icon

Koľko vás vyšla letná dovolenka tento rok?

Včera o 06:38

Kolko vas vysla tento rok letna dovolenka?vsetko ide hore:( nas 5 osob poznavacka 3 krajiny zapadnej Europy 9 dni so svojpomocnym jedlom cca 1500(cesta,ubytovanie,vstupy)

katkaseiner
Včera o 11:39
@slavomira236

@katkaseiner tiez moj sen sardinia ale musi to byt letecky z bratialavy dakej nie kedze sme z humenbeho a nesoferujem tak vlajom a hitel ubytko blizko ketiska niekde aby som nemala sa tam problem dostat sama s detmi....skoda ze kosice nic nelieta strasne obnedzent vyber mame tu na vychode. Par destinacii cez prazdniny a dost. Aj to vetsinou len z cestovkou

@slavomira236 chapem, my sme hodinu a pol od BA letiska, cca 2, 5hodiny od Viedne, ale hotely nevyhladavame... ovela lacnejsie su byty, apartmany, k tomu auto... ja sice soferujem, ale vacsinou jazdi manzel.
My cca od covidu chodime na vlastnu past... ovela vacsiu volnost citime, sami si planujeme, ak mame chut relaxovat, tak nerobime nic, dalsi den pozrieme co sa v okoli da... proste taky mix.

tilly
Včera o 11:40
@romino

@tilly vsak nevravim, chodilo sa uz aj pred 30 rokmi .. ale to su tie stare casy, co sa chodilo dakou karosou, organizovany zajazd. Sa zastalo niekde na odpocivadle, a ludia vytahovali rezne z domu. To dnes uz skoro nevidis.

Neviem .. ale moje skusenosti ci pozorovanie v okoli su taketo.
Aj to s tymi cestovkami .. uz vela rokov evidujem .. vsak je vseobecne zname, ze treba rychlo zajednavat, ludia kupuju uz v decembri/januari, uz aj obycajne chorvatsko.

Ukazovatel ponuka/dopyt.
Ked bola v rokoch 2009/11/12 ... realna ekonomicka kriza, nezamestnanost.. realne ludia schudobneli = realne sa menej nakupovalo.
Dokonca museli vlady ludi motivovat srotovnym a kadecim, len aby sa zacalo zase kupovat.
Kupil som vtedy vyhodnejsie aj byt .. majitel mal problem predat.

Lacno som prerobil - mne sa ponukali majstri, nie ze ja som sa musel doprosovat ako dnes.
Zlacneli materialy.

Znova si premietam rozne oblasti spolocnosti, ale ja dnes padnuty dopyt ( ako prirodzeny nasledok ked dojde ku schudobneniu) - jednoducho nevidim.

@romino ale no tak. My sme nechodili karosou a nevytahovali sme rezne. Normálne plné lietadlá a ai rezorty boli aj vtedy a tam sme tých Slovákov stretávali, tiež neboli karosou so šniclami. A práve vtedy boli tie zájazdy vzhľadom na príjmy drahšie. Teraz je to dostupnejšie. Kde boli vtedy lety za 20 eur a low cost ubytko a pouličné lacné stravovanie.
My sme napríklad krízu 2008/09 necítili vôbec. Ja som mala 2009 jeden z najlepších rokov. Za to posledné dva tri roky cítime riadne.

cecilia29
Včera o 11:42
@anonym_ae63a9

@anonym_autor Az mi je luto mojich detí. Pridu do skoly a ked zacnu spoluziaci = deti zien ako tu teraz pisali, vyratavat kde vsade boli cez leto, tak to bude teda. Zasa sa napocuvam akoto ze my sme zasa neboli nikde. My cele leto robime s muzom, nemame az tolko volna, len tak sem tam jednodnova dovolenka, malý výlet jednodnový do okolia s rodinou, financie nemame absolutne nazvys, rozvadzame sa, nova hypo, dalsia splatka pribudla...aj taky je zivot. Ostanu nam asi len oci pre plac. Co uz.

