icon

Je potrebná kreditná karta na leteckú dovolenku?

Včera o 14:42

Otázka na skúsených cestovateľov:
Je ozaj potrebné mať kreditnú kartu na leteckú dovolenku do zahraničia?
Nestačí klasická? Ako ma to obmedzuje?
(PS:Ideme vo dvojici, nikdy sme neleteli vek 57-60)

biba_18
Včera o 14:47

kreditka asi nemusí byť, to máš odkiaľ?
nemala by to byť embosovaná karta? niektoré krajiny resp. obchodníci preferujú resp. akceptujú iba embosované ...

biba_18
Včera o 14:48

ale ja som sa s tým už dlho nestretla. veď teraz ľudia platia aj elektronicky 😒

anonym_baa9c9
Včera o 14:51

@anonym_autor aká je krajina to zahraničie?
ako budeš platiť ubytovanie?
chceš si požičať auto?

Na Slovensku je len 7% kreditných kariet z počtu debetných kariet, to znamená že 90% Slovákov nechodí na leteckú dovolenku do zahraničia?

martinmmartin
Včera o 15:00

vyhoda je ze nepouzivas vlastne prachy. Ak si pozicas auto tak ti kludne zablokuju aj 1200 Euro pre pripad ze im s tym zdrhnes do albanska. A teda nie vsetci maju vlastny obnos ktory takzo mozu "parkovat" kade tade. Na to je kreditka

autor
Včera o 15:18
@biba_18

kreditka asi nemusí byť, to máš odkiaľ?
nemala by to byť embosovaná karta? niektoré krajiny resp. obchodníci preferujú resp. akceptujú iba embosované ...

@anonym_baa9c9
@biba_18
na otázky je odpoveď netuším...
Za posledných päťnast rokov sme boli nuekde (take kde sme bývali v hoteli, mali zabezpečenú stravu) iba tri krát raz na týždeň dva krát na predĺžený víkend, raz autobusom dva krát vlastným autom. Raz som platila prevodom na účet vopred,dva krát na mieste v hotovosti.
Ešte sa hľadá niečo na poslednú chvíľu. Muž sa bijú letieť takže nie príliš ďaleko. Kolega povedal že bude treba

autor
Včera o 15:26

*bojí

biba_18
Včera o 15:29

tak vyslovene pokiaľ si nebudete požičiavať auto - tak by nemal byť problém..
hotel predpokladám budete z domu zabezpečovať…

biba_18
Včera o 15:30

ale lepšie by ti poradili ak by si dala krajinu…

anonym_8729b6
Včera o 16:17

@anonym_autor
Nie, nemusíš mať. Slováci majú na veľa vecí svojské názory, špecifické pre Slovensko, napríklad že klíma je škodlivá.
Takže aj kreditka je podľa niektorých niečo škodlivé. Bola som v Amerike a moja kreditka tam bola hacknutá a zneužitá, takže som ju dala zablokovať a novú kartu som dostala až po návrate. Keďže som však mala aj druhú, debetnú kartu, mohla som fungovať bez problémov.
Keby som mala iba debetku a tá by bola hacknutá, zostala by som bez peňazí, pretože môj hlavný účet by bol zablokovaný.

veselo_neveselo
Včera o 16:28

@anonym_autor vobec nie, pokial si ale nebudete chciet spravit niekde rezervacie. Naprikladautopozicovne su tym zname, ze potrebuju kreditnu kartu na zablokovanie kaucie na auto.
Ale ak idete len na bezny zajazd, kreditku ako taku ti netreba.

abbey1
Včera o 16:39

@anonym_autor Kam idete? Ak si nechcete požičať auto, tak určite nepotrebuješ kreditnú kartu. Všetko zaplatíš hotovosťou, alebo klasickou debetnou kartou, ktorú bežne používaš na Slovensku.

anonym_185fd5
Včera o 16:52

jedine na auto je lepsia kreditka, iank musis mat viac penazi na ucte, aby blokli sumu spoluucasti. So zvyskom sa da zit aj s debetnou kartou.

sisaka
Včera o 17:12

Hlavne si zober fyzicku kartu. Syn mal v telefóne VISA debit kartu a nedalo sa mu na Slovensku s ňou platiť, všade chceli fyzickú kartu, v telefóne je akceptovaná iba miestna karta. Ja mám kreditku v telefóne/hodinkach, nemala som problém s platením.
Ja kreditkou platím všade, takže si neviem predstaviť ísť na dovolenku bez nej, ale ako tu už niekto písal, Slováci radšej riskujú svoje úspory a platia všade debitkami, tak mne neostáva nič len sa čudovať, že prečo, logiku v tom nevidím žiadnu.

abbey1
Včera o 17:17
@sisaka

Hlavne si zober fyzicku kartu. Syn mal v telefóne VISA debit kartu a nedalo sa mu na Slovensku s ňou platiť, všade chceli fyzickú kartu, v telefóne je akceptovaná iba miestna karta. Ja mám kreditku v telefóne/hodinkach, nemala som problém s platením.
Ja kreditkou platím všade, takže si neviem predstaviť ísť na dovolenku bez nej, ale ako tu už niekto písal, Slováci radšej riskujú svoje úspory a platia všade debitkami, tak mne neostáva nič len sa čudovať, že prečo, logiku v tom nevidím žiadnu.

