Dovolenka - Tunis 2013
Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem
kukam, ze aj immodium je az od 6 rokov. jedine ten entizol, ktory je na predpis je aj pre deti od 1 roka. ten vydezinfikuje kompletne zvnutra.
@tinasc
cloroxinum 250 mg ma endiaron
nifuroxazidum 200 mg endiex
endiaron od 40 kg
endiex od 6 rokov /aj ked dieta 40 kg nema/
z toho mi vyplyva, ze endiaron je silnejsi, ale nie pre deti do 40 kg, endiex je slabsi, ale pre deti moze byt velmi vhodny, kedze uz od 6 rokov.
takze zober 1 balenie toho a 1 tamtoho
oba lieky su volne dostupne. a oba som mala a myslim, ze mi oba pomohli asi narovnako 🙂 ono je to to iste v podstate akurat endiaron je najsilnejsi bez predpisu.
ale co, my sa tam za*erieme aj tak s malou, pretoze bulharsko ma vynikajuce jogurty s jedinecnou mliecnou kulturou, ktora sa vyskytuje len tam a kedze s malou milujeme jogurty, iste vyskusame a domace jogurty nas teda prehanaju riadne 😀 moj chlap je citlivka na zaludok, takze ten pocitam, bude hnackovat a maly, to je nezmar, okolo neho sa nesuchne nic a jogurty neje 😀
@tinasc ja sa len tesim, ked chyti paniku moj chlap z pripadnej meduzy alebo trave vo vode alebo ho prezenie z jedla, pripadne si nieco odrie a tak. lebo viem, ze moje decka su schopne meduzy este aj lovit, vodne travy sadit, hnacka im nezabrani v tom ich aktivnom pobehovani hore dole a na odreninku zabudnu za 5 minut. jediny, kto bude mat problem a je schopny umierat na prdnutie je chlap 😀 moj uplne 😀
moj chlap je v tomto asi iny, on sa vzivote nestazoval ze ho nieco boli, on napr. nebol u dr. roky na preventivke, nieto este ked nahodou chyti nejaky kasel. To sa bude nalievat liektmi miesto toho aby niekam isiel 😠 Ale kamosky maju manzelov ktori zomieraju pri teplote 37,5 😀
@zuzana612 taky ako tvoj je moj tatko. k lekarovi? neexistuje. aj ked ho sli urgentne operovat, mu vyrastok na stavci stlacal miechu tak, ze sa cudovali, ze este chodi, cika sam, tak on este siel s lekarom vyjednavat, ze az za tyzden, ze musi porobit v zahrade nieco... hruza s tymto nasim tatkom 😀
baby, nehodite sem kazda zoznam, co balite? ze by sme si porovnali. nejaky taky prehladny. mozno bude mat niektora nieco, na co ina zabudla 🙂
@mawka 😀 joooooooj, tak to ja budem balit priebezne, ktovie co ma este napadne. Tak teraz by som napisala zatial len veci co mam nakopkovane pre deti 😀
A dnes mi prisli veci z UK com som si pre seba objednala, tak som vsetko vyskusala, hodila do hostovskej na postel ze aj moja kopka zacne rast 🙂 A som si kupila take krasne plavky, len mam dilemu, ci ich aj zoberem na seba, kedze po troch detoch a dokopy 4 rokoch kojenia nema co do tych plaviek napchat 😀 Tak rozmyslam ci mam kupit nejake s poriadnym push up efektom 😀
Mne sa v tunise pacilo,najviac asi v mahdii. Sice s detmi som tam este nebola,ani neviem ci by som si trufla. Co sa tyka zaludoc.problemov, tam sme nic nemali, len v egypte a bulharsku to bola hruza. Ale neviem ako by to zvladlo dieta, keby nieco, myslim ze nase lieky na to nefunguju. Meduzy sa tiez po burke mozu objavit,ale to je vsade. A hotel vybrat aspon 4* 😉
@mawka bon prix ma pekne veci, aj ked ja som objednala len raz, saty velkost 36 a isla som sa v nich utopit, tak som ich aspon raz vyuzila ked som bola v 7 mesiaci tehu, kedze boli elasticke 😀 Ale musim este obehat nejake obchody s plavkami ze kupim nieco aspon s vypchavkami nech uz nejak na tej dovolenke vypadam 😀
@rainee kamoska chodi roky len do Mahdie aj s detmi, povedala ze tam je nadherne. ale my ked sme vyberali hotel v marci uz vsetko lepsie bolo vychytane 😒 Tiez nikdy nemali zaludocne problemy a to chodia s dcerou ktora mala prvy krat asi 2 roky ked tam boli
@zuzana612
@tinasc Ja za deti platím 99 eur,ale máme ich rozpísané,jedno mi,jedno naši,lebo kebyže ich máme dokopy,tak by to druhé vyšlo myslím 399 plus letiskové poplatky.
