Autom do Talianska
Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem
@sorciera24 @mammamia2009 @midka a ostatné kočky, ktoré chodievate do Talianska autom 🙂 chceli by sme tento rok vyskúšať ísť autom na sever Talianska, ale až v polke septembra, oplatí sa? Dá sa ubytovanie zohnať na mieste? Prípadne je tam možnosť campingu? ďakujem
Campingy su tam velmi pekne, tam sa urcite vzdy nieco najde. V polke septembra myslim v pohode najdete ubytko, ale nie v sukromi, je tam vela agentur, ktore ponukaju app. na prenajom, takze ak ak do niektorej z nich behnete, urcite nieco Vam nieco ponuknu. Oplati sa ist vzdy, mozno bude horsie pocasie / my sme boli v sept. bolo dost veterno/, ale ak s tym pocitate tak v pohode, oddychnete si aj tak 🙂
@midka ďakujeeeem 🙂
my me boli v benatkach a super .. najskor sme sa bali tej cesty ale dali sme to na jednotku .. od slovenskych hranic to bolo 8 hodin. mame velke auto vsetko sme tam naptrepali tak sme ho prevetrali trosku . v druhom aute svagrina s deckami tak sme mali rodinny vyletik. odporucam
benátky su krásne mesto, dúfam ze sa tam este raz dostanem.. ta atmosfera tam je nezamenitelne. raz som tam bola cez karneval a nevedela som sa vynadívat. najskor sme chceli s priatelkami ist autobusom, lebo sme si neboli isté ako sa tam dostaneme a nabalene jak fras. ale nakoniec sme isli autom, lebo si kamoska kupila zrovna ojazdene auticko tak sme ho isli prevetrať. Ta jazda stala za to :D najlepsi vylet s babami aky som zazila.. ked budu decka vacsie a zvladnu taku cestu dlhu urcite ich tam zoberiem. lepsie ako akykolvek zabavny park.
Ahojte, my tak potroske uz uvazujeme nad Talianskom na buduci rok, ja som v Talianksu uz bola dva krat, ale velmi davno, raz na Gargane a raz na Palmovej riviere,a to bolo celkom daleko, chceme ist autom, ale nie velmi dlhu streku, ale zaroven ani nie ziadne Lignano alebo Rimini, aby tam nebola az taka masovka. Viete nieco poradit?
Liguria je z tych blizsich najkrajsia, mas to okolo 10 hodin autom. Odporucam dedinky ako Sestri Levante, Moneglia, Cinque Terre.
@anega79 dakujem, popozeram🙂
@nefertitka a ako sa páčilo Gargano,my by sme zase chceli tam
@danielita18 velmi,bola som tam sice davno, ale viem, ze sa mi pacilo omnoho viac ako Palmova riviera. Raz by som tam sla zas a mozno aj toto dalsie leto, uvidime, musim sa s muzom dohodnut, je to este daleko, ale tak potroske uz uvazujem, ze kam
@nefertitka mne sa najviac páčilo v Kampánií zo všetkých dovoleniek a bolo tam až tak dobre že sme si odtial priniesli suvenír ktorý už má 2,5 roka 🙂 ato som nemohla 4 roky otehotniet a tam sa stala kýsi zázrak 🙂 ale veľmi sa nam tam páčilo a bola som maximalne spokojná vyrovnaná uvolnená a určite to bolo aj tým,ale teraz už ked mame malého tak musíme vyberat niečo aj pre neho aby sa zabavil aj on boli sme v kalabrií ale tam boli stale vlny tak sme s aporiadne ani neokupali a z toho som bola sklamaná lebo to sa mi este v Taliansku nestalo,inak my sme boli kedysi v Marote a aj tam bolo pekne je to pod Rimini asi 100km mozno aj menej neviem presne kukni mapu
@danielita18 inak aj ja som takto otehotnela, nemohla som dlho otehotniet, vyse 2 rokov a vyriesili to Emiraty🙂
dakujem za tipy, pozriem, tiez by som chcela nieco,kde je pozvolny vstup do mora a nie velke vlny kvoli malej
@nefertitka 🙂 no more je more a hlavne oddych,my ked sme boli s malým na dovolenke mal 1,5 roka a vtedy som si prvý krat od jeho narodenia dala v sede kávu 🙂 takže určite ma v krvi aj niečo talianské lebo to je divé akosa patrí na dieta a ešte aj ked niečo robí tak ako Talian všetko naopak 🙂,ale funguje to on ma proste svoje metody
@danielita18 no musi mat v krvi nieco Talianske, ked tam bol splodeny🙂
Urcite ano, cez booking.com alebo hotels.com. Moji svokrovci ziju v Ligurii, takze zostavame u nich. Ak ideme niekam ako napr. Toskansko, tak to radsej rezervujem aspon mesiac dopredu, lebo potom je vacsinou cena vyssia.
@fev dobry den, my sme mali ubytko rezervovane online cez holandsku cestovku, bohuzial uz si nepamatam nazov, skusim to pohladat, ale bola to super cena za krasny dom na kopci, a rezervovali sme to vo februari a isli sme tam koncom juna, takze treba urcite dopredu. skuste zatial pozriet cez airbnb.com alebo cez booking. com, alebo www.invia.sk (a naklikajte si tam vlastna doprava).
@adriazab To akoze kym nejdes na dovolenku, tak technicky stav auta neriesis? 🙂 Okrem toho, "nechat auto poriadne prehliadnut" znie ako pomerne nerealizovatelna/nerentabilna poziadavka. Teda, ak tym nemyslis zaplatenie za ziskanie dobreho pocitu a viery. 😉
Ale ine som sa chcel spytat. Mate niekto skusenost s (juznym) Talianskom v suvislosti s aktualnou uteceneckou situaciou?
Myslel som skor uplne juzne Taliansko. Spodok Kalabrie, Sicilia.
Skusenost nemam priamu, zijem na severe Talianska, ale nikto nic nehovori ze by sa nieco dialo s utecencami na juhu. Takisto kamoska na Sicilii, hovori ze vsetko ok.
@modus_ponens Odpowiadam w Kampani jest spokoj.Alberto
žienky prosím vás,kontakt na nejaku pekné ubytko,bez stravy,čiže apartmánovy dom pre dve rodiny s dovmi deťmi v Ligano..neviem teraz ako sa volá tá oblasť ale blízko je nejaký zábavny park..
chceme ísť kedže je to blízko.prípadne nejakú stránku kde sa dá objednať pobyt,nie cez cestovku.díky moc 🙂
a ešte taká otázka.chceme ísť začiatkom júla.je potrebne už teraz niečo zajednať,či je ešte čas?

Prosím, má tu niekto skúsenosti s Talianskom - Lignano a pod. /koľko trvá cesta autom?/. Chceme však ísť asi 6-ti dospelí a 6 detí, takže by sme privítali nejaký apartmánový dom alebo štúdiá, má niekto dobré skúsenosti? Môže byť polpenzia, raňajky, príp. bez stravy /ak by bol blízko nejaký LIDL .../. Ďakujem.