Dovolenka - Tunis 2013
Ahojte.ospravedlnujem sa ak uz je tu taka tema,nenasla som. Chysta sa niekto do tunisu? Kam? Aj s detmi? Nasa ma 3roky a chystame sa v lete. Uvitam skusenosti🙂 Dakujem
@zuzana612 Hej museli,že sme to mali nahlásiť už keď sme zistili,že je poškodený,len on sa aj v ten deň hneď zlomil,tak ten delegát volal do poisťovne,lebo ešteže sa s tím nestretol a tam povedali,že si máme zobrať potvrdenie,tak som zvedavá či nám o preplatia,lebo šak sme uzatvorili komplexné poistenie,uvidíme.
@tinasc Nie mi sme mali hotel,ale ako som písala na prízemí,takže skoro ako bungalov,mali sme trošku menšiu izbu a aj kúpeľku od bungalovu,ale mali sme dobru polohu,hneď ako sa vchádzalo ku bazénom.
S jedlom by som sa tiež netrápila,ako písala Zuzana bolo dostatok,naši občas zabehli na tu picu poobede,ale na palacinky a croasanty neboli,im stačila tá strava 3 krát,ale tak sú väčší najedia sa a tiež keď už napríklad ku koncu boli prejedený,alebo zrovna v čase jedla nechceli tiež sme im niečo zobrali,ovocie,koláč a aj nugetky sme si zobrali do sáčku,bežne si tam ľudia dávali jedlo do tašky a brali vonku.Jedlo keď sa minulo,vždy doložili,ale niekedy nie hneď,občas bolo treba počkať,hlavne na také ako mäso a hranolky,ale nie vždy.
Pitie bolo ako kola,spite,fanta,voda,džusy,pivo,vino a aj kokteily,aperitivy,ale k názvu sa nedostaneš,lebo za celý pobyt,bol len raz nápojový lístok na bare a to iba asi 5 minút,ale som ho vystihla,viem,že boli 2 kokteily,jeden s mentolom,ten bol dobrý,ale max jeden vypiť a druhý bol taký sladký,hoci aj ten s mentolom bol sladký,záležalo kto miešal,musela si si ale pýtať,hoci sa im moc miešať nechcelo,ale namiešali,tak som im tam vždy večer ten dinár na bare nechala.Potom tam mali džin,vodku,rum,buchu,wisky a čo bolo dobre tak radlera robili,ten sme dosť často pili.
@tinasc neviem ako ty, ale ja som dala prednost byt blizsie ku moru a detskym bazenom prave kvoli detom. Do restiky ides 3x za den, ked si das obed na plazi (do ktorej sa sice treba objednat den vopred) tak ti staci ist len 2x. Zato ked ti treba ist na plaz a hlavne s malym dietatom, treba ti toho brat so sebou dost. Ja som bola fakt vdacna za tu moznost mat izbu priamo na plazi, medzi fotkami bola jedna kde sme na plazi a za nami izby. Mali sme to 5 metrov. Cize ked si deti zmysleli ze nieco potrebuju z izby, alebo im treba ist na wc, mali sme to hned pri sebe. Boli sice na plazi wc, ale tak ja radsej idem do svojho cisteho ako pouzivat po x ludoch. Od detskych bazenov sme boli asi 50 metrov, takze aj to ked bolo treba detom na wc tak isli sami do izby. Jasne ze sme mali do sebou aj kocik a ked sme isli do jedalne tak sme brali Mateja v nom. Nie preto ze by tych 5 minut nepresiel, ale preto aby sme ho nemuseli nahanat 😀 Celkove sme kocik dost vyuzivali, ked sme isli ku bazenom tak sme ho brali lebo nam tam Matej spaval 2x, takze ten prvy spanok doobedu mal v kociku 🙂 Poobede spal vacsinou na izbe v cestovnej postielke. Ktovie ako budu posudzovat vas kedze ste 3, ci vam daju izbu v hoteli alebo v bungalove.
