icon

Obavy z dovolenky v Štúrove

16. jún 2025

Ahojte tie čo máte zajednanú dovolenku v Štúrove ako vnímate čo sa tam deje? Máme 3 male deti a za mesiac tam máme ísť na dovolenku. Ja osobne mám akúsi obavu/ blbý pocit

Strana
z6
ovaaa
17. jún 2025

Tiež máme dovolenku na konci augusta. Chodime tam 8 rokov každé prázdniny je to naša srdcovka. A za ten čas čo je tam hlava na hlave môžem povedať, že je tam vždy poriadok, voda čistá, pravidelne berú vzorky.
Ak by to mal zo Štúrova tak by prípadov bolo viac. Musia prešetriť všetky možnosti teda aj kúpalisko v Šturove a pokiaľ viem tak nič nenašli.

klementinka58
17. jún 2025

My rozmyslame, ze pockame na vysledky a zrejme to prehodime na inu lokalitu, nechcem riskovat. ale pockame na vysledky

bielasovicka
17. jún 2025

A čo sa tam akože deje?

bubinda
17. jún 2025
@bielasovicka

A čo sa tam akože deje?

@bielasovicka 11 rocny chlapec sa kupal na kupalisku Vadas v Sturove. Naslesne bola u neho zistena naeglerioza, ktoru sposobuje menavka (Slzovicka zhubna). Zije to v teplych sladkych vodach. Chlapec dnes bohuzial zomrel. Tam je 97% ze pacient pri nakaze zomiera, je to hrozne. Kupalisko je zavrete a hlada sa zdoj kde mohlo dojst k nakaze.

weleda123
17. jún 2025

Aj my chodíme do Štúrova každý rok. Je to tam úžasne a nemáme to ani ďaleko. Tento týždeň budú výsledky z testov, pokiaľ viem, tak si počkám na ne, kým budem robiť nejaké závery. Nemusel to mať práve z Vadašu.

cukroska
17. jún 2025

Nakaziť sa s tým mohol kde koľvek. Síce nenapadá ma veľmi kde (jedine aj niekde pri jazere, potoku ,v bazéne niekde doma..) Uvidíme výsledky. Ale verím, že to nemá odtiaľ.

dianaaaaa
Odpoveď bola odstránená
wiwewa1995
17. jún 2025

My sme tu . V sobotu sme sa spokojne kúpali keď zrazu zatvorili, čakáme už len kým zas otvoria . Nemáme obavy lebo čo tých 20tisic ľudí čo sa kúpali medzi tým

nelka93
17. jún 2025
@ovaaa

Tiež máme dovolenku na konci augusta. Chodime tam 8 rokov každé prázdniny je to naša srdcovka. A za ten čas čo je tam hlava na hlave môžem povedať, že je tam vždy poriadok, voda čistá, pravidelne berú vzorky.
Ak by to mal zo Štúrova tak by prípadov bolo viac. Musia prešetriť všetky možnosti teda aj kúpalisko v Šturove a pokiaľ viem tak nič nenašli.

@ovaaa nemusí byť viac prípadov. Nie je to baktéria ale jednobunkovec a dostať ho je výnimočné. Za posledné roky boli svetovo prípady možno v desiatkach.

cukroska
17. jún 2025
@nelka93

@ovaaa nemusí byť viac prípadov. Nie je to baktéria ale jednobunkovec a dostať ho je výnimočné. Za posledné roky boli svetovo prípady možno v desiatkach.

@dianaaaaa
@nelka93 Chlapec mal jednoducho smolu.Chudáčik.Ano ak sa potvrdí, že Štúrovo kúpalisku tak je z 20 000 jeden prípad.

lenkapriezvisko
17. jún 2025

😂😂 presne ako keď bol kovidko 😂😂bobky všetci

cukroska
17. jún 2025
@lenkapriezvisko

@lenkapriezvisko Nemyslím si,že je to na smiech. Určite je obozretnosť na mieste. Nesmiali by ste sa určite, keby Vám na covid umreli vaši blízky.

zuzinka888
Autor odpoveď zmazal
kulumulu123
17. jún 2025
@bubinda

@bielasovicka 11 rocny chlapec sa kupal na kupalisku Vadas v Sturove. Naslesne bola u neho zistena naeglerioza, ktoru sposobuje menavka (Slzovicka zhubna). Zije to v teplych sladkych vodach. Chlapec dnes bohuzial zomrel. Tam je 97% ze pacient pri nakaze zomiera, je to hrozne. Kupalisko je zavrete a hlada sa zdoj kde mohlo dojst k nakaze.

@bubinda osobne si myslím ze ak by to bo z kúpaliska ktoré je preplnené ľuďmi tak by žiaľ nebol jediný inkubačna doba je veľmi krátka takže by asi prepukla akási pandémia...

senta_sofia
17. jún 2025

Nepaci sa mi, ze sa to medializovalo s konkretnym nazvom kupaliska bez toho, aby mali potvrdene, ci ta nakaza bola odtial. Je to len jedna z verzii, s ktorou hygienici pracuju. Treba pockat na vysledky, ale zrovna sme sa o tom bavili s detmi, ked budem rozmyslat nad tym, ze kedy sa kde nakazim, tak nevleziem uz do bazena, alebo jazera nikde.

sisaka
17. jún 2025
@kulumulu123

@bubinda osobne si myslím ze ak by to bo z kúpaliska ktoré je preplnené ľuďmi tak by žiaľ nebol jediný inkubačna doba je veľmi krátka takže by asi prepukla akási pandémia...

@kulumulu123 žiadna pandemia nemusí prepuknúť a tiež v konkretnej vzorke parazit vôbec nemusí byť.

