icon

Je potrebná kreditná karta na leteckú dovolenku?

12. aug 2026

Otázka na skúsených cestovateľov:
Je ozaj potrebné mať kreditnú kartu na leteckú dovolenku do zahraničia?
Nestačí klasická? Ako ma to obmedzuje?
(PS:Ideme vo dvojici, nikdy sme neleteli vek 57-60)

Strana
z2
sisaka
Včera o 10:49
@niekto2hy

@anonym_8729b6 Toto mám aj ja.
Bezplatné medzinárodné cestovné poistenie
​Poistenie ochrany nákupu
Poistenie mobilného telefónu
K tomu predplatné aplikácie, dáta...

@niekto2hy to si potom mýliš karty. Pochybujem, že by banka poskytovala niečo také ku debitnym kartám. U nás rozhodne nie, toto je špecifické pre benefity kreditných kariet

anonym_baa9c9
Včera o 10:55
@sisaka

@anonym_8729b6 ja mám dividend kreditnú kartu, takže ja mám ešte k tomu cash back, 4% na benzíne, potravinách, 2% na doprave, reštauráciách a 1% na ostatných položkách. Ľudia sa nezaujímajú o výhody používania kreditných kariet, príde mi, že sa boja ich používať a ako sú starí ľudia zvyknutí vyberať si peniaze z účtu, tak mladší sú zvyknutí na platenie debitkou a je úplne zbytočné vypisovať im výhody, aj tak si pôjdu svoje a kreditku si nezaobstarajú. Veď načo, “nepotrebujú” …

@sisaka myslíš že odkiaľ je cash back? pri platbe kreditkou obchodník zaplatí vyšší poplatok za platbu ako keď platíš debetnou kartou, ak mu bude chodiť viac ľudí s kreditnou kartou tak zdvihne ceny všetkým zákazníkom

sisaka
Včera o 11:42
@anonym_baa9c9

@sisaka myslíš že odkiaľ je cash back? pri platbe kreditkou obchodník zaplatí vyšší poplatok za platbu ako keď platíš debetnou kartou, ak mu bude chodiť viac ľudí s kreditnou kartou tak zdvihne ceny všetkým zákazníkom

@anonym_baa9c9 nechápem súvis s touto témou, ale dobre. Slovenskí používatelia kreditných kariet sú vám určite vďační, že vďaka veľkému počtu ľudí, ktorí platia v hotovosti a debitnou kartou máte nízke ceny. Moment! Tie ceny na Slovensku mi neprišli vôbec nízke v porovnani s krajinami, kde ľudia platia kreditkami … Asi sa stala niekde chyba.
Nevadí, ja som sebec a kupujem produkty, ktoré vyhovujú mne. Niektorí ľudia sa nepotešia peniazom zarobenym bez práce, mňa poteší, že okrem iných benefitov mám aj tento.

niekto2hy
Včera o 14:42
@sisaka

@niekto2hy to si potom mýliš karty. Pochybujem, že by banka poskytovala niečo také ku debitnym kartám. U nás rozhodne nie, toto je špecifické pre benefity kreditných kariet

@sisaka Nemýlim.😎

sisaka
Včera o 17:51
@niekto2hy

@sisaka Nemýlim.😎

@niekto2hy a z tohto mám akože vedieť, že ide o platobnú kartu a ešte k tomu debitnú? Ja tam čítam niečo o poistení.

anonym_8729b6
Včera o 18:58
@sisaka

@niekto2hy a z tohto mám akože vedieť, že ide o platobnú kartu a ešte k tomu debitnú? Ja tam čítam niečo o poistení.

@sisaka
Ano je to premium debitna karta co ta stoji 10€ mesacne, ale hlavna pointa ze stale pouzivas svoje peniaze nie peniaze banky ako pri kreditke takze ked ta haknu v zahranici tak si aj tak v prdeli lebo ti zablokuju tvoj ucet mozes mat aj 3 poistky ale trva to kym ta odblokuju.

niekto2hy
Včera o 20:19
@sisaka

anonym_baa9c9
Včera o 21:32
@anonym_8729b6

@sisaka
Ano je to premium debitna karta co ta stoji 10€ mesacne, ale hlavna pointa ze stale pouzivas svoje peniaze nie peniaze banky ako pri kreditke takze ked ta haknu v zahranici tak si aj tak v prdeli lebo ti zablokuju tvoj ucet mozes mat aj 3 poistky ale trva to kym ta odblokuju.

@anonym_8729b6 vtedy sa neblokuje celý účet ale daná zneužitá platobná karta a kariet môžeš mať viacero k jednému účtu, dokonca môžeš mať v banke viac účtov
ja si na dovolenku vytváram novú kartu ktorú potom zruším, aj keby ju chcel niekto neskôr použiť už je zrušená

anonym_8729b6
Včera o 22:18
@anonym_baa9c9

@anonym_8729b6 vtedy sa neblokuje celý účet ale daná zneužitá platobná karta a kariet môžeš mať viacero k jednému účtu, dokonca môžeš mať v banke viac účtov
ja si na dovolenku vytváram novú kartu ktorú potom zruším, aj keby ju chcel niekto neskôr použiť už je zrušená

@anonym_baa9c9
Ja nepouzivam svoje peniaze ,nemusim nic zakladat ani rusit

catherin4
Včera o 22:51

Ja som si poziciavala auto na Malorke a hotovost ani debetnu kartu neakceptovali, musela byt kreditka. Je lepsie ju mat, je to taka istota, ale ak si nepoziciavas auto, nemusis ju potrebovat.

sisaka
Včera o 23:15
@anonym_8729b6

@sisaka

@anonym_8729b6 môžem ťa ubezpečiť, že žiadny účet mi nezablokujú, iba danú kreditnú kartu a keď
napadnem nejakú platbu, že som ju nerobila ja, bez problémov mi ju stiahnu z výpisu.
Vôbec mi nevadí, že “použivam” peniaze kreditnej spoločnosti, ja ich vždy mesačne bez problémov vrátim. Kreditku používam vyše 20 rokov a mne fakt nemusíš vysvetľovať čo je výhodnejšie.

Strana
z2