@anonym_ae63a9 netráp sa. Našim deťom sa minulý rok najviac páčili jednodňové vylety na hrady. A potom keď k nám prišli na prázdniny ich sesternice. More vôbec u nich není top zážitok.

anonym_ff64e2
Včera o 11:43
@anonym_ae63a9

@anonym_autor Az mi je luto mojich detí. Pridu do skoly a ked zacnu spoluziaci = deti zien ako tu teraz pisali, vyratavat kde vsade boli cez leto, tak to bude teda. Zasa sa napocuvam akoto ze my sme zasa neboli nikde. My cele leto robime s muzom, nemame az tolko volna, len tak sem tam jednodnova dovolenka, malý výlet jednodnový do okolia s rodinou, financie nemame absolutne nazvys, rozvadzame sa, nova hypo, dalsia splatka pribudla...aj taky je zivot. Ostanu nam asi len oci pre plac. Co uz.

@anonym_ae63a9 s nami tiež nikam nechodili, ale ani na také mini výlety ako píšeš ty, čo sú relatívne zadarmo. Tiež som nemala čo povedať keď sa na začiatku školského roka učiteľka pýtala kde kto bol. Spolužiaci boli z lepšie situovaných rodín tak boli kade tade, my nič. Rovnako keď každý po Vianociach rozprával čo dostali.
Aj z malých výletov majú deti pekné spomienky, nemusí to byť All Inclusive dovolenka.

tilly
Včera o 11:52

K téme. My sme boli týždeň v Španielsku v máji dvaja. Letenky vyšli 60 na jedného, auto 300, ( 92 mi stiahli neviem za čo, požičovňa, z ktorej som zvykla brať auto v Taliansku a Španielsku tak tri krát do roka, už nebudem), jedlo a atrakcie cca 600 eur.
Na otočku na jeden deň sme boli v Bari, odtiaľ vlakom polignano, letenky boli okolo 100 na oboch, tam sme nechali cca 150 aj s nákupom domov. Raz sme boli piatok-pondelok Taliansku v Tarvisiu, to nás vyšlo asi 300 eur, iba reštaurácie a potraviny, ubytko zadarmo, cesta cca 140 eur. A raz sme boli kranjska gora, tarvisio, palmanova, aquileia, tolmezzo, každý deň jedno miesto, cesta cca 220 eur, jedlo cca 300, ubytko 0.
Chystáme sa koncom prázdnin na týždeň do španielska. Letenky som kupovala za 350 pre troch, ubytko bude 0, auto asi nebudeme požičiavať, ale budeme potrebovať transfer za asi 160 eur a na jedlo tam mineme zhruba to, čo by sme minuli doma, rátam cca 800 eur na ten týždeň, uvidíme. Atrakcie tam väčšinou nie sú platené.

lusilla
Včera o 11:58
@tilly

K téme. My sme boli týždeň v Španielsku v máji dvaja. Letenky vyšli 60 na jedného, auto 300, ( 92 mi stiahli neviem za čo, požičovňa, z ktorej som zvykla brať auto v Taliansku a Španielsku tak tri krát do roka, už nebudem), jedlo a atrakcie cca 600 eur.
Na otočku na jeden deň sme boli v Bari, odtiaľ vlakom polignano, letenky boli okolo 100 na oboch, tam sme nechali cca 150 aj s nákupom domov. Raz sme boli piatok-pondelok Taliansku v Tarvisiu, to nás vyšlo asi 300 eur, iba reštaurácie a potraviny, ubytko zadarmo, cesta cca 140 eur. A raz sme boli kranjska gora, tarvisio, palmanova, aquileia, tolmezzo, každý deň jedno miesto, cesta cca 220 eur, jedlo cca 300, ubytko 0.
Chystáme sa koncom prázdnin na týždeň do španielska. Letenky som kupovala za 350 pre troch, ubytko bude 0, auto asi nebudeme požičiavať, ale budeme potrebovať transfer za asi 160 eur a na jedlo tam mineme zhruba to, čo by sme minuli doma, rátam cca 800 eur na ten týždeň, uvidíme. Atrakcie tam väčšinou nie sú platené.

@tilly a smiem sa spytat preco pre spanielsko a trip po taliansku mas ubytovanie 0? lebo teda to by nas vyslo asi najviac na tom vsetkom. Dakujem ak nechces hovorit nemusis respektujem.

abbey1
Včera o 11:59

Práve sme na dovolenke. Vlastne 3 dospelé osoby. Trochu sme sa rozšupli. Vzali sme drahšie ubytovanie, kopa výletov, jedlo komplet v reštauráciách. Spočítané nemám, ale je mi už teraz jasne, že bežne za to máme 3 dovolenky 🙂
Ešte nás čaká jedna. Tam verím, že nás týždeň bude stáť tak 1/3 tejto

tilly
Včera o 12:00
@lusilla

@tilly a smiem sa spytat preco pre spanielsko a trip po taliansku mas ubytovanie 0? lebo teda to by nas vyslo asi najviac na tom vsetkom. Dakujem ak nechces hovorit nemusis respektujem.

