icon

Problém s ubytovaním a nepríjemné správanie majiteľky

1. jan 2026

Baby, ja sa potrebujem asi len vykecat, ale teda rada si prečítam vase nazory, ako by ste riesili danu situaciu vy. Pred vyse mesiacom som cez fb rezervovala chatu, ktora je od nas vzdialena 4 hodky cesty, neplatila som ani zalohu, nic, len v sprave sme sa dohodli na termine a platbe na mieste. V utorok som este pisala majitelke, ci teda vsetko plati, odpisala mi stroho bez pozdravu a jasne hned ukoncila rozhovor, akoze co ju to vobec otravujem. Ale tak hovorim si, nevadi, ok, asi len nema svoj den. Dnes na obed mi napisala baba, ktora sa nam stara o zvierata, ked chodime prec, ze nebude vediet prist, lebo ochorela a ma horucky. Hned som volala pani majitelke, ze sa nam stala takato vec n cakane a ci by sme si nemohli vziat psika so sebou. Zacala byt strasne neprijemna a razna, nedala si nic ani vysvetlit, ze mam psovi najst hotel a zajtra nas caka, dovidenia a praskla telefon. Len pre vysvetlenie, nas psik je 15 rocna civavka s epilepsiou, na pol slepy a hluchy, cely den prespi a pokojne by vydrzal aj v prepravke, ale aj tak rozumiem, ak niekto u sebe zvierata netoleruje. Skor ma zarazil jej ton a celkova komunikacia bez kuska empatie. Cely den sa snazim zohnat niekoho k zvieratam (mame este aj macku, takze by k nam musel niekto chodit aspon 3x denne), co sa mi teda ale na poslednu chvilu nepodarilo, tak som si nakoniec povedala, ze tu chatu zrusim. Aj som jej napisala, zatial nemam odpoved. Naozaj ma mrzi, ze aj z mojej strany je to neferove, ale cele sa to vo mne nakopilo, ako pani komunikovala a dostala som z toho totalne zly pocit. Co si o tom myslite?

Strana
z6
anonym_fcab33
2. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_fcab33 ze bol pobyt bez zaplatenia, bola jej volba. Hned na zaciatku som sa pytala na platbu, ziadnu zalohu nechcela, len peniaze na ruku. Ja tiez by som mohla pozadovat doklad, ktory by som pravdepodobne nedostala. A je to prvykrat, co som takto riesila situaciu, ale uz len pri predatave, ze by som sa s nou mala zajtra stretnut, ma presla chut niekam chodit. Zas ked si zaplatim za ubytko, chcem sa tam citit dobre a pochybujem, ze tam by to tak bolo.

@anonym_autor áno ale jej sa tam mohol nahlásiť niekto iný koho odmietla lebo si si to rezervovaná a ak to raz bol pobyt bez zvierat tak na tento dôvod sa urážať naozaj nedá, možno ju práve vytočila táto požiadavka, myslím že naozaj je veľmi nečestné zrušiť pobyt takto na poslednú chvíľu. Môj názor

autor
2. jan 2026
@anonym_fcab33

@anonym_autor áno ale jej sa tam mohol nahlásiť niekto iný koho odmietla lebo si si to rezervovaná a ak to raz bol pobyt bez zvierat tak na tento dôvod sa urážať naozaj nedá, možno ju práve vytočila táto požiadavka, myslím že naozaj je veľmi nečestné zrušiť pobyt takto na poslednú chvíľu. Môj názor

@anonym_fcab33 ach boze moj, ved ja som sa neurazila za to, ze nechce zvierata v ubytovani 🙈 ani som sa neurazila vobec, proste som z nej a jej spravania dostala velmi zly pocit. Ved ona tam nakoniec na dnes ma aj inych ludi, tak mozno preto bola tak "na koni", ze vedela, ze miesto nas pridu ini. Mozno jej aj viac ponukli a chcela ma odradit zamerne, ja fakt neviem. My sme predsa neboli dohodnuti, ze pes s nami nepojde, my sme psa predtým vobec neriesili a tak som si len chcela overit, ci tam psy akceptuje alebo nir. Keby povedala: nehnevajte sa, ale so psikom sa neda prist a dalej by komunikovala normalne, ja by som to neriesila vobec a urcite by som sa za to neurazila. Islo o sposob, akym na mna vychrlila, co chcela, vobec mi nedala sancu povedat jedno slovo a zlozila mi telefon. No tak to som sa nie ze ofucsla, ale sklamala a vydesila

