icon

Ako prelepovať oko deťom na dovolenke?

31. aug 2025

Ahojte, ako ste to prosim riesili? My mame na 6 hodin a syn ma 4 roky. Chystame sa do Egypta a doteraz sme mali tak, ze o 8 do 14:00 a sme vtedy iba vo vnutri. V skolke to bolo ok. Dali do obeda a poobede som mu dala este na 2 hodiny.

Ale na dovolenke ako? :( do 14:00 teraz nemame ist von alebo ako? 😏

Dakujem

anonym_7e98be
31. aug 2025

@anonym_autor nemôže ísť von s prelepenym?

denkabemommy
31. aug 2025

@anonym_autor musí byť s prelepeným okom iba vo vnútri?

sissy27
31. aug 2025

@anonym_autor coo? 😃 ja som ako dieta nosila prelepene oko, resp okluzor a normalne som chodila do skoly, von… to vam kto povedal, ze musi byt vnutri?

natalka13
31. aug 2025

Fakt s nim trcite iba doma ked ma prelepene ocko? Dovod?
V skolke nechodia von?

beata_k
31. aug 2025

@anonym_autor Tak mu to prelepuj ked budete vo vnutri. A nic strasidelne sa nestane ked to bude mat par dni prepene na menej hodin. Pokial na tej dovolenke nebudete mesiac.

janinah
31. aug 2025

Vo vode odlepene.inak prelepene aj to nie nonstop.nič strašne.

autor
31. aug 2025
@janinah

Vo vode odlepene.inak prelepene aj to nie nonstop.nič strašne.

@anonym_7e98be
@denkabemommy
@sissy27
@natalka13
@beata_k
@janinah
Moze mat prelepene vonku???????????? :O Nam lekarka tak hovorila, ze ked ma prelepene, tak robit veci do blizka. Prechadzka a taketo veci ze nepomahaju.

beata_k
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_7e98be
@denkabemommy
@sissy27
@natalka13
@beata_k
@janinah
Moze mat prelepene vonku???????????? :O Nam lekarka tak hovorila, ze ked ma prelepene, tak robit veci do blizka. Prechadzka a taketo veci ze nepomahaju.

@anonym_autor Dufam, ze s nim 6 hodin necvicis cvicenia.

januska12323
31. aug 2025

Však aj v škôlke chodí s tým okom von aj na obed, nerobí stále veci na blízko. Zas to netreba preháňať.

sissy27
31. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_7e98be
@denkabemommy
@sissy27
@natalka13
@beata_k
@janinah

@anonym_autor ved aj vonku mozete robit nieco do blizka - hrat sa s kamienkami, citat knizku / pozerat obrazky na lehatku, hladat chrobaky v trave atd. To si nejako zle pobrala ze mate byt zavreti doma. Normalne mozete fungovat.

autor
31. aug 2025
@beata_k

@anonym_autor Dufam, ze s nim 6 hodin necvicis cvicenia.

@sissy27
@januska12323
@beata_k a do obchodu, atd? Takze aj tak pomaha okluzor ak netlacime aktivity do blizka?

beata_k
31. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27
@januska12323
@beata_k a do obchodu, atd? Takze aj tak pomaha okluzor ak netlacime aktivity do blizka?

@anonym_autor Ty s nim ozaj cvicis 6 hodin denne? Ved to oko pracuje aj v obchode. Uplne vsade ten sval pracuje. Ci si myslis, ze len u teba v dome to oko pracuje?

kivivi
31. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27
@januska12323

@anonym_autor moze s tym byt aj vonku, ale stale by mal zaostrovat do blizka, co je vonku ovela narocnejsie dodrzat. Ale pokial bude mat tyzden (alebo ako dlho budete na dovolenke) to ocko prelepene menej, svet sa nezruti. Uzite si dovolenku a potom zase nabehnete na normalny rezim.

autor
31. aug 2025
@beata_k

@anonym_autor Ty s nim ozaj cvicis 6 hodin denne? Ved to oko pracuje aj v obchode. Uplne vsade ten sval pracuje. Ci si myslis, ze len u teba v dome to oko pracuje?

@beata_k nieee, samozrejme nie, ale kazdu hodinu cca mal nieco do blizka.

autor
31. aug 2025
@kivivi

@anonym_autor moze s tym byt aj vonku, ale stale by mal zaostrovat do blizka, co je vonku ovela narocnejsie dodrzat. Ale pokial bude mat tyzden (alebo ako dlho budete na dovolenke) to ocko prelepene menej, svet sa nezruti. Uzite si dovolenku a potom zase nabehnete na normalny rezim.

@kivivi fhuh, tak to je fajn. Staci napriklad aj knizku mu dat? Albi pero?

kivivi
31. aug 2025
@anonym_autor

@kivivi fhuh, tak to je fajn. Staci napriklad aj knizku mu dat? Albi pero?

@anonym_autor samozrejme. Aj ako ktosi pisal, hrat sa s kamienkami, v piesku...

basska_b
31. aug 2025

Mal by byt vnutri. Moju dceru skoro zrazil autobus, ked s tym bola vonku. Isiel zo strany prelepeneho oka a nevidela ho. Ja som si to skusila sama sebe dať a videla som 2D. Je to nekomfortne. Teraz v lete s tym vysla na terasu na ostre slnko a vraj jej to strasne tahalo to jedno oko. Preto na dovolenke sme to prelepovanie dost flakali. My mame 3 hod denne. Mozeme aj rozdelit napr 2+1hod. To sa da...

katulienkax
1. sep 2025

Autorka neprehanajte, idete na dovolenku a svet sa nezruti, ak to trocha odflaknete, pojdete na ranajky, obed, vecera a vtedy mu to daj i ked len po hodine. Nech nema traumu chudacik z celej dovolenky

autor
1. sep 2025
@basska_b

Mal by byt vnutri. Moju dceru skoro zrazil autobus, ked s tym bola vonku. Isiel zo strany prelepeneho oka a nevidela ho. Ja som si to skusila sama sebe dať a videla som 2D. Je to nekomfortne. Teraz v lete s tym vysla na terasu na ostre slnko a vraj jej to strasne tahalo to jedno oko. Preto na dovolenke sme to prelepovanie dost flakali. My mame 3 hod denne. Mozeme aj rozdelit napr 2+1hod. To sa da...

@basska_b vy mate kolko %? Zacinali ste aj vy na 6h?

basska_b
1. sep 2025
@anonym_autor

@basska_b vy mate kolko %? Zacinali ste aj vy na 6h?

@anonym_autor Zacinali sme s 3 hodinami a stale to tak mame. Nasa nam ani nepovie, ani nam neda do ruky lekarsku spravu, asi setri papier 🤯 aj som sa jej chcela minule na to "percento" opytat, ale nebola som si ista, co to je zač, ten ukazovatel tak som radsej bola ticho. Ale zistim.