@tinasc max. 5 minut. My sme vlastne byvali na opacnom konci arealu od hotela a jedalne. Ale zase to nie je taky obrovsky komplex ze by si sa tam uchodila 😀 Treba len pozerat co je pre vas ako rodinu s detmi vyhodnejsie. Alebo pockat aku izbu dostanete a potom to riesit 🙂 U vas je to predsa uz jednoduchsie kedze maly ma pravdepodobne este plienky a dcera ma uz 8, tak je to ide ako s tymi mojimi detmi co len piju a potom chodia kazdu pol hodinu na zachod 😝 Mozno budete mat izbu niekde v strede a budete mat vsade rovnako 🙂 A ak chcete mat viacej kludu, tak potom bungalovy po lavej strane od hotela lebo tie nie su medzi toboganmi ale v takych ako zahradkach 🙂
@tinasc tu mas fotky aby si mala predstavu. Ta prva to je areal hotela a jedalne za bazenom. To vysoke to uz nie je hotel, to tam nieco stavaju. Druha fotka je stred toho, je to areal toboganov. My sme mavali lehatka pri tom detskom. Tretia fotka je koniec arealu, ked pozriet ponad tobogan tak piate dvere z lava bola nasa izba. vsetko je to fotene z toboganovej veze, takze skoro z jedneho miesta
@tinasc Ktovie či Vám nedajú bungalov predsa máš dve deti,hoci za to jedno neplatíš,ale viem o tom,že boli na bungalovoch aj s jedným dieťaťom hoci si to platili,ja by som počkala čo mi dajú a uvidíš,mi sme tu izbu mali hneď vlastne za bungalovami,nad nami bolo ešte jedno poschodie a za nami tá vysoká budova,čo vidíš aj na fotkách od Zuzani,to boli asi 4 poschodia,ale tam by som už bývať nechcela,mi sme to mali fakt oproti tým bungalovom.
Aj tie wecka pri pláži neboli občas ktovie čo,tak veru wecko u Zuzani v bungalove sa občas zišlo,záležalo ako stíhali upratovať a koľko ľudí tam chodilo,čo v lete bude určite viacej.
ozaj baby a keď ste docestovali, tak za ako dlho vás ubytovali? a v deň odchodu, kedy ste museli opustiť izbu? (netuším ako ste mali čas odletu)
@tinasc Nás ubytovali,asi do pol hodiny,prišli sme o pol druhej,hneď sme šli na obed a potom zhruba 15 až 30 minút a už sme mali izbu.
Odchádzali sme o 18.00 z hotela,izbu sme museli opustiť do 12.00,teda kľúče vrátiť,ináč by sme tam ešte mohli nejaký čas pobudnúť,ale mi sme sa stihli do 12.00 vypratať,veci ako kufre sme si dali na recepciu,je tam taká miestnosť,ževraj ručia za nezmiznutie vecí,ale osobné doklady sme mali už pri sebe ,šli sme na obed a ešte sa kúpať do 16.00,ale už len v bazéne,potom káva a o 17.00 sme sa šli prezliecť,pri bazénoch je prezliekáreň.
@tinasc ak letis z BA tak to budes mat asi ako Silvia. My sme leteli z KE, prisli sme tam vecer o deviatej, hned sme isli na veceru lebo ta je do 9.30 a ked sme sa vratili uz sme mali izbu. Odchadzali sme o jedenastej, tak to sme mali ranajky, este sme boli 2 hodiny na plazi, o desiatej sme sa isli poobliekat a pred jedenastou sme isli pred hotel 🙂
Babule co ste boli v Tunisku mam par otazok. Ako je to so zazivacimi tazkostami? A ako s mliekom? Moj maly ma 2,5r. ale rad si da rano a vecer, mam kupit UM ?
Dakujem...
