Ako riešiť obsadzovanie lehátok pri bazéne?
Chcem sa spýtať, tie čo ste proti obsadzovaniu lehátok ráno uterákmi. Ako by to podľa vás malo fungovať? Že prídeme k bazénu, dáme veci len tak niekde na zem, výjdeme z vody a ideme chodiť po areály a hľadať 4 lehátka? A keď chceme ísť znova do vody, zbalím všetky veci, uvoľním lehátka a veci si zase hodím niekam na zem, či? (Neriešme prípad, kedy si niekto ráno obsadí lehátka a celý deň sa tam neukáže).
Ved das si veci na lehatko, ides do bazena, ked prides z bazena, lahnes si na lehatko... Ci co chces?
v arabskych statoch dam 10e obsluhe pri lehatkach a poviem ktore lehatka by som chcela mat kazdy den rezervovane a uz ma tam cakaju ale funguje to len v arabskych statoch
V niektorych hoteloch je zakaz obsadzovania lehatok ked tam mas uterak iba a dlhsie tam nikto nie je obsluha ten uterak vezme a lehatko uvolni
Rano si privstan a chod si lehatka obsadit a tie pouzivajte cely den.
@anonym_1263a1 prídem k bazénu a nikde nič len uteráky, tak uteráky uložím dám niekde na múrik a lehatko obsadim
To čo je, že vylyhuje na izbe do 11.00 blokuje lehatko uterákom ktorý tam dala o 4tej ráno?
Smola, založím a lehatko používam
Ano, ved tak to aj robime, ale v poslednej dobe sa objavili nazory, ze vraj to nie je spravne a bude zakazane obsadzovanie lehatok.
@anonym_1263a1 prídem k bazénu a nikde nič len uteráky, tak uteráky uložím dám niekde na múrik a lehatko obsadim
To čo je, že vylyhuje na izbe do 11.00 blokuje lehatko uterákom ktorý tam dala o 4tej ráno?
Smola, založím a lehatko používam
@anonym_882566 a ako vies, ze vylihuje na izbe a nie je v bazene?
V Taliansku sme raz mali pridelene lehatka, takze ci sme pridsli o 6 rano alebo o 3 poobede, boli nase. My nie sme moc lehatkovi, travime cas aktivne vo vode, kludne aj hodinu plavame vkuse a preferujeme more, no je dobre sa niekde zlozit. Nie je fer, ak ma hotel iba 10% lehatok zo svojej kapacity, to by malo byt nejako osetrene.
Ja som zazila na Cypre a aj v Grecku, ze pri bazene o 20,00 zatvorili bazen takymi zabranami zeleznymi, zobrali lehatka na jedno miesto a tam ich zamkli. K bazenu sa teda nedalo dostat skor, ako to tam prisli oficialne otvorit a rozlozit. Takto zamedzia tomu, aby si atm ludia v noci isli obsadzovat lehatka. Tiez sa mi stalo, ze akonahle niekto nebol na lehatkach dlhsie ako 2 hodiny, uteraky a veci odtial zobrali a mohol si tam dat veci druhy.
@anonym_autor chodíme do rezortov kde sú vždy voľné lehátka a nie sú tam ľudia ako vy
Ty to zjavne celé zle chápeš. Obsadzovanie lehátok ráno uterákom je predsa niečo úplne iné, než to, o čom píšeš ty. Keď si reálne pri bazéne, v bazéne a máš veci na lwhafku, tak ho reálne využívaš a nemáš ho len obsadené.
Ano, ved tak to aj robime, ale v poslednej dobe sa objavili nazory, ze vraj to nie je spravne a bude zakazane obsadzovanie lehatok.
@anonym_autor pockaj ty si mylis obsadzovanie lehotok s pouzivanim, tu ide o to, ze niekto si o 5 rano hodi uteraky na lehatka a pride cca o 13h k nim alebo vobec nepride, to vie cloveka nastvat, nic proti tomu ak mas veci na lehatkach a si pri nich, kupes sa alebo chodis po areali hotela atd...
inak nechapem tomu obsadzovaniu v skorých ranných hodinach, na dvl vstavat tak skoro? wtf
@anonym_882566 a ako vies, ze vylihuje na izbe a nie je v bazene?