mijunik
2. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_94eed3 ja jej nechcem nijak skodit. Neoklamala ma a ani mi nijak neublizila. A tu mk vela zien potvrdilo, ze im takato komunikacia neprekaza a ostatni ju snad odhalia predtym, ako nieco rezervuju. Mne to bolo tiez divne, ale velmi som chcela ist a nedala som hned na ten pocit. Keby som to tak netlacila, hned po prvotnej komunikacii by som to zrusila. Ale je to aspon ponaucenie pre mna.

@anonym_autor ahoj, teším sa, že sa situácia vyriešila k spokojnosti všetkých. Verím, že si pobyt užijete a že psík bude v pohode.
Dievčatá, ktoré tu autorku osočujete z neférovosti - čítali ste všetky jej komentáre? Alebo ste čítali len to, že zrušila na poslednú chvíľu pobyt? Lebo ja som to pochopila tak, že psík ani nemal s nimi ísť, mal zostať doma vo svojim komforte a dievčina sa mala oňho starať. Avšak tá ochorela a tak bola autorka až na poslednú chvíľu nútená riešiť, čo so psíkom. Dovtedy to bolo bezpredmetné. No a tak sa až vtedy opýtala prenajímateľky, či vlastne by mohla zobrať aj psíka. Dovtedy tú informáciu nepotrebovala. No a prenajímateľka mala slušne odpovedať, nie na autorku nahučať alebo akokoľvek príkro jej odpovedať. Odkiaľ mala autorka vedieť, že zvieratá tam nesmú byť? Ale teda dobre, mohlo sa stať, že prenajímateľka práve bola vo vypätej situácii a preto reagovala neprimerane. Ale mala neskôr zavolať autorke a ospravedlniť sa za to, že vyletela a ešte raz v kľude jej vysvetliť, že psíka zobrať so sebou nemôže. Nie jej dať príkazom, že má dať psa do hotela a prísť. Takéto jednanie prenajímateľky je za mňa naozaj neprípustné. Že vyletela - dajme tomu (nemala by, ale tak naozaj - mohlo sa stať). Ale mala sa následne odpravedlniť za to nevhodné jednanie. Autorke sa ani nečudujem, že tam nechcela už potom ísť.

anonym_949562
2. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_c8c4f5 no v pohode by som ho tam nenechala, bolo by to uplne krajne riesenie prave preto, aby som nerusila ubytovanie na poslednu chvilu.

@anonym_autor veď dobre a načo toľko o tom píšeš?Jej chyba, že nepozadovala zalohu.Ty už určite vieš, že by vám nedala potvrdenie🤣život sa mení pobyt si zrušila nič sa nedeje.Ak by chcela prehodí vás na iný jarný, letný termín.Ste si kvit.Urvite si nebola prvá, ktorá to zrušila už videla vidinu peňazí veď podniká tak sa jej nečudujem.Mala pýtať zálohu vec vybavena.Ked tam psa nechcela je to jej podmienka respektuj