@lusilla v Španielsku máme svoj apartmán a do talianska chodíme obytným autom a spávame na parkoviskách, ktoré sú zadarmo.

lusilla
Včera o 12:05
@tilly

@lusilla v Španielsku máme svoj apartmán a do talianska chodíme obytným autom a spávame na parkoviskách, ktoré sú zadarmo.

@tilly Dakujem.

nika523
Včera o 12:35
@anonym_478833

@nika523 a nenapadlo ti v tvojej múdrej hlavičke, že niekto pracuje za 900 eur, niekto za 2000 a viac, iný maká v Nemecku, podniká alebo zdedil? Samozrejme, že sú aj ľudia čo sa sťažujú, ako moja suseda. Robí v gastre viac ako 20 rokov, prefajčí, prechlastá, nezmyselne nakupuje, ale stále nadáva na.zbohatlícke svine. Pritom z tringeltov za tie roky mohla mať minimálne investičný 1 izbák v cashi. Lebo aj takú poznám. Ale viem, treba nadávať na tých čo majú 😉

@anonym_478833 veď ja nenadávam ja mám tiež a tento rok sme boli už 3x na dovolenke, mne je len ľúto a sa čudujem že sa ľudia sťažujú a každý všetko má a myslím že až prebytok všetkého. Ja napríklad nezarobím viac ako tych 900 a mám všetko aj na dovolenku idem

euka210
Včera o 13:15

@anonym_autor ja som tiez presne chcela vediet nazor na sumu, hoci to nic nezmeni, ze nas vysla cca dovolenka na SR 5 noci, 2+3 deti, vsetko co som spocitala a nasla, ubytko, strava, nafta, vstupy, suveniry tak cca 1100e. Kedze mavame poznavacie nie kupacie, tak len vstupy nas vysli cez 200e 🤦‍♀️ rovnako ako sme prejedli v restikach.

romino
Včera o 13:16
@tilly

@romino ale no tak. My sme nechodili karosou a nevytahovali sme rezne. Normálne plné lietadlá a ai rezorty boli aj vtedy a tam sme tých Slovákov stretávali, tiež neboli karosou so šniclami. A práve vtedy boli tie zájazdy vzhľadom na príjmy drahšie. Teraz je to dostupnejšie. Kde boli vtedy lety za 20 eur a low cost ubytko a pouličné lacné stravovanie.
My sme napríklad krízu 2008/09 necítili vôbec. Ja som mala 2009 jeden z najlepších rokov. Za to posledné dva tri roky cítime riadne.

@tilly no ved ale tvoj konkretny priklad, ze si konkretne v 2009 necitila krizu ... to je prave ekvivalent toho mylneho "to je ako tvrdit podla aut na parkovisku pred Yeme".
Ja sa bavim vseobecnejsie, globalnejsie o situacii napr. vtedy a teraz.
Nejake priemery za Slovakov ... a nie individualne skusenosti.

Dobre, nezameriavajme sa len na ten turizmus teda. Ale ved aj spominam rozne ine oblasti.
Tak teda preco vtedy davala vlada srotovne na auta .. a dnes aj bez srotovneho sa nadalej predavaju (vtedy k tomu bolo vela zakladnych modelov do 10 000eur) ?
Keby nastupila posledne 2-3 roky daka chudoba - toto by bolo ako absolutne prve na rane.

Ako mozu rast nadalej ceny bytov v spolocnosti kde ludia schudobneli ? Ihned by doslo minimalne k zamrznutiu cien.

Akoze je dnes asi tak 3x tolko obchodov s nabytkami a prkotinami do domacnosti ... ako okolo toho r. 2009 (kedze viem, prerabal som vtedy a zariadoval) ? Medzitym u nas v krajskom meste pribudli tie mega obchody, kde sa clovek moze prechadzat poldna.

Restauracia na namesti davaju menucko za 9.50-9.90e . Pocas obeda byva problem najst volny stol.

Online nakupy vtedy len zacinali ... dnes boxy , a to roznych spolocnosti, v kazdej vacsej ulici vacsieho mesta. Tento rok nam namontovali dalsie. A nie ze demontovali, lebo zeby ludia schudobneli a prestavali online nakupovat.

