icon

Ako sa vyhnúť faraónovej pomste v Egypte?

21. júl 2026

Ideme do Egyptu prvy krat dala som sa zaockovat aj proti Hep A uz davnejsie aj brušný tyfus . Aj ked budeme tam len 7 dni .. Nejake odporucania ?? A je to tam nebezpečné ? Počula som že pri pústach stoja aj nejaky ludia s mečmi

Strana
z2
abbey1
21. júl 2026

@anonym_autor Oni stoja už v príletovej hale.

anonym_7dd376
21. júl 2026

🙈-Ja som tu len kvôli komentárom.

blancheporte
21. júl 2026

@anonym_autor Boli sme pred troma týždňami v Hurghade. Jedlo sme s mierou a pili tiež. Vyhýbali sme sa ľadovým nápojom. Nikto nikde s mečmi nestál. Úplne v pohode. Aj strava aj bezpečnosť. Dokonca sme boli na výlete loďou. A tiez všetko ok. Ak sa bojíš pomsty,tak si po príchode kúp v lekár Antinal. To je ich liek na hnačky. V lekárni stojí asi 2-3 eurá.

anonym_ee3870
21. júl 2026

sestrička u lekára doporučovala každé ráno pol deci domácej. Nevyzerala ako alkoholička.

anonym_cf13d3
21. júl 2026

Mozes robit preventivne co len chces. Sanca, ze sa poseres, je aj tak 50:50

anonym_930a80
21. júl 2026

mna zaraza preco ludia dobrovolne platia nemale prachy za to, aby navstivili krajinu z ktorej maju doslova uzkost :D este teda predpokladam ze ide o dovolenku. wtf

anonym_744ffa
21. júl 2026

Denis sa nedávno vrátil z Egypta tu sú videá aký je tam život a na čo si dávať pozor https://www.youtube.com/@denisofftheroad/videos

janinah
21. júl 2026

Ja som sa viac bala,ze ma ťava opľuje😀

anonym_7dd376
21. júl 2026
@anonym_930a80

mna zaraza preco ludia dobrovolne platia nemale prachy za to, aby navstivili krajinu z ktorej maju doslova uzkost :D este teda predpokladam ze ide o dovolenku. wtf

@anonym_930a80 Tipujem, že je to kombo pocitu luxusu, kopy žrádla, pekného mora za málo peňazí. V Európe by dostali za tie peniaze menej.

anonym_87b4ea
21. júl 2026
@anonym_ee3870

sestrička u lekára doporučovala každé ráno pol deci domácej. Nevyzerala ako alkoholička.

@anonym_ee3870 to už je dávno vyvrátený ľudový mýtus 😏

anonym_1530c8
21. júl 2026

@anonym_autor vyber si kvalitny hotel a neposeries sa. V Hiltone cela rodina vratane malych deti 2r+ opakovane ani raz ziadne traviace problemy.

anonym_3970ec
21. júl 2026

@anonym_autor tak na čo tam ideš?

anonym_cf13d3
21. júl 2026
@anonym_1530c8

@anonym_autor vyber si kvalitny hotel a neposeries sa. V Hiltone cela rodina vratane malych deti 2r+ opakovane ani raz ziadne traviace problemy.

@anonym_1530c8 ne kazdy sa chce dookola napchavat len v jednom hoteli 3x denne.

katkaseiner
21. júl 2026

Ono zakladna rada je umyvat si zuby flaskovou vodou, nejest nic umyvane ich vodou (napr. bobulove ovocie ktore si nevies umyt flaskovou vodou), ale teda u mna bol spustacom kola v poharoch (neviem ci bola z flase, alebo capovana ale bola ladovo studena uzasna a to mi nastartovalo faraona... na ceste na letisko si z rovnakej dala dcera pritom som ju prosila nech si radsej nedava a chytilo ju to v lietadle, takze mam dvojnasobny dokaz). Nepi ladove napoje ked prides z tepla do klimy, striedmo jest... a ked uz ta to chyti, hned to ries. Ja som mala kupeny aj Antinal ale ten ti riadne rozhadze organizmus (vraj) tak som volala do poistovne a my sme mali v ramci rezortu Kliniku, tak som tam isla s kodom, dali mi infuzku a isla som po svojich za muzom a detmi na veceru.
Hlavne to zbytocne nenatahuj ked ta uz nieco lapne, pretoze sama sa toho nezbavis a len si pokazis cast dovolenky.

anonym_1530c8
21. júl 2026
@anonym_cf13d3

@anonym_1530c8 ne kazdy sa chce dookola napchavat len v jednom hoteli 3x denne.

