icon

Kontaktovali ste hotel pred dovolenkou cez cestovnú kanceláriu?

katarinaba
Dnes o 07:54

Ahojte, su tu cestovatelia, ktori kupuju dovolenku cez CK a pred terminom kontaktuju hotel s prosbou o izbu v konkretnej casti alebo s inymi preferenciami? Uz som v rozhovoroch zachytila viac krat, ze si takto ludia pytaju napr. rovnake cislo izby, alebo aspon nejaku susediacu, alebo zrekonstruovanu izbu, izbu v tichej casti hotela - mimo bazenov, vecernych programov.
Vyhovel vam hotel vzdy? Priplacali ste niekedy? Pisali ste aj, ze si priplatite ak treba? Ktore destinacie takto riesite? V akom casovom horizonte pred priletom do hotela? Reagoval vobec hotel na poziadavku? Prosim, len realne skusenosti a cesty cez CK, nie na vlastnu past.
Vdaka.

natalka13
Dnes o 09:00
@biba_18

@muchotrafka298 to sú tvoje domnienky. možno v niektorých hoteloch. lebo ja mám inú skúsenosť...

@biba_18 skusenost aku? povedali ti tuto izbu satur nema sice kontrahovanu, ale vam ju dame.
urcite ti nedali izbu, ktoru tvoja cestovka nemala rezervovanu.
tak to ozaj nefunguje, jedine ak by izba mala poruchu a musia siahnut do volnych kapacit.

anonym_8f558d
Dnes o 09:00
@katarinaba

@anonym_c891af a co zrazu ako anonym? Vobec netusis kolko som zaplatila a ci chcem setrit. Prave naopak, ak by mi bol hotel ochotny vyhoviet, kludne si priplatim.
Ale snad mas lepsi den teraz.

@katarinaba
Trhni si nohou si arogantna, mne je totalne lahostajne kolko si platis, ja len pisem ze kazdy normalny hotel ma viac ako tri druhy izieb a to nie jen o velkosti ale aj o pozicii.

anonym_0ffde3
Dnes o 09:41

@katarinaba ako ti tu bolo už napísané, každá cestovka ma rezervovaný počet izieb, v tej ktorej časti hotela. Izbu v inej časti hotela ti jednoducho nedajú. Partnerom pre hotel je CK, nie ty. Nemajú teda dôvod preco s tebou o tom komunikovať. Pokial ti odpisu, ze sa pokusia, tak je to z ich strany nieco ako milosrdna lož, aby ti niečo odpísali a aby si už neotravovala. Pokial mas požiadavku, ze chceš 2 izby vedľa seba, lebo idete ako rodina, hlasis to hneď v CK pri kúpe zájazdu. My sme to potom hovorili aj hneď pri prílete delegátke, co sla s nami na hotel a ta to zariadila na recepcii, aby sme izby vedľa seba mali. Vyhoveli nám teda vždy. Neviem teda aký je tvoj dôvod.
Úplná výmena izby niekde inde je možná len vtedy, keď tam bude niečo pokazené. Každý hotel má na toto volne kapacity. Tiez sa nám to stalo. Vtedy sme bývali medzi Nemcami.

anonym_96b42b
Dnes o 09:48
@katarinaba

@anonym_cbbc60 dakujem

@katarinaba nie nepodarilo sa, dovod: ideme cez CK a tá ma svoje pridelené izby.
To bolo 1.a posledný krát cez CK 🤷🏼‍♀️

why_not
Autor odpoveď zmazal
biba_18
Dnes o 09:55
@natalka13

@biba_18 skusenost aku? povedali ti tuto izbu satur nema sice kontrahovanu, ale vam ju dame.
urcite ti nedali izbu, ktoru tvoja cestovka nemala rezervovanu.
tak to ozaj nefunguje, jedine ak by izba mala poruchu a musia siahnut do volnych kapacit.