@sisaka Používam kartu k účtu, na ktorom nemám vôbec žiadne úspory 🙂

sisaka
Včera o 17:53
@abbey1

@sisaka Používam kartu k účtu, na ktorom nemám vôbec žiadne úspory 🙂

@abbey1 ale nejaké peniaze tam asi máš, keď ňou platíš, online alebo osobne. Alebo zakaždým ideš a prevedieš si z iného účtu len sumu, ktorú potrebuješ?

anonym_73ac6d
Včera o 18:17
@anonym_185fd5

jedine na auto je lepsia kreditka, iank musis mat viac penazi na ucte, aby blokli sumu spoluucasti. So zvyskom sa da zit aj s debetnou kartou.

@anonym_185fd5
Ked tak mudro radis, hadaj preco platim letenky len kreditkou?

anonym_463955
Včera o 18:21

@anonym_autor kreditku nemám a cestujem letecky aj sama alebo sama s deťmi… myslím, že jedine keby si chcela požičať auto, môže sa stať, že budú chcieť kreditku. Aj keď ja už som mala požičané aj bez kreditky. Záleží od spoločnosti.

anonym_463955
Včera o 18:24
@sisaka

@sisaka tak úspory snáď nemajú ľudia na bežnom účte, či? Mne ide platiť debetkou v mobile aj v zahraničí…

abbey1
Včera o 18:32
@sisaka

@abbey1 ale nejaké peniaze tam asi máš, keď ňou platíš, online alebo osobne. Alebo zakaždým ideš a prevedieš si z iného účtu len sumu, ktorú potrebuješ?

@sisaka Zvyčajne si hneď po príchode do krajiny vyberiem hotovosť v danej mene. Kartou platím minimálne. Ak náhodou potrebujem nečakane viac peňazí, prevediem si na ten účet.

anonym_1643d9
Včera o 19:15
@sisaka

@sisaka tak dovod aky uvadzas to urcite nebol, to je uplna hlupost.. musel byt dovod iny... bezne platia kolegovci z inych krajin "telefonom" svojimi kartami...

sisaka
Včera o 19:20
@abbey1

@sisaka Zvyčajne si hneď po príchode do krajiny vyberiem hotovosť v danej mene. Kartou platím minimálne. Ak náhodou potrebujem nečakane viac peňazí, prevediem si na ten účet.

@abbey1 ja len minimum hotovosti, nemám rada, keď to potom musím skladovať, lebo sa to nikdy nedá do “haliera” minúť. Stále mám doma britské libry a to som tam bola naposledy pred nejakými 10. rokmi a ani sa tam najbližšie nechystám, nejaké mexické pesos, čo mi vydali , keď som platila US$, nejaké české koruny, ale tak málo, že som ich teraz nemala kde v Čechách minúť, platila som kartou a ani som nemala žiadne koruny zamenené, všade brali karty.
Mám radšej, keď pri sebe nemusím nosiť žiadnu hotovosť, v Kanade som neplatila hotovosťou už pekných pár rokov, tak ma to ani nenapadne zamieňať…

anonym_73ac6d
Včera o 19:40
@abbey1

@abbey1
Tak v USA sa taxikom neodvezies lebo cash neberu aj v Australii je vela fast foodov cashless 😉

sisaka
Včera o 19:54
@anonym_73ac6d

@abbey1
Tak v USA sa taxikom neodvezies lebo cash neberu aj v Australii je vela fast foodov cashless 😉

@anonym_73ac6d v Kanade detto, veľa miest cash už neberie, aj v pouličnom stánku, či na trhu, platíme kartami

abbey1
Včera o 20:35
@anonym_73ac6d

@abbey1

@anonym_73ac6d Tak práve v USA a v Austrálii dovolenky netrávim. 🙂

abbey1
Včera o 20:36
@sisaka

@anonym_73ac6d v Kanade detto, veľa miest cash už neberie, aj v pouličnom stánku, či na trhu, platíme kartami

@sisaka Tera sme boli na gréckych ostrovoch, nikde nebol problém s hotovosťou, niekde dokonca len hotovosť akceptovali. O chvíľu nás čaká Macedónsko a tam i ubytovanie cez booking chcú platbu v hotovosti až na mieste.

niekto2hy
Včera o 21:45
@anonym_73ac6d

@anonym_185fd5
Ked tak mudro radis, hadaj preco platim letenky len kreditkou?

@anonym_73ac6d Ja zaplatim letenku aj debetnou kartou a mam este aj zlavu.😎

anonym_8729b6
Včera o 23:01
@niekto2hy

@anonym_73ac6d Ja zaplatim letenku aj debetnou kartou a mam este aj zlavu.😎

@niekto2hy
Moja kreditka neponuka zlavu ale ponuka ked s nou kupujem nasledovne :
Bezplatné medzinárodné cestovné poistenie
​Bezplatné tuzemské cestovné poistenie
​Poistenie spoluúčasti pri prenajatom vozidle
​ Poistenie ochrany nákupu
​Poistenie predĺženej záruky