icon

Kam na dostupnú dovolenku s obmedzeným rozpočtom?

22. feb 2026

Ženy....Sama som v rozpakoch, vlani sme mali horho ťažko nasporené na dovolenku a potom som zistila že na nič nestačí. Nestačí pre celú rodinu. Tak sme odkladali ďalší rok a zas som tam kde vlani. Zas som v rozpakoch.
V zahraničí sme boli naposledy v r 2013(sever Talianska), ešte v pätici. Manžela by som ťažko nahovorila na dovolenku letecky. Asi mi zostane od šoférovať. Mám vodičák už desať rokov ale skúsenosti pomenej. Teda pre troch a 17rocná dcéra zťp.
Kam by ste šli s obmedzeným rozpočtom?

Strana
z5
anonym_f4f6bb
25. feb 2026
@bosorkabb

@anonym_f4f6bb máš link na apartmán? Taký zapadakov hľadám.

@bosorkabb nie nemám. Oni prenajímajú už len svojim pravidelným hosťom.

anonym_5858d2
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5858d2 tak nech sa páči aj 2k pre troch na dovolenku je dosť pre rodinný rozpočet vzhľadom na ďalšie výdavky.
Na rekreačný poukaz nemám nárok.
Uvažovala som nad kratšou dovolenkou tak do 5 dní, aj o tom že kúpim letenky a nejak dokopem muža k tomu,s tým že nebudeme utahany z cesty.
Niektoré tie destinácie ako Severne Macedónsko či Albánsko majú ozaj lákavé ceny, ale auto to nehrozí. Už som si zavolala aj pomoc, keď narazila ,, kosa na kameň,, treba k tomu platný cestovný pas. S mužom máme 12 rokov neplatný pás, občianske končia o 3m. Čize bez prekvapenie sa nekoná.
Môj ujo má byt s nejakou rodinou v Maďarsku pri jednom jazerieku(nie Balaton) v auguste je isté voľných pár dní. Chodí tam ich obšírne rodina, boli sme tam pár krát . Až na to že je to na 4.poschodí bez výťahu je tam pekne.
Aj keď snívať snáď môžem, že raz možno ....
Aj o Tom že sa švagor raz vráti domov a.podpiše papiere okolo dedičstva po nebohej svokry, a bode sa dať pohnúť s jej majetkom,keď sa raz konečne dokončí.dedicske konanie

@anonym_autor ani s neplatným op nemôžeš cestovať, tak či tak si musíš dať urobiť. To je taká výhovorka...ak je vám 2tisic malo , tak to ozaj nechoďte nikam. Ako píšeš, treba aj jesť, aj niekde zastať, niekde je piesok, niekde nie je výťah. Strašné.

anonym_1cc5eb
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5858d2 tak nech sa páči aj 2k pre troch na dovolenku je dosť pre rodinný rozpočet vzhľadom na ďalšie výdavky.
Na rekreačný poukaz nemám nárok.
Uvažovala som nad kratšou dovolenkou tak do 5 dní, aj o tom že kúpim letenky a nejak dokopem muža k tomu,s tým že nebudeme utahany z cesty.
Niektoré tie destinácie ako Severne Macedónsko či Albánsko majú ozaj lákavé ceny, ale auto to nehrozí. Už som si zavolala aj pomoc, keď narazila ,, kosa na kameň,, treba k tomu platný cestovný pas. S mužom máme 12 rokov neplatný pás, občianske končia o 3m. Čize bez prekvapenie sa nekoná.
Môj ujo má byt s nejakou rodinou v Maďarsku pri jednom jazerieku(nie Balaton) v auguste je isté voľných pár dní. Chodí tam ich obšírne rodina, boli sme tam pár krát . Až na to že je to na 4.poschodí bez výťahu je tam pekne.
Aj keď snívať snáď môžem, že raz možno ....
Aj o Tom že sa švagor raz vráti domov a.podpiše papiere okolo dedičstva po nebohej svokry, a bode sa dať pohnúť s jej majetkom,keď sa raz konečne dokončí.dedicske konanie

@anonym_autor Autorka, zacnite si vybavovat platne doklady, bez nich sa nikam nedostanete. Pokial si pas nechcete davat robit a obciansky musite, tak s nim mozete cestovat napriklad do Slovinska k moru. Nie to tak daleko, cize na benzin minies menej ako niekam do Albanska ci Ciernej hory. V Portorozi sa da najst aj apartman aj hotel s polpenziou ci len ranajkami. Ak ti ide o to ze ubytko za co najnizsiu sumu, tak hladaj len apartmany a stravu si vezmi z domu co mozes a ostatne tam dokupis. Do tych 2k sa mozte zmestit.

autor
25. feb 2026
@anonym_5858d2

@anonym_autor ani s neplatným op nemôžeš cestovať, tak či tak si musíš dať urobiť. To je taká výhovorka...ak je vám 2tisic malo , tak to ozaj nechoďte nikam. Ako píšeš, treba aj jesť, aj niekde zastať, niekde je piesok, niekde nie je výťah. Strašné.