@anonym_autor tak asi by som tam videla nejakú klobúk tašku krém slapky tričko
…. Proste stopy ľudskej existencie
Zažila som hotel.kde sme mali uteraky na svojich lehatkach cely pobyt.Ja nechodim do bazenov.more bolo 6 metrov od mojho lehatka pri bazene.Nikomu to nevadilo.lehatok bolo dosť.Chela by som vidiet ten zakaz v praxi.
@anonym_autor ved to bolo a aj vela hotelov ma zakaz obsadzovania ked fyzicky pri bazene nie si, ze rano o 7 obsadis a prides az o 10 potom ides na obed na 2hodiny prec a prisli az poobede a cely cas lehatka su obsadene a nikto ich nemohol pouzivat. Ked prides k bazenu, ako prve obsadis si lehatka a opalujes, kupes sa vo vode ked odchadzas zoberes veci, nie ze po kazdom kupani hladat lehatka. Trochu rozmysat nezaskodi.
@anonym_autor chodíme do rezortov kde sú vždy voľné lehátka a nie sú tam ľudia ako vy
@anonym_f8535e akoze nechapes obsadzovaniu v skorych tannyvh hodinach? Tak adi ked dokdes neskor, tak miesto nenajdes.
@kkovacovak naprklad kam?
@anonym_autor moj muz ma jednu podmienku ked ideme k moru, platene lehatka.
To by som zaviedla vsade a hodinovu sadzbu. Ak niekto chce aby jeho uterak kvasil na lehatku od 6 rana do 15 kym sa uraci prist aj panovi tak nech si to zaplati.
@anonym_f8535e akoze nechapes obsadzovaniu v skorych tannyvh hodinach? Tak adi ked dokdes neskor, tak miesto nenajdes.
@anonym_autor a ty čomu nerozumieš? Keď sa prídeš o 6-tej kúpať, tak ok, lehátko si obsaď a používaj. Ale nie prísť si o 6-tej len hodiť na lehátko uterák aby som mala lehátko keď sa dovalím o 11-tej.
Vidíš ten rozdiel?
@anonym_autor a ty čomu nerozumieš? Keď sa prídeš o 6-tej kúpať, tak ok, lehátko si obsaď a používaj. Ale nie prísť si o 6-tej len hodiť na lehátko uterák aby som mala lehátko keď sa dovalím o 11-tej.
Vidíš ten rozdiel?
@anonym_34604f tak ale zákaz by asi platil plošne pre všetkých, nie iba pre tých, čo tam nie sú
@anonym_autor Prepáč, ale nám sa ešte nestalo, že by sme prišli k bazénu a nebolo by voľné ležadlo
@anonym_34604f tak ale zákaz by asi platil plošne pre všetkých, nie iba pre tých, čo tam nie sú
@anonym_autor zakaz je mat obsadene lehatko a nebyt tak niekolko hodin 🤷♀️
@anonym_autor samozrejme, ked nie si v bazene alebo niekde v blizkosti a si na izbe, nemas preco mat obsadene lehátka.. ked si tam, tak ano, mozes mat lehatko
Ziadne obsadzovanie lahatok. To co ma byt. Normalni ludia funguju tak, ze ked sa idu k bazenu kupat, vtedy si najdu volne lehatko. Je absolutne arogatne a primitivne prist skoro rano, hodit si tam uterak a ani nebyt pri bazene a obsadzovat nieco, co moze sluzit inym. Lehatka nejsu tvoje anie su cely den vyhradene len pre teba. Sluzia aj inym hostom
Riadny first world problem toto 😅
@anonym_autor o com to hoboris? Problem je ked di niekto rano ( rozumej 6-8h) obsadi lehatka na dobrom mieste a peode tam poobede a nie ze si odbehne do vody..
