icon

Môžeme ísť so 7 mesačným dieťaťom k moru?

zuzioli
22. jún 2012

Ahojte maminy s akym najmladšim dieťatkom ste boli pri mori ? my máme isť v auguste do chorvátska, malinká bude mať 7 mesiacov auguste.. myslite že možem isť v pohode s nou k moru ??

katussamus
22. jún 2012

@gumimaci a v HR sa bez problémov dajú kupiť aj Hippky 🙂 aj nutrilon aj beba 🙂

gumimaci
22. jún 2012

@katussamus ved ja viem, oni maju aj tie 190ml balenia, aj som 2x odtial isla nabalena detskymi vyzivami 😀 😅

mimisash
22. jún 2012

@zuzioli
ahoj my sme boli 1x pri mori ked mal maly 5 mesiacov a stravili sme tam cca 1 mesiac, nemali sme ziadny problem, rezim sme mali taky isty ako doma...ked chcel papat...tak papal...ked spinkat tak spinkal, rozdiel bol len ze sme boli na inom mieste ako bezne.
v chorvatsku ziju bezne aj male deti a aj snimi bezne chodia k moru....obchody su rovnako a ak nie este lepsie zasobene ako unas su tam aj DM drogerie(niekdo spominal problem s plienkami)
voda pokial viem je nezavadna, zelenina a ovocie detto...to nie je 3tí svet....ako tu niekdo spominal ze treba prevarat a nejest cerstve a blablabla..
mam tam cast rodiny takze realitu poznam velmi dobre, tak isto zdravotnicvo..ako u nas...nuz ked mate chut chodte, dieta nie je prekazka
a kdo sa boji nech sedi doma....... 😉

kape
22. jún 2012

@zuzioli - ak sa Ty na to citis a mas pocit, ze aj mala je prisposobiva, nemas nad cim vahat. Ja som tiez za. kazda mamina predsa pozna svoje dieta a zas kebyze maju velikanske problemy s babom, tak sa s nim kade tade tahat nebude, ale ak je vsetko OK peco nie ? S rozumom sa vsetko da. A inak u nas vzdy zmena prostredia prospievala, od mala sme maleho zvykali na zmenu prostredia, kedze babky na blizku nie su a nebol v podstate ziaden problem. A to nam na prvej velkonocnej aj ked len v susednej Morave schytal 6 tu chorobu, tak sme sa vratili o den skor, a co ? Napriek tomu sme si povedali, ze bolo super a bohuzial pri malych detoch je to dost nevyspytatelne , ale to neznamena, ze musime sediet len doma na zadku.
Teraz ked niekam ideme do hotela, tak vidiet, ze nase dieta nie je prvy krat z domu a v podstate je pohodak. A na dovolenky sa uz vzdy tesi. Len pekne chod, z Chorvatska sa kedykolvek mozes zbalit domov, ja som u syna ako rocneho volila radsej lietadlo, lebo pre mna bola cesta autom nepredstavitelna, ale s druhym uz asi dame aj autom skor dovolenku, pokym bude OK. Teraz sa chystame, ja budem na zaciatku tretieho trimestra a tiez nevidim na tom nic zle a lekar povedal, ze ma pusti. Uz je ina doba 😉

kape
22. jún 2012

@simsalabim - o Turecku som to uz viac krat pocula, to su fakt len nase predsudky, oplati sa samozrejme si nastudovat, ked clovek niekam chce ist co od tej krajiny moze ocakavat.

brnka
22. jún 2012

@simsalabim , ja som nechcela povedat, ze su to zaostale krajiny. ano, aj ja som pocula taku skusenost, ze z pobytu v nemocnici mali "zazitok". no ja by som taky zazitok nechcela zazit nikde......

brnka
22. jún 2012

chcela som hlavne napisat, ze v tychto destinaciach je vsade zapnuta klimatizacia - uz len pri ceste z letiska do hotela fici v autobuse na plno - ovplyvnit to nevies - a nerobi to dobre ani dospelym a nieto este malickym detom.....

onlika
22. jún 2012

aha, este som zabudla podotknut, ze s malym deckom samozrejme cely cas sedim v tieni a cez obed si uzivame siestu na izbe 😵. A plienky, ved tam moze byt cely den bez plienky, my sme to tak praktizovali, plienka bola len na izbe a v jedalni, na plazi a pri bazene zasadne bez 😉

radlinka
22. jún 2012

@zuzioli ja ti poviem otvorene :

1. MORE - ANO (urcite sa da aj s mensim babatkom, my sme boli s 3 mesacnym)
2. zavisi aka DESTINACIA (odporucam europsku). 😉

3. najlepsia strava je MLIEKO (ak mas svoje super), ostatne 'sklickove' prikrmy nemusi dieta prijat, zavisi ako ho prikrmujes. Boli sme nedavno v Alpach, maly odmietal pocas cesty aj pobytu jest slavne organicke HIPPky, tak som ich vyhodila do kosa a doobeda mu varila normalne prikrmy a poobede sme lyzovali na vymenu.

