icon

Môžeme ísť so 7 mesačným dieťaťom k moru?

zuzioli
22. jún 2012

Ahojte maminy s akym najmladšim dieťatkom ste boli pri mori ? my máme isť v auguste do chorvátska, malinká bude mať 7 mesiacov auguste.. myslite že možem isť v pohode s nou k moru ??

angellinka
22. jún 2012

@xlucia nikdy ma nenapadlo,ze som ublizila svojim detom tym ze sme isli ako rodina niekam 😨 ved v pohode ty sed so svojimi detmi doma, chodte trebars kazdy den na to iste ihrisko 😉 moje deti maju rezim,a si predstav ze aj na dovolenke,obidve aj 4.rocny syn.Asi mas nejaky "extra " vyskum,ze male dieta nepatri na dovolenku 😀 😀 😀

xlucia
22. jún 2012

@zuzioli mas este male dieta este ste nepresli ani prvymi prikmami a uz sa tu navazas. kric hop az ked preskocis. pocas prvych prikrmov ma byt dieta v domacom prostredi.
no a ved si chod. co ta drzi moj nazor? ak ti tam mala dostane crevne problemy, alebo sa vyhadze z jedla, potom uvidis preco maju byt balicke deti doma

angellinka
22. jún 2012

@xlucia preco vidis vsetko tak negativne???!!nechapem....mala by si ty zmenit svoj stereotyp 😉

zuzioli
autor
22. jún 2012

@brumka teraz ked si nevypestuješ zeleninu doma tak v tej kupnej su same dusičnany, a nevieš kde je to pestovane, mrkva je bez chuti no hruza.. tie hotove ked napr z DM tak su bio a viem že je to kvalita nieje tam nič nezdrave..

xlucia
22. jún 2012

@angellinka ak ta to nenapadlo, tak to svedci len o tom ze si mala stastie a nemali ste problemy. ja mam zo svojho okolia mnozvtvo prikladov kedy to dobre nedopadlo. nejeden krat sa museli kvoli lekarom vratiti domov na slovensko cela rodina, kedy napriklad v zahranici nemienili liecit hnacky u 8 mesacneho, ci hnisavu anginu u skoro rocneho dietata

kalifa28
22. jún 2012

A trochu aj k veci: ja by som určite na dovolenku išla 🙂
a je mi hrozne luto, že tento rok musím ostat doma, ale už by som to ,,JA!!!!,, nezvládla, ale určite nie moje dieta. ved iste. su aj deti, ktoré okrem toho, že celý život pozeraju spoza plota, nikde neboli, nemaju nejaké socio návyky... také deti možno neznášaju najlepšie vytrhnutie z ich stereotypu, lebo žial, pre ich matky je nesmierne pohodlne vypustit deti do záhrady (na dvor), nemusiet sa nikde chystat, chystat deti, veci, jedenie, pitie... atd.... ale ja medzi také mamy nepatrím. moja dcera je odmalinka zvyknutá na to, že kdekolvek ideme, nemá problém... zrejme preto, lebo ja ho nemám. keby som už dopredu stresovala, tak sedíme na zadku doma a kukáme spoza plota. aj ked, priznávam, pre rodiča je to fakt pohodlný sposob výchovy 😝 😝 😝 ale pre dieta trochu nudaaaaaaaaaa 😝

angellinka
22. jún 2012

@zuzioli jasne ze chod,keby si mala za vsetkym vidiet len problem,ako tuto
@xlucia tak by sme v tychto teplach nikam nechodili,lebo co ak dostane dieta alergiu na slnko,alebo upal 😉
treba si zivot uzivat,dieta nie je nikdy problem.Peknu dovolenku zelam 🙂

zuzioli
autor
22. jún 2012

@xlucia vezmem kupne prirmy 🙂 s mojou malou od 2 mesiacoch chodime kade tade.. ja som chcela vedieť maminy s akymi malymi babatkami chodili na dovolenky... asi tak.... a papame prikrmy od 4 mesiaca, jeme skoro všetko už takže.. jaky je rozdiel že to zje doma alebo niekde v chorvatsku ? :D

