icon

Zrušiť dovolenku kvôli chorobe dieťaťa?

faith6
Dnes o 07:01

Ahojte, máme 18.6. letieť do Turecka ,dieťa 1,5 rok ochorelo má kašeľ , nádchu ( má veľké nosné mandle takže stále sme v jednom kolobehu) ,bez teplôt , zajtra ideme k dr. Ak mi dá potvrdenie že neodporúča ísť zruším dovolenku, ak povie že môže ísť išli by ste aj tak ?

Strana
z3
anonym_d3ca47
Dnes o 09:58
@anonym_9cccaa

@anonym_d3ca47 lebo to je take jednoduche, 3 dni pred odletom niekomu oznamit ze mu nechavam na 2 tyzdne cvhore dieta a nech sa stara 🙈 ak aj odhliadneme od toho, ze dieta ma len 1,5 roka a je chore, co ak autorka nema takuto moznost? nie kazda ma čipernu babku na dochodku k dispozicii kedykolvek. a je rozdiel postrazit taketo male dieta ked idu jeho rodicia na ples ci do kina pripadne aj na vikend na wellness ako strazit ho pomaly 2 tyzdne - predpokladam ze do toho Turecka idu aspon na 10 dni. ak sa dietatu zhorsi stav a bude maty vysoke horucky, tak autorka urcite si to bude uzivat pri mori, ved co, babka zvladne aj na pohotovost ist. 🙈

@anonym_9cccaa tak ako zvládla nás keď sme boli chorí, tak zvládne aj vnúča

anonym_d3ca47
Dnes o 09:59
@anonym_e52e7f

@anonym_d3ca47 a co???Maly mal pol roka,sunar mu dokazal urobit aj muz,ci ty muza nemas???Ty si na deti sama??Oni nemaju druheho rodica??

@anonym_e52e7f áno mám muža a potom si predstav, že sú aj deti, ktoré neposedia, potrebuješ sa im venovať celý deň, lebo nezaspia a aj keď sú naňho dvaja, má to byť dovlenka pre všetkých, nie len pre decko

anonym_e52e7f
Dnes o 10:02
@anonym_5d35ef

@anonym_e52e7f a ty nevidis dalej nez si ty sama ? Alebo si zabudla na to ked ma niekto len jedno ci dve malinke deti a ste na ne skutocne len Vy dvaja s muzom a nie dalsie osoby ktore by sa s nimi prebavili? Hadam by si to mala vediet pochopit ked aj ty si niekedy mala len jedno ci dve male deti . To je neporovnatelne take dovolenky . Ci si oddychnes rovnako ako matka s 1 malym dietatom alebo matka aj s velkymi detmi ktore su s nim

@anonym_5d35ef nezabudla,oddychla som si aj vtedy.A to som dokonca aj kojila.A okolo starsieho lietal muz,blaznil sa s nim.Deti neberieme ako nejaku pritaz,boze teraz si ani neoddychneme.Tak na co taka dovolenka,ked zena pride este viac vystavena ako keby bola len doma.

anonym_c56055
Dnes o 10:03
@ria_sprout

@anonym_c56055 a ty si myslíš, že mala odjakživa dospelé deti? Asi aj jej boli malé. Keď jej najstarší mal 3roky, tak mala ďalšie dve malé deti 😉

Ja mám 4ri v priebehu 5tich rokov, cestujeme s nimi odmalička a len my. Nikto nám animátorov nerobil.

@ria_sprout nemyslim a o to viac sa cudujem, ze zabudol vol, ze telatom bol.
Apropo pise ako to ma teraz, ze sibzoberu jest, postaraju sa a potom z nej vypadne, ze vlastne chodi na dovolenku s velkymi detmi, tak ma nechytaj za slovicka 🙂

anonym_65779c
Dnes o 10:05
@anonym_723367

S takým malým dieťaťom by som v prvom rade neplánovala žiadnu dovolenku. To je taky vek ze nikdy nevieš.

@anonym_723367 omg normálne som sa bála že tento názor mám len ja....

anonym_e52e7f
Dnes o 10:07
@anonym_c56055

Apropo pise ako to ma teraz, ze sibzoberu jest, postaraju sa a potom z nej vypadne, ze vlastne chodi na dovolenku s velkymi detmi, tak ma nechytaj za slovicka 🙂

@anonym_c56055 a teraz som pisala,ze aj ked boli len dvaja,tak aj vtedy som si oddychla.Okolo starsieho lietal muz,a ja okolo maleho 3m,vtedy este stale kojila.A boli sme na dovolenke v Besenovej,a aj vylety boli.A dokazala som si oddychnut.

anonym_c50e66
Dnes o 10:10

Hlavne dajte skontrolovat uska! Inak sa zblaznite v lietadle ak ma zapal…

ria_sprout
Dnes o 10:24
@anonym_c56055

@anonym_c56055 kde ťa chytám za slovíčka, veď ty si jej vynadala ako sa porovnáva s rodinou kde sú malé deti zatiaľ čo ona ich má veľké. Veď jej deti tiež boli malé to je fakt, nie chytanie za slovíčka. To je také nepredstaviteľné, že nie každý trpí s malými deťmi 😒

anonym_9cccaa
Dnes o 10:26
@anonym_d3ca47

@anonym_9cccaa tak ako zvládla nás keď sme boli chorí, tak zvládne aj vnúča

@anonym_d3ca47 tiez boli vtedy tvoji rodicia na dovolenke letecky v zahranici na 2 tyzdne? je ine pomoct s chorym vnucatom ked rodicia si nemozu zobrat očr a chodia do prace a su kazdy den vecer doma ako ist na 2 tyzdne letecky prec a nechat chore dieta na starost babke. a este raz, nie kazda matka ma takuto moznost a 24/7 starat sa 2 tyzdne o chore dieta tiez asi kazda babka nezvladne, pripadne by si na tak dlhu dobu netrufla.

bosorkabb
Dnes o 10:28

Môj mával sople hádam nonstop kým mu mandlu nevybrali.
Normálne sme chodili na dovolenky.
Mne stačilo keď Nemci prišli s dieťaťom ktoré malo kiahne. Som si povedala že kašlem ja na sopel.

anonym_9cccaa
Dnes o 10:28

@faith6 autorka, ja by som asi skusila radsej ten termin v cestovke prelozit na iny. s chorymi dutinami do lietadla male dieta by som nebrala.

anonym_205af5
Dnes o 10:35

Aku spoluúčasť máte pri zrušení? Kedy najneskôr môžete zrušiť? Podľa toho by som sa zariadila. Zatiaľ dieťa liecte doma ako sa len dá, ak nebude malátne v teplotách, ale len nejaky sopel a kašeľ, tak by som nabalila lieky a išla. Nám sa stalo že sa nám deň pred odletom jedno dieta vyhadzalo, bohužiaľ sme prišli o celu dovolenku..
Minuly rok sme išli na dovolenku a keď sme cestovali naspat, dve deti s totálnymi kiahňami s nami išli lietadlom 🤷🏽‍♀️

anonym_e52e7f
Dnes o 10:44
@faith6

@citronove_koliesko no v deň odletu to nemôžem riešiť , musím dať vedieť veď to sú veľké peniaze ..

@faith6 kvapky do nosteka mu pomozu,este mozes dat do izby aj cibulu pokrajanu.Toto mi odporucila detska doktorka,lebo pre malinke deti nie su ziadne kvapky.Mala do 3dni bez nadchy.

janinah
Dnes o 11:31

Pokial nema vysoke horučky a nasadené atb pediatrom tak kludne chodte.

Strana
z3