icon

Je normálne mať na dovolenke vlastný program?

11. júl 2026

Sme na dovolenke a včera som už večer fakt nevládala.
Celý deň sme chodili po meste, boleli ma nohy a chcela som si už len sadnúť alebo ísť na izbu. Priateľ chcel ešte pokračovať a pozrieť ďalšie uličky.
Povedala som mu, nech ide pokojne sám, ja som si sadla do kaviarne a vyložila nohy. On ešte pobehal mesto, ale potom bol urazený, že som sa mohla prekonať, keď sme na dovolenke spolu. Aj mňa to mrzelo, ale nie som človek, čo musí všetko vidieť :-/ Ale nevyčítala som mu, že šiel sám. Je normálne, že si každý na chvíľu spraví program podľa seba?

Strana
z2
anonym_888827
12. júl 2026

@anonym_autor
Je, ja rada kupujem a chodim po obchodoch, mobily mame ja nebudem pocuvat jeho frflanie uz podme 😂

sense
12. júl 2026

Kľudne ste si mohli posedieť spolu a potom dt tie tri uličky, alebo dať druhý deň tri uličky, alebo tak ako ste to urobili. Ja tiez na dovolenke nevidím všetkých o 5 alebo 5,30 keď idem na rannú prechádzku alebo do fitka . Rovnako sa chlap neuráža ak sa na obed zdekujem do izby a dám si slofika a on ostáva na pláži. A dokonca ani vtedy nie ak on už je na pláži a ja s dcérou pri bazene
To že som s niekým na dovolenke neznamená že musím byť s ním 24/7 a všetko sa musí prispôsobiť druhej osobe, pokiaľ to nie je dvojročné dieťa s pevným rezimom

anonym_c6f433
12. júl 2026

@anonym_autor píšeš ze to bolo včera. A dnes píšeš o 21.30,tak ste cely deň boli spolu, či čo ste dnes robili? Nebavíte sa spolu?

blackcat8885
12. júl 2026

Ja som taká že chcem všetko vidieť a všade ísť môj muž nie. Takže aj u nás je to niekedy tak že ja pozerám a on sedí niekde na káve. Musíme sa rešpektovať už som si zvykla že nemá moje turbo tempo on všetko pomaličky ja rýchlo všade

maca1984
12. júl 2026

U nás je to naopak. Ja som tá čo všetko potrebuje vidieť, nakupovať. Keď sa mužovi nechce tak idem sama. Nikdy sa neurazil on, ani ja. Nemáme 10 rokov .

mandzula
12. júl 2026

Dovolenka = skuska spravnosti vyberu partnera.

anonym_40d602
12. júl 2026

@anonym_autor vy zvyknete spolu komunikovať? Toto je základom vzťahu.
Lebo ak spolu komunikujete tak vieš dostatočne dopredu , že ten druhý chce to a to a ty zas iné. A potom sú kompromisy, už pred odchodom, sa komunikáciu dá dohodnúť
Výsledok nebudeš prekvapená a on nebude odutý
PS u nás je normálne dovolenke prejsť za deň 15-20tis krokov

anonym_1ae7d1
12. júl 2026

@anonym_autor treba sa zamysliet nad tym, ako zachoval priatel a nie obvinovať seba, uraziť sa ako mala holka, že nevladzeš hmmm..

zmrzlinka2021
12. júl 2026

@anonym_autor

Úprimne. Sedieť na riti môžeš aj doma.

Na dovolenke treba vidieť a zažiť maximum. Je ok bolesť nôh, byť prepojená, unavená. Ale z toho cerpas, to je tá energia, dobrodružstvo.

Myslim si že v tomto s týmto priateľom ste trochu nekompatibilni. Treba hľadať vzajomneykompromisy

marsmykkok
12. júl 2026

@anonym_autor možno ho mrzelo, že nemohol s tebou zdieľať zážitku, ja by som z neho nerobila kvôli tomu zlého partnera alebo arogantného.
Najlepšie je toto riešiť pred dovolenkou a porozprávať sa, napríklad že ty nevydržíš tak dlho chodiť, že nejaké čas ho počkáš v kaviarni alebo sa dohodnete že cez obed si pôjdeš oddýchnuť na 2 hodinky na hotel a potom sa niekde stretnete. Nech s tým ráta...

biba_18
12. júl 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

Na dovolenke treba vidieť a zažiť maximum. Je ok bolesť nôh, byť prepojená, unavená. Ale z toho cerpas, to je tá energia, dobrodružstvo.