Ale tak ja sa nechcem hadat, je pekny piatocek ... len si proste na zaklade takychto veci nemyslim, ze zrazu Slovaci zazivaju nejake tazke casy ci nebodaj daku krizu, nejaky markantny negativny rozdiel oproti casom zpred 3-5 rokov.

tilly
Včera o 14:28
@romino

@tilly no ved ale tvoj konkretny priklad, ze si konkretne v 2009 necitila krizu ... to je prave ekvivalent toho mylneho "to je ako tvrdit podla aut na parkovisku pred Yeme".
Ja sa bavim vseobecnejsie, globalnejsie o situacii napr. vtedy a teraz.
Nejake priemery za Slovakov ... a nie individualne skusenosti.

Dobre, nezameriavajme sa len na ten turizmus teda. Ale ved aj spominam rozne ine oblasti.
Tak teda preco vtedy davala vlada srotovne na auta .. a dnes aj bez srotovneho sa nadalej predavaju (vtedy k tomu bolo vela zakladnych modelov do 10 000eur) ?
Keby nastupila posledne 2-3 roky daka chudoba - toto by bolo ako absolutne prve na rane.

Ako mozu rast nadalej ceny bytov v spolocnosti kde ludia schudobneli ? Ihned by doslo minimalne k zamrznutiu cien.

Akoze je dnes asi tak 3x tolko obchodov s nabytkami a prkotinami do domacnosti ... ako okolo toho r. 2009 (kedze viem, prerabal som vtedy a zariadoval) ? Medzitym u nas v krajskom meste pribudli tie mega obchody, kde sa clovek moze prechadzat poldna.

Restauracia na namesti davaju menucko za 9.50-9.90e . Pocas obeda byva problem najst volny stol.

Online nakupy vtedy len zacinali ... dnes boxy , a to roznych spolocnosti, v kazdej vacsej ulici vacsieho mesta. Tento rok nam namontovali dalsie. A nie ze demontovali, lebo zeby ludia schudobneli a prestavali online nakupovat.

Ale tak ja sa nechcem hadat, je pekny piatocek ... len si proste na zaklade takychto veci nemyslim, ze zrazu Slovaci zazivaju nejake tazke casy ci nebodaj daku krizu, nejaky markantny negativny rozdiel oproti casom zpred 3-5 rokov.

@romino takže ty tvrdíš, že sa tu máme dobre a sme bohatí?

autor
Včera o 14:43
@euka210

@anonym_autor ja som tiez presne chcela vediet nazor na sumu, hoci to nic nezmeni, ze nas vysla cca dovolenka na SR 5 noci, 2+3 deti, vsetko co som spocitala a nasla, ubytko, strava, nafta, vstupy, suveniry tak cca 1100e. Kedze mavame poznavacie nie kupacie, tak len vstupy nas vysli cez 200e 🤦‍♀️ rovnako ako sme prejedli v restikach.

@euka210 tak to sedi. Nechceli mi tu verit sumu 1500 eur🙂akurat ze sme boli v zahranici tak sa navysila nafta a ubytko drahsie,inak porovnatelne s vasou

anonym_ae63a9
Včera o 14:48
@anonym_de1263

@anonym_ae63a9 v rámci možností si aj vy spravíte pekné dni🍀bude lepsie

@anonym_de1263 💜

anonym_ae63a9
Včera o 14:56
@anonym_ff64e2

@anonym_ae63a9 s nami tiež nikam nechodili, ale ani na také mini výlety ako píšeš ty, čo sú relatívne zadarmo. Tiež som nemala čo povedať keď sa na začiatku školského roka učiteľka pýtala kde kto bol. Spolužiaci boli z lepšie situovaných rodín tak boli kade tade, my nič. Rovnako keď každý po Vianociach rozprával čo dostali.
Aj z malých výletov majú deti pekné spomienky, nemusí to byť All Inclusive dovolenka.

