icon

Problém s ubytovaním a nepríjemné správanie majiteľky

Včera o 18:45

Baby, ja sa potrebujem asi len vykecat, ale teda rada si prečítam vase nazory, ako by ste riesili danu situaciu vy. Pred vyse mesiacom som cez fb rezervovala chatu, ktora je od nas vzdialena 4 hodky cesty, neplatila som ani zalohu, nic, len v sprave sme sa dohodli na termine a platbe na mieste. V utorok som este pisala majitelke, ci teda vsetko plati, odpisala mi stroho bez pozdravu a jasne hned ukoncila rozhovor, akoze co ju to vobec otravujem. Ale tak hovorim si, nevadi, ok, asi len nema svoj den. Dnes na obed mi napisala baba, ktora sa nam stara o zvierata, ked chodime prec, ze nebude vediet prist, lebo ochorela a ma horucky. Hned som volala pani majitelke, ze sa nam stala takato vec n cakane a ci by sme si nemohli vziat psika so sebou. Zacala byt strasne neprijemna a razna, nedala si nic ani vysvetlit, ze mam psovi najst hotel a zajtra nas caka, dovidenia a praskla telefon. Len pre vysvetlenie, nas psik je 15 rocna civavka s epilepsiou, na pol slepy a hluchy, cely den prespi a pokojne by vydrzal aj v prepravke, ale aj tak rozumiem, ak niekto u sebe zvierata netoleruje. Skor ma zarazil jej ton a celkova komunikacia bez kuska empatie. Cely den sa snazim zohnat niekoho k zvieratam (mame este aj macku, takze by k nam musel niekto chodit aspon 3x denne), co sa mi teda ale na poslednu chvilu nepodarilo, tak som si nakoniec povedala, ze tu chatu zrusim. Aj som jej napisala, zatial nemam odpoved. Naozaj ma mrzi, ze aj z mojej strany je to neferove, ale cele sa to vo mne nakopilo, ako pani komunikovala a dostala som z toho totalne zly pocit. Co si o tom myslite?

Strana
z6
anonym_fcab33
Dnes o 09:33
@anonym_autor

@anonym_fcab33 ze bol pobyt bez zaplatenia, bola jej volba. Hned na zaciatku som sa pytala na platbu, ziadnu zalohu nechcela, len peniaze na ruku. Ja tiez by som mohla pozadovat doklad, ktory by som pravdepodobne nedostala. A je to prvykrat, co som takto riesila situaciu, ale uz len pri predatave, ze by som sa s nou mala zajtra stretnut, ma presla chut niekam chodit. Zas ked si zaplatim za ubytko, chcem sa tam citit dobre a pochybujem, ze tam by to tak bolo.

@anonym_autor áno ale jej sa tam mohol nahlásiť niekto iný koho odmietla lebo si si to rezervovaná a ak to raz bol pobyt bez zvierat tak na tento dôvod sa urážať naozaj nedá, možno ju práve vytočila táto požiadavka, myslím že naozaj je veľmi nečestné zrušiť pobyt takto na poslednú chvíľu. Môj názor

autor
Dnes o 09:47
@anonym_fcab33

@anonym_autor áno ale jej sa tam mohol nahlásiť niekto iný koho odmietla lebo si si to rezervovaná a ak to raz bol pobyt bez zvierat tak na tento dôvod sa urážať naozaj nedá, možno ju práve vytočila táto požiadavka, myslím že naozaj je veľmi nečestné zrušiť pobyt takto na poslednú chvíľu. Môj názor

@anonym_fcab33 ach boze moj, ved ja som sa neurazila za to, ze nechce zvierata v ubytovani 🙈 ani som sa neurazila vobec, proste som z nej a jej spravania dostala velmi zly pocit. Ved ona tam nakoniec na dnes ma aj inych ludi, tak mozno preto bola tak "na koni", ze vedela, ze miesto nas pridu ini. Mozno jej aj viac ponukli a chcela ma odradit zamerne, ja fakt neviem. My sme predsa neboli dohodnuti, ze pes s nami nepojde, my sme psa predtým vobec neriesili a tak som si len chcela overit, ci tam psy akceptuje alebo nir. Keby povedala: nehnevajte sa, ale so psikom sa neda prist a dalej by komunikovala normalne, ja by som to neriesila vobec a urcite by som sa za to neurazila. Islo o sposob, akym na mna vychrlila, co chcela, vobec mi nedala sancu povedat jedno slovo a zlozila mi telefon. No tak to som sa nie ze ofucsla, ale sklamala a vydesila

