Kam na dostupnú dovolenku s obmedzeným rozpočtom?
Ženy....Sama som v rozpakoch, vlani sme mali horho ťažko nasporené na dovolenku a potom som zistila že na nič nestačí. Nestačí pre celú rodinu. Tak sme odkladali ďalší rok a zas som tam kde vlani. Zas som v rozpakoch.
V zahraničí sme boli naposledy v r 2013(sever Talianska), ešte v pätici. Manžela by som ťažko nahovorila na dovolenku letecky. Asi mi zostane od šoférovať. Mám vodičák už desať rokov ale skúsenosti pomenej. Teda pre troch a 17rocná dcéra zťp.
Kam by ste šli s obmedzeným rozpočtom?
@anonym_10fbe5 isteže 15rokov chodíme s dcérkou po doktorovoch. Aby sme mohli všetko absolvovať jeden dva dni (odbery, vyšetrenie, návštevu lekárov , vyhodnotenie v tej ktorej nemocnici vzdialenej od nás stovky km, je logistiky obtiažne. Inak by sme všetko museli absolvovať na niekoľko krát. To znamená že ju budú pychat miesto 1x aj 3x v 3ambulanciach.
A to tu zbytočne budem vysvetľovať že ak miniem všetku dovolenku na návštevu lekárov tak aj keby mám zaplatenú dovolenku k moru môžem si iba pískat
@anonym_autor tak choďte na Balaton, keď vám to náhodou bude vyhovovať, lebo tu je každá iná rada márna.
@anonym_autor a tieto veci sme si mali vyveštit a tak ti radiť? Zatiaľ sa ti žiadna rada tu nepáčila, tak fakt bude najlepšie keď bud nikde nepôjdete, alebo nech ide muz na pár mesiacov na dáku brigádu po víkendoch, aby ste mali na dovolenku, ale to už tuším asi, čo mi na to napíšeš..
@13uzivatelka11 nedá sa, nemôžu, musia, nevedia, nechcú, nebudú. Zabudla som na niečo? 😅🙈
Pozri si datumi,a chod do ck.Tiez sa mozme drzat len urciteho datumu a podla neho vyberame.Povieme,co chceme a do kolko chceme,lebo ceny boli aj ze 16000eur,to sme tiez len kukali.Tak sme hladali v ck,take moznosti,aby sme sa do 10tisic zmestili.
Chod popytaj sa,uvidis.Mozno,co si najdu nejake apartmany pre celu rodinu,bez stravy napr.
@anonym_autor a tieto veci sme si mali vyveštit a tak ti radiť? Zatiaľ sa ti žiadna rada tu nepáčila, tak fakt bude najlepšie keď bud nikde nepôjdete, alebo nech ide muz na pár mesiacov na dáku brigádu po víkendoch, aby ste mali na dovolenku, ale to už tuším asi, čo mi na to napíšeš..
@13uzivatelka11 tak som zvedavá.
Obaja máme dve práce posledných desať a možno aj viac rokov, on posledné dva roky nie, ale má na to vážny zdravotný dôvod
@anonym_autor s obmedzeným rozpočtom a málo skúsenosti so šoférovaním by som hľadala niečo autobusom, lebo budeš sa stresovať asi ťa nemá kto vystriedať
Obaja máme dve práce posledných desať a možno aj viac rokov, on posledné dva roky nie, ale má na to vážny zdravotný dôvod
@anonym_autor prosim ta, ved daj vsetky informacie, dostanes potom relevantne odpovede
@anonym_autor prosim ta, ved daj vsetky informacie, dostanes potom relevantne odpovede
@mirage nechce dat vsetky info asi preto,ze by napisala do 1000eur.Kedze ani tych beznych 3000eur,co stoji dovolenka najmenej pre 2+2.A do takeho rozpoctu sa naozaj nikde nezmestia.
@mirage nechce dat vsetky info asi preto,ze by napisala do 1000eur.Kedze ani tych beznych 3000eur,co stoji dovolenka najmenej pre 2+2.A do takeho rozpoctu sa naozaj nikde nezmestia.
@anonym_e0a57d Poznám 3 rodiny 2+2 , čo dajú HR do 2000.Podĺa ich slov samozrejme.Predpokladám, že s plným autom polotovarov .
