icon

Je dovolenka v Turecku s bábätkom v septembri vhodná?

rasto1997
Dnes o 13:23

Ahojte, chcel by som sa opýtať ako znášalo vaše bábätko let do Turecka, ako sa aklimatizovalo? Plánujeme ísť s manželkou a našou dcérkou do Beleku, Hotel ktorý dobre poznáme Gloriu Serenity. Zatiaľ sme boli vždy sami ale teraz keď bude mať naša malá v septembri 9 mesiacov by sme chceli ísť v druhej polovici septembra. Aké sú vaše skúsenosti?

Strana
z2
anonym_2f2f5e
Dnes o 13:30

nešla by som. Do Turecka nie. Možno Tal., Chorv.- v prípade choroby prídete domov raz - dva.

anonym_cf8797
Dnes o 13:30

@rasto1997 a načo sa trepat s tak malým deckom do zahraničia?

rasto1997
autor
Dnes o 13:32
@anonym_cf8797

@rasto1997 a načo sa trepat s tak malým deckom do zahraničia?

@anonym_cf8797 normálna vec, dnes už úplne bežné

anonym_03496b
Dnes o 13:43

Nešla by som kvôli horúčavám a slnku

anonym_c15413
Dnes o 13:48
@rasto1997

@rasto1997 Pozri, ak sa na to cítite, prečo nie?. Ja by som s nešla a je mi jedno, čo je bežné. Ten , kto mal dobrú skúsenosť ti povie, že áno a už som počula , že to nemalo s dovolenkou nič spoločné, riešiť stravu bábätku, možno zuby pôjdu , možno tie teplá bábätku také príjemné=nebudú a ani tie extrémne vyklímované priestory . Možno ti pretrpí a preplače celý let a možno prespí. Ak príde nebodaj choroba, tiež asi v dobrom spomínať nebudete. Buď to bude fajn, alebo katastrofa. Cudzie skúsenosti ti nepovedia nič o tom, ako to zvládnete vy. Riadila by som sa najmä tým, ako to vníma matka dieťaťa. Spokojná matka- spokojné dieťa. Keďže vieme, aké sú steny v hoteloch, možno sa postaráte niekomu inému o veľký zážitok z dovolenky a určite sa budú cítiť oddýchnutí vďaka plaču vášho pokladíku.

rasto1997
autor
Dnes o 13:50

Vďaka za odpoveď, pravda čo píšeš.

guudy
Dnes o 13:52

Za mma v septembri uplne v pohode. Buduci tyzden si vyskusate poriadne horucavy aj tu na Slovensku. Koncom septembra bude v Turecku prijemne.

rasto1997
autor
Dnes o 13:53
@guudy

Za mma v septembri uplne v pohode. Buduci tyzden si vyskusate poriadne horucavy aj tu na Slovensku. Koncom septembra bude v Turecku prijemne.

@guudy Dobrý nápad, máš skúsenosť?

anonym_679c2d
Dnes o 13:59
@rasto1997

@rasto1997 my letime do Turecka prvy krat,ale boli sme s pol rocnym v Tunise a uplne bez problemov zvladol let,neplakal.Jedna pani sedela vedla nas,tak sa na nu skreril.Na wcku je tiez prebalovaci pult tam som ho prebalila.Najedol sa a spal.Tak ako doma sme fungovali aj tam.Aj plaval v bazene,to sa mu lubilo.Papal presnidavky,sunar vo flaske.Rano prevarili vodu do termosky a voda bola tepla dlho.Pekne vsetko zvladol,ale maly celkovo malo plakal.Najedeny,prebaleny sa vzdy usmieval,ziadne plakanie,lebo bolesti bruska,hojdanie a uspavanie.Mali sme postielku pozicanu,pekne hned zaspal.

anonym_43bf89
Dnes o 14:01
@rasto1997

@rasto1997 áno a potom budete plakať ako pani queen na insta že mala je v nemocnici a mohla aj zomrieť keby včas nepríde do nemocnice.... Načo , načo načo ...... Dieťa minimálne do roku a pol máte pred takýmito cestami skôr chrániť ako ich plánovať. Čo z toho má ? Nič. Čo máte z toho vy ? Tiež nič. Nechápem

betulinka1
Dnes o 14:02

@rasto1997 deti su podla mna uplne v pohode, ked su v pohode rodicia. Cize, ak ste cestovatelia a chcete aby dieta od mala lietalo, proste treba zacat. Ja som bola s malym, ked mal 1,5 roka na takej väčšej ale uprimne pre mna ziadna dovolenka to nebola. Z bazena zapalene oci, to tam bol chudak vzdy iba 5 minut ako sme prisli od mora, potom stale pozor aby niekam nezbehol, stale na ociach. Potom sme boli za rok a uz to bolo lepsie, lebo ja som nebola taka ustráchaná. Kamoska lietala s malym od 3 mesiacov kade tade a vsetko bolo v pohode. Takze za mna je to o nastavení rodicov. Pricom po Sk som problem nemala ale neviem preco pri tom mori som bola viac v strese.

