Ako zvládnuť let s chorým dieťaťom?
Zajtra letíme z dovolenky domov a syn nám ochorel. Má 39-40. Strašne sa bojim, či to zvládne. Let trvá 5hod a spolu s presunmi na letisko až domov trvá cesta takmer celý deň. Syn má 3r. Lieky od teploty mám ale bojím sa celkového vyčerpania.
Tiež by som sa bála....aj o ostatné deti v lietadle...nedá sa tam par dni ostať? Cest.poistenie mate? Každopádne sa priprav na všetky možnosti,že zvracia,ze ho bude treba obmyvat studenou handričkou,dostatok tekutin....
Snáď ste boli so synom u lekára. On cestu schválil? Nebolo by rozumnejšie zostať na mieste a dať synovi čas sa preliečiť? V takom stave, ako popisuje š, by som dieťa na cestu určite nebrala. Ber ohľad na neho i ostatných cestujúcich.
akoze vazne? v 40tkach s nim takto cestovat? ved ho mozes realne ohrozit na zivote!
a ak ta nepustia do lietadla, potom budes robit co?
A ked dostane v lietadle nedajboze febrilne krve, co spravite?
Kontaktuj delegata, ak nejakeho mate a prelozte cestu!
Tak práve si vyhrala cenu Matka roka
@minenkak este nie, este na ten let nenastupila..
ono lahko sa to odsudzuje, ale ak ma 5 hodinovy let - nie je v europe. To neni malo penazi za dovolenku, a asi tam je aj s partnerom - a asi ten partner nezaraba malo. Dovolenka konci, workoholik do prace musi - lebo ved chore dieta vzdy riesi zena ---- a uuuups, teraz toto....
pre mna je prirodzene ze sa pyta ci maly cestu zvladne na fore - ak 40tky vystupili len teraz niekedy, moze byt "zmanipulovana" partnerom ktory vidi riesenie v ceste domov a ona prave si tym neni ista.....
mozno si dosledky, ze to realne moze skoncit exitusom dietata, ani len neuvedomila
Ahoj,popytaj sa delegáta na riešenie.urcite sa s takou situáciou stretáva
Ťa teplota je ozaj vysoká.ked píšeš ,že cesta je na celý deň.uf.to aj pre zdravých je záťaž.sama vieš.
Veľa síl želám,nech vám to dobre dopadne !
Sama píšeš, že to nie je iba samotny let. Cestovanie celý deň. Modlí sa, aby ešte aj nemeskalo lietadlo napr.
Moja keď mala vyše 39 iba ležala, nebola schopná ani chodiť. Ja si neviem predstaviť ísť s nou autom, nieto lietadlom a vyckavat po letiskách. Realne ho naozaj môžeš ohroziť aj na živote.... v každom prípade držím palce
39-40 by som konzultovala s poisťovňou, lekarom a delegátom. To je vela, tam naozaj moze nastať situacia, kedy bude potrebovat lekara. Este keby mal do 38,5 by som riskovala ale nad 39 nie cestovat cely den. Akoze vsade ide klíma a je skor zima ako teplo ale 40-tky su realne zivot ohrozujúce a to nas brali do nemocnice. Plus budes mat tazke dodržať aby jedol a pil po ceste.
5 hodin letu? to ste predpokladam na nejakom kanarskom ostrove. odtial nie su letenky za astronomicke sumy. muz nech prileti domov, ak musi do prace, ty s dietatom zostan a smer lekar. uz ked su ti lahojstajni ini spolucestujuci, nech ti nie je lahostajny vlastny syn. dieta s takymi vysokymi teplotami moze mat febrilne krce, moze z nich upadnut do bezvedomia. kto ti ho bude v lietadle kriesit? a ak bude dieta malatne, co pri takych teplotach bude, personal vas ani nemusi vpustit na palubu lietadla.
Ak ti tam bude kolabovat dieta tak zrejme nudzovo pristanu. Az toto sa ti predrazi a nie hotel.
@kaktusik007 Pekná odpoveď, niekedy fakt človek nemá skúsenosti, je pod tlakom nejakých okolností a rozumná rada môže pomôcť. Preto nechápem komentáre typu
@minenkak
Ísť k doktorovi na infúziu, ak ešte stihate a uvidíš plus si pýtať diazepam na febrilne krce.V lietadle sú pripravení aj na horšie veci ako febrilne kŕče.
Veľmi nepríjemné sestrina dcéra tak išla s anginou prvý deň brala ATB.Su deti, ktoré teplotu zvládajú dobre.Porad sa s lekarom
Je to pridlhá cesta, riešte lekára a predĺženie ubytovania, malý sa musí vyliečiť. Držím palce
Treba čo najskôr zavolať na poisťovňu (mávajú asistenčné linky 24/7) čo budete potrebovať aby vám preplatili náklady na predĺženie pobytu a nové letenky - pravdepodobne potvrdenie od doktora.
Môj syn má 6. Minulý víkend horúčkoval. Keď teplomer ukázal 39,7°, mala som čo robiť. A to sme boli doma, po ruke sme mali všetko potrebné. Dve hodiny trvalo, kým mu teplota zišla pod 39 s paralenom a zábalmi. Neviem si predstaviť 5 hodín v lietadle. Riešte to s delegátom.