Osobne by ma to potenciálneho zdroja nákazy nikto nedostal.

radacak
17. jún 2025

My sme plánovali ísť tiež a dokonca sme tam aj mali byť začiatkom júna.. Aktuálne som rada že sme nešli,máme malé dieťa a veru už ani neriešim tento rok Štúrovo
My chodíme každý rok,máme to tam veľmi radi ..Podľa mňa to tam je čisté, starajú sa, čistia..často menia vodu
Ja si myslím že sa nenakazik tam ale niekde inde..Mohli niekde pobehovať,hrať sa v nejakej vode ... neviem,to je len môj názor... uvidíme aké budú výsledky .. každopádne už máme rešpekt pred akýmkoľvek kúpaliskom tento rok

maya_hi
17. jún 2025
@lenkapriezvisko

@lenkapriezvisko smiech nie je na miesto. Riziko nákazy je malé, ale úmrtnosť takmer 100% A v teplej sladkej vode je oveľa vyššie 🫤

maya_hi
17. jún 2025
@senta_sofia

Nepaci sa mi, ze sa to medializovalo s konkretnym nazvom kupaliska bez toho, aby mali potvrdene, ci ta nakaza bola odtial. Je to len jedna z verzii, s ktorou hygienici pracuju. Treba pockat na vysledky, ale zrovna sme sa o tom bavili s detmi, ked budem rozmyslat nad tym, ze kedy sa kde nakazim, tak nevleziem uz do bazena, alebo jazera nikde.

@senta_sofia netreba to preháňať že nikde. Stačí sa vyhýbať verejným bazénom s teplou vodou. Tam je riziko oveľa vyššie

senta_sofia
17. jún 2025
@maya_hi

@senta_sofia netreba to preháňať že nikde. Stačí sa vyhýbať verejným bazénom s teplou vodou. Tam je riziko oveľa vyššie

@maya_hi mozes sa nakazit v bazene aj doma, takze nie je pravda, ze to musi byt verejny bazen

cukroska
17. jún 2025
@senta_sofia

@senta_sofia Súhlas.Vo veľmi zlom svetle je teraz Štúrovo a vôbec to nie je oficiálne potvrdené. Vôbec to nemuselo byť odtiaľ. Možno obyčajná maličkosť, ktorú možno zamlčali, alebo tomu neprikladaali význam môže pomôcť vyriešiť ten prípad. Skôr by som tipovala niekde z bazéna ak nebol dostatočne vyčistený a bez chlóru. Ťažko povedať. Predsa jbol to malý chlapec takže pravdepodobnosť je menšia, že by sa bol kúpať niekde a rodičom to nepovedal. Každopádne veľká tragédia.Sled nešťastných udalostí. Chlapček mal proste smolu.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
nikha2809
17. jún 2025

Bojím sa toho, že ak by sa tam aj niečo našlo, verejnosť sa to nedozvie...spravia opatrenia, vydezinfikuju a budú sa tváriť ze to nemohol dostať tam

kulumulu123
17. jún 2025
@sisaka

@kulumulu123 žiadna pandemia nemusí prepuknúť a tiež v konkretnej vzorke parazit vôbec nemusí byť.

Osobne by ma to potenciálneho zdroja nákazy nikto nedostal.

@sisaka ved ak by bol zdoj nákazy, zrovna ten konkrétny bazén v ktorom sa kupal aj s inými 1000 ľuďmi denne tak asi by nebol jediný kto to schytal ci??

cukroska
17. jún 2025
@kulumulu123

@sisaka ved ak by bol zdoj nákazy, zrovna ten konkrétny bazén v ktorom sa kupal aj s inými 1000 ľuďmi denne tak asi by nebol jediný kto to schytal ci??

@kulumulu123 Vo svete sa ročne nakazí tým 10 ľudí.

cukroska
17. jún 2025
@nikha2809

Bojím sa toho, že ak by sa tam aj niečo našlo, verejnosť sa to nedozvie...spravia opatrenia, vydezinfikuju a budú sa tváriť ze to nemohol dostať tam

@nikha2809 To si práve nemyslím. Za komunistov by to nebolo inak, ale teraz určite nie.Skor naopak. Mám pocit, že štát všetkým len priťažuje,komplikuje a chcú podnikateľov len zruinovať.

cukroska
Autor odpoveď zmazal
betulinka1
17. jún 2025

Ako pisala jedna doktorka, ze aj keby to bolo zo Sturova, museli by najst ich “hniezdo” ako to bolo v kúpeľoch kde sa nakazilo neviem kolko ludi. Nakoniec boli v diere za kachlickami. Cize to hrozi v podstate vsade, kde je sladka stojatá voda ale nie kazdemu sa stane to iste. Na druhej strane si myslim, ze zvýšia davky chlóru preventivne vsade, ten ich zabije. Chlapec co zomrel mal proste smolu, bol na zlom mieste a dostal sa mu presne do miesta, kde vedel prejst do mozgu. Si zober keby ho vypil, nic sa mu nemuselo stat. Keby sa kupal aj inde ako v Sturove, uz odoberajú vzorky a zatvárajú aj tam.

liv1
17. jún 2025
@ovaaa

@ovaaa nie je pravda, ze by muselo byt chorych viac deti. Precitaj si o tej chorobe co to. V Cechach bol pripad jedneho bazena, kde v priebehu x rokov zomrelo niekolko ludi. Nie vela. A az po rokoch zistili, ze tam bol nejaky rezervoar kde ta bakteria bola. Podla tvojej logiky by boli mrtve stovky ludi…

liv1
17. jún 2025
@kulumulu123

@kulumulu123 nie nie je to tak. Pokojne sa tam mohlo kupat aj 10 tisic ludi a ochorel len jeden. Je to zriedkave. A velmi smrtelne.

Strana
z6