Ako riešiť diskrimináciu cestujúcich s nadváhou v lietadlách?
Odkedy som porodila je mi ťažké zhodiť na vahe. S manželom sme išli lietadlom do Egypta a strašne ma serie že letecké spoločnosti neposkytujú aj sedadla pre nás ktorí nemáme take šťastie byt chudí. Prečo sú tie sedadla take malé?!! Plus keď letuška sa chodila pýtať ľudí či by si niečo dali, tak mna sa ani len nespytala. Hlavne že chudsim vo vedľajších sedadlách áno. Pekne rasisticke od nej. Viem že tu niekto bude písať že mám schudnúť a blablabla ale take blbe komentáre si nechajte doma pre psa. Ja sa pytam keď sme taká inkluzivna moderna spoločnosť prečo nezačať myslieť aj na objemnejších ľudí?! Som nasrata, ja za to nemôžem že nemôžem schudnúť už som skúšala aj keto aj carnivore diétu, tak opakujem ze hlúpe komentáre radiace nech schudnem si nechajte na doma. Keď je normálne uvoľniť sedadlo staršiemu v mhd tak nech je normálne myslieť aj na nás!!!
Len blbe je ked si aj by kupila 2 sedadla wiz alebo ryan musi dokupit aj vyber sedadla takze to uz mozete letiet aj inou spolocnostou.
@dadkagatka dobre vedieť, že ak chcem byt nastihlejsia z celého zájazdu tak mám ísť Raynairom do Egypta. Vďaka za radu 😃
Áno ale zas nenapísala že ma 150kg tak neviem no.
Keď spomínate kúpiť 2 sedadlá, ťa opierka medzi nimi sa dá odstrániť ? Mne sa zdalo že je to jeden blok sedadiel, komplet
Povedz mi prosim ta akym Ryanairom ste to isli do Egypta. Lebo zhodou okolnosti prave zhanam do Egypta letenky a teda, ze by tam lietal Ryanair nejak nevidim. A este take, kde budem najchudsia z celeho rezortu. No budem ti vdacna za tvoje cestovne odporucania.
@dadkagatka To, ze si obezni priplacaju dalsie sedadlo, je inde uplne bezne...citala.som o tom.. v USA napr... A nikto z toho nerobi haloo. Letecke spolocnosti vedia, preco. Ved lietadlo musi byt vyvazene, musia vediet aj, ako rozlozit batozinu, musia vediet, kolko cca vazia spolu osoby na palube, robia sa vypocty pred odletom.. Boli uz letecke katastrofy aj kvoli tomu, ze to zle odhadli, vypocitali..
A je fakt, ze nemyslia ani na dlhych... Ale zas..ani na nizkych.. vsetko sa berie priemerne, lebo naozaj sa neda vsetko nastavit na mieru..
@dadkagatka to nie je dikriminacia, dikriminacia pre mna bola ked mi pri cca 9h lete posadili vedla mna vypapkanu vorvanu a ja som sa musela tlacit cely h 9h,lebo ma roztahana utlacala, este si dvihla tu rucku na sedenie a neustala odomna buchala a roztahovala aj na mojej sedacke a ked som Mala ist na wc cez taku vorvanu a dalsieho cesrujuceho vedla nej katastrofa.. A do nehovorim o nizko nakladovkach.. A ked uz tak v tejto spolocnosti, ktorou si cestovala je vserko platene aj jedlo, takze nechapem ze sa ta nepytala.. Ja so letela million krat aj nizko nakladovkami aj klasicky mi tzn Co mam obverstvenie napoje zadarmo.. A ty si fakt zaplat 2 sedacky ty dikriminacia😅
Neviem o tom, že by bola diskriminácia ľudí v lietadlách. Toto nieje autobus kde si sadneš aj cez 2 sedadlá. Jednoducho tie nízkonákladové lietadla potrebujú lietadlo naplniť, keď už letenky sú celkom lacné v mnohých prípadoch. Ty máš možnosti kúpiť si väčšie sedadlo tam kde sa to dá, alebo dve sedadlá. Len to zas odmietaš, radšej budeš mať hnev na celý svet. Aj na tých čo za tvoju váhu nemôžu.
Tak ono uzke sedadla je dan za nizkorozpoctove lety. To nema nic spolocne s tym, ze to robia pre chudych, oni to robia podla minimalnych povolenych limitov. Ak by to bolo schvalene uz davno sa lieta na stojaka aby zrusili sedadla a nabrali viac ludi.
A to, ze sa ta nieco nespytala letuska, neber osobne. Ona sa nepyta kazdeho, ved je tam cez 200 ludi, ona sa proste pyta a ty ak pocujes ze ide proste bud ju oslovis alebo zamavas. Urcite sa nepyta v kazdej ulicke kazdeho zvlast, prosite si pit jest? A ak vidi ze nahodou oddychujes mas zavrete oci alebo tukas do mobilu tak ta nebude vyrusovat. Ale urcite to nieje o tom ze aaaa tato je tucna tej sa nespytam aj ked na mna mava ako na prveho maja.
