Dovolenka v Turecku 2013
Ahojte.Viem,že je tu veľa popísané o dovolenke v Turecku, ale myslím si,že všetko sa mení a ja by som chcela informácie od tých čo boli v roku 2012 dovolenkovať v Turecku.Hĺadám hotel,priamo na pláži,stredne veľký,bazénov viac /mám dve deti rozdielného veku,takže potrebujem niekde ,,čvachtať " malú,ale aj 12 ročného plavca,nechcem však veľa tobogánov,detské ihrisko.Strava all ,ale dobrá,animácie,ale nie tak ,že v celej budove po 22,00 to bude počuť.Nie pri ceste,a letisko nech je blízko.Viem,že mám dosť požiadaviek,ale väčšinou sa mi to podarí,preto skúšam hľadať niečo už teraz.Ďakujem za odpovede.
my prave vyberame dovcu do Turecka a som uplne na zblaznenie..milion hotelov, milion recenzii, milion moznosti 🙂 prave mam dilemu ci cez rakusku cestovku alebo slovensku, ceny maju rakusania lepsie, ale nebudem potrebovat slovenskeho delegata? Anj nie je extra problem ani u mna ani u manzela ale aj tak..ideme takto daleko prvykrat s detmi (3,5 dvojicky) a som v pomykove.. zbezne som pozrela diskusiu, ale nenasla som moc nazvov hotelov kam idete.. chcem 5*, AI a najlepsie rodinnu izbu alebo teda 2+2.. poradite pliiiiiz 😵
@dada1307 my ideme tiez prvy krat a na odporucanie sme vybrali hotel Ali Bey Club Manavgat 🙂
@dada1307 vis co, kazdy ma svoje pozadavky co od hotela vyzaduje....treba pohledat...dle meho nazoru je tu vela nazvou hotelu...zvlast ted, kdy sezona zacina....my napirklad letime za tyden do grand prestige, v side, je to aj rodinny hotel, btw....90%hotelu je pro rodiny s detmi 🙂
@katka.sa tie vodopady pri Side nic moc, ako je to tam pekne ale krajsie su v Antalyi. Skusila by som mozno na autobusovej stanici v Side ci tam nieco nechodi. Po turecky je vodopad şelale ale rozumeju aj ked povies anglicky alebo nemecky.
vyletov k vodopadov tam ponukaju na kazdom rohu ale vatsinou su poldnove alebo celodenne spojene s navstevou trhu v Manavgate alebo plavbou cez more a po rieke.
ak budete mat prenajate auto tak v pohode su tam tabulky. je to tak 10min zo Side autom ak viete cestu :D
@strihalka tazko povedat. podla mna ani nie. a dobre sa nakupuje v Izmire alebo v Antalyii. Side aj Alanya je predrazena a tovar to iste co najdes v okoli hotela. neviem kam beru ludi ci na trh alebo do centra. trh si mozes kuknut aj sama. a v starom Side tiez nepotrebujes organizovany vylet.
@nivi no ja se trochu bojim spise te dorpavy tam, pokud to nebudem mit oraganizovane...lebo v tunise a v egypte jsou ty taxiky a busy neskutecne preplnene a pokud pojedem s malou a kocarem..no nevim si to predstavit....v egypte jsme aj sedeli na kline abychom se vesli....tak nevim ako tu funguje v turecku a pokud to bude oraganizovane, tak mame misto v dopravnim prostredku isty...
cestovka nabizi toto: http://koala.sk/dovolenka/turecko/grand-prestig... je to uplne dole, pod nasim hotelem ked to rzkliknes je tam info aj obrazky...
@strihalka vsetky tieto fakultativne vylety robia aj domaci a lacnejsie ale to je jedno. Ja osobne by som takto nakupy neriesila. Koreniny aj tie lampicky a typicke vyrobky najdes po celom Side detto v Alanyi. Koberce tiez. akurat mozno koli kozi lebo tieto obchodiky niesu vsade. A zlato neveim, podla mna vas zoberu do jedneho kde maju zmluvu a konec. ale ved uvidis na mieste.
Anatolske ohne je bomba predstavenie to len tak pomimo.
no mas pravdu dolmuse su dost preplnene. taxik v pohode.
@nivi no hej, jen envim kolko toho bude u hotelovehokomplexu....asi dost malo, ale do Side se chcem pdoviat urcite...jen ja mam nejak strach cestovat s malou bez sedacky, v cizi zemi, .....ci to nikdo neresi?Nikdo z turistu nema strach ze se muze neco stat?