@natalka13 tak cestovka mala kontrahovanú izbu alebo ju mali rezervovanú? celkom nerozumiem čo presne tým chceš povedať...
mne na recepcii dala izbu podľa požiadaviek. možno v rovnakej časti hotela, to neviem posúdiť, ale iný typ...
a povedala, že v systéme má mňa a nie cestovku (riešili sme voľačo s delegátom a výletmi...)
a iní čo prišli z rovnakej cestovky, bývali v inej časti hotela (tých som hľadala cez recepciu...)

anonym_0d770b
Dnes o 10:03

ak si to vezmes cez cestovku izba nieje tvoja ale cestovky, co tam chces riesit, po prichode na hotel sa postav prva do radu a vyber si najlepsiu ktora bude volna.

anonym_a44b4d
Dnes o 10:20

ak ta treba to riesit cez cestovku, ona si kontrahuje presne izby a treba to hlasit pri nakupe zajazdu, ja mam skusenost cez cestovku nevyhoveli, cez priamy nakup cez booking ano dokonca v Atlantise sme dostali namiesto beznej izby apartman (bezplatne)
Hotel s tebou ani nemusi komunikovat, s tebou on nema uzavretu zmluvu ale s CK

milmiu
Dnes o 10:36

@katarinaba ahoj, my chodime pravidelne kazdy rok na dovolenku tak, ze kupujeme zajazd cez cestovnu agenturu, teraz posledne razy sme boli cez idem.sk (volali sa Travelco, teraz sa premenovali) a nikdy som nekontaktovala priamo hotel. Oni mi vsetko zajednali, dali aj pokyny k dovolenke a im som to aj platila. Nikdy ma to ani nenapadlo pisat vopred do hotela, ze prideme a aku nam daju izbu, atd. A zakazdym sme boli spokojni.

biba_18
Dnes o 10:44

ježiš, a teraz som si spomenula na našu prvú dovolenku - malý nemal 3 roky - tak sme mali v zmluve že detská posteľ - a ono to bola vyslovene maličká postieľka pre babo. samozrejme sa do toho ani nezmestil - keď som to riešila na recepcii, zobrali ju a doniesli riadnu posteľ ...
takže asi aj záleží, čo za špeciálna požiadavka to bude ...

baumka
Dnes o 10:51

@katarinaba ja píšem pravidelne do hotelov,hlavne kvôli tichej izbe,alebo ako teraz aj minulý rok som nechcela byť na poslednom poschodí celkom pod strechou a vyhoveli mi. Aj,zvyknem napísať napr.poschodie,ze max. 3,4,5 , keby nešiel výťah, tak na siedme by sa mi nechcelo chodiť. Hoci nemám problém párkrát zbehnúť aj po schodoch,ak by chcel niekto rýpať. Okrem toho pozerám,ci hotel nemá na nejakej soc.sieti vytvorenú skupinu a potom kontaktujem manažérsku pre hostí. Tie zvyknú byť v niektorých skupinách aktívne. A ak náhodou aj sa niečo sľúbi a nesplní sa,napr tvrdý matrac,ktory potrebujem ,tak to riešim s tou manažérkou dodatočne v hoteli a vždy doteraz boli ústretoví. A po príchode do hotela zvyknem na recepcii pripomenúť, ze som písala mail a o co som pekne požiadala a vždy to vyšlo. Raz sme mali veľmi hlucnu izbu ,fakt sa nedalo spat ani po polnoci,tak som išla za manažérkou a ta bola super milá a ukázala nám dve izby, z ktorých sme si mohli vybrať. Takže daju sa veci riešiť aj uz priamo v hoteli. Asi závisí od toho,ako je hotel vedený a ci sú ochotní ti manažéri,lebo oni casto vybavia viac,ako recepčný, co ma toho na hlave dosť. Snažím sa chodit do hotelov, kde si dopredu zistim,ze je personál ochotný, ze sa to spomína aj v recenziách.

anonym_90d38b
Dnes o 10:53

S tebou by som ani na dovolenku nešla, ľutujem ľudí, ktorí s tebou idú. Si hrozne arogantný človek, len prskáš okolo. Bodaj by ti nikto nevyhovel a dali ti najhoršiu izbu. Peknú dovolenku prajem.

anonym_2f284b
Dnes o 11:05

Mozem sa optat prexo este niekto chodí cez ck ?? Veď to je jak vo väzeni - vaetko fixne ziadna možnost zmeny atd ??

biba_18
Dnes o 11:07
@anonym_2f284b

Mozem sa optat prexo este niekto chodí cez ck ?? Veď to je jak vo väzeni - vaetko fixne ziadna možnost zmeny atd ??