autor
2. jan 2026
@mijunik

@anonym_autor ahoj, teším sa, že sa situácia vyriešila k spokojnosti všetkých. Verím, že si pobyt užijete a že psík bude v pohode.
Dievčatá, ktoré tu autorku osočujete z neférovosti - čítali ste všetky jej komentáre? Alebo ste čítali len to, že zrušila na poslednú chvíľu pobyt? Lebo ja som to pochopila tak, že psík ani nemal s nimi ísť, mal zostať doma vo svojim komforte a dievčina sa mala oňho starať. Avšak tá ochorela a tak bola autorka až na poslednú chvíľu nútená riešiť, čo so psíkom. Dovtedy to bolo bezpredmetné. No a tak sa až vtedy opýtala prenajímateľky, či vlastne by mohla zobrať aj psíka. Dovtedy tú informáciu nepotrebovala. No a prenajímateľka mala slušne odpovedať, nie na autorku nahučať alebo akokoľvek príkro jej odpovedať. Odkiaľ mala autorka vedieť, že zvieratá tam nesmú byť? Ale teda dobre, mohlo sa stať, že prenajímateľka práve bola vo vypätej situácii a preto reagovala neprimerane. Ale mala neskôr zavolať autorke a ospravedlniť sa za to, že vyletela a ešte raz v kľude jej vysvetliť, že psíka zobrať so sebou nemôže. Nie jej dať príkazom, že má dať psa do hotela a prísť. Takéto jednanie prenajímateľky je za mňa naozaj neprípustné. Že vyletela - dajme tomu (nemala by, ale tak naozaj - mohlo sa stať). Ale mala sa následne odpravedlniť za to nevhodné jednanie. Autorke sa ani nečudujem, že tam nechcela už potom ísť.

@mijunik 🙏🙏🙏 presne tak to bolo. Dakujem za pochopenie. My sme neboli vobec dohodnute, ze pes tam nesmie a ja som to isla menit. Ja som jednoducho info o zvieratach nemala vobec a kedze dnes je uz celkom bezne ubytko aj so psom, chcela som sa na to opytat. To je cele. Mne to neprislo ako nejake bezocive jednanie z mojej strany, ze sa jej idem pytat, ci by nevadilo, keby sme so sebou doniesli aj slona 🙈

autor
2. jan 2026
@anonym_949562

@anonym_autor veď dobre a načo toľko o tom píšeš?Jej chyba, že nepozadovala zalohu.Ty už určite vieš, že by vám nedala potvrdenie🤣život sa mení pobyt si zrušila nič sa nedeje.Ak by chcela prehodí vás na iný jarný, letný termín.Ste si kvit.Urvite si nebola prvá, ktorá to zrušila už videla vidinu peňazí veď podniká tak sa jej nečudujem.Mala pýtať zálohu vec vybavena.Ked tam psa nechcela je to jej podmienka respektuj

@anonym_949562 ved ja to respektujem, kde pisem o tom, ze by nie, alebo ze som sa nasrala za to, ze tam nemoze ist pes. Mna sklamala jej komunikacia, styl, ton, prejav. Nie to, ze mala nejake podmienky. Ved je to jej majetok, moze si diktovat hocio

anonym_be6f6c
2. jan 2026
@anonym_autor

@belllinka pisala som vyssie, ze nas pes nie je v stave ist do hotela, nakolko uz doziva. Hlidacky ani neviem, ze su. Nezijem v ba, kde su nekonecne moznosti a zas domov si len tak hocikoho nepustim.

@anonym_autor prečo potom hľadáš ubytovanie kde nie je povolený pes?

gab1sol
2. jan 2026

@anonym_autor prikláňam sa k názoru, že by som chcela počuť aj druhú stranu. No, všetku vinu by som nehádzala na majiteľku. Niekde píšeš: “Cakal som, ze povie ano alebo nie”, ale potom ti príde arogantné: “nie, psika v ziadnom pripade, najdite mu hotel, zajtra vas cakam, dovidenia a praskla telefon.” Jasné ti odpovedala, dokonca použitím slova “psík” mi príde tá odpoveď ok. A rozmýšľam, ako sa v dnešnej dobe dá prasknúť telefónom/mobilom. Predpokladám, že normálne zložila. Mne by sa tiež nechcelo počúvať vysvetovačky a presviedčanie, že mám zmeniť svoje podmienky. A potom, obvykle takto začínajú vykrúcačky, prečo na poslednú chvíľu zrušiť pobyt. A že má hneď náhradníkov? No a? My sme tiež zaspali na vavrínoch a nič sme si teraz nezohnali a každý deň sedím na nete a hľadám, či sa niečo neuvoľní.
Takže za mňa, ak aj jej správanie pokladáš za neférové, tak z môjho pohľadu ste si kvit.

