Problém s ubytovaním a nepríjemné správanie majiteľky
Baby, ja sa potrebujem asi len vykecat, ale teda rada si prečítam vase nazory, ako by ste riesili danu situaciu vy. Pred vyse mesiacom som cez fb rezervovala chatu, ktora je od nas vzdialena 4 hodky cesty, neplatila som ani zalohu, nic, len v sprave sme sa dohodli na termine a platbe na mieste. V utorok som este pisala majitelke, ci teda vsetko plati, odpisala mi stroho bez pozdravu a jasne hned ukoncila rozhovor, akoze co ju to vobec otravujem. Ale tak hovorim si, nevadi, ok, asi len nema svoj den. Dnes na obed mi napisala baba, ktora sa nam stara o zvierata, ked chodime prec, ze nebude vediet prist, lebo ochorela a ma horucky. Hned som volala pani majitelke, ze sa nam stala takato vec n cakane a ci by sme si nemohli vziat psika so sebou. Zacala byt strasne neprijemna a razna, nedala si nic ani vysvetlit, ze mam psovi najst hotel a zajtra nas caka, dovidenia a praskla telefon. Len pre vysvetlenie, nas psik je 15 rocna civavka s epilepsiou, na pol slepy a hluchy, cely den prespi a pokojne by vydrzal aj v prepravke, ale aj tak rozumiem, ak niekto u sebe zvierata netoleruje. Skor ma zarazil jej ton a celkova komunikacia bez kuska empatie. Cely den sa snazim zohnat niekoho k zvieratam (mame este aj macku, takze by k nam musel niekto chodit aspon 3x denne), co sa mi teda ale na poslednu chvilu nepodarilo, tak som si nakoniec povedala, ze tu chatu zrusim. Aj som jej napisala, zatial nemam odpoved. Naozaj ma mrzi, ze aj z mojej strany je to neferove, ale cele sa to vo mne nakopilo, ako pani komunikovala a dostala som z toho totalne zly pocit. Co si o tom myslite?
@anonym_autor
Ahoj,my sme boli teraz cez booking,tam bolo písane že zvietatá povelné. Pýtala som sa na mačku(je velmi kludná škótská klapouchá)a malý pes shi-tzu. Písali mi naspäť že áno povolené,tak som si zaplatila. Deň pred odchodom som písala majitelke že teda o druhej budeme tam,či jej treba volať pred, alebo tam bývá a je jedno keď náhodou zmeškáme lebo cestujeme tri a pol hodín a určite sa zastavíme na benzinke atď. Ona mi písala naspäť že velmi ju to mrzí ale teraz nemôžeme íst so zvieratami lebo cez sviatky nemá kto upratovať po zvieratách. No infarkt. Čo teraz? Peniaze nedajú naspäť len neviem kolko % z toho čo si zaplatila. Tak som volala každému človeku koho môj pes má rád.
Už sme mali so sebou 2,5 hodín cesty,písala som jej e-mail či je platné to telefónné číslo čo má na bookingu,hneď aj písala naspäť že nie-napísala jedno t.číslo že pred príchodom 15 minút mám volať. Volala som na to číslo čo dala,zdvyhol jeden pán ktorý ju ani nepozná. Už som mala nervy. Zase som jej písala že mi posala zlé číslo,tak poslala ešte jedno číslo. Volám na to číslo,zase zdvyhol niekto kto ju ani nepozná,ale už sme tam čakali na chate. Hovorím manželovy že skúsím ešte zavolať na to číslo čo mala na bookingu. Zdvyhla ona,hovorila že zavolá kamarátke aby nám otvorila dvere,tak sme tam čakali ešte pol hodinu. Prišla jedna pani,dala mi klúče a hovorila že majitelka je na dovolenke a nevie kedy sa vrátí. Viac ani nezvýhala telefón. ( pošepkám,mačku sme si sobrali so sebou 😊,máme taký ruksak pre ňu,nemali sme ju kam dať narỳchlo). Keď sme odchádzali hodila som klúče do schránky. Dovi-dopo. Strašne som bola nahnevaná čo to je za majitelku?a ešte 2x mi pošle kadejaké číslo?
@anonym_41e7d1 upokoj sa, ja by som nic take nespravila. Ale keby ma mal majitel monitorovat kamerou, tiez by som tam byvat nechcela 🙈
@anonym_autor podla toho co si o sebe pisala si racionalne zmyslajuca osoba ktora to ma v hlave upratane (aj ked som Ti v niektorych veciach oponovala). A ano tie reci ako nenechat doma psika, ja (a psickar) toto fakt nemusim, ze sa teraz cely vesmir podriadi psovi, ktoremu sa vobec nic nestane ked nepojde na dovolenku s rodinou a bude v klude doma odpocivat a mat o seba postarane.