simsalabim
22. jún 2012

@janinah podla mna, ak clovek rozumne zvoli destinaciu (z Chorvatska sa napr. da kludne vratiti domov, keby daco, s lekarmi sa dohodnes, nie je problem s hygienou, stravou) tak kludne. na nas vsetci vyvalovali oci, ked sme sli na dovolenku s 10 tyzdnovou dcerkou. Cestu sme zvladli v pohode - sli sme na noc, cca o 11 vecer, na mieste sme bolo okolo 6-7 rano. Dcerka to prespala. Morsky vzduch jej zjavne robil dobre a dovolenku sme si uzivali - viac, ako ked mala 1-2 roky. Mliecko bolo vzdy po ruke, ciste (kojila som), mala mi nikam neusla, dalo sa vyslovene bufetit (manzel sa jasil so starsou dcerou). Ja som si velmi oddychla...Niektori ludia pozeraju na ludi, co idu s babatkom na dovolenku ako na blaznov, sebcov, ktori si nevedia nic odopriet...fakt netusim, preco. ved nejde o vystup na Himalaje, ani pobyt niekde na vidieku v Indii! Naozaj si myslim, ze ak sa rozumne zvoli destinacia, cesta sa prisoosobi babatku a ak sa berie do uvahy temperament dietata (so starsou dcerou by som nesla, ona prve 4 mesiace zivota prevrieskala), ze je to v pohode.
PS crevne problemy ci vyhadzanie sa z jedla moze dieta mat aj doma.
Ak sa ide niekde na dovolenku na 10 dni, tak dietatko kludne prezije na mliecku a dajme tomu mrkvicke a jablcku vo flasticke.

brumka
22. jún 2012

@zuzioli ja inu zele ninu ako z obchodu nema, jedine nieco co si na balkone ale to je kazdeho vec, nesudim ale zdalo sami aj lacnejsie takto varit. kazdy sa mi divil ze sa mi chce no nechce ale robim to a vsetci lekari co nam vraveli ze dcera bude chora je zdravsia ako tie co im rodicia nedavali pozor na jedalnicek a k tomu moru mi sme mali syndrom nespavejho dietata, takze tazko by som si uzila more. ale tento rok ceheme ist opat 🙂

a niekto k tym bazenom mi sme chodili na plavajuce deti kde je prisna hygiena a voda je udrziavana vyhradne pre babatka a malinke deti

kazda nech si skusi ist s malym babom, mi sme zoal nemohli ja som sa po porode pol roka zotavovala

kalifa28
22. jún 2012

A kašlite už na xluciu... sa mi tu nechce čítat dotahovačky ako v prvej triede s niekým, kto ma radikálne a extremne názory...

zuzioli
autor
22. jún 2012

@kalifa28 super napisane 🙂 moj názor 🙂

angellinka
22. jún 2012

@xlucia dieta moze ochoriet,ale to nie je dovod aby sme nikam nesli.Mali sme aj my pri mori alergiu,ale nebrala som to ako tragediu....presla,a sme tu.aj crevne problemy sme mali,ale to nie je dovod nato,aby sme sedeli doma,tak to byva u deti,a naucit sa s tym zit 😉

zuzioli
autor
22. jún 2012

@angellinka dakujem krásne 🙂

brnka
22. jún 2012

podla mna Chorvatsko je v pohode, ja osobne by som s takym malym nesla do destinacii ako Turecko, Grecko...... teda takych, kde je vsade na plno pustena klimatizacia. A dalsia vec, keby sa predsa len nieco stalo - napr. Ti ochorie, sadnes do auta a do rana si doma. Kdezto chodit po tureckych, tuniskych alebo greckych nemocniciach - dakujem za taky zazitok..... ale to je len moj nazor, tak ma neukamenujte 😉