mijunik
Dnes o 09:50
@anonym_autor

@anonym_94eed3 ja jej nechcem nijak skodit. Neoklamala ma a ani mi nijak neublizila. A tu mk vela zien potvrdilo, ze im takato komunikacia neprekaza a ostatni ju snad odhalia predtym, ako nieco rezervuju. Mne to bolo tiez divne, ale velmi som chcela ist a nedala som hned na ten pocit. Keby som to tak netlacila, hned po prvotnej komunikacii by som to zrusila. Ale je to aspon ponaucenie pre mna.

@anonym_autor ahoj, teším sa, že sa situácia vyriešila k spokojnosti všetkých. Verím, že si pobyt užijete a že psík bude v pohode.
Dievčatá, ktoré tu autorku osočujete z neférovosti - čítali ste všetky jej komentáre? Alebo ste čítali len to, že zrušila na poslednú chvíľu pobyt? Lebo ja som to pochopila tak, že psík ani nemal s nimi ísť, mal zostať doma vo svojim komforte a dievčina sa mala oňho starať. Avšak tá ochorela a tak bola autorka až na poslednú chvíľu nútená riešiť, čo so psíkom. Dovtedy to bolo bezpredmetné. No a tak sa až vtedy opýtala prenajímateľky, či vlastne by mohla zobrať aj psíka. Dovtedy tú informáciu nepotrebovala. No a prenajímateľka mala slušne odpovedať, nie na autorku nahučať alebo akokoľvek príkro jej odpovedať. Odkiaľ mala autorka vedieť, že zvieratá tam nesmú byť? Ale teda dobre, mohlo sa stať, že prenajímateľka práve bola vo vypätej situácii a preto reagovala neprimerane. Ale mala neskôr zavolať autorke a ospravedlniť sa za to, že vyletela a ešte raz v kľude jej vysvetliť, že psíka zobrať so sebou nemôže. Nie jej dať príkazom, že má dať psa do hotela a prísť. Takéto jednanie prenajímateľky je za mňa naozaj neprípustné. Že vyletela - dajme tomu (nemala by, ale tak naozaj - mohlo sa stať). Ale mala sa následne odpravedlniť za to nevhodné jednanie. Autorke sa ani nečudujem, že tam nechcela už potom ísť.

anonym_949562
Dnes o 10:00
@anonym_autor

@anonym_c8c4f5 no v pohode by som ho tam nenechala, bolo by to uplne krajne riesenie prave preto, aby som nerusila ubytovanie na poslednu chvilu.

@anonym_autor veď dobre a načo toľko o tom píšeš?Jej chyba, že nepozadovala zalohu.Ty už určite vieš, že by vám nedala potvrdenie🤣život sa mení pobyt si zrušila nič sa nedeje.Ak by chcela prehodí vás na iný jarný, letný termín.Ste si kvit.Urvite si nebola prvá, ktorá to zrušila už videla vidinu peňazí veď podniká tak sa jej nečudujem.Mala pýtať zálohu vec vybavena.Ked tam psa nechcela je to jej podmienka respektuj