autor
2. jan 2026
@gab1sol

@anonym_autor prikláňam sa k názoru, že by som chcela počuť aj druhú stranu. No, všetku vinu by som nehádzala na majiteľku. Niekde píšeš: “Cakal som, ze povie ano alebo nie”, ale potom ti príde arogantné: “nie, psika v ziadnom pripade, najdite mu hotel, zajtra vas cakam, dovidenia a praskla telefon.” Jasné ti odpovedala, dokonca použitím slova “psík” mi príde tá odpoveď ok. A rozmýšľam, ako sa v dnešnej dobe dá prasknúť telefónom/mobilom. Predpokladám, že normálne zložila. Mne by sa tiež nechcelo počúvať vysvetovačky a presviedčanie, že mám zmeniť svoje podmienky. A potom, obvykle takto začínajú vykrúcačky, prečo na poslednú chvíľu zrušiť pobyt. A že má hneď náhradníkov? No a? My sme tiež zaspali na vavrínoch a nič sme si teraz nezohnali a každý deň sedím na nete a hľadám, či sa niečo neuvoľní.
Takže za mňa, ak aj jej správanie pokladáš za neférové, tak z môjho pohľadu ste si kvit.

@gab1sol prasknut telefonom sa da tak, ze si ani nepockam, kym sa mi odzravis, alebo cokolvek poviem a zlozim. Ved to je za mna vrchol neslusnosti. Mne dnes rano o 9:00 volalo cudzie cislo, ozvala sa pani na zaklade referencii ako potencialna klientka, s radostou som jej na vsetko odpovedala, ziadne dovidenia, neotravujte ma a to mam tiez este tyzden dovolenku.

alica110
Autor odpoveď zmazal
anonym_ed2a0a
4. jan 2026
@anonym_accc49

Vies ako by som to riesila? psa by som hodila do auta a zobrala so sebou a NIKOHO sa nepytala. pani majitelka tam nebude, pes je v zlom stave = behat jej po chate nebude. Ano hejtujte ma tu kolko chcete, vacsinou nechcu kvoli zniceniu zariadenia psov a to je proste fakt, ze sa to stava, a nie kvoli "alergii". Raz som bola v hotelovej izbe kde boli povolene psy, normlane mal hotel rozdelene izby kam ano a kam nie, nakolko nas tam bolo vela a mali sme viac izibe a bolo mi z toho na zvracanie. Podla mna to ani dostatocne necistia, ved "pride pes". Poskodene postele, stare navlecky, kupelne, minimum zariadenia... izby inej rodiny boli fajn... cize ja uz si psiu izbu neobjednavam... moj pes nie je prasa, v noci spi vo svojom pelechu a cez den sme vsetci mimo vacsinou= ak neratam nahodou ranajky/obedy , co on s kludom pocka na nas.
Tiez sa mi stalo zo dna na den, ze pes mi ochorel a do psieho hotela nemohol ist (mali sme zabookovany taky, ze pani proste nebola ochotna dat mu 2x denne tabletku, dva dni), tak bohuzial isiel s nami. Nepytala som sa. ALE zase my vzdy bookujeme take chaty kde je aspon "pes po dohode s majitelom" = kedze mam stredne velkeho psa. Civavu dam do prepravky a nik si nevsimne ze tam je....
Podla mna na zaklade nejakeho pocitu, rusit ubytovanie den pred nastupom je ako dost, to ze niekto teraz pocas sviatkov nema nervy na mieste, je prirodzene =na druhej strane dospely clovek sa ma ovladat= najma ak klienti budu cestovat pol sveta... vsak ani ked si ubytoko cez FB v chrovatsku najdem, nejdem tam len tak na slepo ale xkrat sa na to pytam, volam zistim :DD
to ci ma niekto nieco nacierno, je len domnienka.. .ak je to na cierno, ja osobne by som to hned hlasila na FS :D prijemna neprijemna. Nebudu nas tu terozrizovat danovaci a pritom kopa ludi si takto "privyraba".