@anonym_5858d2 haló, došlo ti že kým (ak vôbec)prehovorim muža a vybavíme pasy a budú hotové môžu byť ceny úplne inde? A došlo ti aj to že nemáme € na rozhadzovanie? Asi nie keď takto rýpeš

anonym_5858d2
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_5858d2 haló, došlo ti že kým (ak vôbec)prehovorim muža a vybavíme pasy a budú hotové môžu byť ceny úplne inde? A došlo ti aj to že nemáme € na rozhadzovanie? Asi nie keď takto rýpeš

@anonym_autor a tebe nedošlo , že haloo, treba nám doklady? A haloo, že môj muž vlastne ani nikde nechce ísť len silou mocou tu zo seba potrebujem robiť herečku? 🫣

anonym_848ecc
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Dalsie dovody, preco sa to neda. Ach. No tak ostante na SK. Aj tu je dovolenkovych moznosti X.

anonym_848ecc
25. feb 2026
@anonym_5858d2

@anonym_autor a tebe nedošlo , že haloo, treba nám doklady? A haloo, že môj muž vlastne ani nikde nechce ísť len silou mocou tu zo seba potrebujem robiť herečku? 🫣

@anonym_5858d2 Asi tak. Muz ocividne nechce, ale uz treba destinaciu vyberat😏

betulinka1
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor na fb je taka skupina, ze ubytovanie u Čechov a Slovákov v zahranici. Skus dat dopyt tam, co hladas a aj rozpočet. Teda nie letecky, nie piesok. Najviac ponuk je tam Chorvatsko. Chorvatsko podla mna kludne aj prelom Juna a Júla, dole ako je Makarska alebo Dubrovník, hladat skor nejaky zaliv aby tam bola teplejšia voda. Alebo prvy septembrový tyzden, mas istotu vyhriateho mora. Skoda, ze tvoj muz nechce letieť, lebo juny najdes aj super letenky, booknes ubytko Grécko, Španielsko, Sicília.

anonym_eeeb12
25. feb 2026

Struhaš tu formu, útočíš na ženy ktoré ti chcú poradiť, prskas ako hysterická mačka.
Keby si zadala základné podklady, ok, napíšeme presnejšie. Ale ty na normálne otázky neodpovedáš, ale keď ti niekto napíše otázky na upresnenie, vieš si akurát hubu otvoriť.
radšej sa tu už nestrápňuj

autor
25. feb 2026
@anonym_848ecc

@anonym_autor Dalsie dovody, preco sa to neda. Ach. No tak ostante na SK. Aj tu je dovolenkovych moznosti X.

@anonym_848ecc treba čítať s porozumením a pochopíš, že som už pobyt rezervovala

13uzivatelka11
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_848ecc treba čítať s porozumením a pochopíš, že som už pobyt rezervovala

@anonym_autor a to kde píšeš že máš pobyt rezervovaný?

anonym_848ecc
25. feb 2026
@13uzivatelka11

@anonym_autor a to kde píšeš že máš pobyt rezervovaný?

@13uzivatelka11 Ja uz fakt pochybujem o sebe, ze ci som ja ta blba

andrejka2424
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Ženy....Sama som v rozpakoch, vlani sme mali horho ťažko nasporené na dovolenku a potom som zistila že na nič nestačí. Nestačí pre celú rodinu. Tak sme odkladali ďalší rok a zas som tam kde vlani. Zas som v rozpakoch.
V zahraničí sme boli naposledy v r 2013(sever Talianska), ešte v pätici. Manžela by som ťažko nahovorila na dovolenku letecky. Asi mi zostane od šoférovať. Mám vodičák už desať rokov ale skúsenosti pomenej. Teda pre troch a 17rocná dcéra zťp.
Kam by ste šli s obmedzeným rozpočtom? ......Asi máme všetci vážny problém s čítaním textu s porozumením 🙈

anonym_848ecc
25. feb 2026
@andrejka2424

@anonym_autor Ženy....Sama som v rozpakoch, vlani sme mali horho ťažko nasporené na dovolenku a potom som zistila že na nič nestačí. Nestačí pre celú rodinu. Tak sme odkladali ďalší rok a zas som tam kde vlani. Zas som v rozpakoch.
Kam by ste šli s obmedzeným rozpočtom? ......Asi máme všetci vážny problém s čítaním textu s porozumením 🙈

