icon

Corona vírus a návšteva Barcelony.

smile31
26. feb 2020

Baby, som na vážkach...v piatok máme letieť do Barceony, všetko zaplatené vybavené, len mám v hlave strašiak Korona... ubytko sa stornovať už nedá, letenky tiež...šli by ste? alebo by ste sa na to vykašlali? vdaka

negymama
26. feb 2020

treba zvazit aj to riziko /aj keby trebars clovek nedbal na riziko nakazy/ ze sa moze stat ze v lietadle, autobuse, hotele, restauracii, meste,,...kde sa prave budete nachadzat sa najde s clovek s priznakmi koronavirusu, ak mu ho potvrdia...cele lietadlo, lod, hotel...atd. sa dostane do partyzdnovej karanteny a vy tam ostanete visiet s cudzimi ludmi v cudzom state na neurcitu dlhu dobu.

samozrejme sa vam to moze stat aj na slovensku, ale tu vas mozu dat v pripade ze nemate priznaky iba do domacej karanteny a ste doma, vo svojom a v klude,

pragmaticka
26. feb 2020

Ak si mlada a bezdetna tak neries a chod...my mame letiet o 2 tyzdne do aten.deti doma so starkymi ale asi cestu prelozime na jesen...neviem si predstavit ze nahodou sa tam nieco vyskytne a oni ma zavru na 2tyzdne v hoteli do karanteny

missviolet
26. feb 2020

@ada93 ja mam vsetko zaplatene, prepadne mi. Ano,nakazit sa mozem aj tu. Ale riskovat napr karantenu sama v zahranici? Nie dakujem. Ak dosiahne pocet nakazenych cez 500 nejdem ani za nic.

m_o_n_c_a_k
26. feb 2020

Len aby vás pustili späť na Svk. Ja by som asi nešla. Ja som veľmi opatrný človek.

smile31
autor
26. feb 2020

Vďaka baby za vaše názory...

ada93
26. feb 2020

@missviolet Ale vlastne to je každého osobná vec, ako sa rozhodne. Ak máš byť celý čas v strachu a vkuse nad tým premýšlať, tak to nemá význam, lebo si to vôbec neužiješ.🙂 Stať sa môže hocičo, máme rešpekt, ale nie strach.

cammille
26. feb 2020

Ja by som urcite nesla. Ano, nakazit sa da kdekolvek, pravdepodobne to tu koluje aj na Slovensku, len este o tom nevieme, ale pokial sa da, riziko treba mininalizovat. A druha vec, moze sa stat ze sa zrovna pocas dovolenky cosi zomelie, zrusia lety, nariadia karantenu...problem dostat sa domov... Napriklad dnes znama mala letiet do IT, a zo Schwechatu ju otocili, ze let je zruseny. Takze ani z tohto dovodu by som neriskovala.

katinka71
26. feb 2020

ja ani nemusim ist na dovolenku,v nasom meste /Innsbruck/je uz Virus,teraz co do roboty musim chodit ,vsade kopa talianov ,kedze mame talianske hranice 30 km,do obchodu musim tiez ist aj do roboty vlakom cestovat tiez

amelie2017
26. feb 2020

Ja mam letiet v pondelok z Malorky do Barcelony ku svokre. Byva kusok od BCN a vo vedlajsej dedine vzdialenej od nej 5 km potvrdilo virus. Neletim. Nakazit sa mozem aj u nas v parku, ale nebudem riskovat, ze tam ostanem trcat s malou.

1didiana1
26. feb 2020

@smile31 tiez si myslim, ze chod. zober si tie dezinfekcne geliky, aby si si mohla castejsie dezinfikovat ruky a pre istotu aj ruska.

oknibukaj
26. feb 2020

Čudujem sa, že v čase celosvetovej epidémie vôbec v ľuďoch povstáva chuť cestovať a "užívať" si dovolenky. A bookovať si ich dokonca týždne, či mesiace vopred. To len svedčí o tom, že si neuvedomujete vážnosť situácie. Nemáte v okolí babku, dedka, či mamu, pri ktorých je viac, než isté, že pri nákaze podľahnú zdravotným komplikáciám? Som presvedčená, že pre sebectvo a ľahostajnosť mnohých sa nákaza šíri omnoho rýchlejšie, než by musela. "Nebudem sa predsa obmedzovať... Ja si chcem užiť svoju dovolenku. Ja pôjdem, veď si zoberiem dezinfekčný gélik z DM-ky!" Keby ste boli spokojní a vďační za svoje zdravie a život, sedeli by ste doma na zadku a ďakovali Bohu, že nemusíte v tomto čase nikam cestovať...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zafir01
26. feb 2020