@anonym_accc49 a toto presne není dobrý nápad. Ja som dosť silná alergička a vyberám si práveže ubytovanie kde nemôžu ísť zvieratá lebo ja to tam cítim.mozu to povysávať ako chcú aj poumývať mňa začnú svrbiet oči pri psoch a pri mačkách tiež oči a začne mi ťažko dýchať. Ak má niekto doma mačku a ja tam prídem tak ani nie do hodinky sa mi strašne zle dýcha a musím odísť a dať si sprej do úst na dýchanie takže nieje to sranda.toto ale asi nepochopí ten kto takéto problémy nemá a zvieratá mu nič nerobia.

anonym_612134
Autor odpoveď zmazal
anonym_8b0c17
5. jan 2026

mna len tak zo zvedavosti zaujima, co by bolo so psikom, keby zomrie pocas vasej chaty. ta osoba co sa onho mala starat by zabezpecila spopolnenie ci zakopanie tela?
mozno morbidna otazka, ale nasi mali 16 rocneho psa, co uz o sebe nevedel. problemy s udrzanim mocu a stolice, cele dni prespal a ledva chodil, tocil sa dokolecka. ked zacal "plakat" a bol este zvlastnejsi, zobrala ho mama na veterinu, tam uz mal nemeratelnu teplotu, zle vysledky. odporucili ho uspat. na toto vsetko bola opatrovatelka pripravena?

anonym_7ae7e8
5. jan 2026

@anonym_autor ja by som sa takto neoficialne cez FB teda bála ubytovať 😅

autor
5. jan 2026
@anonym_612134
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_612134 no ale mna pani naozaj neodhadla a zvlastne spravanie mala od prvej spravy, takze naozaj si nemyslim, ze ro bolo mnou. Nakoniec sme sa ubytovali v uzasnom rodinnom penzione v Kremnici, ktory velmi rada odporucim hocikomu a urcite sa sem vratime aj my. Bordel po mne este v ziadnom apartmane neostal, a naopak vsetky ubytka, ktore si to zasluzia hodnotim velmi kladne aj na bookingu aj na googli. Ak nie som velmi spokojna, nehodnotim vobec.

autor
5. jan 2026
@anonym_7ae7e8

@anonym_autor ja by som sa takto neoficialne cez FB teda bála ubytovať 😅

@anonym_7ae7e8 vies co, ja som sa velmi tesila, tak som to riskla, ale uz sa tiez bojim a uz takto ubytko nebudem hladat.

autor
5. jan 2026
@anonym_8b0c17

mna len tak zo zvedavosti zaujima, co by bolo so psikom, keby zomrie pocas vasej chaty. ta osoba co sa onho mala starat by zabezpecila spopolnenie ci zakopanie tela?
mozno morbidna otazka, ale nasi mali 16 rocneho psa, co uz o sebe nevedel. problemy s udrzanim mocu a stolice, cele dni prespal a ledva chodil, tocil sa dokolecka. ked zacal "plakat" a bol este zvlastnejsi, zobrala ho mama na veterinu, tam uz mal nemeratelnu teplotu, zle vysledky. odporucili ho uspat. na toto vsetko bola opatrovatelka pripravena?

@anonym_8b0c17 nas o sebe vie a aj ma stale hygienicke navyky. U neho je problem skor to, ze je poloslepy a neciti sa dobre v neznamom priestore, lebo sa tam nevie orientovat. Doma je v pohode. Ale ked to tam nepozna, nevidi dobre a boji sa. Zo stresu potom moze dostat epilepticky zachvat a to uz nie je nic prijemne. Preto ho nechcem dat do hotela a preto aj viem, že doma bude proste v pohode. A fakt sa nebojim, ze by tam za dva dni zomrel 🤦 a ked sa chceme bavit o tom, co by bolo keby, tak to moze zomriet uplne kazde zviera, aj zjavne mlade a zdrave. Kamosovi zomrel 1,5 rocny psik pri plnej sile, vobec netusili, ze ma problem so sedcom a zomrel do dvoch hodin od prveho priznaku. Jedna znama dala psika do hotela (Jack russel), isli na zahranicnu dovolenku, v hoteli ho (vraj) zle zavreli, usiel z klietky a tiez usiel nrjaky iny vacsi pes a roztrhal ho na kusy. Samozrejme neviem, ci to je pravda, ale takto sa hotel vyjadril a oni prisli o milovaneho mladeho psika. S nasim je aj teraz moja dobra kamoska, ak by sa stalo nieco taketo, normalne by mi zavolala ako dospela zena a vysvetlila situaciu, isteze by sme sa vratili domov a riesili to my. Tiez si uvedomujem, ze je uz stary a prist to moze hocikedy, ale tak isto moze zit dalsich par rokov, to ako mam sediet pri nom doma a nedozicit detom ziadne zazitky?