@anonym_cf13d3 lepsie je sa posrat, pri skusani tradicnych specialit z ulice alebo neoverenych restauracii, miesto napchavania na overenom mieste vsak? Nie je to tajomstvo, ze tam hygiena na vela miestach je diametralne odlisna ako u nas v Europe. A ja som sa napchavala len 2x denne nie 3x.

katkaseiner
21. júl 2026
@anonym_930a80

@anonym_930a80 ta krajina je krasna, aj ked je to jedno velke smetisko. Maju krasne pamiatky, more na jednotku... zato tam ludia chodia. To, ze mozes chytit faraona je uz len ceresnicka. Inak ti poviem, poznam kopec ludi s neskutocne citlivym zaludkom a nic nechytili v Egypte... a ja, co teda fakt so zaludkom nemavam problem, tak som chytila faraona 2x z 2 dovoleniek... Davam si pauzu od Egypta, ale to more ma tam laka...hlavne tie nove casti...

sissy27
21. júl 2026

@anonym_autor ak ti nevadí alkohol, tak ráno poldeci domácej na lačno. Nežrať piate cez deviate, neslopať ľadové nápoje (ani vodu) ale primeranej teploty. Na pitie a umývanie zubov používať balenú vodu (je vždy k dispozícii).
Kúpte si v miestnej lekárni Antinal - ak nastanú problémy, tak hneď užite a je po probléme. S našimi hylakmi a endiaronmi sa ani neobťažuj - nezaberú.
Bola som v Egypte niekoľkokrát, nikdy som tieto problémy nemala, jedávala som aj v rezorte, aj vonku, aj na lodi.

michaela329
21. júl 2026

Keď sme tam boli naposledy, ani jeden z nás sa 💩 Ale teda dodržiavali sme pravidlá - voda len z fľaše, žiadne ovocie umyvane ich vodou a surová zelenina- hoci delegátka nám hovorila, že v tomto hoteli umývajú nezavadnou vodou. Ľadové nápoje som pila a nič - zásluhy domácej pálenke pred raňajkami ale nepripisujem. Skôr sme mali šťastie. Pre každý prípad tiež lieky na hnačky z miestnej lekárne a brali sme probiotiká. Muž tam bol predtým trikrát a zakaždým ju dostal, takže to bola prvá vec, ktorú išiel kúpiť 🤷😃

mogaa
21. júl 2026

@anonym_autor je to 50:50 záleží od konkrétneho hotela.....raz som bola a nebolo nám nič, druhý raz iný hotel a mali sme prehánky všetci....také tie všeobecné rady vieš - nepiť nebalenú vodu a ani nápoje s ľadom a nejesť nič mimo hotela....ale aj v hoteli varia z miestnej vody , všetko sa umýva tamojšou vodou....

anonym_cf13d3
21. júl 2026
@anonym_1530c8

@anonym_cf13d3 lepsie je sa posrat, pri skusani tradicnych specialit z ulice alebo neoverenych restauracii, miesto napchavania na overenom mieste vsak? Nie je to tajomstvo, ze tam hygiena na vela miestach je diametralne odlisna ako u nas v Europe. A ja som sa napchavala len 2x denne nie 3x.

@anonym_1530c8 no ved preto tam nejdem. Ja osobne nechcem jest len na jednom hoteli, ale chcem spoznavat chute krajiny.

anonym_1530c8
21. júl 2026
@anonym_cf13d3

@anonym_1530c8 no ved preto tam nejdem. Ja osobne nechcem jest len na jednom hoteli, ale chcem spoznavat chute krajiny.