Takze neber sj veci az tak osobne. A uzivaj si dovolenku. 😉
@riyadh Mňa by porazilo takto sedieť. Ja chodím často na wc, našťastie my chodíme traja a vždy sedím na kraji a vedľa mňa moja rodina takže nikto sa na mňa nepríjemne netlačí.
A ešte by som asi nedala ako píše @viestta, že ma vo vlaku dajú do lôžkového s úplne cudzím človekom. To by som asi ani oka nezažmúrila. A nielen preto, že je obézna a leží nado mnou. Koľko je tam tých lehátko v jednom kúpe?
hm. tak uz som videla poriadnych ludi, ktorym len naddlzili pas a zmestili sa, ta sedacka zase nie je taka mala... rasisticke pobavilo. ryanair do egypta tiez. to ponukanie jedla som tiez nejak nepochopila, ale v ryanairi nikto nic neponuka...
@dadkagatka Ak chces v lietadle extra pohodlie, tak si ho musis ako vsetci ostatni priplatit.
Co by si este za tie peniaze nechcela? Nadstandard? A tebe vobec dochadza, ake je otravne sediet vedla rozlozitej matrony, ktora preteka zo sedadla na susedove? Myslis si, ze si jedina, kto musi znasat problemy tvojej vahy?
A rypal tam do teba niekto, ze zavadzias? Povedal ti niekto nieco, ked si sa tlacila ulickou a obtrela sa komplet o kazdeho v sedadlach?
Vsetci tvoju rozlozitost akurat mlcky zniesli. Prave pre u toleranciu, na ktoru nadavas, ze z nej nemas este viac extra vyhod pre seba nez ostatni.
Tak sa nauc aj ty ustretovosti. Zide sa ti to.
A bud rada, ze nemusis veslovat manualne cez more sama (mozno by to narozdiel od diet nedotiahnutych do konca konecne zabralo, lebo tam by si si nemohla povedat, ze kasles na to, uz sa ti nechce).
Nevies si nic vazit, len sa zduvas ako rozpistane decko. Mozes sa hanbit.
A ze matka. Pekny vzor pre deti. Upistana primadona.
No už si tu dostala riadne naložené, tak radšej nepridám... ale JA by som bola schopná priplatiť si za to, aby som vedľa teba nesedela - a to nie kvôli tvojej váhe. Mrzí ma, že máš s tým problém, ale (pokiaľ teda nie si troll, čo aj verím, že si) zo štýlu tvojej komunikácie vyplýva, že so svojou váhou zmierená nie si. Ako si myslela tú poslednú vetu? Že keď nastúpi do autobusu obézny človek, malo by byť morálne samozrejmé, že mu niekto uvoľní miesto?
@lucilaines Pozri Wizzair z Viedne. Spustili linku. Vyborne ceny mali.
Bola si tam jedna z najchudsich ale letuška tá neponúkla občerstvením a chude osoby áno.
Tak bola si najchudsia alebo nie ? 😐
Ja nosím XS - S ale nestáva sa mi nikde že by som bola najchudsia.
A prepáč ale prečo by mala letecká spoločnosť strácať na tom, že ty sa nezmestis ? Veď si priplat. Či majú teraz vyhadzat sedadlá, dať nové, raz také a teda ich dajú len polovicu a odvezú polovicu ľudí. Potom by aj letenky boli raz tak drahé a doplatili by nato tí, čo to nepotrebujú. A opäť sme pri tom, že keď to ty potrebuješ, priplat si
@kiwi3 ponukajú - za €, letuška niečo vyhlásila a o chvíľu išli s vozíkom a panini bagety, džúsy , kávu a čaj predávali. Potom parfémy kozmetika, potom nejaké žreby. Prd som rozumela, keďže angličtina, ale kto má v mozgu viac ako 2 bunky pochopil, že je to predaj. Nerozdavali doradu ako let cez cestovku , tie klasické dovolenky , tam nám rozdali bagetku, keksík a džúsik v cene. To len tá dopĺňam.
@dadkagatka si priplať za BC a budeš mať miesta dosť. A sorry, ale tej báchorke, že sa ťa letuška nespýtala, čo si dáš, neverím ale že vôbec. Letuškám je úplne u zadku, či si Twiggi alebo Rúžičková.
na tie sedadla v lietadlach sa plusminus 100kg ludia zmestia, muzi aj zeny, skor maju problem vysoki ludia.
sorry ale ak si sa fakt nevosla, musis mat extremnu nadvahu, takze namiesto vyhovarania sa na vsetko mozne, mas niekolko moznosti: zatnes zuby a schudnes, na dovolenky nebudes lietat lietadlami, alebo si zaplat nakladne🤦🏼♀️ nehovoriac o tom, ze s takou nadvahou si nicis zdravie a riskujes vazne problemy

No neviem, nikto mir je nadseny tym, ze ho posadia k niekomu, co je obezny. Ja som takto trpela jeden let, nemala som sa mam posunut a bolo uzasne ked do mna stale letusky narazali niecim. Lebo som proste precnievala, nemala som sa kde dat a to som dost utla. Takze asi na to dovod je, ze budu ludi vazit a podla toho bude mozno priplatok. Bolo by fajn, keby mali aj ti ludia lepsie podmienky ma sedenie a tym padom aj ti vedla nich. Lebo clovek si nenavybera