Ako riešiť obsadzovanie lehátok pri mori?
Dobrý večer,aký máte názor na obsadzovanie lehátok pri mori v prvom rade,resp na výhodných miestach? Myslím tým,že keď niekto ráno skôr vstane,alebo pred raňajkami si ide doniesť osušku a tým blokuje lehátko a príde tam niekedy aj v poobedňajších hodinách. Tento rok už začala upratovacia služba hádzať osušky do pripravenej nádoby,ale napadla ma taká vec,čo tak zamknúť wc keď som tam bol ráno skôr a chcem si ho nechať dnes pre seba??
Nikdy sme toto nerobili 😁 a vždy sme mali lehatka
V prvom rade ma byt vyhodne miesto? My zvycajne sme v poslednom niekde v strede, najmenej ludi, najmensi hluk od mora. V prvom rade by ma porazilo byt cely den alebo niekde pri kraji ulicky. Pre kazdeho vyhodne miesta su ine a nevidim zmysel, drzat ich obsadene ked nie sme na plazi.
Uz som zažila dovolenku,že kazdý mal uterak na lehatku nonstop celý pobyt a všetci sme to prežili. Nerob z toho vedu,vždy sa niečo nájde.Stací vedieť si to uzívať aj keď nemaš miesto v prvom rade.
absolútne tomu vyhadzovaniu uterákov nerozumiem. to ako zamestnanci vedia či tam celý deň nikto neleží alebo či práve tí ľudia nie sú iba na raňajkách…
keď nechávajú keď je pláž zatvorená, nech sa páči. ale inokedy??
@anonym_autor mnohí ľudia sú bezohľadní, často aj starí "zásluhisti". Ale všetkých nás k tomu vedie aj naše "západné" sociálno-kultúrne prostredie: ja-ja-ja mám "právo" na všetko naj-naj-naj a ostatní nech ma bozajú v ...
Najhoršie je, že mnohí obsadia a takmer celý deň aj tak nevyužívajú. Keby sme to nik nerobili, každý by našiel uvoľnené.
Nikdy na dovolenke toto nerobím. Keď som na pláž, nájdeme si voľné lehátka a hotovo.
ty si chces zamknut wc? akoze svoje privatne? to fakt???
Nikdy na dovolenke toto nerobím. Keď som na pláž, nájdeme si voľné lehátka a hotovo.
@elenajezova ale keď ideš napr. na obed alebo na zmrzlinu, nechávaš si nejaké veci na lehátku alebo sa s tým všetkým vláčiš?
Na MK ziadna neblokuje lehatka, uz to bolo vo viacerych temach 🙂
Na MK ziadna neblokuje lehatka, uz to bolo vo viacerych temach 🙂
@anonym_4e5589 no ja napr. neblokujem, lebo chodím na pláž hneď ako ju otvárajú a odchádzam zo slnka pred obedom ... to že sa idem medzitým najesť alebo prejsť neberiem ako blokovanie lehátok že by malo byť nevyužité ... okrem toho mne absolutne nevyhovujú prvé rady - teda tam kde máme veci my, nie je až taký pretlak ...
Nerobím to.
ty si chces zamknut wc? akoze svoje privatne? to fakt???
@anonym_9f715e
Nie normálne spoločné. Ako si oni zablokujú spoločné lehátko,prečo druhý nemôže mať niečo spoločné len pre seba?
@anonym_autor tak je dobre ist na take miesto, kde je lehatok tolko, ze to nie je nutne. Poslednych 10 rokov si asi ani nepamatam miesto, kde by toto bolo nejak extremne (aj ludia si zvykli, ze je vzdy dost lehatok)... Za dalsie, tie hotely to zakazovali a mali pravidla, ze brali uteraky, ak bolo lehatko dlhsie neobsadene (alebo prilis skoro... napriklad pred 8.00.