@anonym_ff64e2 Ved to. Syn prvak doniesol na konci sk.roka zo skoly zosit "Prazdninove zazitky". Tam si maju pisat co zazili cez prazdniny, kde boli a tak. On doteraz tam nema nic napisane, lebo to ze ide na hrad v okoli, alebo na kupalisko nie su zazitky. Lebo on tam chce napisat take kde este nikdy nebol, nieco take zaujimavejsie....hovorim mu, ved vapis, ze si zacal chodit na plavanie ( prihlasili sme ho na kurz k trenerovi). Tak to nie, ze to nie je zazitok...aach, tazke to maju tie deti a my z nimi. Ale musim to brat vsetko sportovo. So starsimi som bola aspon vlakom v Rakusku na 3 dni pri sestre. Ale tento najmladsi zial, nebol. Tak zatial nema co do zositka napisat 🙃

anonym_ae63a9
Včera o 14:57
@orisker

@anonym_ae63a9 ,
nebude to takto navždy.
Držte sa!

@orisker 🩵

anonym_b05bc4
Včera o 14:58
@anonym_autor

@euka210 tak to sedi. Nechceli mi tu verit sumu 1500 eur🙂akurat ze sme boli v zahranici tak sa navysila nafta a ubytko drahsie,inak porovnatelne s vasou

@anonym_autor Mňa by zaujímalo, co jete, pretože u nás je vždy najväčšia položka jedlo, preto volím k moru all inclusive, ale na poznavačkách sa to nedá. Prešli sme viaceré veľkomestá, zameriavame sa na históriu a kultúru, ale jedlo bolo všade drahé. Navyse, pečivo ako u nás sa zvyčajne nedá kúpiť a deti sú stále hladné a nervózne. Riešim to pizzou a McDonald's, no aj tak sú to vo finále sumy v stovkách eur, keď ideme všetci, tiež je nás 5.

anonym_7c52ec
Včera o 15:26

A mňa ešte nič,, ideme až v septembri a plan je zmestit sa do 1500, dvaja,pre mňa sú júl, august najhoršie mesiace na dovolenku, , ale uz si to môžem dovoliť, dospelé deti🙃

anonym_1adb40
Včera o 15:40
@nika523

@anonym_478833 veď ja nenadávam ja mám tiež a tento rok sme boli už 3x na dovolenke, mne je len ľúto a sa čudujem že sa ľudia sťažujú a každý všetko má a myslím že až prebytok všetkého. Ja napríklad nezarobím viac ako tych 900 a mám všetko aj na dovolenku idem

@nika523 nechapes,ze stazovanie sa je slovensky narodny sport,a pritakavanie este väcsi,zavidiet aj nos medzi ocami su vlastnosti slovakov,porovnavanie sa on ma viac a pod.Tolko tem tu je,ze az.Aj ta chora tema o tom aute,prepis 700eur.Ako moze niekto diktovat druhemu,ze si nemoze kupit auto,lebo ona na to nema.
Nikdy sa taketo osoby nepytaju,ako sa to docielit,ako to urobit,miesto preco.

nikuskaa92
Včera o 16:56

Egypt - Marsa Matruh 2 dosp 2 deti 3500€ na tyzden

anonym_7d42e0
Včera o 17:14

@anonym_autor s malým 3 rocnym Menorca 3500€ cestovke. Uvidíme koľko minieme celkovo aj s výletmi a pod…

anonym_b384d5
Včera o 17:37

Grécko, 3 hviezdičkový hotel, AI 1600 eur za 2 osoby na 8 dní v júni. Plus cesta na letisko aj s parkovaním 150 eur, výlet 100eur, nejaká 100vka suveníry, lehátka na pláži 50 eur, teda spolu 2000 eur za týždeň pre 2 osoby. ALE ten hotel nič moc hlavne čo sa týka upratovania a celkovo mám pocit že to ide dole vodou všade, čítala som sťažnosti už aj na 5 hviezdičkové rezorty v Turecku čo predtým bývali top...
Praha na 2 noci pre 2 osoby cesta 40 eur, hotel 5 hviezdičkový 160 eur s raňajkami, ubytovacia taxa 10 eur, nejaké malé suveníry a jedlo do 90 eur , teda spolu okolo 300 eur. Popravde premýšľam už že budem voliť skôr nejaké mestá s ubytovaním s raňajkami, prestravovať sa dá aj po mekáčoch, foof courtoch, pizzériach kde je to cenovo prijateľné a nie tieto dovolenkové rezorty, lebo fakt ceny idú hore a úroveň služieb dole...