@anonym_2f284b a niekto to tak možno chce... a prečo vo vazení, tomu nerozumiem ...

anonym_943998
Dnes o 12:01
@anonym_2f284b

@anonym_2f284b lebo nechceme nic riesit? Riesim dost cely rok... Nieco ako preco clovek chodi do restauracie... ty asi nechodis, aby si nebol zviazany konvenciami a ponukou, ze? 🙂

maca1984
Dnes o 12:09
@anonym_2f284b

@anonym_2f284b lebo sa mi nechce tráviť hodiny skladaním dovolenky. Viem čo chcem, vidím to- kúpim to. Sedím na gauči a za 2 min.dovolenka zabezpečená.

gab
Dnes o 12:33
@anonym_2f284b

@anonym_2f284b pretoze chcem mat pokoj a klud, nechcem este aj tam nieco riesit, cely rok v kuse nieco organizujem, riesim a pod. Dohodnem podmienky s CK, viem, co kupujem, aj aky typ izby (to je v popise) , viem, co chcem, zaplatim a sadnem do lietadla a mam pokoj, a ak ked sa cokolvek vyvrbi, riesi to cestovka. Neraz sa nam stalo, ze vdaka tomu, ze sme to mali cez cestovku, nas to ako zakaznika ochranilo.

natalka13
Dnes o 12:35
@gab

@anonym_2f284b pretoze chcem mat pokoj a klud, nechcem este aj tam nieco riesit, cely rok v kuse nieco organizujem, riesim a pod. Dohodnem podmienky s CK, viem, co kupujem, aj aky typ izby (to je v popise) , viem, co chcem, zaplatim a sadnem do lietadla a mam pokoj, a ak ked sa cokolvek vyvrbi, riesi to cestovka. Neraz sa nam stalo, ze vdaka tomu, ze sme to mali cez cestovku, nas to ako zakaznika ochranilo.

@gab "Neraz sa nam stalo, ze vdaka tomu, ze sme to mali cez cestovku, nas to ako zakaznika ochranilo."
a to si ako zistila?

anonym_0ffde3
Dnes o 13:03
@anonym_2f284b

@anonym_2f284b lebo mam na to, ze si to zaplatím cez CK a nemusím nič riešiť ja. Práve preto chodím aj do reštaurácií a využívam aj takú donášku domov.

katarinaba
autor
Dnes o 13:08
@baumka

@katarinaba ja píšem pravidelne do hotelov,hlavne kvôli tichej izbe,alebo ako teraz aj minulý rok som nechcela byť na poslednom poschodí celkom pod strechou a vyhoveli mi. Aj,zvyknem napísať napr.poschodie,ze max. 3,4,5 , keby nešiel výťah, tak na siedme by sa mi nechcelo chodiť. Hoci nemám problém párkrát zbehnúť aj po schodoch,ak by chcel niekto rýpať. Okrem toho pozerám,ci hotel nemá na nejakej soc.sieti vytvorenú skupinu a potom kontaktujem manažérsku pre hostí. Tie zvyknú byť v niektorých skupinách aktívne. A ak náhodou aj sa niečo sľúbi a nesplní sa,napr tvrdý matrac,ktory potrebujem ,tak to riešim s tou manažérkou dodatočne v hoteli a vždy doteraz boli ústretoví. A po príchode do hotela zvyknem na recepcii pripomenúť, ze som písala mail a o co som pekne požiadala a vždy to vyšlo. Raz sme mali veľmi hlucnu izbu ,fakt sa nedalo spat ani po polnoci,tak som išla za manažérkou a ta bola super milá a ukázala nám dve izby, z ktorých sme si mohli vybrať. Takže daju sa veci riešiť aj uz priamo v hoteli. Asi závisí od toho,ako je hotel vedený a ci sú ochotní ti manažéri,lebo oni casto vybavia viac,ako recepčný, co ma toho na hlave dosť. Snažím sa chodit do hotelov, kde si dopredu zistim,ze je personál ochotný, ze sa to spomína aj v recenziách.

@baumka dakujem velmi pekne ❤️

vevesh
Dnes o 13:12

@katarinaba nam zatial bolo vyhovene, ale bookovali sme cez nemecke portaly a stranky, takze neviem, ci to ma suvis a dosah.....

katarinaba
autor
Dnes o 13:16
@anonym_90d38b

S tebou by som ani na dovolenku nešla, ľutujem ľudí, ktorí s tebou idú. Si hrozne arogantný človek, len prskáš okolo. Bodaj by ti nikto nevyhovel a dali ti najhoršiu izbu. Peknú dovolenku prajem.

@anonym_90d38b kde prskam a som arogantna? Hlavne ze ty si dobry a prajny clovek. Este ze ta anonymita tu je. Hrdinka. A dakujem, potesila si ma, kazdopadne mam nieco, co ty nie a zerie ta to riadne. Neboj, ja si dovolenku uzijem.

gab
Dnes o 13:17
@natalka13

@gab "Neraz sa nam stalo, ze vdaka tomu, ze sme to mali cez cestovku, nas to ako zakaznika ochranilo."
a to si ako zistila?