@andrejka2424 Obmedzene financne prostriedky asi nebudu autorkin jediny problem...

anonym_9baa2b
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor paanecku, celkom je mi aj luto, ze vam nevyda na dovolenku po ktorej tuzis, na druhej strane by som ta v reali poznat nechcela. Uz len z tvojich rekacii sa citim neprijemne. Nikto nepozna tvoju situaciu a napriek tomu aka si protivna, sa ti tu snazia poradit. Uz pri tvojej prvej vete, ze ste mali piesok za usami, som sipila problem a posledna veta, ze ved vam koncia OP, ako mate ist na dovolenku, mam dost. Napriek tomu, prajem ti aby si si nasla nieco vhodne a uzila si to, mozno prave to potrebujes...

anonym_1cc5eb
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Nikde si to nepisala, tak nemozme vediet. Tak prezrad kde, ci sa aspon niekto trafil

abbey1
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Celú RIA ďalšie krajiny obehas s OP. Keď kupuješ letenky, nezdávas ani OP áno pas. To sa robí až pri check in. S nizkonakladovkami kúpiš lacné letenky i pár dní pred odletom. Naposledy som tak kupovala 5 dní pred odletom Sicíliu za cca 45 spiatočnú, Rhodos asi 10 dní pred odletom a podobne.

anonym_5858d2
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kde si to písala, lebo asi nikto tu nevie čítať, ani ja 🫣

anonym_e0a57d
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor a kde????

anonym_e0a57d
25. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor pasy sa daju aj do 3dni vybavit a inac to trva mesiac.

sima2111
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor však do albánska nepotrebuješ pas… a už vôbec nie pri kúpe letenky… že si to ty prišla iba vysierať z nudy 🤷🏼‍♀️

sima2111
26. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor A druha vec, naša týždňova dovolenka v Albansku stala minulý rok 1100€ pre troch, do posledného centu aj s kávou na letisku. A to som rezervovala koncom mája…

ankare
26. feb 2026
@sima2111

@anonym_autor A druha vec, naša týždňova dovolenka v Albansku stala minulý rok 1100€ pre troch, do posledného centu aj s kávou na letisku. A to som rezervovala koncom mája…

@sima2111 daj tip. Bolo pokojné a teplé more?

sima2111
26. feb 2026
@ankare

@sima2111 daj tip. Bolo pokojné a teplé more?

@ankare boli sme v meste Golem, more teplé 🙂 Bola to tretia dovolenka za rok takže už sme chceli niečo lacnejšie, len sa ísť niekde okúpať 😃 ubytko sme mali cez booking, 2 izbový apartmán za 350€ na týždeň. Potraviny lacnejšie ako u nás, rovnako aj v reštaurácii o dosť lacnejšie. Platievali sme pravidelne okolo 40€ (6 osôb)

ankare
26. feb 2026
@sima2111

@ankare boli sme v meste Golem, more teplé 🙂 Bola to tretia dovolenka za rok takže už sme chceli niečo lacnejšie, len sa ísť niekde okúpať 😃 ubytko sme mali cez booking, 2 izbový apartmán za 350€ na týždeň. Potraviny lacnejšie ako u nás, rovnako aj v reštaurácii o dosť lacnejšie. Platievali sme pravidelne okolo 40€ (6 osôb)

@sima2111 máš aj fotky mora? Mali ste tam detské ihrisko?

sima2111
26. feb 2026
@ankare

@sima2111 máš aj fotky mora? Mali ste tam detské ihrisko?

@ankare Detských ihrísk tam bolo niekolko a večer čo sa spustilo na promenáde ani nehovorím 🙈 kolotoče, autíčka, no blbosti pre deti 😃 More také nič moc ale dalo sa okúpať 🙂

ankare
26. feb 2026
@sima2111

@ankare Detských ihrísk tam bolo niekolko a večer čo sa spustilo na promenáde ani nehovorím 🙈 kolotoče, autíčka, no blbosti pre deti 😃 More také nič moc ale dalo sa okúpať 🙂

@sima2111 nooo, more je škaredé, škoda.

Strana
z5