Tuto odpoved nemyslim v zlom, len Ta trochu chcem zrealnit. Vies preco su na ubytovacich zariadeniach kamery? Mame pod kamerami cely areal. (Nie izby, nie toalety, nie vnutorne priestory.)
Mame rodinny podnik, krasne udrziavane chaty o ktore sa starame ako o vlastny domov. Mame rozbehnute cez 20 rokov, mame uz skvelu klientelu ktora sa nam rada vracia. Rodinne pobyty a stretka, tabory, skoly v prirode, firemky, oslavy,... Tym chcem povedat, ze (skromne ale pravdivo) nie sme ziadna piata cenova.
Chcem vediet ci by si nemala kamery na svojom ubytovani, kebyze si majitelka a:
- Tvoji klienti oskru svoje dve auta na Tvojom parkovisku a potom Ti tvrdia ze to im prisiel niekto zvonku a nabural a ries to a nahrad skodu na Tvojom pozemku
- Tvoji klienti sa ako oteckovia opiju, prenesu napriek zakazu velky trampolinu zo standardneho bezpecneho miesta na kamene a obrubniky, ich decko sa tam strepe, ublizi si, a opita hlava sa do Teba navaza ze to nemas bezpecny areal pre rodiny
- Tvoji klienti pravidelne ak im dovolis psika a poprosis ich aby vencili len za cestou na druhej strane, vypustaju psa vencit rovno na detske ihrisko pred chatou, lebo ved by museli prejst 10metrov druhym smerom a potom druha rodina sa stazuje ze na detskom ihrisku sa venci pes (pes ich spoludovolenkujuceho, kamarata)
- Tvoji klienti oslavuju a nameju mieru, rusia nocny klud aj vedlajsim chatam a potom vyprovokuju bitku lebo alkohol
Vsetko realne situacie, len prve co mi napadli. Takze Ty by si kvoli debilnym (ano, mnohym debilnym) ludom riskovala svoje (jedine) zivobytie-podnikanie co zivi Teba a Tvoje deti, svoj majetok, svoju povest? Ozaj by si sama seba nechranila ze oni sa spravaju debilne a chcu to hodit na Teba? Ak teda nie, velmi sa cudujem. Velmi odvazne tvrdenie, ze kamera v ubytovacom zariadeni je chrapunstvo.
Prečítala som si celú diskusiu, kde len nakladáš na tú majiteľku a nakladáš. Z teba tie nervy, nechcem napísať že zlo, neskutočne sršia. Len z týchto reakcií na mňa pôsobíš veľmi nepríjemne. Možno ti len pani nastavila zrkadlo 🤷♀️ možno ťa vnímala ako špekulantku, ktorá si to nakoniec predsa len rozmyslela. Áno, nezachovala sa profesionálne, ale možno už má takýchto potencionálnych klientov plné zuby a tak ti práskla telefónom. Čo je tiež len tvoj subjektívny pocit. Ktovie, ako by nám celú situáciu opísala ona.
@anonym_71ea44 Mozno je to ale tak, ze ty vidis zlo aj tam, kde nie je. Ja uz som to tu spominala, ze tiez pracujem v sluzbach, dokonca so zdravym inych ludi a mam mnozstvo spokojnych klientov, pretoze sa im u mna dostava naozaj pomoci a zalezi mi na nich. A deje sa mi bezne, ze ludia vymyslaju, skusaju, takze ja tomu naozaj rozumiem, aj tomu, ze majitelka je uz voci takym obrnena. Vsetko akceptujem. Ale nezachovala sa absolutne slusne. A to ale teda znamena, ze na nu nakladam? Alebo kde si k tomu prisla? Opisala som situaciu, ktoru som zazila. A kde si vycitala nervy? Nervozna nie som. Mam uplne ine pocity, som sklamana a mam strach. Ty nebudes velmi dobra psychologicka.
Prečítala som si celú diskusiu, kde len nakladáš na tú majiteľku a nakladáš. Z teba tie nervy, nechcem napísať že zlo, neskutočne sršia. Len z týchto reakcií na mňa pôsobíš veľmi nepríjemne. Možno ti len pani nastavila zrkadlo 🤷♀️ možno ťa vnímala ako špekulantku, ktorá si to nakoniec predsa len rozmyslela. Áno, nezachovala sa profesionálne, ale možno už má takýchto potencionálnych klientov plné zuby a tak ti práskla telefónom. Čo je tiež len tvoj subjektívny pocit. Ktovie, ako by nám celú situáciu opísala ona.