rasto1997
autor
Dnes o 14:06
@anonym_43bf89

@rasto1997 áno a potom budete plakať ako pani queen na insta že mala je v nemocnici a mohla aj zomrieť keby včas nepríde do nemocnice.... Načo , načo načo ...... Dieťa minimálne do roku a pol máte pred takýmito cestami skôr chrániť ako ich plánovať. Čo z toho má ? Nič. Čo máte z toho vy ? Tiež nič. Nechápem

@anonym_43bf89 čo z toho má mala? Fotky ktoré jej raz ukážeme a bude šťastná, síce si to nebude pamätať ale my áno. Je to o nastavení, vyhýbaní sa slnku, dodržiavať hydratáciu a hlavne byť v pohode 🙂

tuniska_008
Dnes o 14:08

No ja by som skor zvazila to Turecko ako cestovanie ako take.

rasto1997
autor
Dnes o 14:08
@betulinka1

@rasto1997 deti su podla mna uplne v pohode, ked su v pohode rodicia. Cize, ak ste cestovatelia a chcete aby dieta od mala lietalo, proste treba zacat. Ja som bola s malym, ked mal 1,5 roka na takej väčšej ale uprimne pre mna ziadna dovolenka to nebola. Z bazena zapalene oci, to tam bol chudak vzdy iba 5 minut ako sme prisli od mora, potom stale pozor aby niekam nezbehol, stale na ociach. Potom sme boli za rok a uz to bolo lepsie, lebo ja som nebola taka ustráchaná. Kamoska lietala s malym od 3 mesiacov kade tade a vsetko bolo v pohode. Takze za mna je to o nastavení rodicov. Pricom po Sk som problem nemala ale neviem preco pri tom mori som bola viac v strese.

@betulinka1 Hej, presne ako píšeš, malá to z nás dokáže vycítiť a keď sme v pohode, je aj ona. Len vieš toto by bola taká naša prvá cesta ako traja, tak máme pred tým rešpekt a myslím že príprava je najdôležitejšia.

anonym_976736
Dnes o 14:09

Ja by by som isla v pohode. Druha polovica septembra uz nebudu horucavy ani davy ludi. Ty si poznas dieta a ak zvlada napr dnes a nasledujuce dni, pri mori to bude este lepsie. A Gloria je dobry hotel.

rasto1997
autor
Dnes o 14:11
@tuniska_008

No ja by som skor zvazila to Turecko ako cestovanie ako take.

@tuniska_008 nechceme chodiť po výletoch, čisto pobyt rezorte

rasto1997
autor
Dnes o 14:14
@anonym_976736

Ja by by som isla v pohode. Druha polovica septembra uz nebudu horucavy ani davy ludi. Ty si poznas dieta a ak zvlada napr dnes a nasledujuce dni, pri mori to bude este lepsie. A Gloria je dobry hotel.

@anonym_976736 Hej, myslím že terajšie počasie je dosť podobné ako to v septembri tam. Hej hotel je super, overený, pre nás ideál plný zelene, možnosť byť vo vilkách, alebo máš nejaký dobrý typ? 🙂

tuniska_008
Dnes o 14:23
@rasto1997

@tuniska_008 nechceme chodiť po výletoch, čisto pobyt rezorte

@rasto1997 Nehovorim o vyletoch, ja by som mala obavy co ak dostane nejake brusne problemy. Aby nebol pruser. 9 mesiacov je 9 mesiacov.

guudy
Dnes o 14:31
@rasto1997

@rasto1997 s tak malym dietatom sme boli na konci juna. Ale pravidelne chodime posledne roky koncom augusta a ten posledny tyzden je fakt prijemne. Ale deti mam uz dospele medzicasom😁

rasto1997
autor
Dnes o 14:36
@tuniska_008

@rasto1997 Nehovorim o vyletoch, ja by som mala obavy co ak dostane nejake brusne problemy. Aby nebol pruser. 9 mesiacov je 9 mesiacov.

@tuniska_008 hej mysleli sme na to, len malinká ešte bude papať väčšinou príkrmy, myslím že s tým by problém nebol

guudy
Dnes o 14:37

Este dodam, ze nerozumiem hysterii okolo moznych problemov dietata. My sme cestovali vzdy a aj sme raz skoncili na jednu noc v nemocnici. Ale kedze chodime na 2 t dovolenky, tak sme si normalne uzili a oddychli. Ziaden stres z toho nebol. Nase sa dokalicili viackrat na Slovensku ako na dovolenkach v zahranici.
Pre bojazlive mamicky, nereagujte prosim na tento moj prispevok…

amel
Dnes o 14:38
@rasto1997

@rasto1997 s detmi sme lietali do Turecka od 4 mesiacov na 10-14 dni.Total reset a pohoda.
Uplne v pohode vsetko a vzdy.Rovnaka krajina ako ina.
Kde su šťastni rodicia,su šťastné i deti.
Ak máte otázky,pýtajte sa.