Vysledok - kazdu cast dna boli dostupne lehatka prakticky hocikde
Nepride mi to normalne. Robia to len neohladuplni ludia, ktori si myslia, ze im nieco patri, ked nepatri. Odsudzujem aj to, ked si niekto necha na lehatku veci, ked odide na obed. To je ako ked si idem nakupit do supermarketu, zablokujem kasu svojim vozikom, ale este si idem dalej nakupovat. Alebo si v MHD obsadim miesto, ale medzitym idem este do roboty a ked pojdem z roboty, tak ved predsa nech mam svoje miesto volne.. to proste nedava logiku toto bezohladne spravanie.
Nepride mi to normalne. Robia to len neohladuplni ludia, ktori si myslia, ze im nieco patri, ked nepatri. Odsudzujem aj to, ked si niekto necha na lehatku veci, ked odide na obed. To je ako ked si idem nakupit do supermarketu, zablokujem kasu svojim vozikom, ale este si idem dalej nakupovat. Alebo si v MHD obsadim miesto, ale medzitym idem este do roboty a ked pojdem z roboty, tak ved predsa nech mam svoje miesto volne.. to proste nedava logiku toto bezohladne spravanie.
@anonym_fb014f nie, nie je to to isté. lebo predpokladám že v supermarkete nemáš inú možnosť len čakať kým sa pokladňa uvoľní - zatiaľ čo na pláži si môžeš vybrať iné lehátko, nie práve to jedno konkrétne ...
a btw, áno, vo vlakoch napr. funguje také niečo ako miestenka ...
@anonym_9f715e
Nie normálne spoločné. Ako si oni zablokujú spoločné lehátko,prečo druhý nemôže mať niečo spoločné len pre seba?
@anonym_autor a co tym akoze dosiahnes?
@anonym_fb014f nie, nie je to to isté. lebo predpokladám že v supermarkete nemáš inú možnosť len čakať kým sa pokladňa uvoľní - zatiaľ čo na pláži si môžeš vybrať iné lehátko, nie práve to jedno konkrétne ...
@biba_18 neviem ako casto cestujes, ja asi kazde 3 mes a niektore rezorty maju malo lehatok pri bazene. Preto si ludia rezervuju aj ked sa to nema. Znamy je tym Egypt, Albansko ale tie drahsie rezorty , na plazi potom je lehatok dostatok len pri bazenoch je to boj
@biba_18 neviem ako casto cestujes, ja asi kazde 3 mes a niektore rezorty maju malo lehatok pri bazene. Preto si ludia rezervuju aj ked sa to nema. Znamy je tym Egypt, Albansko ale tie drahsie rezorty , na plazi potom je lehatok dostatok len pri bazenoch je to boj
@anonym_4e5589 možno preto že pri bazénoch nejako nevylehávam 😒
@anonym_4e5589 možno preto že pri bazénoch nejako nevylehávam 😒
@biba_18 zrejme nemas ani male deti lebo by si vedela ze lehatka pri detskych bazenoch a pri bazenoch celkovo su uz obsadene nemcami, cechmi, rusmi ( pokial sa da ze su tam) a aj slovakmi uz od siestej rana. Teraz niektore hotely to reguluju, ze uteraky zbieraju.
@biba_18 zrejme nemas ani male deti lebo by si vedela ze lehatka pri detskych bazenoch a pri bazenoch celkovo su uz obsadene nemcami, cechmi, rusmi ( pokial sa da ze su tam) a aj slovakmi uz od siestej rana. Teraz niektore hotely to reguluju, ze uteraky zbieraju.
@anonym_4e5589 ani keď som mala malé dieťa nemala som pocit že musím ležať pri bazéne. a tam kde som obsadila lehátka, tam som nechávala veci aj keď sme sa šli najesť...
btw, ja som na dovolenkách vstávala tak skoro. ráno je pri vode super vzduch ...
