icon

Ako sa vysporiadať s aroganciou na dovolenke?

26. aug 2024

Ahojte, práve sme na dovolenke a žasnem. Tento rok je tu veľa arogantných turistov. Vždy sa nájde niekto nepríjemný ale teraz je ich tu ako maku. Napríklad už viackrát sa nám stalo, že prišli sme k bazénu, dali si uteráky na lehátka a šli sa kúpať. Keď sme sa vrátili späť, tak na našich lehatkach ležali cudzí ľudia. Uteráky nám hodili na zem a dali si tam svoje alebo ležali na našich. Keď sme im slušne povedali, že sú to naše lehátka, tak nám bud tvrdili, že sú to ich alebo nám pred našimi očami zobrali naše uteráky a chceli s nimi odpochodovat preč. Dokonca nám raz odniesli celé lehátko, kým sme si boli pre nápoj. Možno sú to domáci, neviem.
Alebo včera sme sa chystali na pláž a prišla upratovačka. Povedali sme jej, že môže o 10 minút prísť upratať, že ideme na pláž. Ona že ok. Vrátili sme sa večer a izba neupratana, uteráky nevymenene.
Ako reagujete vy v takých situáciách? Hádať sa nechceme na dovolenke ale ani si nechať skákať po hlave.

Strana
z2
kiki68
26. aug 2024

@mojemenonikto hahaha, podobne ako nam nejake dievky posadali na lehatka a moj tatko s jeho 2m vyskumu dosiel a priatelsky naznacil, ze je to besetzt a hned prchli 😂 Ale ludom to cim viac hrabe, vsade, to nielen na Slovensku.

betulinka1
26. aug 2024

@lakebabe dufam, ze dala dobru recenziu 😉. Bojim sa, ze moj muz by takej gestapacke povedal rovno po nemecky nieco, ze uz nie sme v koncentračnom tabore, ze si pomylila miesto a cas a rovno by nas vyhodili z hotela 🤣🤣🤣

lakebabe
26. aug 2024

@betulinka1 no môj muž jej to vysvetlil nemecky a poriadne už prvý deň 😄 odvtedy po nás len zazerala. A pritom to bola jeho matka co tam iba trávila celé leto. Len nemala rada vsetky ine národnosti 😄 Ja mam veľmi zle skúsenosti s Nemcami po dovolenkách s tou ich nadradenostou. Radšej sa budem dívať na ožratých spievajucich Rusov ako toto😄

evaachesa
26. aug 2024

Upratovačka vám s najväčšou pravdepodobnosťou absolútne nerozumela. Boli sme tento rok na dovolenke v 5* hoteli a takú skúsenosť s uterákmi ako vy sme našťastie za 12 dní nemali. Asi ste len mali "šťastie". 🙄

hedviga2
26. aug 2024

Nam sa toto stalo teraz v kúpeloch Bojnice. A to sú plné dôchodcov Slovákov!!!

simca06022011
26. aug 2024

v zivote nikdy sa nam toto nestalo.. teraz prvy krat na "dovolenke" v heviz (HU), mali sme 3 lehatka, vedla seba... su tam hodinove vstupy, cize ziadne, ze niekto predpoklada, ze uterakom obsadene lehatko cely tyzden... a niekto nam stredne lehatko, kde nic nebolo vylozene, lebo uterak mala dcera so sebou zobral :DDD a kedze okolo sami slovak a cech, tak je jasne kto je najdrzejsi :DDDD lebo fakt NIKDY sa mi to nestalo, rovnako tak v ostrihome sme boli, tak tam nam normalne zhodili uteraky v aquaparku DO VODY a zobrali si lehatko :DD (tiez mozete hadat kohoje tam plny aquapark :DD)
V zahranici ked kupujeme lezadla so slnecnikom na zaciatku dna, dostavaju vacsinou normalne "papierik", ze su zaplatene a su nase cely den. Ja mam alergiu na ludi co sa mi nalepia na lehatko z kazdej strany, ze clovek musi hladat pol milimetra priestor aby presiel.
Co sa tyka upratovania, tiez sa priklanam k tomu, ze nerozumeli. A ekologia.. uteraky denne nevymienam, cize neriesim :D ja osobne ich sama posielam prec ak nepotrebujem vyhodit smeti a tak (tento rok som teda musela upozornit na praznde davkovace v kupelni)