Ja som si miesta tiez obsadzovala o 6 rano a o 8 po ranajkach som tam uz lezala. Krasne niesto medzi palmami takze okolo teba nik. Striedali dme sa s hednym parom 😀 kto z koho
Raz sme jednemu paru obsadili lehatka vedla nas a ti jelimani dosli o 11 ( to sme netusili, ze pridu tak neskoro), plavcik uz ich tam chcel prenajat nejskym z ulice, no zhadali dme sa tsm lebo som akurat na nadich lehatkach bola.. kamosi akurat prisli, ale uz sme im fleky nerezervovali
@anonym_autor o com to hoboris? Problem je ked di niekto rano ( rozumej 6-8h) obsadi lehatka na dobrom mieste a peode tam poobede a nie ze si odbehne do vody..
Ja som si miesta tiez obsadzovala o 6 rano a o 8 po ranajkach som tam uz lezala. Krasne niesto medzi palmami takze okolo teba nik. Striedali dme sa s hednym parom 😀 kto z koho
Raz sme jednemu paru obsadili lehatka vedla nas a ti jelimani dosli o 11 ( to sme netusili, ze pridu tak neskoro), plavcik uz ich tam chcel prenajat nejskym z ulice, no zhadali dme sa tsm lebo som akurat na nadich lehatkach bola.. kamosi akurat prisli, ale uz sme im fleky nerezervovali
@kitycat no akoby tvoje spravanie bolo o nieco lepsie 🤦♀️. Obsadzujes tiez a to nie je v poriadku. Nie si v restauracii, ze si robis rezervaciu. Normalni ludia neutekaju s uterakom v skorych rannych hodinach k bazenu. Normalni ludia si sadnu na lehatko vtedy, ked sa idu realne kupat. A ked neni volne, tak smola. Taka je realita. Rovnako to funguje v MHD. Alebo v obchode - proste nepolozis kosik k pokladni a nevyblokujes ju, lebo ty si ides este dalej nakupovat. Alebo ked chces parkovat na konkretnom mieste, tak tam nedas kuzel, aby tam iny nemohol zaparkovat. Takto to nefunguje a je jedno, ci to urobis "len" na dve hodiny alebo na pol dna
Iné je obsadzovanie lehátok o 6 ráno a celý deň na nich nikto nie je, a iné je dať si uteráky/veci a ísť do mora, do bazénu, na obed ale inak tie lehátka využívať...
To prvé obsadzovanie neschvalujem .
Miesas hrusky s jablkami prosim ta. Je ine, ked to lehatko “vyuzivas” aj ked si vo vode a ine, ked si tam svacnes uterak o 6 rano a prides niekedy poobede 🫣
@anonym_autor prídeš k bazénu, nájdeš voľné lehátko, nahádžeš tam veci celej rodiny a ideš sa kúpať. Keď sa vrátiš sadneš si na lehátko a užívaš ho. Zákaz obsadzovanie je to ukladanie uterákov o piatej ráno a dotrepať sa o jednej.
@kitycat no akoby tvoje spravanie bolo o nieco lepsie 🤦♀️. Obsadzujes tiez a to nie je v poriadku. Nie si v restauracii, ze si robis rezervaciu. Normalni ludia neutekaju s uterakom v skorych rannych hodinach k bazenu. Normalni ludia si sadnu na lehatko vtedy, ked sa idu realne kupat. A ked neni volne, tak smola. Taka je realita. Rovnako to funguje v MHD. Alebo v obchode - proste nepolozis kosik k pokladni a nevyblokujes ju, lebo ty si ides este dalej nakupovat. Alebo ked chces parkovat na konkretnom mieste, tak tam nedas kuzel, aby tam iny nemohol zaparkovat. Takto to nefunguje a je jedno, ci to urobis "len" na dve hodiny alebo na pol dna
@anonym_3d1ce9 no asi tazko si normalni ludia obsadzuju lehatka az vtedy, ked sa idu kupat, vtedy uz totiz ziadne lehatka volne niesu.

Rano si privstan a chod si lehatka obsadit a tie pouzivajte cely den.