Myslim si že v tomto s týmto priateľom ste trochu nekompatibilni. Treba hľadať vzajomneykompromisy

@zmrzlinka2021 každý čerpá energiu z niečoho iného ☺️

mandzula
12. júl 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

@zmrzlinka2021 Ja napriklad rada sedim na dovolenke aj na tej riti, mnohi ju prelezia na plazi a su energiou nabiti rovnako ako ti, ktori ju prelobzuju. Nepredstieraj svoje predstavy o dovolenke ako univerzal pre vsetkych.
Plus autorka na riti nesedi, len proste nevladze tolko, co partner. A ten sa zduje ako male dieta.

lienka9
12. júl 2026

@anonym_autor za mna,by teba skor malo urazit,ze ta ako zenu nechal samu v cudzom meste niekde na kave :D ale inak nie,mne by to nevadilo,asi by sme sa ale skor dohodli s muzom ze prejdeme menej..najblizsie sa dohodnite dopredu,ked uz viete ze mate ine predstavy a bude..neriesila by som to dalej.

tilly
12. júl 2026

Čo je na tom? Je normálne ísť si po svojom občas, veď nie ste zrastení. Ja aj pre toto nerada chodím ešte s niekym cudzím na dovolenky. Boli sme párkrát tak s kamošmi. Niektorí sú v pohode, robíme si každý, čo má rád, Niektorí vyžadujú výlučne spoločné aktivity a to nemám rada.
Aj keď ideme s mužom sami dvaja, robíme si každý zvlášť program. Aj každé ráno. On pije kávu, ja nie, tak on si ráno zbehne na kávičku, kým ja ešte spím, alebo mi dlhšie trvá sa vychystať. Alebo v zime na lyžovačke pravidelne, keď bolo krásne a ja som sa chcela kochať, on lyžovať s deckami a ja som sedela v alme. Bežky to isté. Keď som si netrúfala na čiernu trať, ušla som svojou modrou a on svojou.
Teraz sa chystáme cez víkend do hôr do talianska, sú tam krásne horské trate na bike, veľa cyklistov, minule ľutoval, že nemá bicykel so sebou, tak teraz berie cestak, on pôjde na 6 hodín do kopcov, ja beriem psa a knihu a budeme pri jazere. Nebudem ja odutá, nervózna s ním šliapať po kopcoch, neužil by si ani on ani ja.

simsalabim
12. júl 2026

Bez problemov sa vieme rozdelit. O to je to teraz jednoduchsie, ked sme vsetci dospeli. V minulosti sme sa podriadovali detom a casto chodili vylihovat k moru. Od urciteho veku sme zaradovali poznavacky s programom prisposobenym detom a tie su na nohy naozaj narocne, 9.30 z hotela, navrat okolo 8 vecer, pri vecernom programe aj do polnoci. Ale vzdy sme si aj sadli na jedlo, kavu, v mhd… jeden rok (pred operaciou noh) som to absolvovala s tbl od bolesti, ale stalo to za to.
Ono pri takomto type dovolenky je dobre si vydiskutovat, co chce kto vidiet, ake tempo zvolit a program prisposobit raz jednemu raz druhemu. Priatelovi vysvetlit - Atmosfera miesta sa da nasavat aj z kaviarne ci pri pohari vina…netreba sa iba hnat do dalsich uliciek. A naozaj nie je nic zle na tom sa na par hodin rozdelit, ved kazdy ma ine zaujmy a ine tempo. Ja som takto napr stravila 2 hodiny v muzeu mody v Bath a manzel s dcerou odisli skor na kavu a presli sa po ulickach.

cacianka
12. júl 2026
@citronove_koliesko

@anonym_autor my sa vzdy prisposobime najslabsiemu clenovi. Ptogram rozkladame na niekolko casti tak aby sme ho mohli dokoncit. Uz ci kvoli detom alebo niekomu s obmedzenim. Stalo sa aj ze muz s detmi isiel na narocnu turu a ja som ostala vo wellnese. Alebo ja s dcerou na fakultativny vylet a muz so synom pri mori. Vsetko je o dohode.

@citronove_koliesko Slovenský raj - partia išla na túru prielom Hornádu, ja som si urobila kávu, čaj,limonádu , ovocný šalát aj keksíky som si dala. A čítalaaaa .
V Terchovej - Jánošíkova diéry. Ja som sa vyložila na lehátko, vyšívala a čítalaaaa striedavo. Nikdy som si tak nevycistila hlavu. Môj súkromný wellness na hlavu 😉

marca12
12. júl 2026

@anonym_autor Je to uplne normalne. Ja som tiez typ dovolenkara,ktory musi vidiet vsetko v okoli. S muzom pochodime,ale ked sa mu uz nechce, tiez si sadne do kaviarne a tam na mna caka. Alebo je na ubytovani a ja si pochodim,co chcem. A kludne sa aj sama zoberiem niekam.

citronove_koliesko
12. júl 2026
@cacianka

@citronove_koliesko Slovenský raj - partia išla na túru prielom Hornádu, ja som si urobila kávu, čaj,limonádu , ovocný šalát aj keksíky som si dala. A čítalaaaa .
V Terchovej - Jánošíkova diéry. Ja som sa vyložila na lehátko, vyšívala a čítalaaaa striedavo. Nikdy som si tak nevycistila hlavu. Môj súkromný wellness na hlavu 😉

@cacianka presneeee 👍 da sa prezit krasna dovolenka, hlavne nenutit druhych do niecoho co nechcu a pri mensich detoch dobre namotivovat, vediet odhadnut ich sily a mat zalozny plan.
Nase uz dospele deti doteraz rady chodia na dovolenky aj s nami. Vzdy sme vedeli poskladat program tak aby sa kazdemu pacilo.