@tinasc Každý večer sme chodili,len na tie diskotéky a občas sme ostali aj na programe,ale moji tiež do klubu nechodili,Adel občas tancovala v mori,alebo pri bazéne.Ale stále robili nejaký program,či tanec,šport,cvičenie,súťaže a večerné programy.
Na výlete sme neboli,decká nikam nechceli ísť,boli sme len v hoteli,ani mimo hotel sme neboli.
@adikad My sme žiadne zažívacie ťažkosti nemali,a ako hovoril náš delegát problémy s trávením nie sú z krajiny viac menej,ale s all inclusiv.Mlieko sme mali v kanvici aj teplé,aj studené,decká to normálne pili,aj môj syn,aj mi do kávy,ale záleží na aké je tvoj zvyknutý,predsa môj je už starší a na chuť sa nesťažoval.
@adikad ja som tam bola s troma malymi detmi a nikto z nas nemal ziadne problemy. Ako pisala @slivka3 vacsina zaludocnych problemov je z toho, ze ludia nejedia ale zeru, pomiesaju piate cez deviatej, potom to poriadne niecim zapiju. Z toho by bolo zle aj doma kazdemu 🙂 Ale vodu ich sme nepouzivali vobec, teda akurat na sprchovanie. Zuby sme si umyvali tiez flasovanou, pre istotu. Lebo ta ich ma aj tak taky cudny zapach 😝 Ja som zo zaciatku detom robila do flasovanej vody dzusy, ale potom som osobne videla ze oni tiez miesaju dzusy z flasovanej vody tak som nechala deti pit v pohode aj to.
@tinasc ja som bola par krat v obchode kusok od hotela. Ale musis a pripravit na to, ze ta cesta je neskutocne spinava. Ako povedal delegat, oni sa drzia hesla nech sa stane vola alaha co koho to uznavaju. Ak mam zajtra zomriet tak zomrem a nebudem predsa upratovat. V hoteli vsade cistucko, ale mimo hotela ozaj otras 😝 My sme boli akurat tak jeden vecer v tom lunaparku. Skoda ze sme nesli skor lebo sme chceli ist pozriet aj do pristavu, na nejake tie luxusne jachty ale v tej tme by sme to aj tak nevideli. Isli sme taxikom, dobre sme savydzubali. Nechceli nas zobrat do jedneho kedze nas bolo 5, ale tak som ukecala 2 taxiky za 10 dinarov, inak chcel jeden za 7 😝 Naspat sme to vsak preslivhli a bolo 21.15 a to chceli nocnu taxu, 10 dinarov za taxik 😝 Ale nakoniec som ukecala jedneho ze nas za tych 10 zobral do jedneho taxika. Aj tak na nas zaribli 😠
@tinasc vodu sme nekupovali, ja som bola akurat tak detom klobuky kedze Matusovi sme zabudli doma, potom okuliare, ale to detske nikde nemali tak sme kupili najmensie ake boli 😀 A potom futbalove dresy, nejake somariny na pamiatku a tak. ale s vodou problem nebol. Na zaciatku si pojdes pytat kupony na vodu na recepciu a potom v lobby bare si beres na tie kupony vodu. My sme mali 2x kupony lebo som bola pytat aj ja aj mm 🙂 Ale napr. ku obedu aj ku veceri si mozes pytat flasu vody, bud obycajnu alebo bublinkovu. A tu vodu si potom mozes zobrat so sebou, aj ked ju ani len neotvoris 🙂 Takze vodu na kupony sme vacsinou brali len po ranajkach, kedze som do toho detom miesala dzusy. My s mm sme pili to co mali. Ja vacsinou tu colu light, mm radlera alebo pivo 🙂

@zuzana612 takže ste sa v reštike netlačili... no uvidím ako náš krpec bude spať, samozrejme z pláže pôjdeme asi o 11.30 cca. podľa toho ako bude teplo... uvidím či si aj staršia schrupne poobede...