Dovolenka - Tunis 2013
Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem
@slivka3 ked mate chalupu tak jasne ze ten dom nechyba. Ved clovek tak pride vecer sa len vyspat. A este ked byvate na takom mieste kde sa deti mozu same hrat. my sice byvame v dome, ale na hlavnej ulici kde chodia autobusy, kamiony a tak, takze tu nehrozi aby sa tam deti hrali 😒 Nastastie mame velku zahradu takze deti maju vybeh. Ale aj tak ma to stale taha domov k nasim, nejak si tu ani po 7 rokoch nemozem zvyknut 😝
@slivka3 ja to mam uz tyzden v hostovskej nakopkovane, teraz som u rodicov v Ruzomberku do nedele. Tak v pondelok to pobalim, nastastie je mm doma lebo s Matejom sa toho vela urobit neda. Ak si nahodou na nieco este spomeniem tak pojdem dokupit, ale myslim ze vacsinu by som uz mala mat. Ale nejak mi to este stale nedochadza ze by som mala ist o 4 dni na dovolenku 😕 😕 😕
@zuzana612 Ja ešte v pondelok pôjdem dokúpiť nafukovačky,sa mi už včera nechcelo.
A ešte poriešiť školu, mi treba knihy povracať,vysvečko zabezpečiť,ešte toho veľa,ešte tiež nejako nedochádza mi,že o chvíľu odlietame a hlave dorobiť tento víkend,lebo sa mi už tááák nechce,no des,ako tie posledné hodiny v práci idú pomaly.
my sme doma z vikendu u nasich, zajtra musim este raz prejst vsetky veci co mam nachystane ze to mozem do kufrov nahadzat. Boze, ani sa mi verit nechce ze o 2 dni o takomto casu uz budeme v Tunise 😝 😝
Dobrý deň, píšete, či sa niekto nechystá do TUNISU, ale obsah je o TUNISKU. Prečo?
A prečo vlastne ísť do hlavného mesta TUNIS? Asi ste mysleli krajinu TUNISKO, je tak? 🙂
V Tunisku sme boli s Kartagom a zašli sme aj do mestečka, kde sa nakrúcali Hviezdne vojny (skôr to boli len akési kulisy v širokej púšti), to sme šli ako fakultatívny výlet, videli sme viac miest, ale ja si pamätam len hviezdne vojny (inak super dofča 2008 myslím že jún). TUNIS (pozor, ide o hlavné mesto) ale nejak neodporúčam. Tam som bol po škole s kamarátom pozrieť len antické ruiny a ruch metropoly. Inak keď už, tak MAHDIA, lenže aj tam sú Tunisania v hoteli mladí animátori, čo sa snažia zbaliť dievčatá večer pri animáciách aj po nich a hlavne ked su samé. Niektoré baby ako keby to vyhľadávali. Radšej naozaj Turecko. Aj keby to mal byť mestský hotel, kde nebudú mať lehátka zadarmo, tak na nákupy. Síce tak skoro sa tam nedostanem vďaka nelichotivej fin. situácií, ale ak budúca dovolenka
@slivka3 vy budete uz drinky popijat a ja niekde s detmi v lietadle a na letisku nervacit 😀 Ale nakupila som im cukrikov, dobosiek, croisantov, tak ich snad nejak udrzim na uzde. Aj ked sme im chceli zobrat tablet ale kedze sikovnici pokazili vo stvrtok nabijacku, tak maju smolu 😠
@tinasc aj ja som zvedava ako to tam bude kedze recenzie boli vseliake. Niekto si nevie vynachvalit, iny zase nebol spokojny s nicim. Tak ja sa radsej pripravujem na horsiu verziu 😀
@tinasc presne tak, ja som skoromna, mne bude stacit ze bude pekne a teplo. repelent mam uz zabaleny ze vystriekam dvere nech tam haved kadejaku nemame. Tesim sa ze nebudem musiet varit a este rozmyslam ze asi pribalim nejaky cistiaci prostriedok a hubku ze pre pripad vydrhnem kupelku, lebo ked nic ine, tak kupelku musim mat poriadne vycistenu 😀
@zuzana612 Sto ľudí,sto chutí...
Neboj doletíš aj Ty. 😉
A to berieš do lietadla?Lebo ja do lietadla neberiem nič,ani vodu ani jedlo,len do auta,keďže odchádzame z domu okolo šiestej ráno,to decká nebudú chcieť jesť tak som kúpila donutky a zbalila tyčinky,bebe sušienky,vodu a do lietadla beriem len žuvačky,nič viac,budú kukať z okna.
Ináč dala som si aj do kufrov dve pol litrové fľaše vody,tyčinky a sušienky,keby niečo,ktovie kedy sa dostaneme k vode a jedlu.
Nakoniec sme sa zbalili do dvoch kufroch a jednej cestovky,všetko od 10 do 15 kíl máme.
@slivka3 ja som to tiez zbalila do 2 kufrov, kazdy ma po 15 kg. Na to ze tam mam aj 2 baliky plienok tak celkom fajn 🙂 Este tam dohodim par veci ked vecer pozehlim. Aj ked ja mam na to este cele doobedie. Deti budu v skolke do dvanastej, mm bude s malym a ja to tu poriadne poupratujem ze bude poriadok ked sa vratime. Este som bola Lili rupsak kupovat lebo som zistila ze oba co ma tak na kazdom diera, lebo ona sa s nimi hrava, hocikde taha tak to aj tak vypadalo 😠 Matusovi a Lili dam do rupsaku vodu, brumika, croisant a nejaky balik cukrikov. A oni si tam este hodia nejaku malu hracku. To budu mat na starosti kazdy svoj rupsacik. MM bude mat 2 kufre a ja Mateja v kociku a tasku na plece. Kedze ja tam potrebujem napchat aspon 10 plienok, velku flasu vody, nejaku detsku vyzivu a komplet veci na prezlecenie. Lebo on neskutocne vela pije a ho musime hadam aj kazde 2 hodiny prebalovat a ked sa to neustriehne, tak sa cely precura 😝 Vcera u nasich sme ho prezliekali na 3x 😀 Takze mi pojdeme ako riadne ovesani taskami 😀
Kočky ,cez akú cestovku ste išli ?
Ahojte neletí niekto v piatok z Košíc do Mahdii?
ide niekto do Port El Kantaoui hotel Riviera? My ideme 17.7. z KE.....

@zuzana612 Tak mi sme tiež obaja z domu,tiež sme chceli stavať,ale keďže sme sa brali veľmi mladý,takmer bez peňazí,tak pre nás bolo výhodnejšie ísť na byt a akosi sme sa zabývali,teda hlavne ja,manžel stále básni o dome,ale mne sa už nechce a predsa na dom by sme sa museli zadĺžiť,keďže nemáme pozemok,tak z predaja bytu by toho veľa neostalo,tak preto sa mi nechce,si radšej chcem užívať a nepočítať každé euro.Viem,že dom je dom,ale mi na tom byte sme v podstate,len cez týždeň,decká tu majú kopu kamarátov,bývame na mieste,kde nie je cesta,takže vonku môžu v pohode chodiť sami už od malička bez doprovodu,bývame v malom mestečku a cez víkendy chodievame dosť často k naším na chalupu,alebo občas aj k svokrovi,takže decká sú v podstate tiež stále vonku.