútne žiadnu rolu.

gemerka17
30. jún 2024

@tiezjedna z mojich skúseností na tom tak funguje drvivá väčšina. Zoskok s padákom a lietanie, čo je v dnešnom svete veľmi zauzivane je trosku od veci porovnanie. Veď sa pozri koľko ľudí cestuje na dovolenky alebo poznavacky len zo Slovenska a nie to z celého sveta. Úplne bežná súčasť života v roku 2024.

tiezjedna
30. jún 2024

@gemerka17 nepochopila si pointu. Nejde o cestovanie, i o vnútorný strach z niektorých vecí.

abbey1
30. jún 2024

S vaším rozpočtom dáš aj 2 parádne dovolenky pri mori. Zváž ešte to lietadlo. Pripadne aj autobusom k moru.

gemerka17
30. jún 2024

@tiezjedna si úplne mimo. Aplikovať pripad 1 človek na 500 000 ľudí, a pchať to všade a udávať ako smer je scestné. Musíš pozerať na drvivú väčšinu, čiže 99 % a na základe toho dať nejaké vyjadrenie, záver problému/situácie. Vždy existujú vynimky v rôznych situáciách a porovnaniach, ale nemôžeš na tom postaviť situáciu, ktorú nepoznáš. Preto vychádzas vždy z pravdepodobnosti.

tiezjedna
30. jún 2024

@gemerka17 dokonale si vystihla presne to, čo sama robíš🙄 No nič, zjavne musíš mať vždy posledné slovo, aj keď to, čo píšeš je blbosť ako voda v koši a pointa mimo. Enjoy.

lakebabe
30. jún 2024

@abbey1 autobusom by som nešla tri krát som sa dala nahovoriť keď som bola mladšia išli sme aj s kamarátmi k moru a už nie. Strasne dlho to trvalo, vliekli sme sa , wecka používať v buse väčšinou nesmieš, lebo to nemajú kde vyprazdnovat, tak si odkázaná na pumpy. Bola som po príchode este dva dní rozbitá . S deťmi si to neviem predstaviť.
Radšej by som skúsila ten vlak bude to určite pohodlnejšie, keď sa tam da ľahnúť a sú tam wecka.

enya00
30. jún 2024

@gemerka17 ja som nikdy nebola letecky, lebo sa bojim 😂 vzdy len Chorvatsko, Slovensko a teda na Slovensku das za vikend viac, ako tyzden v Chorvatsku. Pred par dnami sme sa vratili z Cypru a uprimne ? Neviem, ci sa este odhodlam na let.Dufam, ze ano, ze to nebolo 1x a naposledy.Ono ten strach je neskutocny, plakat sa mi chcelo 🙁 Odhodlala som sa kvoli detom, ale po pristati som si povedala, ze nikdy viac 🤷‍♀️ A pritom let bol bezproblemovy

ciernysokol
30. jún 2024

@enya00 ja hlboko vo vnutri verim, ze den smrti nie je nahodny a nic s nim neurobim, preto lietam ( aj po pozreti leteckych katastrof). Neviem, ci to pomohlo. Asi nie.

drahomirrra
30. jún 2024

Kazdopadne autorka, ak je tvoj strach neprekonatelny, za takyto budget date napriklad Slovinsko vlakom, alebo Vieden- Taliansko. A samozrejme, aj doma za taku sumu das uz krasnu dovolenku v Tatrach, etc.

majka99999
30. jún 2024

Do Chorvatska sa da ist aj nocnym vlakom, napr. Regiojet. Inac kludne Bojnice niekolko dni, potom mozno na sever Orava. 3000 eur je tyzden v Bulharsku pre 4 osoby (ideme posledny tyzden v auguste), lenze samozrejme letecky. Ten vlak do Chorvatska asi skusime buduci rok. Minuly rok sme boli v Prahe, apartman na 3 dni, nejakych 600 eur v auguste, poloha pri zastavke Andel. Nejakych 1000-1200 eur dokopy to mozno vyslo? 2x plavba lodou, ZOO, hrad, Petrin, muzeum dopravne 10 minut pesi od hotela. Sli sme vlakom, neobmedzovali sme sa vobec s nicim. Ked chceli deti pizzu, bola pizza, ranajky boli v hoteli, v zoo mali palacinky... Uplne boli nadseni, chceme sa vratit na prehliadku orloja a este nejake atrakcie. Kazdy vecer sme prisli unaveni.

gemerka17
30. jún 2024

@tiezjedna ty si úplne uletela mimo témy s napísanou blbosťou. Treba mať väčší rozhľad, časom pochopíš.