@anonym_71ea44 ja som žiadne nervy ani zlo nezaregistrovala. Treba sa zamyslieť nad tým, že človek vidí v druhých to, čo sám má v sebe, ešte pred týmto smiešnym "psychologickým posúdením" autorky 👋
@anonym_autor
Ahoj,my sme boli teraz cez booking,tam bolo písane že zvietatá povelné. Pýtala som sa na mačku(je velmi kludná škótská klapouchá)a malý pes shi-tzu. Písali mi naspäť že áno povolené,tak som si zaplatila. Deň pred odchodom som písala majitelke že teda o druhej budeme tam,či jej treba volať pred, alebo tam bývá a je jedno keď náhodou zmeškáme lebo cestujeme tri a pol hodín a určite sa zastavíme na benzinke atď. Ona mi písala naspäť že velmi ju to mrzí ale teraz nemôžeme íst so zvieratami lebo cez sviatky nemá kto upratovať po zvieratách. No infarkt. Čo teraz? Peniaze nedajú naspäť len neviem kolko % z toho čo si zaplatila. Tak som volala každému človeku koho môj pes má rád.
Už sme mali so sebou 2,5 hodín cesty,písala som jej e-mail či je platné to telefónné číslo čo má na bookingu,hneď aj písala naspäť že nie-napísala jedno t.číslo že pred príchodom 15 minút mám volať. Volala som na to číslo čo dala,zdvyhol jeden pán ktorý ju ani nepozná. Už som mala nervy. Zase som jej písala že mi posala zlé číslo,tak poslala ešte jedno číslo. Volám na to číslo,zase zdvyhol niekto kto ju ani nepozná,ale už sme tam čakali na chate. Hovorím manželovy že skúsím ešte zavolať na to číslo čo mala na bookingu. Zdvyhla ona,hovorila že zavolá kamarátke aby nám otvorila dvere,tak sme tam čakali ešte pol hodinu. Prišla jedna pani,dala mi klúče a hovorila že majitelka je na dovolenke a nevie kedy sa vrátí. Viac ani nezvýhala telefón. ( pošepkám,mačku sme si sobrali so sebou 😊,máme taký ruksak pre ňu,nemali sme ju kam dať narỳchlo). Keď sme odchádzali hodila som klúče do schránky. Dovi-dopo. Strašne som bola nahnevaná čo to je za majitelku?a ešte 2x mi pošle kadejaké číslo?
@zitulina omg, tak to naozaj je nezodpovedny pristup 🙈 a mala v podmienkach zvery dovolene, tak uz by ma ozaj nezaujimalo, ze nema kto upratovat...
@anonym_71ea44 ja som žiadne nervy ani zlo nezaregistrovala. Treba sa zamyslieť nad tým, že človek vidí v druhých to, čo sám má v sebe, ešte pred týmto smiešnym "psychologickým posúdením" autorky 👋
@anonym_autor
@curlie
Napísala som môj pocit, nie psychologický posudok. Ja nie som psychologička, ani sa na ňu nehrám. Jednoducho sa mi nepáči spôsob komunikácie a vyjadrovanie autorky. To je celé.
Necitala som vsetko, to sa neda, tolko zloby, co niektore damy vypustia 🙈
Ak ste zbaleni a vyriesis si zvery, najdi ine ubytko a urobte si pekny vylet 🤗
@anonym_autor
@curlie
Napísala som môj pocit, nie psychologický posudok. Ja nie som psychologička, ani sa na ňu nehrám. Jednoducho sa mi nepáči spôsob komunikácie a vyjadrovanie autorky. To je celé.
@anonym_71ea44 uvodzovky rozumieme na čo sa používajú? 🙂
Idem ja z tejto debaty lebo tu tie premúdrelé reči a rady dospelemu človeku, a trápne "zreálnenie" o ktoré absolútne nikto nestojí 🤮 nemôžem sa na to pozerať, hanbím sa aj za vás 😁 pekný zbytok večera prajem
@anonym_autor chovanie majitelky je neospravedlnitelne,kazdy kto prenajima by si mal vazit svojich zakaznikov,lebo trh je dost velky a staci 1 zla recenzia a moze si poskodit svoju zarobkovu cinnost. Co sa tyka zvierat to ju zase chapem,ak nie je pet friendly vobec ju nemusia zaujimat tvoje dovody,stav psa atd,je to jej ubytovanie a urcuje si svoje pravidla. Ale jasne vsetko sa da v ramci slusnosti vysvetlit klientom.