anonym_1adb40
Včera o 18:13
@anonym_b384d5

Grécko, 3 hviezdičkový hotel, AI 1600 eur za 2 osoby na 8 dní v júni. Plus cesta na letisko aj s parkovaním 150 eur, výlet 100eur, nejaká 100vka suveníry, lehátka na pláži 50 eur, teda spolu 2000 eur za týždeň pre 2 osoby. ALE ten hotel nič moc hlavne čo sa týka upratovania a celkovo mám pocit že to ide dole vodou všade, čítala som sťažnosti už aj na 5 hviezdičkové rezorty v Turecku čo predtým bývali top...
Praha na 2 noci pre 2 osoby cesta 40 eur, hotel 5 hviezdičkový 160 eur s raňajkami, ubytovacia taxa 10 eur, nejaké malé suveníry a jedlo do 90 eur , teda spolu okolo 300 eur. Popravde premýšľam už že budem voliť skôr nejaké mestá s ubytovaním s raňajkami, prestravovať sa dá aj po mekáčoch, foof courtoch, pizzériach kde je to cenovo prijateľné a nie tieto dovolenkové rezorty, lebo fakt ceny idú hore a úroveň služieb dole...

@anonym_b384d5 my sme boli vo welnes hotely,len na 1noc,teda v sobotu sme dosli a v nedelu odisli,3hviezdicky v cene boli len ranajky,celkovo za noc s jedlom pre 2 dospelych 300eur.

anonym_943dd6
Včera o 19:25

Sever Talianska, autom 2+1, 8 dní . 1400€ komplet
Teraz sme boli opäť na 5 dní, to bola 1000€. Plánujeme začiatkom septembra ešte 12 dní juh Talianska letecky. To bude cca 2000€.
Na jeseň už len dvaja týždeň asi Egypt to bude cca 1000€!

euka210
Včera o 19:37
@euka210

@euka210 tiez som nasla velmi dobry apartman a v super cene, do 400e za 5 noci pre nas 5.

autor
Včera o 19:56
@anonym_b05bc4

@anonym_autor Mňa by zaujímalo, co jete, pretože u nás je vždy najväčšia položka jedlo, preto volím k moru all inclusive, ale na poznavačkách sa to nedá. Prešli sme viaceré veľkomestá, zameriavame sa na históriu a kultúru, ale jedlo bolo všade drahé. Navyse, pečivo ako u nás sa zvyčajne nedá kúpiť a deti sú stále hladné a nervózne. Riešim to pizzou a McDonald's, no aj tak sú to vo finále sumy v stovkách eur, keď ideme všetci, tiež je nás 5.

@anonym_b05bc4 cez den rychle jedlo typu sendvič,vela ovocia a zeleniny.ziadna restauracia ani nic take,to by sme financne nedali.vecer si urobime rychlu veceru v apartmane.

anonym_b05bc4
Včera o 20:16
@anonym_autor

@anonym_b05bc4 cez den rychle jedlo typu sendvič,vela ovocia a zeleniny.ziadna restauracia ani nic take,to by sme financne nedali.vecer si urobime rychlu veceru v apartmane.

@anonym_autor Tak to máte dobre, ak vám to stačí. My by sme zasa nedali len ovocie a zeleninu, keďže sme z toho hladní. Aspoň 3x denne sa potrebujeme poriadne dosýta najesť. Ked aj nie reštaurácia, tak pečivo, šunka, saláma, syry.

autor
Včera o 20:18
@anonym_b05bc4

@anonym_autor Tak to máte dobre, ak vám to stačí. My by sme zasa nedali len ovocie a zeleninu, keďže sme z toho hladní. Aspoň 3x denne sa potrebujeme poriadne dosýta najesť. Ked aj nie reštaurácia, tak pečivo, šunka, saláma, syry.

@anonym_b05bc4 preco by nam nestacili cez den sendvice a vecer vecera?varim kvalitne jedla doma 350 dni v roku.tak tych zvysnych niekolko prezijeme takto.ideal za mna je kazde jedlo v restike na dovolenke pre nas piatich aspon 3X za den,ale aj ked zarabam nadpriemer,stale nestihame zapadoeuropskym cenam

anonym_77b319
Včera o 20:33

@anonym_autor tento rok nula celych, nula 🤔 ani výlet, ani len kupko, manzel dostal infarkt, ja som mala úraz s nohou😖. Chvalabohu uz nemame malé deti, jedno cele leto brigáduje a druhe nastrocne beha aspon s rodinou, tábory, miestne kupko s kamošmi . Inak ja celkovo nerada príliš ďaleko cestujem, tak toto leto je pre mna konecne oddychovka, nemusim sa do nicoho nútiť 🙂