A práve aj pre takéto prípady sa nám nie raz pos**** dovolenka. Pre niekoho.
Raz sme išli sme na 10 dňový výlet do TR.
Deti išli úplne zdravé, ja s mamou tiež.
V lietadle sa kašlalo z každej strany. Smrkalo.
Malé deti a čo je smutné aj dospeláci.
Kedy si aspoň zakryli ústa alebo použili rúško.
Po 3. noci na 4. deti začali mať vysoké horúčky, vracali.
Skončili na ATB. Dcérka astmatik v nemocnici na kyslíku. Na 5. ty deň ochorela mama, na 6. deň ja.
Z dovolenky bola dovolenka 3 dni.
Zvyšok výletu s ležalo a vracalo na apartmáne na liekoch. Nezvyknem byť chorá a ani deti, ale toto bol masaker.
Nikdy by som neletela s dieťaťom, kt. má infekčné ochorenie a už vôbec nie vysoké horúčky.
Keď deti horúčkujú, len ležia odpálené v posteli.
Jedia lieky a pijú vodu. Neviem si predstaviť ich trepať a letisko a do lietadla medzi ďalšie bacile.
Niekedy stačí výlet predĺžiť o 2- 3 dni. Zdravie je dôležitejšie a treba myslieť aj na zvyšok ľudí hlavne v lietadle.
Aj personál leteckých spoločností by mal viac dbať na kontrolu zdr. stavu cestujúcich. Počas Covidu buzerovali alergikov a astmatikov kašlajúcich, ale teraz keď vidia teraz kašlajúcich ľudí, smrkajúcich a plačúce rozhorúčené deti, mali by ich otáčať na letisku.
Kiahne sú už iný level.
My sme boli teraz pracovne v zahranici, kolegyňa letela už po chorobe, ale ešte s príznakmi. Samozrejme za dva dni skoncila na pohotovosti, zapal stredného ucha z letu. Treba mu minimálne stuple do usi vyrovnávajúce tlak a rano zbehnut na pohotovost, nech ho nadopuju liekmi
Tak hádam si kontaktovala poisťovňu, delegáta a miestneho lekára, nie? Nechápem tejto otázke....to chceš vážne riskovať život svojho dieťaťa a zdravie ostatných ľudí?
V takomto prípade vám poisťovňa určite preplatí náklady spojené s liečbou, ubytovanie a letenky. O podobnom prípade som počula len nedávno ...všetko uhradila poisťovňa.
@motherofflower ja zas nechápem otázku či to dieťa zvládne a preto som napísala čo som napísala,však riešim hneď lekára , poisťovňu a riešim.naozaj chce niekto aby dieťa zvládlo cestu v tomto stave
Ako sa má malý? Normálne som ešte v noci naňho myslela. Dúfam, že sa podarí všetko vybaviť, lekár, poisťovňa,…
@mamutka ja si myslim, ze cestujú🤔
@nitranka03 Aj si myslim, ze ho nadopovaneho nalozili nech sa deje co sa ma diat. Ale v tomto pripade sa rada pomylim v usudku.
Viete, mňa vždy najviac zarazí, keď ľudia dokážu riskovať doslova až život dieťaťa.
Boli sme svedkom na letisku v BA. Dolu v hale starší súrodenec vozil na batožine mladšieho cca 2 ročného. Práve som dcére hovorila, či sú tí rodiča normálni, lebo to mohlo skončiť len jedným spôsobom. A aj tak bolo. Dieťa preletelo z kufra rovno na tvár. Rev neskutočný. My sme radšej vyšli von.
Zdravý rozum vám povie, že beriem dieťa preč. Nie, oni išli normálne ďalej na let.Vola som v silnom pokušení ísť to nahlásiť personálu letiska,. Veď dieťa mohlo mať krvácanie, otras mozgu a čo s ním urobí ten tlak v lietadle?
Ó cca hod hore už za kontrolami vidíme rodinku opäť. Ale už bol personál v pohotovosti, lebo dieťa kolabovalo. Dieťa bral záchranár a za ním cupotala rodinka. Pevné verím, že dieťa bolo napokon v poriadku.
Ale keď si predstavím, že by stihli s dieťaťom nastúpiť do lietadla :(
🙉 ani radšej nečítam všetko ako dokážete zhodnotiť celú situáciu
Áno, večer cestujeme. Dieťa lekár videl, teplota klesla. Ďakujem za múdre rady do budúcna.
Nechapem, naco si pytas rady, a potom sa urazis, ked tie rady dostanes 🙈🙈 Mali ti napisat, ze jasne ved let s nim, nakaz polku lietadla, a ohroz dieta na zivote, aby si mala srdiecko na mieste? Inak..ti co budu s vami letiet budu isto nadseni, ked budu 5 hodin zavreti s deckom, co malo vcera 40ky, mnam 👌👌

klud, mozno to do zajtra prejde… uz s tym nic nenarobis, budes mu musiet dat lieky, v najlepsom pripade let prespi… a dalsi presun zvladnete s prestavkami, ak sa bude dat. drzim palce.