Existuje v Chorvátskych reštauráciách kreatívne jedlo?
Čo si dávate na jedenie v HR v reštike? Čo vídavam na tanieroch, aj v jedálnom lístku, tak všade iba nudné neochutené mäsoz grilu a mrazené hranolky. Existuje tam aj niečo kreatívnejšie?
@anonym_autor samozrejme. Skús Ryby, inè morské plody..... Ale v kvalitnej reštike. Rataj s vyšším rozpočtom. Rezerváciu si robievame väčšinou deň vopred,aby sa vám ušlo miesto. Záleží od lokality.
Tak ako je vyssie spomenute.. pleskavica, cevapi, ryby, chobotnice, crne rizoto, salaty.
ja jem v Chorvatsku len ryby a morske plody, salaty a ovocie, syn ten je nudne maso a hranolky.. ale jeho to bavi
Take fastfoodove jedlo som videla len v primorskych bufetoch/restikach. Normalne v mestach maju dost bohaty vyber najma na cerstve morske plody ale aj taliansku kuchynu velmi casto vidam.
Ak na konci leta stíhame, chodievame každý rok na 5 dní do Dubrovnika. Neochutené mäso s mrazenými hranolkami som tam nikdy nejedla. Odporúčam ísť do normálnej reštaurácie. Morské plody, ryby, šaláty, balkánske jedlá, množstvo skvelého čerstvého a chutného jedla tam nájdeš. Len je potrebné nehľadať najlacnejšie jedlo a fastfoodové stánky.
@anonym_autor bohuzial ta kuchyna je hrozna, jedine v hoteloch je to.fajn
@anonym_autor asi som bola v inej krajine nie v Chorvátsku 😜ale ani raz som nemala grilované mäso, možno raz hranolky všetko bolo chutné (Omiš, Supetar, Split a pod.)
Aj napriek tomu že ja a Hr nie sme veľkí kamoši tak som sa tam vždy výborne najedla. Stačí ísť do normálnej reštaurácie . Výborné ryby, chobotnica, mušle 😋
Boli sme normálne v prímorských reštikách na promenáde, nie v nejakom stánku. I tak som sa nikdy dobre nenajedla. Ryby nemám rada.
Môžete mi sem ešte hodiť konkrétne fotky, čo ste mali a ako sa to volalo? Lebo všade je iba "mäso na žaru"
Boli sme normálne v prímorských reštikách na promenáde, nie v nejakom stánku. I tak som sa nikdy dobre nenajedla. Ryby nemám rada.
@anonym_autor pokiaľ nemáte rady ryby a morské plody tak len ta pljeskavica alebo nájsť pizzeriu ....
My si tam vždy nakupujeme a varíme samy lebo potraviny majú skvele, ale reštaurácie sú katastrofa
Blitva s krumpirom za nás najlepšia príloha k rybe, sú to varené zemiaky s mangoldom. Moja mama kvôli tomu nám v, sadila mangold na záhrade, aby sme to mohli aj doma pripravovať 🙂 a z ryb sú skvelé orada, brancin, žralok, vsade na promenáde to pripravujú dobre, podla mojich skúseností. Ak ste v Dalmácii, vyskúšajte pasticadu, ďalší ich miestny recept ktorý sa dostal do nášho domáceho jedálnička. Je to podobné ako naša sviečková, ale bez smotany, na víne (musím uznať, že nie všade to pripravujú rovnako, ale v Trogure naša prvá skúsenosť s pasticadou bola chuťovy orgazmus 🙂).
Pre steak by som šla do steakhousu.
@anonym_autor Ja nechápem... Veď tam majú tak bohatý výber.
Áno, aj mäso z grilu, pljeskavica a hranolky.
Ale okrem toho rôzne ryby, morské plody, steaky, kuracie, morčacie mäso na rôzne spôsoby, cestoviny, gnocchi, rizotá, šaláty, pizze, burgre... Aj ich pašticada je skvelá. Ako príloha zemiaky, blitva, ryža...
Asi v kazdej jednej restauracii najdes cerstvu rybu (orada, brancin) a je vyborna. Priloha blitva ako sa uz hore pise, alebo grilovana zelenina, zemiaky, cokolvek...Okrem toho skoro vsade maju vyborne maso z grilu (cevapi, pleskavica). Vacsinou to davaju so zemiakmi alebo zeleninou ked si povies. Dalej morske plody, salaty. V chorvatsku sa da naozaj dobre najest takze neviem kde si to bola, ale skus hladat normalnu restauraciu, je ich tam milion.
Jedlo je tam aj pre nás nuda... tešíme sa, dáme si všetko čo máme radi, ale ak riešime obed aj večeru tak za 3 dni by som si dala už radšej slovenskú sáčkovú polievku. Ale takto je to všade kam ideme, chýba nám naša strava, mäso so šťavou, polievky ....
@anonym_autor nech sa páči, ani hranolky ani mäso z grilu
@anonym_9db0d3 ty ma provokuješššš?? ja už chcem ísť k moruuuuu ...
autorka, a určite si bola v správnej reštike? a nie v nejakej lacnej nudnej reštike, ak v menu mali iba toto čo spomínaš ...
@anonym_autor musle, ryby... Rozne....
@anonym_9db0d3 ty ma provokuješššš?? ja už chcem ísť k moruuuuu ...
autorka, a určite si bola v správnej reštike? a nie v nejakej lacnej nudnej reštike, ak v menu mali iba toto čo spomínaš ...
@elenka.k to autorka chcela fotky, ale ak chce polotovary a mrazene hranolky stačí hociktorý bufet na slovenskom kupku, zbytočne cestovať do Chorvátska
@elenka.k to autorka chcela fotky, ale ak chce polotovary a mrazene hranolky stačí hociktorý bufet na slovenskom kupku, zbytočne cestovať do Chorvátska
@anonym_9db0d3 Nevieš čítať s porozumením? Máš pocit, že túžim po fotkách s hranolkami?
@anonym_9db0d3 Nevieš čítať s porozumením? Máš pocit, že túžim po fotkách s hranolkami?
@anonym_autor ktorá moja fotografia ťa tak irituje? Tak vymažem...
@anonym_autor ktorá moja fotografia ťa tak irituje? Tak vymažem...
@anonym_9db0d3 ten tvoj status, že ak chcem polotovary a hranolky, mám ísť tu na kúpalisko
V chorvatsku je viac druhov restauracii... zial tie fakt dobre restauracie si treba aj dost zaplatit...
Ak sme chceli jest lacnejsie, tak to bol taky typ fast food - ako pises.. nejake burgre, hranolky atd... ale ak normalna restauracia, tak tie jedla boli fakt rozne... a cenovo o dost vyssie. Skus pozerat aj recenzie...
Vacsina chorvatskych restauracii leziacich na promenade pri mori ponuka jedla z grilu, pizzu alebo cestoviny. A prilohy su vacsinou smazene zemiaky (ci uz hranolky alebo kolieska ako vyssie odfotene), chlieb alebo v niektorych zemiaky s mangoldom. My preferujeme stravovanie v AI hoteloch, je tam vacsia ponuka jedal a okrem ryb a chorvatskych specialit aj medzinarodna kuchyna, dusene maso, zeleninove jedla, k tomu rozne prilohy, salaty. Vo vysledku to vyjde menej penazi ako stravovanie po restikach.

Bola som v Chorvátsku niekoľko krát ale nikdy som nejedla ,,nudné neochutené mäsoz grilu ,, jedla som mušle, kalamáre, chobotnice a niekoľko druhov rýb, osviežujúce šaláty.