Jakou tam ji politiku na cestach ?takou jakou v egypte, ze si jezdi jak se jim zachce?
@strihalka jazdia v pohode, dost trubia ale inak ok, su tam semafory normalne cesty a kdeze v lete je Side plne pesich tak su vodici opatrni. v Alanyi je doprava husta kedze je to normalne mesto oproti Side.
sedacku neriesta to je pravda ani v taxiku. ale zas moja uz ma 8 a je aj dost vysoka. Ked mala 2roky tiez sme sli vTurecku taxikom bez sedacky mala som ju na rukach.
Ved pozri ak sa ti cena toho vyletu bude pozdavat kludne chod, ak budete mat dobreho sprievodcu aj sa vselico mozes dozvediet. Tym, ze som tam niekolko krat do roka tak to berem inak ale verim, ze pre ludi co su tam prvy krat to moze byt trosku zlozite.
@strihalka neviem, ked ta nieco napadne tak sa opytaj ale vo vseobecnosti niet sa coho bat 🙂
na letisku si kpite viza, vonku sa stretnes s delegatkou nalozia vas do busu a o taku hodinku si v hoteli mozno viac zalezi ake budu cesty a kolko ludi vystupuje pred vami v inych hoteloch.
vodou z vodovodu si kludne mozete umyvat zuby. ja z nej aj varim aj obcas pijem ked nemame balenu ale pre istotu vy ju nepite:D aby ste si nahodou nepokazilu dovolenku, clovek nikdy nevie ako telo zareaguje.
v tom mieste kde su plaze pieskove zvatsa ale vstup do mora je strkovy a dalej opat piesok.
neboj sa zjednavat ak budete na trhu alebo v obchodikoch. ale necakaj ohromne zlavy, v poslednych rokoch su nejaky chamtivy no vsak kriza 🙂
v tycho strediskach beru normalne eura, dolare no a jasne ich liry. ak maju ceny v lirach a platis v eurach oni maju taky svoj kurz, nie ako v banke 🙂 cize niekedy sa oplati mat aj nejaku tu liru. NIekde sa da platit aj kartou ale skor potraviny, lekaren a pod. prip nakupne centra
v Side su aj bankomaty pred vstupom do stareho mesta na kruhovom objazde je najviac bankomatov pokope. jasne su aj inde ale do tych casti asi nepojdete alebo v zmenarnach je moznost vybrat peniaze z karty ale nieje tam klasicky bankomat.
baby, ako je to s tym delfinariom? isli by sme asi aj na vlastnu past, budeme v side, tam je delfinarium? 😵
aj my ideme do turecka s malou ale az v sept. bude mat 20m.ideme do Lary ;) hrozne sa tesim,dufam ze mala zvladne let v pohode,bo ona neobsedi minutu ;)) osobne som bola uz 2krat v turecku raz v marmarise- skvely nocny zivot ;) ale s dietatom uz passe ;) ale ako babska jazda to bolo supeer!! ;) a 2leat s drahym romantika v side ;)
@nefertitka
@nefertitka
Aj my ideme do Pegasos world od 7 júna na desať dni. Vie mi niekto povedať ake je tam teraz počasie. Trocha sa obávam aby tam nebola studena voda. Tento rok je všade chladnejsie.
@novazienka my tiez letime do turecka 7.juna, ale pocasia sa bat nemusis. Ja uz to sledujem skoro 2 tyzdne 😀 a je teplucko 😉
@zuzka3 tak to je super 🙂 dúfam že voda tiež
tak som sa práve cvične zbalila 😀 a mám 9kg bez manželových vecí ale ten berie len pár tričiek 😎 kolko kil môže mať batozina? letí niekto z ke? o ktorej máte odlet?
januska191 vy letíte odkial? z Ba? ked máte let o 3hod kedy budete cca v hoteli? dufam že nás hned ubytuju nech možeme trochu pospať. ja už mám riadne stresy 🙄
@lauraa ja beriem do turecka o 3 tyzdne endiex a smectu urcite....aj fenistil mast a kvapky,nurofeny,paraleny a z liekov aj kvapky do nosa a ucha.momentalne mam totiz riadny prievan.vrrrr....

@strihalka tuto velmi dolezitu informaciu, by som chcela aj ja vediet 😎