4. Brala by som APARTMAN, pripadne hotel ALL INCLUSIVE (al. plna penzia) da sa vybrat so sirokej ponuky, takze super.

5. ISLA BY SOM VLASTNYM AUTOM ( ohladne klimatizacie, lety s nasimi turistami su katastrofalne, tlacenice o zivot, vsade musia byt prvi, takze klima v lietadle, prepravnych spolocnostiach je stale zapnuta.

6. VYBRAT DOBRU CESTOVKU a hlavne aj komplet POISTENIE !!!

7. Zdrzovat sa v blizkosti mora v skorych rannych hodinach alebo az vecernych

8. Zobrat si slnecnik, sietku na muchy a dalsie potrebne drobnosti, vratane kvalitneho kremu s vysokym faktorom a mat pri sebe stale balenu vodu.

9. V AUGUSTE DO TROPICKYCH KRAJIN ??? no necham kazdeho na vlastnom rozhodnuti, my sme chodievali v juni a teplota neklasela pod 40C v tieni. Takze by som sla asi september (neskory), pripadne sa da este teraz. Vsetko zavisi od miesta pobytu, ale aj ke to napr. Spanielsko, Turecko, Grecko tak v auguste na skapanie. 😅 😅

kaja73
22. jún 2012

No moj mal ma 2 a pol roka a uz bol 3 krat pri mori-prvy raz v 6m ,potom v 8m a nakoniec v 20m,teraz pojde ako 2,8m. zakazdym sa tam po 1 dni adpatoval a spinkal lepsie ako doma,plakal menej ako doma,dychal cisty morsky vzduch,ekzem sa mu vzdy stiahol.....my chodime zasadne do chorvatksa-cesta trva 8-9 hodin,ideme okolo 3h nadranom a o 12h sme najneskor tam.
Vzdy sme na tom istom mieste uz 6 rok,presne viem co nas caka,kam ist ked su problemy-ved uz aj boli -,domaci su nasi kamosi uz,supermakrety lepsie zasobene ako u nas.......
Starasi syn ma 13 rokov a nechcela by som ho ochudobnit o more prave teraz na viac rokov,lebo neskor uz s nami mozno ani nebude chciet ist.
Nehovoriac o zdravotnom stave oboch deti-kazdemu to len prospieva.
Ekzem sa malemu po pobyte vyrazne zlepsil,starsi prestal trpiet na ochorenia dychacich ciest-odkedy chodime kazdy rok k moru je to ovela lepsie-od 2 do 3 rokov trpel stale kaslom a anginami-to sa skoncilo.
Zakazdym sme cistych 14 dni pri mori a je to upne bombove.

adelaine
22. jún 2012

@zuzioli
ahoj, je to vsetko len a len o tom, ci sa na to citis a ake mas babo...
ak je zdrave, netrpi napr. bolestami bruska, tak preco nie...

ja som taka odvazna nebola, maly mi kolikoval do 4 mesiacov, nespaval, ja by som si nevedela predstavit byt s nim niekde inde ako doma, v klude....
inak, teraz je nase dieta dost scestovane, vsade ho vlacime so sebou, avsak s ohladom na jeho rezim, netlacime na pilu, vsetko prisposobujeme jemu....kebyze nam tento rok vyjdu prasule na more, tak nevaham, aj 2x rocne, ale...snivam dalej 😀

zuzioli
autor
22. jún 2012

@radlinka ideme len do chorvatska

zuzioli
autor
22. jún 2012

@alenah31 super, chorvatsko je skvele, bola som tam už 3 x no super dakujem za rady 🙂

akova
22. jún 2012

my ideme s malym tiež do Chorvátska, bude mať 6 mesiacov... ja to vidim tak, že tí čo su proti sa boja a tí čo su za su tí odvážnejší, a k tým patrím aj ja, nevidim v tom žiadny problém. Mám kamošku stresmenku a ta by teda v žiadno prípade nešla, ved čo ked sa niečo stane ! A vyhovárať sa na to, že musíš "riešiť kojenie, plienky, príkmry" ved to musíš riešiť aj doma.. 😉 takže peknu dovolenku 😉 😀

tilly
22. jún 2012

ja nechapem ako moze niekto z takej veci ako dovolenka pri mori, este k tomu v chorvatsku, urobit megaproblem...
ale tak ak vo vsetkom vidim problem a zradu nieco zle, tak je fakt lepsie zostat doma, zavreti, nevyliezat von, ved co ak sa smyknem na chodniku... 🙄