danielllka
26. aug 2024

@autorka a to kde ste preboha?
Pred dvoma dňami sme sa vrátili z Egypta, turisti rôznych národností tam boli, prevažne však Nemci, každý slušný, ani jeden incident som nezaznamenala a čo sa týka upratovania, chodil nám klopkať kedy môže upratať, keď som povedala poobede, prišiel poobede, keď za hodinu, prišiel vtedy.. nebol problém s ničím.

betulinka1
26. aug 2024

@lakebabe my sme boli v hotley v Egypte, ktory vlastnil Nemec, kde nebol pristup detom a 99% Nemecka klientela a musim povedat, ze to bola 100% dovolenka. Vsade klud, vsade boli po ruke kvalitne kavovary, co som nikde nezazila, ze na skoro kazdej chodbe si si sama spravila kavicku aku si chcela, ziadne rady, vsetci slušní, na plazi tichučko, v jedalni tichučko. S kamoskou sme si povedali, ze uz iba do hotelov bez deti. Za mna som sa s drzimi Nemcami ani tu ani na inych hoteloch nestretla. Ak ked to nie je o národnosti ale o daných ludoch. Lebo v kazdej národnosti najdes “prezidentov zemegule”.

lakebabe
26. aug 2024

@betulinka1 my máme na takých šťastie a to tiež vyberáme len 5 hv rezorty s odporúčaním a recenziami. Ale v Egypte ich bolo tento rok a nikto i nich nevedel. V tom Turecku to bol otras

baumka
27. aug 2024

@lakebabe ktorý hotel to bol v Turecku? Aby som sa v budúcnosti vyhla tej matke majiteľa. 🙂

katrin21
27. aug 2024

Potrebujes kazdy den ciste uteraky? Aj doma to robis?
K lehatkam..no, je to asi dan za to, ze ludia si obsadzuju lehatka a potom na nich nelezia aj cely den... my sme traja a berieme si max.jedno, lebo aj tak na nom som len ja.. vidavam rodiny, 4-5 maju a nie su tam 3/4 dna a ked tak 1 z nich len .. takze..

Nastastie,mali sme hotel,kde boli vzdy lehatka,pri mori kedykolvek a pri bazene sa tiez dalo najst aj na obed a tak.. 60% Nemci, zvysok my a Cesi.

katrin21
27. aug 2024

@lakebabe v Turecku my tento rok ziadny problem...hotel mal dostatok lehatok a mal iba 4*, ale supet bol. Mohli by si aj ini brat priklad a nie len par lehatok a milion hosti

lakebabe
27. aug 2024

@baumka Iz flower

lakebabe
27. aug 2024

@katrin21 my sme lehátok tiez mali všade dosť chvalabohu

miniatura14
27. aug 2024

Mňa strašne vytáčajú aj tie haldy jedla, čo si ľudia naberajú a nezjedia. Strop bol v Tunisku, boli to domáci podotýkam, rodina 2 dospelý a 2 malé deti cca do 8 rokov. Ženy, oni tam mali kopcom, ale že kopcom nabratých 14!!! tanierov, skoro nič nezjedli a ženská sa ešte zdvihla a išla naberať ďalšie 2 taniere. Ja som nechápala, čoho sú ľudia schopní.

lakebabe
27. aug 2024

@miniatura14 toto aj mňa kedysi ale keď mi čašník povedal , ze aj to co sa nezjedlo musia vyhodiť zo stolov do odpadu kvôli hygiene , tak to máš jedno. Už to nezuzitkuju nijako co bolo na pultoch

cukroska
27. aug 2024

Našťastie sme nikdy taký problém nemali a uz sme boli veľmi veľa krát.

Strana
z2