anonym_ccd198
Dnes o 14:38
@rasto1997

@anonym_43bf89 čo z toho má mala? Fotky ktoré jej raz ukážeme a bude šťastná, síce si to nebude pamätať ale my áno. Je to o nastavení, vyhýbaní sa slnku, dodržiavať hydratáciu a hlavne byť v pohode 🙂

@rasto1997 My s deťmi cestujeme veľa ale do 2 rokov sme ich nevláčili lietadlom a Turecko nie je úplne najčistejšia krajina a určite by ste tam nechceli skončiť napospas niekde v nemocnici. Ďalšia vec sú očkovania, ktoré ty a žena máte, ale dieťa ešte nie.
Toto nie je o tom dieťati,ale o vás že chcete ísť a neviete si odoprieť. Byť v pohode, no peknú predstavu máš, rozbabrete jej režim ,cudzie prostredie, horúčavy do toho nejaky soplik z klímy a bude pohoda.
S malým dieťaťom je vždy lepšie auto, jednak vláčiš pol domácnosti so sebou, lieky musíš mať keby niečo a jednak si mobilný keby čokoľvek. A aj s Chorvátska vedia byť fotky a keď si pribalite babku a dedka čo sem tam postrážia, budete z tej dovolenky aj niečo mať 😉

amel
Dnes o 14:40
@anonym_ccd198

@rasto1997 My s deťmi cestujeme veľa ale do 2 rokov sme ich nevláčili lietadlom a Turecko nie je úplne najčistejšia krajina a určite by ste tam nechceli skončiť napospas niekde v nemocnici. Ďalšia vec sú očkovania, ktoré ty a žena máte, ale dieťa ešte nie.
Toto nie je o tom dieťati,ale o vás že chcete ísť a neviete si odoprieť. Byť v pohode, no peknú predstavu máš, rozbabrete jej režim ,cudzie prostredie, horúčavy do toho nejaky soplik z klímy a bude pohoda.
S malým dieťaťom je vždy lepšie auto, jednak vláčiš pol domácnosti so sebou, lieky musíš mať keby niečo a jednak si mobilný keby čokoľvek. A aj s Chorvátska vedia byť fotky a keď si pribalite babku a dedka čo sem tam postrážia, budete z tej dovolenky aj niečo mať 😉

@anonym_ccd198 ja napr nesúhlasím s ničím spomenutým.

martinka13
Dnes o 14:52

Vzhľadom na moju osobnú skúsenosť (žalúdočné problémy) by som do Turecka s dieťaťom nešla. Nikde inde na svete sa mi toto nestalo. A neboli sme ubytovaní v nejakej 3 alebo 4 *.... Ale je množstvo rodin, čo Ti napíšu opak.

rasto1997
autor
Dnes o 15:00
@martinka13

Vzhľadom na moju osobnú skúsenosť (žalúdočné problémy) by som do Turecka s dieťaťom nešla. Nikde inde na svete sa mi toto nestalo. A neboli sme ubytovaní v nejakej 3 alebo 4 *.... Ale je množstvo rodin, čo Ti napíšu opak.

@martinka13 hej to mi ľúto že máte takúto skúsenosť, my máme tento hotel overený, je to v Turecka jedna z tých najlepších volieb a o stravu tam nemam ziadny strach.

rasto1997
autor
Dnes o 15:02
@amel

@rasto1997 s detmi sme lietali do Turecka od 4 mesiacov na 10-14 dni.Total reset a pohoda.
Uplne v pohode vsetko a vzdy.Rovnaka krajina ako ina.
Kde su šťastni rodicia,su šťastné i deti.
Ak máte otázky,pýtajte sa.

@amel hej, treba dávať pozor na základné veci a bude to okej

anonym_9c508e
Dnes o 15:04

@rasto1997 už len na titulok reagujem: hrabe ti?

rasto1997
autor
Dnes o 15:05
@anonym_9c508e

@rasto1997 už len na titulok reagujem: hrabe ti?

@anonym_9c508e 😀👍🏼 pohoda

nikushka8
Dnes o 15:09

Vy si poznate dieta,ake je pri zmene prostredia, ako zvlada cestovanie a ako vy zvladate krizove situacie, keby nieco. My sme boli s 11m na Korfu a bola to naj dovolenka. Do kufra prikrmy, plienky, umele mlieko (my sme brali aj nasu lucku 3 flase, bezne nosim len 1 mineralku) a hotel blizsko obchodov,kde dokupite,co bude chybat a idete. Nestresovala by som sa dopredu. Aj rodicia si potrebuju oddychnut. Nie kazdy preziva dovolenku,ze je to to iste ako doma,len na inom mieste. Pre nas je aj tyzden,ked mame navarene a upratane ako balzam na dusu 😉

Strana
z2