poleva
22. jún 2012

@janinah juj diska nehrozí,oni sú veriaci,chodia len do kostola
babka s dedkom im pomáhajú denne,bývajú o poschodie vyššie 😀
mna zaráža to auto 😒

xlucia
22. jún 2012

@kalifa28 ake dotahovacky? autorka sa nieco pyta, ja som odpovedala aj vysvetlila svoje pohnutky. ak autorka ocakava len suhlas a pritakavanie, tak sa nemala pytat. moje nazory su z reality, nie su extremne. ak polrocne dieta dostane hnacky a musi na infuzky napichnute do hlavicky, domov ho automa len tak nepovezu. musi sanitka a poviem ti je to komplikovane. casovo aj financene aj potom papierovo v poistovni

alenah31
Autor odpoveď zmazal
poleva
22. jún 2012

@katussamus my autom nejdeme a ani nepôjdeme,more nám neutečie,malí budú mať 2 roky.ked pôjdeme,tak letecky,autom v tých horúčavách ani zadarmo,max.ešte do chorvátska,by som sa dala nahovoriť

gumimaci
22. jún 2012

@zuzioli ahoj my sme boli v HR ked mal krpec 9m a 13m a uplne v pohode. Je to cestovatel. Je ale pravda, ze vacsinu batoziny tvorili jeho veci, ale krpec si plaz a vodu velmi uzival.

kalifa28
22. jún 2012

@xlucia však dobre Lucka. Sa tu rožčuluješ, ako keby išlo o tvoje deti, ktoré ti chce niekto náslilím odobrat na dovolenku 😝 😝 😝
inak sa tomu hovorí aj ži a nechaj žit.... povedat svoj názor, ale neurážat mamičky, ktoré zdielaju iný pohlad na vec....

poleva
22. jún 2012

@xlucia súhlasím...ale berme to tak,každý nech robí ako chce
moji budú mať 2 roky,a počkáme si na dovolenku,pôjdeme opäť do tatier
more počká 🙂

onlika
22. jún 2012

nevidim v tom problem, my sme boli so synom, ked mal necelych 7 mesiacov a potom este raz, ked mal 9. A bolo to uplne v pohode, boli sme lietadlom, cely let prespal. Na prvej dovolenke sme boli dokonca par tyzdnov po zavedeni prikrmov. Na obidve dovolenky som prikrmy pribalila kupovane (hoci doma zasadne varim), nabalila som Lucku a kojila som. Uzili sme si to vsetci, aj ked sme po veceroch nemohli chodit, kde sme chceli, sadli sme si na terasu a boli sme spolu. Vypadli sme so stereotypu, nemusela som sa starat o nic, len o maleho, upratali nam, navarili. Dokonca sme si na prvej pozicali aj auto a presli si ostrov.
Tiez sa na mna niektori ludia pozerali cudne, ale aky je v sucasnosti rozdiel, ci idem na dovolenku k moru lietadlom, kde som za 2 hodky, alebo sa vyberiem niekam vramci Cesko - Slovenska a cesta trva rovnako. Ano, v pripade nejakych zdravotnych problemov je mi jednoduchsie zhanat pomoc doma, ale lekarnicku prvej pomoci mam so sebou a myslim si, ze ak nejdem do uplneho zapadakova, tak mi pomozu aj tam.
Synovi sme na dovolenku zbalili nafukovaci bazenik a cvachtal sa tam, neskutocne sa mu to pacilo.
A reci typu, ze deti maju radi stereotyp a svoj rezim, ved nikto nehovori, ze ten rezim sa tam nebude dodrziavat, funguje to rovnako ako doma. K horucavam, u nas su tiez posledne roky velke horucavy, teploty nad 30 °C nie su nic vynimocne a urcite to dieta znasa lepsie niekde pri mori, kde je uplne iny vzduch ako v meste a este v panelakovom byte, ako byva asi vacsina z nas.