bude tyzden jest jedlo z poharika, jednu noc prespi v autosedacke po ceste, tyzden bude v inom prostredi a bude mat rozbity rezim.... no booooze, to sa strasne vela stane... 😠

moje decka dovolenky zboznuju, chodime pomerne casto, maju vzdy uplne prehadzany rezim a obcas jedia aj to, co by som doma nedovolila, ale zazitky maju vzdy velke a to aj ten mensi... oni si uz dost pamataju a zazitky v nich zostavaju... samozrejme, ze 7 mesacne dieta si to asi pamatat nebude, ale mamina a tatino budu mat krasne chvilky oddychu a budu si uzivat rodinku, co sa v bezny pracovny den moc neda... a ani v den volna, ked je clovek mimo domova, tak sa sprava inak, viac sa uvolni

radlinka
22. jún 2012

@zuzioli tak ziadny problem, len treba dat doraz na tie tepla, chorvatske more a plaze su krasne, je to blizko, mozete si vziat co len chcete so sebou, uzit si teplo, more...podotykam krasne a ciste, oddychnut si ako rodinka a nacerpat novej energie. Potraviny najdete aj ovocia ci zeleniny je dost a nemusite sa bat, ze by bolo niecoho nedostatok, pripadne ze dostane 'tummy bug'.
Len pekne chodte a uzite si super dovolenku, aj my pojdeme ale trosku inym smerom a uz sa velmi tesime 😀

Krasnu a stasnu cestu zelam, potom hod super fotecky 😀 😀 😀

alabama0011
22. jún 2012

@zuzioli my sme boli vo francuzsku ked nasa mala skoro 4 mesiace, odtial sme sli po troch tyzdnoch do uk na dva tyzdne a sup domov.. Bola uzasna, vsetko zvladla.. Teraz ma 14 mesiacov a uspesne zvladla aj tohtorocnu dovolenku.. Nevidim v tom problem.. Treba sa hlavne nabalit vsetkym co potrebuje 🙂
prajem peknu dovolenku

alenah31
Autor odpoveď zmazal
lenka311
22. jún 2012

@zuzioli Ja odchádzam teraz v piatok 29.6 - tiež som tu mala túto otázku. Nakoniec som sa rozhodla - kašlem na to idem. Moja je staršia, ale výhoda oproti mne je to že ja idem autobusom - 14hod. - do Talianska a ešte k tomu sama s kamoškou a jej dcérkou. Dámska štvorka. 2malé baby dve veľké...
Myslím že kým je dieťa malé je to aj lepšie - neuteká toľko, napustíš jej bazénik a nezdrhne Ti z neho ako staršie dieťa ktoré už behá ako šarkan... Takže klobúčiky, kvalitný opaľovací krém a ide sa! 🙂 🙂 🙂 Užite si to!
Tuto je tá moja téma, ak chceš prečítaj si, dali mi tam aj dobré rady... 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/dovolenka-v-zahranici-destinacie/dovolenka-s-2-rocnym-velmi-zivym-dietatom/

zuzioli
autor
22. jún 2012

@alenah31 jééééééééémin si strašne zlata dakujem ti velmi pekne 🙂 :-* naozaj.. no planujeme na makarsku.. v chorvatsku sme boli už 3 x, v zadare na Pagu a na makarskej a chceme tam isť zas.. no popremyšlam ešte.. dakujem mooooooooooooooooc krát 🙂

lussy23
22. jún 2012

@kalifa28 Súhlasím. Ja som vyrastala v podstatem, ak nepočítm navšetevy tety v PB asestry v beluši a školské výlety, len doma. Detstvo som mala pekné, mala som kamarátky,bola som sťastná. napriek tomu som vždy tíško závidela, že moje kamarátky boli V Bulharsku a ja nie,

@xlucia nič v zlom, ale nie je dobré vidieť vo všetkom niečo zlé, a negatívne. mali by ste začať myslieť aj pozitívne. Riziká sú vždy a všade, a stať sa to môže aj doma. Prečo by to mala by sebeckosť? Fakt nechápem, taký názor. Ja som bola na svojej prvej dovolenka až minulý rok, inak som chodila len k tete do PB a k sestre do Beluše a na ľkolské výlety. A Už teraz viem, že nedovolím, aby to zažilo aj moje dieťa. Chcem mu dopriať to, čo nemohlo bť dopriaté mne. A čo sa týka stravy - veď sa dá navariť doma a to dať do pohárov. Exustuje taká prenosná chladnička, tam sa to nepokazí.Inak v zahraničí je kopec potravín oveľa kvalitnejších ako na SVK. A myslím, že je rozumné pred dovolenkou preštudovať si, čo a ako, čo v tom meste, e, kde sú obchody, naplánovať si to. Ja na dovolenke s detičkami nevidím nič zlé. A More deťom len prospeje, je to stokrát lepšie ako kúpalisko plné chlóru. Prečo si kvôli deťom odopierať dovolenky? veď tá sa ísť aj s nimi a určite je to krásny zážitok pre maminu aj dieťa.
A nazývať ľudí, ktorí radi cestujú zblbnutými a sebekckými je podľa mňa hlúpe. Sebecký rodič je taký, ktorý si radšej kúpi cigarety, ako dieťaťu jedlo, hračky...

