Corona vírus a návšteva Barcelony.
Baby, som na vážkach...v piatok máme letieť do Barceony, všetko zaplatené vybavené, len mám v hlave strašiak Korona... ubytko sa stornovať už nedá, letenky tiež...šli by ste? alebo by ste sa na to vykašlali? vdaka
Ak si mlada a bezdetna tak neries a chod...my mame letiet o 2 tyzdne do aten.deti doma so starkymi ale asi cestu prelozime na jesen...neviem si predstavit ze nahodou sa tam nieco vyskytne a oni ma zavru na 2tyzdne v hoteli do karanteny
@ada93 ja mam vsetko zaplatene, prepadne mi. Ano,nakazit sa mozem aj tu. Ale riskovat napr karantenu sama v zahranici? Nie dakujem. Ak dosiahne pocet nakazenych cez 500 nejdem ani za nic.
Len aby vás pustili späť na Svk. Ja by som asi nešla. Ja som veľmi opatrný človek.
@missviolet Ale vlastne to je každého osobná vec, ako sa rozhodne. Ak máš byť celý čas v strachu a vkuse nad tým premýšlať, tak to nemá význam, lebo si to vôbec neužiješ.🙂 Stať sa môže hocičo, máme rešpekt, ale nie strach.
Ja by som urcite nesla. Ano, nakazit sa da kdekolvek, pravdepodobne to tu koluje aj na Slovensku, len este o tom nevieme, ale pokial sa da, riziko treba mininalizovat. A druha vec, moze sa stat ze sa zrovna pocas dovolenky cosi zomelie, zrusia lety, nariadia karantenu...problem dostat sa domov... Napriklad dnes znama mala letiet do IT, a zo Schwechatu ju otocili, ze let je zruseny. Takze ani z tohto dovodu by som neriskovala.
ja ani nemusim ist na dovolenku,v nasom meste /Innsbruck/je uz Virus,teraz co do roboty musim chodit ,vsade kopa talianov ,kedze mame talianske hranice 30 km,do obchodu musim tiez ist aj do roboty vlakom cestovat tiez
Ja mam letiet v pondelok z Malorky do Barcelony ku svokre. Byva kusok od BCN a vo vedlajsej dedine vzdialenej od nej 5 km potvrdilo virus. Neletim. Nakazit sa mozem aj u nas v parku, ale nebudem riskovat, ze tam ostanem trcat s malou.
Čudujem sa, že v čase celosvetovej epidémie vôbec v ľuďoch povstáva chuť cestovať a "užívať" si dovolenky. A bookovať si ich dokonca týždne, či mesiace vopred. To len svedčí o tom, že si neuvedomujete vážnosť situácie. Nemáte v okolí babku, dedka, či mamu, pri ktorých je viac, než isté, že pri nákaze podľahnú zdravotným komplikáciám? Som presvedčená, že pre sebectvo a ľahostajnosť mnohých sa nákaza šíri omnoho rýchlejšie, než by musela. "Nebudem sa predsa obmedzovať... Ja si chcem užiť svoju dovolenku. Ja pôjdem, veď si zoberiem dezinfekčný gélik z DM-ky!" Keby ste boli spokojní a vďační za svoje zdravie a život, sedeli by ste doma na zadku a ďakovali Bohu, že nemusíte v tomto čase nikam cestovať...
@cammille blbost tých 2% je len štatisticky z prípadov ktore testovali dalšíe tisíce to prekonali s malými príznakmi ktorých netestovali. Štatistika klame
@katulienkax ano urcite, ale rovnako je to aj pri chripke...to percento je urcovane len z tych ludi, co boli u lekara, o vacsine pripadov chripky sa tiez nevie, clovek vylezi doma...takze ten pomer ostava zhruba rovnaky, ze corona je 100x smrtelnejsia ako chripka...
Kočky my sme mali ísť tento týždeň na svadobnu cestu do Ázie. Od novembra sa teším ako malé decko, teraz sedím doma, priznám, poplakala som si, ale nebudeme riskovať zdravie kvôli 14 dnom užívania si. Ta Ázia nás tam počká, pôjdeme nabuduce. Peniaze, nepeniaze, zdravie si vážme kým ho mame!
@smile31 Včera akurát v tv vraveli že je dobré sa vyhýbať cestovaniu v tomto čase a to aj do nepostihnutých krajín. Aj keď vírus skôr postihuje starých ľudí vo veľkom percente... ale to je na tebe 🙂
Ja by som nešla a beriem ako nezodpovedné to ze všetci cestujú, reci môžeš to dostať hocikde? Keby ľudia neboli arogantní a od začiatku by nikto nebehal kdekoľvek po svete nebolo by to rozšírené... A to z toho nestresujem, ale nepotrebujem riskovať. Tak ako vycestuješ ty cestuje xy nakazenych ľudí ani o tom ešte nemusia vedieť.
@smile31 Chcem sa opýtať, len zo zvedavosti, čí vám výlet za to stál? Uplynuli len dva týždne a pozrite sa, kde sme. A sme tam vďaka ľuďom ako vy... Dokázali by ste sa pozerať do očí svojmu nakazenému dieťaťu s vedomím, že môže zomrieť? Lebo to je realita. A nemyslím to ako útok. Skôr podnet na sebareflexiu...
@oknibukaj uplynuli 2 týždne sme v poriadku 😉... V Tom čase bol v Barcelone potvrdený 1 prípad vyhýbali sme sa uzavretým masovým priestorom hygiena bola na prvom mieste ... v lietadle a na letisku sme mali respiratory nie obyčajne ruska...vaše narážky si nechajte pre seba prosím vás...nemám potrebu sa s niekým hádať

treba zvazit aj to riziko /aj keby trebars clovek nedbal na riziko nakazy/ ze sa moze stat ze v lietadle, autobuse, hotele, restauracii, meste,,...kde sa prave budete nachadzat sa najde s clovek s priznakmi koronavirusu, ak mu ho potvrdia...cele lietadlo, lod, hotel...atd. sa dostane do partyzdnovej karanteny a vy tam ostanete visiet s cudzimi ludmi v cudzom state na neurcitu dlhu dobu.
samozrejme sa vam to moze stat aj na slovensku, ale tu vas mozu dat v pripade ze nemate priznaky iba do domacej karanteny a ste doma, vo svojom a v klude,