Takze, mile mamicky, co si netrufate, tak napiste, ze by ste si netrufli, ale neodsudzujte tie, co si trufaju. Su skratka odvaznejsie ako vy a na tom nie je nic zle 😉. A uz vobec si nemyslim, ze je to od tych rodicov sebecke, nie sme otrokyne deti, sme matky a matka je tiez clovek so svojimi potrebami a pocitmi, nikde nie je povedane, ze cely svoj doterajsi zivot musim obetovat svojim detom. Ano, obetujem im dost, ale urcite nie vsetko. A milujem ich nad vsetko na svete, nevedela by som zit bez nich 😵

brumka
22. jún 2012

neviem naco sa tu hadate, kazdanech si ide kedy uzna za vhodne, hlavne je aby to deti zvladli a uzili si doloenku, no nie? podla mna naj je taliansko ci chorvatsko

katussamus
22. jún 2012

@poleva hm ako som písla boli sme autom v chorvátsku 😉 asi ti to ušlo 😀

poleva
22. jún 2012

@katussamus hej máš pravdu,zle som prečítala,ako píšem max. do chorvátska

simsalabim
22. jún 2012

@brnka kamoska absolvovala dovolenku v Turecku a s detmi skoncili prave v tureckej nemocnici. Deti mali 6 a 11 rokov a zrazu dostali vysokanske horucky. Bolo to v case hrozy z vtacej? ci z prasacej? chripky (uz si nepamatm, ktorej 😝 ) Oslovili hoteloveho lekara, ten nariadil prevoz do nemocnice. Prisli pre nich takou sanitkou, ze si myslela, ze sa ocitla v o 200 rokov vzdialenej budcnosti. Nemocnica vybavena tip top, vraj taku u nas urcite nemame. Lekar sa opytal, ci vedia po anglicky, ked povedali, ze iba nemecky, za chvilu prisiel iny lekar, ktory hovoril skvele po nemecky. Ponukli aj tlmocnika. V nemocnici pobudli 2 dni - lekari chceli vylucit tu chripku. teploty klesli hned na 2. den, uzavreli to ako virozu. Este teraz -cca po 4 rokoch - to spomina ako uzasny zazitok. Vraj uz si nikdy nedovoli povedat nieco o zaostalom Turecku. Predpokladam vsak, ze do takej nemocnice sa bezny Turek asi nedostane.... toto pisem len na margo toho, ze aj v kvazi zaostalej krajine moze byt lekarska starostlivost na inej urovni, ako by sme cakali. Aspon pokial je clovek cudzinec s cestovnym poistenim 😝

gumimaci
22. jún 2012

Stravovania v HR by som sa vobec nebala, maju dost kvalitne potraviny, niektroe dokonca kvalitnejsie ako na SK.

lujza123
22. jún 2012

@xlucia to je len vec pohladu ty to vidis strasne cierno co vsetko by sa mohlo stat ...tie primorske krajiny su castokrat civilizovanejsie nez Slovensko, si predstav ze vsade maju normalne supermarkety kde kupis aj to maso, cerstve ryby (narozdiel od slovenska ze), normalnu cerstvu zeleninu , dokonca cuduj sa svete aj plienky este lacnejsie nez u nas....v primorskych letoviskach az na par vinimiek nieje pitna voda v kohutiku tak jasne ze varis s kupovanej, sanitku si zavolas predsa vsade vo vacsine krajin funguje 112, v chorvatsku sa dorozumies aj slovensky, nezaplatis majland pokial mas cestovne pripoistenie ....

A nazyvat niekoho zblbnutym len preto ze rad cestuje? To je len tvoj pohlad, podla mna je zase zblbnuty clovek co sedi len doma a vsade vidi len nebezpecenstvo a problemy

bocianka123
22. jún 2012

@zuzioli ahoj, nečítam všetky príspevky, ale môj osobný názor je - nie.