zuzana76
12. júl 2026

my by sme si sadli niekam spolu, a ked by som vladala, tak by sme isli, samozrejme plati to aj opacne

zuzana76
12. júl 2026

A je uplne v poriadku aj to, ze isiel sam, ak ty o to nemas zaujem, si unavena atd. a on je napriklad milovnik pamiatok a historie, ja som tiez, ale som typ, co radsej chodi s manzelom a on so mnou a naplanujeme si to tak, aby sme vladali a neznicili sa a bolo to prijemne pre oboch

anonym_407b9c
12. júl 2026

@anonym_autor priatel je tak trosku nevyzrety jedinec. U nas na dovoleneke je bezne, ze ja si pospim chlap od svitania beha po lese a hlada huby. Je bezne, ze on si poobede pospi ja idem sama k bazenu. Ja sa trajdam po pamiatkach, on ostane v hoteli. Nemame prepojeny krvny obeh, dokazeme existovat jeden bez druheho.
My dokonca na dovolenky a vylety chodime aj sami, ci uz s dietatom alebo aj bez neho a dieta ostava doma s druhym rodicom. Toto by ten tvoj asi nerozchodil

anonym_43bb1d
12. júl 2026

my sme partnery a tak sa rozhodujeme spolu - nieco co chce on a nieco co ja .. mali sme den len v hotely .. sportovy den .. den na nakupy a aj pamiatky .. na hotely sme si prvy den spisali zoznam co chceme zazit a vidiet a napalnovali si to ...

svetlonos
12. júl 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

@zmrzlinka2021
Ale pros ťa, čo sme Číňania, ktorí sa raz za život dostanú do Európy a behajú o dušu celý deň po pamiatkach aby z toho žili potom celý zvyšok života?
Treba aby obaja boli spokojní a nie takto. Prekonáva sa človek bežné, na dovolenke si ma oddichnuť a každý čerpá energiu inak. Veď nie sme všetcia rovnakí.

danica2711
12. júl 2026

@anonym_autor to, že ste partneri neznamená, že musíte byť na sebe nalepení 24/7, dovolenka-nedovolenka

anonym_fdd3e8
12. júl 2026

@anonym_autor tak normálne si mu mohla povedať, počuj, necítim sa dobre, pociťujem bolesť...bolo to treba objasniť, že sa necítis dobre proste

simca06022011
12. júl 2026

my ideme niekedy samostatne aj nedobrovolne, ked sa jeden druhemu stratime.. najradsej som ked sa strati on s dcerou :DDD a ja idem druhym smerom.
Ale teda vazne... normalne robime aj plan spolu a proste aj s tym aby sme si uzili, oddychli, zvacsa pomixujeme oddych s aktivitou a nie ze niekto do vypatia sil pochoduje za druhym

natalka13
12. júl 2026
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

@zmrzlinka2021 ved hladala kompromis.
Ona chcela oddych on chcel prechadzku.
Jej nevadilo ostat na izbe.
Bezne lezim na plazi a muz na izbe pozera nejaky sport. Neznasa plazove lenosenie. Zaplava si rano a vecer a staci mu.
Po lyzovacke ja zas idem este behat plavat muz je na izbe alebo v saune.
Nebudem sediet v saune, ked mi to nevyhovuje ale nebudem jemu predsa branit tam ist.
To kde sme v dobe kamennej? Zena je majetkom muza a musi skakat ako on piska?

ktobytobolpovedal
12. júl 2026

Bezne si aj na dovolenke ideme kazdy posvojom. Akoze, ved nie sme spojeni pupocnou snurou 🤣

luccija
12. júl 2026
@natalka13

@zmrzlinka2021 ved hladala kompromis.
Ona chcela oddych on chcel prechadzku.
Jej nevadilo ostat na izbe.
Bezne lezim na plazi a muz na izbe pozera nejaky sport. Neznasa plazove lenosenie. Zaplava si rano a vecer a staci mu.
Po lyzovacke ja zas idem este behat plavat muz je na izbe alebo v saune.
Nebudem sediet v saune, ked mi to nevyhovuje ale nebudem jemu predsa branit tam ist.
To kde sme v dobe kamennej? Zena je majetkom muza a musi skakat ako on piska?

@anonym_autor dobre si vsimaj také reakcie a nátlak.Este, aby si sa cítila vinna, že si si chcela oddýchnuť.A už vôbec sa nemá prečo urazat

anonym_2e8ee0
13. júl 2026

Keby môj priateľ nechcel so mnou chodiť po okolí a obzerať uličky (dokážem chodiť niekoľko hodín bez prestávky a málokto so mnou vladze) tak sama mu poviem nech si niekde sadne a ja si idem pozrieť aj ďalšie uličky. Pripadne by sme si spolu sadli a potom išli pochodit zvyšok. Každý má právo mat aj vlastný program

Strana
z2