icon

Potrebujem súhlas manžela na cestovanie s deťmi?

8. sep 2026

Beriem deti na dovolenku do Egyptu, so súhlasom manzela (ten ist nemôže). Potrebuje mi dat nejaký oficiálny súhlas podpísaný pred notárom, alebo stačí len vlastnou rukou podpísaný súhlas? Medzipristátie mame v Turecku. Už som tak 2 roky bez neho letela do Talianska a nikto mi tento súhlas nekontroloval. Dakujem.

lucik194
Včera o 06:05

vobec nic nepotrebujes

tiezjedna
Včera o 06:20

nemusíš mať nič

fliacik
Včera o 06:25

Bola som sama s deťmi v Albánsku, z ambasády mi odpísali, že musím mať notársky overený súhlas manžela s vycestovaním, v anglickom alebo albánskom jazyku. Vybavili sme, ale napokon to nikto nekontroloval. Tak možno si pozri na stránke ministerstva pokyny pre danú krajinu, alebo si zavolaj na príslušnú ambasádu.

anonym_e615e5
Včera o 06:38

Odporúča sa mať splnomocnenie. Pozri Mzv.

abbey1
Včera o 07:22

Pravidelne cestujem sama s deťmi. Žiadny súhlas manžela so sebou nenosím. Ten by som zvážila iba pri špecifických destináciách.

monro
Včera o 07:47

Ja takýto súhlas mám. Nosím ho vždy so sebou, keď idem do zahraničia s dcérou. Nikdy ale nikto nekontroloval, či takýto dokument mám.

orisker
Včera o 10:05

Over si to na stránke MZVaEZ SR.
Keby ten súhlas na egyptskom letisku nejaký iniciatívny pasovák potom od Teba vyžadoval, môžeš mu povedať, že tety na Modrom koníkovi písali, že netreba.

abbey1
Včera o 10:10
@orisker

Over si to na stránke MZVaEZ SR.
Keby ten súhlas na egyptskom letisku nejaký iniciatívny pasovák potom od Teba vyžadoval, môžeš mu povedať, že tety na Modrom koníkovi písali, že netreba.

@orisker V Egypte nikdy nič nepýtali

slavomira236
Včera o 10:33

@anonym_autor v egypte nepytaju skor na slovensku

orisker
Včera o 10:35

@anonym_autor ,
a potom mu môžeš povedať aj, že abbey1 na Modrom koníkovi písala, že v Egypte nikdy nič nepýtali.
Ale ona je skôr taká, že v diskusiách tvrdí, že stanovené pravidlá netreba rešpektovať.
😉
MZVaEZ pre deti, ktoré cestujú do Egypta len s jedným z rodičov o d p o r ú č a notársky overený súhlas druhého rodiča.

abbey1
Včera o 10:47
@orisker

@anonym_autor ,
a potom mu môžeš povedať aj, že abbey1 na Modrom koníkovi písala, že v Egypte nikdy nič nepýtali.
Ale ona je skôr taká, že v diskusiách tvrdí, že stanovené pravidlá netreba rešpektovať.
😉
MZVaEZ pre deti, ktoré cestujú do Egypta len s jedným z rodičov o d p o r ú č a notársky overený súhlas druhého rodiča.

@orisker Racionálne pravidlá veľmi rada a ochotne akceptujem. 🙂

anonym_69b687
Včera o 11:01

Netreba notarom
My sme vcera prileteli z Turecka ,leteli z De a Nemci chceli papier . Este sa aj pytal ako dlho ostaneme.
Turci nechceli nic .
Pre istotu ber .Nevies nikdy