stormie
5. jan 2026

Diskusia na 6 stran a nerozumime v com mas problem? Ubytovanie neprijima zvierata - bodka. Je jedno kolkorocna civavka, s akymi diagnozami - je to zviera. Mozes byt rada ze si neplatila zalohu ktora by ti pri takto neskoro zrusenej rezervacii prepadla a ked mas kus empatie, tak isto chapes ze majitelka je mierne povedane nahnevana, kedze mohla chatu prenajat inemu a zarobit. By som sa necidovala keby po tejto skusenosti zaviedla zalohy

ibrunova
5. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_fcab33 ach boze moj, ved ja som sa neurazila za to, ze nechce zvierata v ubytovani 🙈 ani som sa neurazila vobec, proste som z nej a jej spravania dostala velmi zly pocit. Ved ona tam nakoniec na dnes ma aj inych ludi, tak mozno preto bola tak "na koni", ze vedela, ze miesto nas pridu ini. Mozno jej aj viac ponukli a chcela ma odradit zamerne, ja fakt neviem. My sme predsa neboli dohodnuti, ze pes s nami nepojde, my sme psa predtým vobec neriesili a tak som si len chcela overit, ci tam psy akceptuje alebo nir. Keby povedala: nehnevajte sa, ale so psikom sa neda prist a dalej by komunikovala normalne, ja by som to neriesila vobec a urcite by som sa za to neurazila. Islo o sposob, akym na mna vychrlila, co chcela, vobec mi nedala sancu povedat jedno slovo a zlozila mi telefon. No tak to som sa nie ze ofucsla, ale sklamala a vydesila

@anonym_autor ako vieš, že tam už má iných ľudí, keď tebe neodpísala?

autor
5. jan 2026
@ibrunova

@anonym_autor ako vieš, že tam už má iných ľudí, keď tebe neodpísala?

@ibrunova pisala som to, asi si to prehliadla. Odpisala mi potom neskor.

autor
5. jan 2026
@stormie

Diskusia na 6 stran a nerozumime v com mas problem? Ubytovanie neprijima zvierata - bodka. Je jedno kolkorocna civavka, s akymi diagnozami - je to zviera. Mozes byt rada ze si neplatila zalohu ktora by ti pri takto neskoro zrusenej rezervacii prepadla a ked mas kus empatie, tak isto chapes ze majitelka je mierne povedane nahnevana, kedze mohla chatu prenajat inemu a zarobit. By som sa necidovala keby po tejto skusenosti zaviedla zalohy

@stormie my goood, tak 6 stran a ty si to absolutne nepochopila 🤦 nevadi, nic sa nedeje, ale nehnevaj sa, uz to nebudem viackrat vysvetlovat.

stormie
5. jan 2026
@anonym_autor

@stormie my goood, tak 6 stran a ty si to absolutne nepochopila 🤦 nevadi, nic sa nedeje, ale nehnevaj sa, uz to nebudem viackrat vysvetlovat.