lussy23
22. jún 2012

inak zabdla som: niektorým deťom more veľmi prospeje, napr .tým čo majú ekzém. Zase netreba vo všetkom vidieť niečo zlé.

jonas17
22. jún 2012

ja mám deti 3...a odkedy sa mi narodilo prvé, tak sme začali chodiť na dovolenky k moru. začali sme s najstarším, ktorý mal 2a pol a skončili s dcérou, ktorá mala 4 a pol mesiaca..s malými deťmi sú dovolenky výborné v tom, že ked kojíte, o stravu máte postarané. ked spala, ja som sa opaľovala, ked bola hore, sedeli sme pod slnečníkom, alebo bola v izbe s mužom...pre neho bola dovolenka v tom, že sa viac venoval malej a pre mňa v tom, že som nemusela variť, prať , žehliť a po stolovaní ešte dve hodiny dávať do poriadku po celej rodine kuchyňu...miesto toho sme sa prechádzali, alebo len tak sedeli pri malej na izbe, ked spala...a večer dieťa šup do kočíka išlo sa von...malé deti potrebujú len mamu a je im úplne jedno , kde sú, len nech sú s ňou...minulý rok mala na dovolenke rok, nič nechcela jesť v hoteli, tak som ju len kojila 😀 týždeň to prežila a bolo 😀 so starším sme zažili aj angínu v zahraničí, dva dni mal teploty a potom si už dovolenkoval 😀 deti môžu ochorieť aj doma, keby sme mysleli na problémy, tak sedím s nimi doma do ich svadby, pretože s veľkými sú teda iné starosti, nie šupnúť do kočíka a vyraziť do mesta 😀

skoricaxx
22. jún 2012

no mi sme boli s malym v9 mes v chorvatsku a 2 týždne na okružnej ceste talianskom (Benátky, florencia, Rím , Pizza..) každe druhe ubytko pod stanami a supis
Teraz mame druhe babo 3mesiace a nevieme rozhodnut kam isť bo isť sa vyvaliť na 3 tyždne na jedno miesto moru to nas nelaka, a vysokohorsku turistiku s 2,5 ročným chlapcom, bábom a batohom - chhýba mi jedna osoba čo by nosila batoh tak len turistik čo zvladne maly sam asi tento rok to bude iba slovensko alebo čechy, menšia turistika, nejaky hrad, kupanie.... musim najsť niake miesto a naplanovať vylety

sasenkah
22. jún 2012

My sme prvýkrát leteli ked mala Nelly 5 mes. A odvtedy uz prešla pol sveta 🙂. Záleži na bábätku ale aj na rodicoch. Treba vybrať dobru destinaciu, s dostatočným hygienickym štandardom, dobrým zdravotnictvom a hlavne bezpečnu. Ked je babo kojene je to easy. Aby malo domácu stravu, prenajimame si vždy apartmán a ja
vždy niečo uvarim. Mala zboznuje more a je to výborne aj zo zdravotného hľadiska (nikdy nebrala atb). Nezabudnut na dobre poistenie!

petka2284
23. jún 2012

More? Úžasná prevencia proti kožným chorobám u detičiek, takže čím skôr tým lepšie bábätko ,,namočiť´´ do mora🙂))

viva02
23. jún 2012

@alenah31 Prosim ta, ako je to v Chorvatsku s elektrickymi zasuvkami/zastrckami? Keby sme si zobrali nas ohrievac jedla pre deti, resp. aj nejaky iny elektrospotrebic zo slovenskou zastrckou, da sa pouzit v chorvatskej zasuvke? Viem, ze napr. v Grecku to nie je mozne, maju tam ine el. zasuvky.

dusika11
23. jún 2012

AHOJTE uz som v podobnych temach pisala bola som s osemesacnymi dvojickami v chorvatsku bolo to super rezim mali svoj v aute ..spali lepsie ako doma kupali sme ich v mori..
@viva02 mala som rychlovarnu konvicu boli sme na pagu a dala sa tam prevarat voda...

dusika11
23. jún 2012

@jonas17 tak tak ja si len tohto roku netrufam este rozumcek nikde a behat to beha o 106..nabuduci rok ked bude aj viac peniazkov by som rozhodne isla

dusika11
23. jún 2012

@zuzioli das do kocika prebalis ..nechodi to neodbehne..joj uzasne pravdaze chod..