icon

Je dovolenka v Turecku s bábätkom v septembri vhodná?

rasto1997
Dnes o 13:23

Ahojte, chcel by som sa opýtať ako znášalo vaše bábätko let do Turecka, ako sa aklimatizovalo? Plánujeme ísť s manželkou a našou dcérkou do Beleku, Hotel ktorý dobre poznáme Gloriu Serenity. Zatiaľ sme boli vždy sami ale teraz keď bude mať naša malá v septembri 9 mesiacov by sme chceli ísť v druhej polovici septembra. Aké sú vaše skúsenosti?

Strana
z2
betulinka1
Dnes o 15:24
@rasto1997

@betulinka1 Hej, presne ako píšeš, malá to z nás dokáže vycítiť a keď sme v pohode, je aj ona. Len vieš toto by bola taká naša prvá cesta ako traja, tak máme pred tým rešpekt a myslím že príprava je najdôležitejšia.

@rasto1997 na to sa nepripravis. Vyber luxusnejší hotel. Dobre poistenie, za mna vzdy Alianz. Ale Turecko ma super kliniky, nieco.

rasto1997
autor
Dnes o 15:39
@betulinka1

@rasto1997 na to sa nepripravis. Vyber luxusnejší hotel. Dobre poistenie, za mna vzdy Alianz. Ale Turecko ma super kliniky, nieco.

@betulinka1 roky chodíme cez Hydrotour, a je to okej, vždy dávam to poistenie čo ponúkajú oni aj pre prípad storna. Allianz je topka.

amel
Dnes o 15:53
@rasto1997

@amel hej, treba dávať pozor na základné veci a bude to okej

@rasto1997 treba sa správať rozumne,nejesť piate cez deviate a je to ok.
V každej cudzej krajine platia nejaké zásady,hold,ked sa nedodržiavajú.
Boli sme v Turecku, myslim, 14x,9x pri mori,kym deti boli malé,teraz nas to uz nudí.Najmladsia od 5 rokov chodí s nami na poznávacky. Ak vie clovek reagovať normalne na neočakávané problémy (rozhodne vsak nie taškou liekov z domu),ovlada jazyk,ma poistenie a vie sa orientovať,ziaden problem nevidím.
Nemusíte sa ničoho bat,uzite si dovolenku,s takýmito detičkami to u nas bola najpohodlnejšie dovolenka ever.

amel
Dnes o 15:55
@betulinka1

@betulinka1 u nas sa zdravotnou starostlivosťou ani nepriblizujeme ku nim,samozrejme za predpokladu poistenia.

anonym_976736
Dnes o 16:02

Ano moze sa stat, ze budu zdravotne problemy (my sme v Turecku nikdy nemali) ale zdravotnictvo zase nie je nejaka tragedia, chodi tam vela nemcov, anglicanov atd a podla mna sa nie je coho bat, zase tam nemaju nejake polne nemocnice. Taketo male dieta ma v podstate kontrolovanu stravu ako prikrm atd, to skor nejake trojrocne ochutna vsetko, co vidi.

katarinaba
Dnes o 17:03
@rasto1997

@guudy Dobrý nápad, máš skúsenosť?

@rasto1997 su dve skupiny ludi. Jedna ti napise ani nahodou, druha jasne, chodte. Takze sa nakoniec budes musiet aj tak rozhodnut sam.
Moj stredny syn letel lietadlom s prestupmi, cestou autobusom a este aj autom z Ba do dedinky pri Bordeaux. Streka na cely den. A uplne v pohode.
"Exotiku" ako Tunisko som bola s deckami ked najmladsi mal rok. A odvtedy sme rok co rok Tunisko, Turecko alebo Egypt absolvovali kazde leto na prelome jul/august.
Letoviska su plne malickych babatiek. Choroby chyti kdekolvek. Pri dodrzani zakladnych pravidiel by problem byt nemal.
My cestujeme s deckami odjakziva, po porode sme obchadzali rodiny a vylety od dvoch tyzdnov kazdeho dietata. Zahranicie, doma - ja som presvedcena, ze vdaka tomu nemaju decka ziadne zdravotne problemy kdekolvek idu.
Kazdopadne - aj tak sa musite rozhodnut sami. Urcite vybrat dobry hotel a dobre cestovne poistenie. Zistit si blizku dostupnost lekara a nemocnice.
Drzim palec a uzite si dovolenku ak pojdete.

alcielle
Dnes o 17:56

Pre dieta to bude narocne, popravde take babo potrebuje skor domov, kde to pozna, nie let, hotel a zdravotne rizika. Ludia sme rozni, chodia aj s detmi do roka, ja by som nesla. Ked uz velmi chcete, prvy rok by som zvolila nieco oveľa blizsie. Mate roky dovoleniek v trojici pred sebou, tak by som aspon tu prvu volila setrnu voci babatku.