@anonym_autor podla toho co si o sebe pisala si racionalne zmyslajuca osoba ktora to ma v hlave upratane (aj ked som Ti v niektorych veciach oponovala). A ano tie reci ako nenechat doma psika, ja (a psickar) toto fakt nemusim, ze sa teraz cely vesmir podriadi psovi, ktoremu sa vobec nic nestane ked nepojde na dovolenku s rodinou a bude v klude doma odpocivat a mat o seba postarane.
Tuto odpoved nemyslim v zlom, len Ta trochu chcem zrealnit. Vies preco su na ubytovacich zariadeniach kamery? Mame pod kamerami cely areal. (Nie izby, nie toalety, nie vnutorne priestory.)
Mame rodinny podnik, krasne udrziavane chaty o ktore sa starame ako o vlastny domov. Mame rozbehnute cez 20 rokov, mame uz skvelu klientelu ktora sa nam rada vracia. Rodinne pobyty a stretka, tabory, skoly v prirode, firemky, oslavy,... Tym chcem povedat, ze (skromne ale pravdivo) nie sme ziadna piata cenova.
Chcem vediet ci by si nemala kamery na svojom ubytovani, kebyze si majitelka a:
- Tvoji klienti oskru svoje dve auta na Tvojom parkovisku a potom Ti tvrdia ze to im prisiel niekto zvonku a nabural a ries to a nahrad skodu na Tvojom pozemku
- Tvoji klienti sa ako oteckovia opiju, prenesu napriek zakazu velky trampolinu zo standardneho bezpecneho miesta na kamene a obrubniky, ich decko sa tam strepe, ublizi si, a opita hlava sa do Teba navaza ze to nemas bezpecny areal pre rodiny
- Tvoji klienti pravidelne ak im dovolis psika a poprosis ich aby vencili len za cestou na druhej strane, vypustaju psa vencit rovno na detske ihrisko pred chatou, lebo ved by museli prejst 10metrov druhym smerom a potom druha rodina sa stazuje ze na detskom ihrisku sa venci pes (pes ich spoludovolenkujuceho, kamarata)
- Tvoji klienti oslavuju a nameju mieru, rusia nocny klud aj vedlajsim chatam a potom vyprovokuju bitku lebo alkohol
Vsetko realne situacie, len prve co mi napadli. Takze Ty by si kvoli debilnym (ano, mnohym debilnym) ludom riskovala svoje (jedine) zivobytie-podnikanie co zivi Teba a Tvoje deti, svoj majetok, svoju povest? Ozaj by si sama seba nechranila ze oni sa spravaju debilne a chcu to hodit na Teba? Ak teda nie, velmi sa cudujem. Velmi odvazne tvrdenie, ze kamera v ubytovacom zariadeni je chrapunstvo.
@anonym_186a3e ale ved toto je samozrejme nieco ine. Ja som nenapisala, ze to je chrapunstvo a chranit si vonkajsie priestory je samozrejme uplne ina vec. Reagovala som na komentar, z ktoreho mi vyplyvalo, ze niekto by mohol mat kamery aj vnutri. Nikdy som sa s nicim takym nestretla, takze preto som aj reagovala, ako som reagovala. Samozrejme,.ze s kamerami na dvore by som problem absolutne ziaden nemala a kvoli bezpecnosti je to asi aj ziaduce. A naozaj by som nezobrala ani maleho psika bez povolenia majitelia, to by som sj nedovolila. Ja som ochotna akceptovat vsetky podmienky ubytovatelov. Teda ak ich niekde vidim, precitam a rozhodnem sa, ze do toho idem. Toto vsak bol iny pripad, kedze inzerat som dala ja, pani reagovala, fotky sa mi pacili, vybavenie super, zvierata sme nerisili. Z mojho pohladu som sa len opytala doplnujucu otazku, reagovala prehnane, az ma to zarazilo. Keby som dostala normalnu odpoved, tak ok, idem dalej, riesim to inak. Ale ja som proste ostala velmj sklamana, neviem to ani poriadne opisat, jednoducho zly pocit, ked ti nieco hovori, ze toto nemas urobit. Zlakla som sa 🤷
@anonym_autor
@curlie
@anonym_71ea44 to je v poriadku, nemusia nam vzdy vsetci sediet a pacit sa. Ale ty si ozaj vypustila na moju osobu nelichotivy komentar a to len na zaklade toho, ze si si tu precitala par mojich slov v nejakom citovom rozpolozeni. Ja dom sa vyse mesiaca tesila na tuto chatu, snazila som sa vsetko zariadit, aby to vyslo, dala som to ako darcek pod stromcek pre celu rodinu a vypalilo to takto. Ale nemam nervy, ani hnev, ani zlo. Som sklamana, lepsie to neviem opisat.