@anonym_autor Tak aj za tých 3000,ktoré nemáš vo vašom zložení by ste veĺmi ťažko hĺadali niečo pri mori.Tipujem ,že máte oveĺa menej.Netráp sa, môžete si cez booking mrknúť nejakú chatu pri jazere na Slovensku ,alebo niekde pri Štúrove,Dudinciach,Patinciach zajednať na pár dní a zvládnete to s vašim rozpočtom a určite to bude fajn.Okúpete sa, večer zrmrzka, možno nejaká turistika, hubárčenie ,hlavne zmeníte prostredie.
@anonym_e0a57d Poznám 3 rodiny 2+2 , čo dajú HR do 2000.Podĺa ich slov samozrejme.Predpokladám, že s plným autom polotovarov .
@anonym_324a4c no ved zaplatia si tam dom na 5dni a co by sa nezmestili,ale varit si musia kazdy den,do restik min.Tak ano da sa aj tak,ze vlastne vymenis byt/dom za dom pri mori,inac ziadna zmena,ziadny oddych,povinnosti rovnake ako doma.
@anonym_324a4c no ved zaplatia si tam dom na 5dni a co by sa nezmestili,ale varit si musia kazdy den,do restik min.Tak ano da sa aj tak,ze vlastne vymenis byt/dom za dom pri mori,inac ziadna zmena,ziadny oddych,povinnosti rovnake ako doma.
@anonym_e0a57d Chodia na týždeň a presne,varia.Vraj že aj tak je horúco cez obed, že vždy niečo rýchle ukuchtí a v pohode.Mne to moc ''nepredali'',ale oni tak chodia roky.
@anonym_324a4c My síce väčšinou chodíme len 3, ale v pohode sa zmestíne do ešte nižšej ceny. Letenky pre 3do 150-200 eur, bookneme si apartmán, ideálne komplexe s bazénmi. Raňajky milujeme nakúpiť na miestnych trhoch. Cez obed pri vide či na výlete nejaká drobnosť ako pizza, drobný brunch a večere v reštauráciách. Nikdy na dovolenke nevaríme.
@anonym_e0a57d Chodia na týždeň a presne,varia.Vraj že aj tak je horúco cez obed, že vždy niečo rýchle ukuchtí a v pohode.Mne to moc ''nepredali'',ale oni tak chodia roky.
@anonym_324a4c tak,ale mozu povedat,ze boli na dovolenke pri mori.
My hlavne chceme oddych,nic nerobit,nic neriesit,co navarit,co jest.Vzdy si vieme vybrat z jedal,len kupanie,lezanie ci vylety,co ponukaju.
@anonym_324a4c tak,ale mozu povedat,ze boli na dovolenke pri mori.
My hlavne chceme oddych,nic nerobit,nic neriesit,co navarit,co jest.Vzdy si vieme vybrat z jedal,len kupanie,lezanie ci vylety,co ponukaju.
@anonym_e0a57d Daka mi vyhodilo na fb parádnu ponuku na celodenné kúpanie v Taliansku.Večer ideš busom zo SK, ráno ťa vyložia rozbitého v ITA, do večera sa môžeš kúpať, 100 fotiek spraviť a naspäť na SK.Nekup to.
@anonym_324a4c no a? nech aj varia, alebo beru zo Slovenska zavarane polievky. Ale aj tak zmenia prostredie, su pri mori, ini ludia, vzduch, atmosfera.
@anonym_e0a57d Daka mi vyhodilo na fb parádnu ponuku na celodenné kúpanie v Taliansku.Večer ideš busom zo SK, ráno ťa vyložia rozbitého v ITA, do večera sa môžeš kúpať, 100 fotiek spraviť a naspäť na SK.Nekup to.
@anonym_324a4c boze,my sme boli raz tak v chorvatsku autobusom sme isli 18hod.Ako muz povedal uz nikdy viac,od vtedy len letecky a nie chorvatsko.
@anonym_324a4c no a? nech aj varia, alebo beru zo Slovenska zavarane polievky. Ale aj tak zmenia prostredie, su pri mori, ini ludia, vzduch, atmosfera.
@mirage Volali nás viac krát, preto píšem,že mi to nepredali.Ja varím len z povinnosti.Neznechucujem im to,aj keď sa cítim vždy ako rozmaznaná princezná,keď im poviem,že na dovolenke zásadne variť nebudem.