Ja ešte neviem,či berieme nejaké lieky na žalúdočné problémy,lebo mi hovorili,že najviac zaberú tie ich miestne,ale tak asi niečo zoberieme a hlavne slivku pre nás dospelých aspoň 52%.
Aj mi mienime využívať všetko čo je v cene,či jedlo,či pitie,ale piť sa budú len balené vody,hádam tam bude dostatok na výber a dúfam,že aj káva,lebo bez nej umrem.
Moje deti už vedia plávať a v noci sú naučené byť dlho hore,tak si to hádam užijeme a keby niečo babka postráži,keďže ona nevie plávať,tak bude sem-tam dozerať na deti.
Aj mi ktovie,kedy zas pôjdeme na dovču,tiež sme doteraz len šetrili,dlhy splácali,ale som si už povedala dosť,konečne aj ja niekam chcem ísť,lebo to je naša prvá dovolenka v zahraničí aj manželská a v podstate aj partnerská.
@tinasc http://www.bonprixshop.eu/style/tankiny-vrchny-...
a druhe
http://www.bonprixshop.eu/style/tankiny-podprse...
tie druhe su fantasticke. ja som si k vrchnemu dielu objednala taketo gatky http://www.bonprixshop.eu/style/bikinove-nohavi...
a dobre to vyzera aj na moletke. akoze sa chvalim, ale konecne plavky, v ktorych mi nevisia prsia, kde su vytvarovane, ktore mi zakryju brusko a tak no 😀
@slivka3 ved ja preto som chcela aby isli nasi s nami, by sme 300 euro usetrili 😀 Ale tak co uz. A teraz ma napadlo, ze vlastne mi sa uz asi ako rodina bez pomoci ani nedostaneme, lebo malokde su izby pre 5 ludi 😒 Kamoska co chodi roky do Tunisu vlastne stale ide s rodicmi alebo svokrovcami lebo ma tiez 3 deti a aspon jedno musi byt pisane u niekoho ineho. Ja chcem tiez vyuzit co sa bude dat, hlavne tie kolace vyskusat 😀 A dala by som si nejake fajne morske priserky 🙂 A toto je tiez nase prva spolocna dovolenka. Lebo kym sme s mm spolu chodili tak ja som bola v zahranici a ked som prisla na nejaky mesiac tak to oni mali vtedy futbalovu sezonu, tak sa nedalo. Potom prisli jedno dieta, druhe dieta, tretie dieta.......k tomu roky roboty okolo domu a vsetky prachy isli tam. A teraz som sa tiez nastvala a povedala ze ideme, a potom budeme uz len roky rokuce uvery splacat 😀
@mawka pekne plavky, len ja som si kupila ze uplne take mini, trojuholniky dole a trojuholniky hore a potom len snurocky, nech ma poriadne opali 😀 Dokonca som zacala aj do solarka chodit, nech mam aspon trosku aky taky zaklad kedze slnko moje brucho a zadok nevidela hadam aj 7 rokov 😀
ja mam tieto plavky, len fakt skoda ze sa do nich aspon nejake vypchavky nedaju dat. Sa smejem ze mi deti cicky zjedli, ale v mojom pripade doslova. ked si zoberem aka som bola niekedy spokojna s mojim prednostami 😀 Pod oblecenim sa to da fajne zamaskovat, no v plavkach tazsie 😀 http://direct.asda.com/george/womens/swimwear/p...
este ma napadlo, aky krem beriete na opalovanie. Pre deti viem ze aspon nejaku 50-ku a ja s mm sa zaobideme aj s 15-20 kou. Ale netusim aku znacku, kedze sme to posledne roky nejak neriesili. ja ako som otehotnela s Matusom mi strasne zacalo vadit slnko, ked boli horucavy tak som sedela na terase pre istotu. takze krem mi nebolo treba. Vlastne ja ani neviem ci na tej dovolenke vydrzim kedze slnko posledne roky velmi nemusim 😀 Isto budem kupovat nejaky s pumpou co sa da nastiekat. tak ak mate nejake dobre skusenosti s nejakou znackou, rada si necham poradit 🙂
@zuzana612 no do trojuholnikov fakt nedas vypchavky. ale co, kasli na to. ja by som aj brala mensie, pretoze tahat tieto moje bujne vnady tiez nie je sranda. ono by bolo idealne, keby sa dali obcas nafuknut, obcas sfuknut, podla potreby 😀 mne zase po detoch narastli. nemohla som dojcit ani raz a tak ma nemal kto vyjest 😀 zostali vzdy vacsie. ale ten tah smerom dole, to si radsej nezelaj 😀 mne uz pomoze len dobra podprda alebo silikon najmensi na vystuzenie. este mat tie prachy na to 😉 😀

@mawka aj endiex by mal byť voľne dostupný tuším... hej tak staršej potom môžem dať kľudne, o tú mám najväčší strach... 🙂 a čo je vlastne lepšie endiaron alebo endiex?