@enya00 vidíš, presne ty si ten prípad. Ideš prvý krát, nikdy si to nepoznala, preto sa aj bojíš viac ako je normálne. Dobre že si sa obetovala kvôli deťom. Je dôležité, aby oni v tomto svete poznali lietanie a bude to u nich prirodzená súčasť života, aby nemuseli celý život "trčať doma" v prípadne pár krajinách. Je dôležité svet vidieť, mať zážitky, užívať si a to proste na Slovensku a Chorvátsku nezažiješ.

majka99999
30. jún 2024

Inac sa tiez bojim lietania a hlavne sa bojim, ze budem mat nadchu, mam strasne citlive usi a raz som takto mala zalahnute 2 dni, akoby som bola v tuneli plus teda tie 2 hodiny neskutocnej bolesti.
Ale letela som tak 20x urcite. Nejako uz netuzim, ale kvoli detom teda idem aspon to Bulharsko.

enya00
30. jún 2024

@ciernysokol je to najbezpecnejsia doprava, to vsetko viem, aj to, ze nikdy neviem, kedy zomriem 😂 dlho som odolavala.Vravim, nic take to nebolo, ale ten moj obrovsky strach, celu cestu 🤦‍♀️ Ale verim, ze ked som sa prekonala raz, ze uz to snad pojde, aj ked som si povedala, ze uz nikdy viac.Chcem, aby moje deti videli viac zo sveta,to je moja jedina motivacia.Inak by som to ani neskusila

enya00
30. jún 2024

@gemerka17 to ano…ked si predstavim, ze ides si na vikend do Pariza, kde ta letenka vyjde niekedy menej, ako plna nadrz do auta 😂 Ja som odolavala roky.Dufam, ze uz nebudem…Aj ked mi je tazko, len si na ten let spomeniem 🤦‍♀️

luccija
30. jún 2024

@tiezjedna detto...úplne v pohode som letela x krát ešte ako bezdetná.Niektore leto aj 2x.Odkedy mám dieťa, ktoré škaredo ochorelo v HR infúzie, nemocnica skoršie ukončenie dovolenky mám strach ísť niekam letecky.Realne si uvedomujem, že všade sú nemocnice, ale pocitovo chcem ísť niekam, kde sa niečo stane a idem domov.Minuly rok bola kamarátka na Rhodose, keď horelo, keď som počula tie zážitky ďakujem nie.Normalne mám z toho fóbiu a zároveň výčitky, že nechcem ísť letecky.Radsej pôjdem 1200 km autom do IT viem, že sa môže po ceste niečo stať atď...ale ten pocit, že sa môžem ubytovať kde chcem, presunúť, vidieť viac mi za to stojí.Rodinu mám na druhej strane zemegule pre niektorých to je životný sen vidieť tu krajinu každý rok nas volajú 24 h v lietadle nedám s prestupmi

gab1sol
30. jún 2024

A ako sa chcete prepraviť na miesto, keď máte pokazené auto? Lebo tak ako sa prepravíš z jedneho miesta na druhé na Slovensku, tak sa vieš aj napr. do toho Talianska…

sense
30. jún 2024

@gemerka17 tak mi pokiaľ môžme tiež ideme skôr autom ako letecky a nie je to kvôli financiám. Samozrejme Maldivy, Zanzibar atď by sme šli lietadlom ale Európa (Taliansko, Chorvátsko, Francúzsko ci Španielsko) autom

viestta
30. jún 2024

Z Viedne mas vlaky do Talianska kazdy den. Do Viedne sa tiez dopravis vlakom

laurita285
30. jún 2024

V lete sa budeme škvariť len na SVK počas zimy pôjdeme na Maldivy a Mauricius

tiezjedna
30. jún 2024

@ciernysokol letecké katastrofy sú skvelé a na mňa fungujú pozitívne - vďaka nim som sa napríklad prestala báť turbulencií alebo výpadku motora. Nebála som sa lietania nikdy, ale tieto veci sú vždy nepríjemné a vyvolávajú strach. Ale keď človek vie, ako sú lietadlá konštruované a kde sú ich limity, tak to vníma inak. V 90 % prípadov sú letecké katastrofy s fatálnymi následkami výsledkom celej reťaze problémov, na začiatku ktorej stojí zlyhanie ľudského faktoru. Tých výlučne technických je fakt málo.

tilly
30. jún 2024

@lakebabe karavan už jedine zo zrušenej rezervácie a aj tam sú poradovniky. Ak ešte ma niekto voľný karavan, tak je to podozrivé.

tilly
30. jún 2024

My sme už boli a najskôr koncom septembra pôjdeme zas k moru. Počas prázdnin nechodíme.
Máme svoj karavan, pôjdeme niekam do alp na predĺžený víkend, keď bude čas. Ale keďže skoro nikto v lete nerobí, my budeme.

tilly
30. jún 2024

Keď sa bojíš lietať a mate pokazené auto, ale máte slušný rozpočet, možno skúsiť auto požičať alebo ten vlak, čo tu bol spomínaný. Do Benátok chodia vlaky celkom slušne.

lakebabe
30. jún 2024

@tilly môže byť to sa rezervuje dlho dopredu

tilly
30. jún 2024

@lakebabe keď sme ešte nemali svoj a chceli sme presný termín, rezervovali sme v októbri, inak sme nedostali... ale už dlho máme svoj