@natalka13 roky kupujeme dovolenku u cest. agentury, mesiac pred nasim odletom cestovka s ktorou sme mali letiet, skrachovala.
Tie dovolenky, ktore boli kupene v cestovej agenture (a zaroven aj kancelarii) prevzala sama cestovka od skrachovanej. Zalohu, ktoru sme platili pri kupe nam zaratali, doplatili sme len zvysok novej ceny. dokonca bola o 300 € lacnejsia ako pôvodna cena.
cize keby som to objednavala sama, mam s tym vela vybavovaciek, tahanic. Lebo sice z poistovne bolo prislubene vratenie penazi, len akosi zabudli napisat, ze dokedy. Mali na to rok cas. Znamym takto viseli peniaze v lufte, lebo mali zaplatenu pôvodnu dovolenku a kedze chceli ist, tak si novu zaplatili nanovo a tie peniaze za staru si zacali vybavovat sami.
takze pre mna ako zakaznika sa oplatilo isto do cestovnej agentury, ktora sa postarala o vsetko a to mam viac skusenosti za tie roky co chodime. to iste aj ked som v danej krajine, pride po mna transfer, nemusim hladat taxi na letisko, odvezu, privezu. Pre mna to je proste vypnutie pocitaca na letisku a zapnutie, ked sa vratim zase spät. Proste mne sa ozaj nechce riesit, hladat, furt niekde s mobilom, nejakou app. proste hlava volna.

luccija
Dnes o 13:18

@katarinaba áno, chceli sme 2 izby vedľa seba a nie nad bazénom vyhoveli, ale boli sme tam viac x a to som aj pri rozhovore spomenula.Vela záleží či to je časť hotela, ktorú maju pre tvoju cestovku objednanu

katarinaba
autor
Dnes o 13:20
@anonym_2f284b

@anonym_2f284b napr. ja idem sama s 11 rocnym dietatom a mat aspon aku taku oporu v delegatovi, ak by sa mi nieco stalo, ma svoje opodstatnenie.
Dalsim dovodom je aj cena - to co chcem ja sa za tu cenu a ns vlastnu past neda kupit.
Kazdy ma svoje dovody.

anonym_a29d5b
Dnes o 13:27
@katarinaba

@anonym_2f284b napr. ja idem sama s 11 rocnym dietatom a mat aspon aku taku oporu v delegatovi, ak by sa mi nieco stalo, ma svoje opodstatnenie.
Dalsim dovodom je aj cena - to co chcem ja sa za tu cenu a ns vlastnu past neda kupit.
Kazdy ma svoje dovody.

@katarinaba cez plnu sezonu maju hoteli taky chaus,ze mmoho krat ani izba neni pripravena,potom daju tam kde je prave volna a potom riesia dalej ked sa uvolnia.Takto to byva vsade.

anonym74
Dnes o 13:48

Ja pracujem v hoteli v zahranici a mame gro ludi cez cestovku a snazime sa vyhoviet ked sa da, to co ti tu niektore pisu su totalne bludy a hlavne cestovky vzdy naslubuje hore doly ale malokedy v realite informuju hotel, takze urcite napisat, nic tym nestratis

anonym_3fcb3a
Dnes o 14:06
@anonym_0d770b

ak si to vezmes cez cestovku izba nieje tvoja ale cestovky, co tam chces riesit, po prichode na hotel sa postav prva do radu a vyber si najlepsiu ktora bude volna.

@anonym_0d770b a ako vie ktorá je najlepšia?prvá do rady to ako na banány🤣fakt rady ako od malych deti

anonym_0d770b
Dnes o 14:09
@anonym_3fcb3a

@anonym_0d770b a ako vie ktorá je najlepšia?prvá do rady to ako na banány🤣fakt rady ako od malych deti

@anonym_3fcb3a a ako vie ktora je najlepsia po telefonate na tisice km? no proste ide prva a povie chcem delene izby a vychodnu stranu, a ako rva je vacsia sanca ze bud v ponuke.

katarinaba
autor
Dnes o 14:18
@anonym74

Ja pracujem v hoteli v zahranici a mame gro ludi cez cestovku a snazime sa vyhoviet ked sa da, to co ti tu niektore pisu su totalne bludy a hlavne cestovky vzdy naslubuje hore doly ale malokedy v realite informuju hotel, takze urcite napisat, nic tym nestratis

@anonym74 dakujem velmi pekne ❤️