@anonym_autor ja som tych 6 stran necitala, stacil mi tvoj uvodny prispevok. Neviem co dalsie k tomu treba dodat, aby to cele malo iny zaver ako som napisla

miroslavabalaz
Autor odpoveď zmazal
20lucia20
5. jan 2026

Ako ubytovatel sa vyjadrím. U nás sú všetky zvieratá povolené bez poplatku a to teda máme chatu, ktorá má velmi vysokú hodnotu. Nestalo sa mi asi ešte nikdy za tie roky, že by zvieratá niečo zničili a to boli u nás aj psy všetkých veľkostí, aj mačky. Chápem ale že s tým niekto má problém, lebo je to práca navyše - chlpy, dezinfekcia atď. Čo ma skôr viac zaráža je spravanie majiteľky. Ja si niekedy pripadám práveže opačne. Ja som na hostí extrémne milá, snažím sa vyjsť v ústrety, ak sa niečo vyskytne tak nájsť riešenie, ale na druhej strane najdem zdemolovanú chatu, pokradnuté veci, žiadnu uctu k majetku cudzieho človeka a o extromnom bordeli ani nehovorím. Alebo hostia zrušia na poslednú chvíľu pobyt, vyhovoria sa na choroby a náhodou zistím že išli na dovolenku do zahraničia (úplná náhoda- Slovensko je malé a mali sme spoločných známych). Takže minca má dve strany. Na jednej strane chapem ubytovatelov čo to uz robia roky a zažívajú toto, naozaj veľmi často, nielen sporadicky, na druhej strane napriek všetkému by som sa nikdy k hosťom takto nespravala. Ako aj mojmu mužovi hovorím, nikdy nevieme akí budú aktuálni hostia a nemôžeme sa k nim správať nepriateľsky kvôli minulým skúsenostiam a predpokladať že aj oni budú takí. Čo sa týka riešenia, tak po takomto jednaní, by som to aj ja asi zrušila. Nepýtala zálohu a to je jej problém. Aj keď viem aké je to nepríjemné keď hostia na poslednú chvíľu zrušia rezerváciu a už to nemá ako obsadiť, ale v podstate si sama za to môže.

autor
5. jan 2026
@20lucia20

Ako ubytovatel sa vyjadrím. U nás sú všetky zvieratá povolené bez poplatku a to teda máme chatu, ktorá má velmi vysokú hodnotu. Nestalo sa mi asi ešte nikdy za tie roky, že by zvieratá niečo zničili a to boli u nás aj psy všetkých veľkostí, aj mačky. Chápem ale že s tým niekto má problém, lebo je to práca navyše - chlpy, dezinfekcia atď. Čo ma skôr viac zaráža je spravanie majiteľky. Ja si niekedy pripadám práveže opačne. Ja som na hostí extrémne milá, snažím sa vyjsť v ústrety, ak sa niečo vyskytne tak nájsť riešenie, ale na druhej strane najdem zdemolovanú chatu, pokradnuté veci, žiadnu uctu k majetku cudzieho človeka a o extromnom bordeli ani nehovorím. Alebo hostia zrušia na poslednú chvíľu pobyt, vyhovoria sa na choroby a náhodou zistím že išli na dovolenku do zahraničia (úplná náhoda- Slovensko je malé a mali sme spoločných známych). Takže minca má dve strany. Na jednej strane chapem ubytovatelov čo to uz robia roky a zažívajú toto, naozaj veľmi často, nielen sporadicky, na druhej strane napriek všetkému by som sa nikdy k hosťom takto nespravala. Ako aj mojmu mužovi hovorím, nikdy nevieme akí budú aktuálni hostia a nemôžeme sa k nim správať nepriateľsky kvôli minulým skúsenostiam a predpokladať že aj oni budú takí. Čo sa týka riešenia, tak po takomto jednaní, by som to aj ja asi zrušila. Nepýtala zálohu a to je jej problém. Aj keď viem aké je to nepríjemné keď hostia na poslednú chvíľu zrušia rezerváciu a už to nemá ako obsadiť, ale v podstate si sama za to môže.

@20lucia20 dakujem za vyjadrenie. Ona nakoniec napisala, ze nahradu za nas mala hned od toho nasho terminu, takze k ziadnej ujme neprislo. Ja by som tiez chapala, ak tam psa nechce, mne to nerobi problem. Ja som sa jej len slusne opytala, mohla reagovat rovnako slusne a urcite by sme sa dohodli. Kazdopadne asi to tak malo byt, ja som sa poucila a uz ubytko nebudem riesit takto neoficialne. Nasli sme si ine, kde majitelky boli uzasne a atmosfera naozaj super, takze bolo dobre a vsetci spokojni

Strana
z6