autor
Dnes o 10:07
@mijunik

@anonym_autor ahoj, teším sa, že sa situácia vyriešila k spokojnosti všetkých. Verím, že si pobyt užijete a že psík bude v pohode.
Dievčatá, ktoré tu autorku osočujete z neférovosti - čítali ste všetky jej komentáre? Alebo ste čítali len to, že zrušila na poslednú chvíľu pobyt? Lebo ja som to pochopila tak, že psík ani nemal s nimi ísť, mal zostať doma vo svojim komforte a dievčina sa mala oňho starať. Avšak tá ochorela a tak bola autorka až na poslednú chvíľu nútená riešiť, čo so psíkom. Dovtedy to bolo bezpredmetné. No a tak sa až vtedy opýtala prenajímateľky, či vlastne by mohla zobrať aj psíka. Dovtedy tú informáciu nepotrebovala. No a prenajímateľka mala slušne odpovedať, nie na autorku nahučať alebo akokoľvek príkro jej odpovedať. Odkiaľ mala autorka vedieť, že zvieratá tam nesmú byť? Ale teda dobre, mohlo sa stať, že prenajímateľka práve bola vo vypätej situácii a preto reagovala neprimerane. Ale mala neskôr zavolať autorke a ospravedlniť sa za to, že vyletela a ešte raz v kľude jej vysvetliť, že psíka zobrať so sebou nemôže. Nie jej dať príkazom, že má dať psa do hotela a prísť. Takéto jednanie prenajímateľky je za mňa naozaj neprípustné. Že vyletela - dajme tomu (nemala by, ale tak naozaj - mohlo sa stať). Ale mala sa následne odpravedlniť za to nevhodné jednanie. Autorke sa ani nečudujem, že tam nechcela už potom ísť.

@mijunik 🙏🙏🙏 presne tak to bolo. Dakujem za pochopenie. My sme neboli vobec dohodnute, ze pes tam nesmie a ja som to isla menit. Ja som jednoducho info o zvieratach nemala vobec a kedze dnes je uz celkom bezne ubytko aj so psom, chcela som sa na to opytat. To je cele. Mne to neprislo ako nejake bezocive jednanie z mojej strany, ze sa jej idem pytat, ci by nevadilo, keby sme so sebou doniesli aj slona 🙈

autor
Dnes o 10:08
@anonym_949562

@anonym_autor veď dobre a načo toľko o tom píšeš?Jej chyba, že nepozadovala zalohu.Ty už určite vieš, že by vám nedala potvrdenie🤣život sa mení pobyt si zrušila nič sa nedeje.Ak by chcela prehodí vás na iný jarný, letný termín.Ste si kvit.Urvite si nebola prvá, ktorá to zrušila už videla vidinu peňazí veď podniká tak sa jej nečudujem.Mala pýtať zálohu vec vybavena.Ked tam psa nechcela je to jej podmienka respektuj

@anonym_949562 ved ja to respektujem, kde pisem o tom, ze by nie, alebo ze som sa nasrala za to, ze tam nemoze ist pes. Mna sklamala jej komunikacia, styl, ton, prejav. Nie to, ze mala nejake podmienky. Ved je to jej majetok, moze si diktovat hocio

anonym_be6f6c
Dnes o 10:27
@anonym_autor

@belllinka pisala som vyssie, ze nas pes nie je v stave ist do hotela, nakolko uz doziva. Hlidacky ani neviem, ze su. Nezijem v ba, kde su nekonecne moznosti a zas domov si len tak hocikoho nepustim.

@anonym_autor prečo potom hľadáš ubytovanie kde nie je povolený pes?

gab1sol
Dnes o 10:49

@anonym_autor prikláňam sa k názoru, že by som chcela počuť aj druhú stranu. No, všetku vinu by som nehádzala na majiteľku. Niekde píšeš: “Cakal som, ze povie ano alebo nie”, ale potom ti príde arogantné: “nie, psika v ziadnom pripade, najdite mu hotel, zajtra vas cakam, dovidenia a praskla telefon.” Jasné ti odpovedala, dokonca použitím slova “psík” mi príde tá odpoveď ok. A rozmýšľam, ako sa v dnešnej dobe dá prasknúť telefónom/mobilom. Predpokladám, že normálne zložila. Mne by sa tiež nechcelo počúvať vysvetovačky a presviedčanie, že mám zmeniť svoje podmienky. A potom, obvykle takto začínajú vykrúcačky, prečo na poslednú chvíľu zrušiť pobyt. A že má hneď náhradníkov? No a? My sme tiež zaspali na vavrínoch a nič sme si teraz nezohnali a každý deň sedím na nete a hľadám, či sa niečo neuvoľní.
Takže za mňa, ak aj jej správanie pokladáš za neférové, tak z môjho pohľadu ste si kvit.

Strana
z6