@anonym_71ea44 uvodzovky rozumieme na čo sa používajú? 🙂
Idem ja z tejto debaty lebo tu tie premúdrelé reči a rady dospelemu človeku, a trápne "zreálnenie" o ktoré absolútne nikto nestojí 🤮 nemôžem sa na to pozerať, hanbím sa aj za vás 😁 pekný zbytok večera prajem
@curlie ja ti dakujem za pochopenie aj za nazory 🙏
Tak toto bolo od teba pekne nefér. Vybookujes niekomu jeden z top termínov a potom, aj keby si vlastne vedela psa niekam dať, nejdeš, lebo majiteľka trvala na svojom.
Ty tvrdíš, že bola nepríjemná, ja by som chcela počuť jej verziu.
Tak toto bolo od teba pekne nefér. Vybookujes niekomu jeden z top termínov a potom, aj keby si vlastne vedela psa niekam dať, nejdeš, lebo majiteľka trvala na svojom.
Ty tvrdíš, že bola nepríjemná, ja by som chcela počuť jej verziu.
@tilly ved ok, mozno by to ona opisala inak. Mozno som len precitlivena a zle si vysvetlujem, ked sa mi niekto nepozdravi, nevypocuje si ma a zlozi mi telefon. Ona na svojom netrvala. Ja som mala doplnujucu otazku ohladnu ubytovania. Predtym sme sa o tom nebavili a tak som jej postoj nepoznala, nuz som sa opytala. Cakal som, ze povie ano alebo nie, ale nie to, ze na mna nieco vychrli a zlozi mi, ze ani nestihnem nic povedat. Mne sa za takych podmienok nechce nikam chodit. A strazenie pre psa som sice nasla, ale nie je stopercentne, ako som pisala, cize ani psa sa mi nechce nechavat v takom stave, ze nebude mat svvoj rezim, na aky je zvyknuty. Ale uz ma to fakt nebavi tu dokolecka pisat, bolo to stokrat povedane. Opytala som sa beznu otazku, vybuchla na mna, mam z toho zly pocit.
@tilly ved ok, mozno by to ona opisala inak. Mozno som len precitlivena a zle si vysvetlujem, ked sa mi niekto nepozdravi, nevypocuje si ma a zlozi mi telefon. Ona na svojom netrvala. Ja som mala doplnujucu otazku ohladnu ubytovania. Predtym sme sa o tom nebavili a tak som jej postoj nepoznala, nuz som sa opytala. Cakal som, ze povie ano alebo nie, ale nie to, ze na mna nieco vychrli a zlozi mi, ze ani nestihnem nic povedat. Mne sa za takych podmienok nechce nikam chodit. A strazenie pre psa som sice nasla, ale nie je stopercentne, ako som pisala, cize ani psa sa mi nechce nechavat v takom stave, ze nebude mat svvoj rezim, na aky je zvyknuty. Ale uz ma to fakt nebavi tu dokolecka pisat, bolo to stokrat povedane. Opytala som sa beznu otazku, vybuchla na mna, mam z toho zly pocit.
@anonym_autor máš mať z čoho zlý pocit, zo svojho neferoveho správania. Ty si jej volala, nevieš, v akej situácii akurát bola. Ty tiež určite nereaguješ vždy tak isto.
Fakt by som chcela počuť jej verziu, lebo takto to, prepáč, vyzerá, že si sa odula ako malé decko a odmietaš tam ísť, lebo teta bola na teba zlá. A potom si sa prišla vyliať sem a čakala si, že tu budú všetci s tebou súhlasiť a ten pocit zmizne, resp potvrdíš si, že si vlastne dobre urobila, že si pani "zapálila ".
@anonym_autor ja ti aj rozumiem, autorka, ale tiez nevies, v akom rozpolozeni bola druha strana. dovtedy komunikovala normalne? mozno prave bola za volantom, mozno ma chore dieta, mozno je sama chora, mozno si piata, co vyznela tak, ze chce zrusit pobyt... nikdy nevies. ano, nezachovala sa pekne a rozumiem, ze ste teraz akoby "pohadane" a nechces tam ist. ale podla mna nastal len nejaky komunikacny sum a este je mozne to vyriesit.

@anonym_autor sme na Sardínii.
Ako si sa teda rozhodla? Hľadáš iné, alebo nejdete?
@anonym_bf998a ubytovanie som nasla aj ine, ale nerezervujem zatial nic, necham to vysumiet do rana.