My ideme autom v júli, do Albánska. Ubytovanie 60e na noc celý apartmán, na pláži. Cesta okolo 600e tam aj späť..a plus strava. Niečo zoberieme so sebou, lebo viem, že deti v reštaurácii jesť nebudú určite, niečo kúpime tam.
@anonym_5858d2 preboha ved letenky z BA boli do albánska za 60€ 🙈 v júli . To je strašná suma..
Ja som kúpila letenky do Albánska za 25eur na osobu ale uz v januári, teraz su drahšie.Apartman za 500.Strava počítam ďalších cca 500 a do 1500eur sa zmestimw tento rok aj s parkovaním na letisku
@anonym_487b6b Cez co to kupujes? Ja ked som pozerala v januari pelikan,tak este neboli.
@anonym_e0a57d aké info chceš? samozrejme som si vedomá že 1000 je nereálne, ale to by bolo nereálne aj na slovensku ale na dovlenku pre troch 3000nemám
@anonym_e0a57d aké info chceš? samozrejme som si vedomá že 1000 je nereálne, ale to by bolo nereálne aj na slovensku ale na dovlenku pre troch 3000nemám
@anonym_autor tak napis rozpocet do 1500eur,chces aby ti baby poradili a nenapises zakladnu info.Na co je potom toto dobre,a to sa ta uz viacere pytali do akeho rozpoctu.
@anonym_autor A čo hľadáte? Nám sa napr páči v Ohride Macedónsku. Letenky lacné, ubytovanie výborné ceny, reštaurácie, pekárne lacné, jazero nádherné, dá sa o veľmi príjemná turistika.
@marca12 Z BA Wizzair a Ryanair. Mávajú super ceny a aj na poslednú chvíľu sa dá do 25-30 eur kúpiť letenka po Európe a aj dákej.
@abbey1 ja na toto nemam,vsetko na vlastnu päst,sama vsetko zajednavat.By som bola stale v strese,ci som objednala spravne,ci to plati a ine hluposti by mi behali hlavou.Takto ideme do ck,vsetko tam zajedname a mam hlavu cistu a uz sa len tesime,kedy to uz bude.
@abbey1 ja na toto nemam,vsetko na vlastnu päst,sama vsetko zajednavat.By som bola stale v strese,ci som objednala spravne,ci to plati a ine hluposti by mi behali hlavou.Takto ideme do ck,vsetko tam zajedname a mam hlavu cistu a uz sa len tesime,kedy to uz bude.
@anonym_e0a57d My sme chodievali cez CK. Využívala som, že som mávala super zľavy. Ale nie je to naša šálka kávy.
Na vyhovuje sloboda. Niekedy plánujeme vopred, niekedy par dni vopred. Radi chodíme do miestnych podnikov, a celkom mi vyhovuje cestovať a oddychovať bez zástupu ďalších Slovákov No a za cenu jednej dovolenky cez CK, máme 3.
@anonym_autor A čo hľadáte? Nám sa napr páči v Ohride Macedónsku. Letenky lacné, ubytovanie výborné ceny, reštaurácie, pekárne lacné, jazero nádherné, dá sa o veľmi príjemná turistika.
@abbey1 este aj wellnes som radsej objednavala priamo telefonicky,potom mi poslali emeil s info o zaplateni.
@mirage nič,už šanujem že som sem napísala väčšina aj tak nepochopila
@anonym_autor Všetky sme tu také hlupane, vieš? Tvoj dotaz nemal hlavu,ani pätu.Bolo to len negovanie každého návrhu a sebaĺútosť.Veĺa ĺudí nechodí na drahé pobyty,ale ty ani nevieš pomenovať za koĺko a čo by si si predstavovala.Ĺahšie je to hodiť na druhých,tí za to môžu,že to nepochopili telepaticky.

@anonym_10fbe5 isteže 15rokov chodíme s dcérkou po doktorovoch. Aby sme mohli všetko absolvovať jeden dva dni (odbery, vyšetrenie, návštevu lekárov , vyhodnotenie v tej ktorej nemocnici vzdialenej od nás stovky km, je logistiky obtiažne. Inak by sme všetko museli absolvovať na niekoľko krát. To znamená že ju budú pychat miesto 1x aj 3x v 3ambulanciach.
A to tu zbytočne budem vysvetľovať že ak miniem všetku dovolenku na návštevu lekárov tak aj keby mám zaplatenú dovolenku k moru môžem si iba pískat