@anonym_4e5589 ani keď som mala malé dieťa nemala som pocit že musím ležať pri bazéne. a tam kde som obsadila lehátka, tam som nechávala veci aj keď sme sa šli najesť...
btw, ja som na dovolenkách vstávala tak skoro. ráno je pri vode super vzduch ...
@biba_18 su ludia, ktori do mora nevkrocia lebo zivocichy a pod....poznam osobne par takych ludi a na dovolenkach vzdy najviac ludi je pri bazenoch kde sa zlozia a potom k moru si iba odbehnu na chvilu.
Nerobím to, vždy mi to prišlo podobné ako tlieskanie v lietadle, proste trošku sedlačina (myslím ľudí, ktorí si to tam ráno hodia a prídu o 4-5 hodín, nie že niekto na hodinku odbehne), ale nie je moja úloha to riešiť a ani to nemám chuť riešiť, žily mi to netrhá, pokiaľ ja voľné miesto nájdem... sú hotely a miesta, ktoré majú na to pravidlá, môžeš vyhľadávať tie, keď ti to tak veľmi prekáža... analógia s WC je ale úplne nezmyselná...
@anonym_autor a co tym akoze dosiahnes?
@simsalabim
Že by sa im nastavilo zrkadlo,že by pocítili vlastnú medicínu?
@biba_18 ano, to si presne tak povedala. Vo vlaku existuje miestenka na rezervaciu konkretne ho miesta. Na plazi si tiez platis za konkretne lehatko, ked si ho obsadzujes?
@biba_18 su ludia, ktori do mora nevkrocia lebo zivocichy a pod....poznam osobne par takych ludi a na dovolenkach vzdy najviac ludi je pri bazenoch kde sa zlozia a potom k moru si iba odbehnu na chvilu.
@anonym_4e5589 takže podľa tej logiky čo sa tu pretláča - idú k moru, nemali by mať lehátko pri bazéne?
@biba_18 ano, to si presne tak povedala. Vo vlaku existuje miestenka na rezervaciu konkretne ho miesta. Na plazi si tiez platis za konkretne lehatko, ked si ho obsadzujes?
@anonym_fb014f platím si hotel a lehátko mám v cene ...
btw, celá táto vec ma vôbec netankuje, nie som naozaj fňukna ktorá musí mať lehátko pri bazéne lebo keď nie, zrúti sa jej svet ... proste si zoberiem volné lehátko a tam mám veci, bodka...
vôbec nerozumiem tomu poukazovaniu na to, že títo tam majú veci a oni sú preč ... myslím že ak by si chcela to superlehátko ty a nie nejaký nemec ktorý ráno vstane a ide to obsadiť - vstaň a urob to tiež - napríklad ...
to mi príde oveľa logickejšie ako vyhadzovať uteráky z lehátok ...
@simsalabim
Že by sa im nastavilo zrkadlo,že by pocítili vlastnú medicínu?
@anonym_autor ak im nedochadza, ze blokovat 6 hodin lehatko, ako chces, aby pochopili, ze ty ich takto “vychovavas”? 😂 Navyse, potrestas tym kopec inych ludi. Ak uz mas na to gule, uteraky im poskladaj, daj na bok a na lehatko si lahni 🤷♀️
Lehátko ani wc nieje tvoj majetok
@anonym_4e5589 takže podľa tej logiky čo sa tu pretláča - idú k moru, nemali by mať lehátko pri bazéne?
@biba_18 ak idú niekam na 2 a nebodaj viac hodìn, patrilo by sa lehátka/slnečníky/lavičku uvoľniť. Problém je, že by to fungovalo k spokojnosti všetkých len keby sa slušne chovali všetci.
Je to na prevádzkovateľovi zakázať to a uteráky a iné veci po dlhšom čase odnášať na oznámené úložisko.

@anonym_autor kludne si to wc zamkni ak chces. Je ich tam aj tak viac v rade a pri bazene pani vacsinou ajtak vyuzivaju iba pisoar a kadit chodia na cimru do svojeho