@anonym_cf13d3 nuti ta ist niekto? Ak si si nevsimla si v diskusii z ktorej autorka tam ide a ziada odporucanie tak som napisala svoju osobnu skusenost, ze v lepsom hoteli s tym problem nebude a napisala som v ktorom sme my boli opakovane. Nie je diskusia o tom, ci tam ist alebo nie a ani o spoznavani chuti krajiny.

ivik4
21. júl 2026

Ja mam chronicke ochorenie takze mam casto zdravotne problemy a na moje prekvapenie, 2 tyzdne dozadu sme sa vratili z Egypta a nic mi nebolo, ani mojim chalanom. Vybrala som ale uplne novootvoreny hotel, vsetko tip top. No nadhera, bola to zatial nasa najlepsia dovolenka a to sme toho uz pobehali dost. Ak mas strach tak si vies tam kupit lieky na traviace tazkosti . Tie nase by Ti nezabrali

anonym_cadb5d
21. júl 2026

@anonym_autor neísť tam

martinka13
21. júl 2026

Nuž precestovala som ozaj rôzne destinácie a jedine v Egypte som mala vždy (3x) problém. Uz by som tam proste nešla. A že som dodržiavala všetko, čo sa dalo.

potapacik
21. júl 2026

nekupat sa v bazene. Faraonova pomsta nemusi byt z jedla. V egypte som bola 12x ked som prestala chodiť do bazenu nemala som žiadne problemy. Jedla som všetko....

anonym_cf13d3
21. júl 2026
@anonym_1530c8

@anonym_cf13d3 nuti ta ist niekto? Ak si si nevsimla si v diskusii z ktorej autorka tam ide a ziada odporucanie tak som napisala svoju osobnu skusenost, ze v lepsom hoteli s tym problem nebude a napisala som v ktorom sme my boli opakovane. Nie je diskusia o tom, ci tam ist alebo nie a ani o spoznavani chuti krajiny.

@anonym_1530c8 ale ty takisto nemozes vediet, ci autorka chce jest celu dovolenku 3x denne na jednom hoteli. Tak sa teraz nehraj na mudru.

anonym_1530c8
21. júl 2026
@anonym_cf13d3

@anonym_1530c8 ale ty takisto nemozes vediet, ci autorka chce jest celu dovolenku 3x denne na jednom hoteli. Tak sa teraz nehraj na mudru.

@anonym_cf13d3 este raz autorka sa pyta na odporucanie tak som ho dala na zaklade MOJEJ OSOBNEJ SKUSENOSTI, moze si z nej zobrat inspiraciu ale nemusi. Neviem ako sa da hrat na mudru ked napisem ako sme my bez akychoklvek problemov tam jedli.

lauraa
21. júl 2026

Neibmedzovsli sme sa v nicom , ziadne probiotika , ani slivka na ranajky , manzel , dcera nic a ja hned druhy den krce , hnacka … altinal to vyriesil

anonym_cf13d3
21. júl 2026
@anonym_1530c8

@anonym_cf13d3 este raz autorka sa pyta na odporucanie tak som ho dala na zaklade MOJEJ OSOBNEJ SKUSENOSTI, moze si z nej zobrat inspiraciu ale nemusi. Neviem ako sa da hrat na mudru ked napisem ako sme my bez akychoklvek problemov tam jedli.

@anonym_1530c8 a ja na to vravim, ked uz sa tu umocnujes caps lockom 🤣, ze NIE KAZDY CHCE JEST 3X DENNE NA TOM ISTOM MIESTE . Tak uz zavri ustocka

anonym_1530c8
21. júl 2026
@anonym_cf13d3

@anonym_1530c8 a ja na to vravim, ked uz sa tu umocnujes caps lockom 🤣, ze NIE KAZDY CHCE JEST 3X DENNE NA TOM ISTOM MIESTE . Tak uz zavri ustocka

@anonym_cf13d3 ale kde pisem, ze musi alebo mala by jest na tom istom mieste?Kde prosim ta? Napisala som len ako sme my jedli a nic nam nebolo to je vsetko. A pocas toho ako pisem mam zavrete ustocka 😉

Strana
z2