icon

Zrušiť dovolenku kvôli chorobe dieťaťa?

faith6
Včera o 07:01

Ahojte, máme 18.6. letieť do Turecka ,dieťa 1,5 rok ochorelo má kašeľ , nádchu ( má veľké nosné mandle takže stále sme v jednom kolobehu) ,bez teplôt , zajtra ideme k dr. Ak mi dá potvrdenie že neodporúča ísť zruším dovolenku, ak povie že môže ísť išli by ste aj tak ?

Strana
z4
svetlonos
Včera o 18:39
@anonym_0046b3

@ivik4 nechapem no, rok a pol rocne decko si to pamatat nebude, ja keby som mala zaplatenu dovolenku a decko ochorie, tak moji rodicia postrazia uplne s radostou. Trosku sa odstrihnute paneboze 😃 aj tak si hovno bude z toho pamatat

@anonym_0046b3
Ty si buď úplne vyčerpaná alebo empatia a láskavosť núka bodov.
Napríklad moja mama robí na 3 smeny, teda musela by brať dovolenku. Síce je v práci úžasná ale z chorých malých vnúčat má stres v tomto veku už, teda skôr strach o ne.
A nechať malé 1,5 ročne dieťa babke na 2 týždne? Toto pochopím u absolútne vycerpanej matky, keď potrebuje vypnúť lebo sa zrúti. Ale nie ako bežné riešenie.

anonym_9281c6
Včera o 18:41

moja zacala soplit posledny den na dovolenke.. a v lietadle plakala co jej tlak sposobil bolest usi ... ja som letela so silnym zapalom zuba a v pohode.. neletela by som len ak by som mala zapalene nosne dutiny-lebo to je fest bolest ale ak len pokasliava a inak je v pohode-letela by som - ved more slnko jej spravia dobre

dancer89
Včera o 18:53

@faith6 letieť s nádchou je veľmi nepríjemné a môže byť nebezpečné. Tlak v nosných dutinach, neskutočna bolesť uši. Môže prísť k prasknutiu bubienka.
Nemusí to byť vždy tak prebiehať,ale môže. Z mojich skúseností s tým lekári nemajú skúsenosti.
Som letuška, musím ísť na PN v prípade nadchy/prechladnutia a viackrát dr či moja či u kolegov pozerali ,že prečo chceme PN kvôli nádche a nemajú prehľad o tom ako funguje telo v lietadle.

anonym_f476b4
Včera o 22:47

Fuuu, nezávidím. Ja keď som si prečítala kombinácia nádcha a zrejme začínajúca choroba + cieľová destinácia + 1,5 ročne dieťa, tak som si povedala, že asi skôr nie. Môj syn bol za šesť rokov najviac chorý práve v tomto veku, v lete, my sme vtedy skončili dokonca aj na infekčnom. Dvakrat. Preto som už mimoriadne opatrna.. Keď sa to nebude zhoršovať, tak môžete zariskovať, len si daj skontrolovať uši, a keby sa dalo aj výter z hrdla ak stíhate, či nebude fajn prihodiť aj ATB keby náhodou (u nás v školke je vo veľkom streptokok párty, šejruju si to decká medzi sebou, sú choré aj týždne, a teraz to schytal aj syn, od neho dcéra, a prúser, že aj ja - počítaj aj s touto variantou, že to môžete dostať všetci). Oslabená imunita, lietadlový koktejl medzinárodných bakterii a vírusov, únavné cestovanie, nebodaj meškanie či výpadok letu, teplo a prípadne srandy v jedle či vo vode, no neviem... Nezávidím, lebo keď zrusite, nemôžeš vedieť, či nebude ešte horšie nabudúce.. uvidíš, co povie pediater.

Strana
z4