anonym_998482
Dnes o 18:08

Tu bude 100 ľudí 100 názorov ale len vy si poznáte dieťa. Ja mám 2 ročného syna a zatiaľ chodíme len po Slovensku. Až v tomto veku uvažujem, že by sme šli niekam k moru, ale asi skôr o rok. Nie som bojazlivá, vlastne vždy som si myslela, ako budem s dieťaťom od malička cestovať lebo toho mám sama dosť pocestovaného ale potom prišla realita toho, aké mám dieťa. Živé, neposedné, veľmi sa búri ak nie je po jeho. Boli sme na dovolenke po Slovensku kde cca vo veku ako je vaša ochorel, 40-ky horúčky, ozaj to riešiť na dovolenke v zahraničí nie je sranda, lebo ani na Slovensku nebolo. Let si s ním neviem predstaviť, neobsedí na zadku ani sekundu. V 9-tich mesiacoch stál a pokúšal sa chodiť, zároveň nič tak malému dieťaťu ešte nevysvetlíš. Ak máte kľudné dieťa, obsedí, nemrnčí každú chvíľku, nebojíte sa chorôb, viete, čo robiť ak dostane horúčky, tak choďte do toho. Áno, bežne s tak malými deťmi chodia. Ale úprimne, často je to s takto malými deťmi dosť nekomfortné a viac sa vyčerpáš, než si oddýchneš. Nečítala som každú tvoju odpoveď ale máte už za sebou nejaké cesty? Či po Slovensku alebo do zahraničia? Lebo ja viem ako dieťa reaguje na hotel, presuny atď, takže viem skôr ako bude reagovať keby letíme, presúvame sa na hotel a sme v neznámom prostredí… bez toho by som mala obavy

petamich
Dnes o 18:16

Kazdy si pozna svoje dieta najlepsie a vie co zvladne a co nezvladne 🙂 nas nemal este ani rok, ked sme boli prvykrat v Turecku, vybrali sme baby friendly hotel, pripravovali specialne jedlo, vhodne na prikrmy, dodrziavali sme rezim ako doma, bola to paradna dovolenka, do dnes spominam, ako som ho uspala v kociku (krasne nam tam spal), hotel mal pekny velky areal so stromami a potom som si citala knizku, s ladovou kavou v ruke, pri "silent" bazene. Bola to jedna super dovolenka, od babatka miluje vodu, uzili sme si to. On si to mozno pamatat nebude ale my ano a fotky si spolu pozerame. Let nam prespal, aj tam aj spat, cakanie na kufre mi prespal v nosici, dokonca aj cestu do hotela, check ina pod. prespal. A to inak je plny energie, neobsedi, no proste smrst. Ale toto vsetko zvladol. Fajn to bolo. Dnes uz je to uplne ina dovolenka 😬.

anonym_4f77ea
Dnes o 19:10
@anonym_ccd198

@rasto1997 My s deťmi cestujeme veľa ale do 2 rokov sme ich nevláčili lietadlom a Turecko nie je úplne najčistejšia krajina a určite by ste tam nechceli skončiť napospas niekde v nemocnici. Ďalšia vec sú očkovania, ktoré ty a žena máte, ale dieťa ešte nie.
Toto nie je o tom dieťati,ale o vás že chcete ísť a neviete si odoprieť. Byť v pohode, no peknú predstavu máš, rozbabrete jej režim ,cudzie prostredie, horúčavy do toho nejaky soplik z klímy a bude pohoda.
S malým dieťaťom je vždy lepšie auto, jednak vláčiš pol domácnosti so sebou, lieky musíš mať keby niečo a jednak si mobilný keby čokoľvek. A aj s Chorvátska vedia byť fotky a keď si pribalite babku a dedka čo sem tam postrážia, budete z tej dovolenky aj niečo mať 😉

@anonym_ccd198 uz si sa ocitla v tureckej nemocnici? Ja ano a teda nase nemocnice sa na nich absolutne nechytaju 🫣 a nie neboli to zaludocne tazkosti, ale velmi skaredo vyvrtnuty clenok… a kebyze si mam hned terat vybrat ci si pojdem lahnut na kramare (kde som zo sprchy odchadzala s placom) alebo do TR, vyberam si Turecko 🤣

guudy
Dnes o 19:12
@anonym_4f77ea

@anonym_ccd198 uz si sa ocitla v tureckej nemocnici? Ja ano a teda nase nemocnice sa na nich absolutne nechytaju 🫣 a nie neboli to zaludocne tazkosti, ale velmi skaredo vyvrtnuty clenok… a kebyze si mam hned terat vybrat ci si pojdem lahnut na kramare (kde som zo sprchy odchadzala s placom) alebo do TR, vyberam si Turecko 🤣

@anonym_4f77ea mame rovnaku skusenost ;)

anonym_4f77ea
Dnes o 19:14
@guudy

@anonym_4f77ea mame rovnaku skusenost ;)

@guudy 👍🏻🙂

baskustek
Dnes o 19:24

V pohode, ale nie do Turecka, kvôli faraónovej pomste, úplne inej klíme ako v Európe a to letisko v Antalyii je strašný chaos a s bábom by to bolo utrpenie. Tiež chceme ísť budúci rok s bábom, ale kratší let, tak max Korfu

Strana
z2