@osky.. Len k tej vete koľko ľudí zomrie na chrípku a na korona.. Na chrípku je úmrtnosť cez 3 % na sk je to ročne 800 ľudí.. Na corona je úmrtnosť zatiaľ 2 %.

cammille
26. feb 2020

@zafir01 na chripku je umrtnost cca 0.02%, na koronu cca 2%. Takze 100x viac ludi zomrie na koronu ako ma chripku...

zafir01
26. feb 2020

@cammille tie % som dnes čítala na stránkach úradu verejného zdravotníctva. Pridávam screen z dokumentu.. Keďže manžel cestuje po celej Európe, tiež som mierne znepokojena, no pevné verím, že rovnako ako sars, či mers, toto prejde rýchlo, teda snáď ukončením chrípkovej sezóny.

katulienkax
26. feb 2020

@cammille blbost tých 2% je len štatisticky z prípadov ktore testovali dalšíe tisíce to prekonali s malými príznakmi ktorých netestovali. Štatistika klame

sisa106
26. feb 2020

@oknibukaj Presne! Konečne niekto s normálnym názorom na celú situáciu, máš môj 👍 Kiež by aj ostatní takto uvažovali a nemysleli sebecky len na seba...

cammille
26. feb 2020

@katulienkax ano urcite, ale rovnako je to aj pri chripke...to percento je urcovane len z tych ludi, co boli u lekara, o vacsine pripadov chripky sa tiez nevie, clovek vylezi doma...takze ten pomer ostava zhruba rovnaky, ze corona je 100x smrtelnejsia ako chripka...

opi14
26. feb 2020

Kočky my sme mali ísť tento týždeň na svadobnu cestu do Ázie. Od novembra sa teším ako malé decko, teraz sedím doma, priznám, poplakala som si, ale nebudeme riskovať zdravie kvôli 14 dnom užívania si. Ta Ázia nás tam počká, pôjdeme nabuduce. Peniaze, nepeniaze, zdravie si vážme kým ho mame!

gabika0825
28. feb 2020

@smile31 Včera akurát v tv vraveli že je dobré sa vyhýbať cestovaniu v tomto čase a to aj do nepostihnutých krajín. Aj keď vírus skôr postihuje starých ľudí vo veľkom percente... ale to je na tebe 🙂

leskovael
28. feb 2020

Ja by som nešla a beriem ako nezodpovedné to ze všetci cestujú, reci môžeš to dostať hocikde? Keby ľudia neboli arogantní a od začiatku by nikto nebehal kdekoľvek po svete nebolo by to rozšírené... A to z toho nestresujem, ale nepotrebujem riskovať. Tak ako vycestuješ ty cestuje xy nakazenych ľudí ani o tom ešte nemusia vedieť.

leskovael
28. feb 2020

@oknibukaj presne moje slová!

tslobik
28. feb 2020

@leskovael presne. A neberú ohľad ani na to, že z dovolenky ešte v inkubacnej dobe sa vrátia napr.do práce, kolektívov a pod. Miesto toho aby sa zavreli do karantény pre istotu. Vytáča ma to.

oknibukaj
Autor odpoveď zmazal
oknibukaj
12. mar 2020

@smile31 Chcem sa opýtať, len zo zvedavosti, čí vám výlet za to stál? Uplynuli len dva týždne a pozrite sa, kde sme. A sme tam vďaka ľuďom ako vy... Dokázali by ste sa pozerať do očí svojmu nakazenému dieťaťu s vedomím, že môže zomrieť? Lebo to je realita. A nemyslím to ako útok. Skôr podnet na sebareflexiu...

smile31
autor
12. mar 2020

@oknibukaj uplynuli 2 týždne sme v poriadku 😉... V Tom čase bol v Barcelone potvrdený 1 prípad vyhýbali sme sa uzavretým masovým priestorom hygiena bola na prvom mieste ... v lietadle a na letisku sme mali respiratory nie obyčajne ruska...vaše narážky si nechajte pre seba prosím vás...nemám potrebu sa s niekým hádať

lenadka
12. mar 2020

@smile31 nechoď, čo ak tam vás pustia a späť keď budete mať ísť zavrú letisko. A ísť teraz na letisko a do veľkých miest je úplný hazard. Hádam zdravie je presnejšie ako peniaze čo vám prepadnú

smile31
autor
12. mar 2020

@lenadka my sme už doma 2 tyzdne

smile31
autor
12. mar 2020

@lenadka v situácii ako je dnes by som samozrejme nikam nešla

lenadka
12. mar 2020

@smile31 aha, až teraz čítam, no ešte nieste celkom za vodou, niekde sa uvádza aj dlhšia inkubačná doba. Ale prajem vám aby ste napriek svojej nezodpovednosti boli všetci zdraví 🙏🍀