icon

Autom do Talianska

lenna1985
30. máj 2014

Ahojte, boli ste niektorá v Taliansku autom ? chceli by sme ísť tento rok na dovolenku. Napíste prosím vaše dojmy z cesty, atmosféru Talianska a hlavne, kde sa máme pozrieť, čo je tam pekné 🙂
ďakujem

summerlili
9. mar 2016

@jankako My sme boli v Lignane 4x, s malými deťmi (prvý raz keď mala menšia krpatá 9 mesiacov).
Vždy sme si objednali ubytko priamo v talianskej agentúre, stále tej istej. Tejto:
http://www.agenziateghil.it/en/
Dohovoríš sa taliansky, anglicky, nemecky. Myslím, že sem na stránku, len skôr, som dávala aj to kde sme bývali a niečo o tom čo kde áno a čo nie.
Ak by si chcela ešte ďalšie ubytovacie kapacity, nájdeš ich tu:
http://www.lignano.it/sk/ samozrejme, podľa Tvojich preferencií a finančných možností.
V Lignane ťažko nájdeš ubytko len tak, všetko /väčšinu/ majú zajednané talianske agentúry.

A áno, myslím, že je najvyšší čas na objednanie, tie lepšie už budú vychytané. 🙂

modrofuzik11
9. mar 2016

do rima ti odporucam radsej eura, korunky mozes hadzat do fontany pre stastie 🙂

anega79
9. mar 2016

tu najdes ubytko /domy/ aj v lignano, alebo potom tripadvisor

jankako
9. mar 2016

@summerlili diky moc.popozeram to.

sandra551
9. mar 2016

@lenna1985 Taliansko je krásne a veľmi rozmanité. Určite si ho zamiluješ. Do Talianska chodím každoročne aspoň 5 krát, rada sa vraciam na rovnaké miesta ale skúšam vždy aj niečo iné a ešte som zďaleka nevidela všetko. Ak chceš zažiť naozajstné Taliansko, tak miestam ako Bibione, Lido di Jesolo, Caorle, Lignano by som sa oblúkom vyhla. Ide len o umelé pieskové pásy v pozadí so zástavbou a s 20 radmi slnečníkov. Čistota vody je neporovnateľná s inými miestami. Pravé Taliansko je úplne o inom a nájdeš tam veru tisíc krajších miest. Ak ste na mestá a architektúru tak odporúčam Rím, Tivoli, Neapol, Pompeje, Toskánsko - celé, Benátky sú tiež krásne. Najkrajšie pláže a krištáľovú vodu nájdeš na Sardínii, páčilo sa mi aj na Gargane, Kalábria, pekná je Sicília aj Elba. V Taliansku sú aj krásne jazerá a Alpy stoja za to aj v lete. Ak idete autom, určite by som pospájala viacero miest dokopy.

xenia2
9. mar 2016
Používateľ xenia2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od xenia2.

Suhlasím Taliansko je velmi pekne 😉

agnes9
9. mar 2016
Používateľ agnes9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

A je aj lacne nie?

lenna1985
autor
9. mar 2016

@sandra551 dakujem za pekny prispevok..a co s rocnym dietatom ?...to asi iba sever

danielita18
9. mar 2016

Sever na dovolenku s malymi detmi odporucam,my kym sme nemali maleho tak sme chodili do Talianska tak aby sme si vzdy mohli aj pamiatky pobehat,ale ked uz je maly tak urcite uz len sever lebo je tam more s pozvolnym vstupom do mora,boli sme s nim v
Kalabrii ale z dovolenky kupania sa v mori sme nic nemali,lebo bolo hlboke more a vlny,takze sa maly skor kupal v bazene,preto by som uz s tak malym dietatom nesla na take miesto,prostredie nadherne,ale co z toho ked sa nemozme okupat a vylety to uz vobec,nikdy neobsedel v kociku,maly mal vtedy 1,5roka,Lignano,Biobione je dobry vyber,alebo Caorle tam je to ale kludnejsie zalezi co ocakavate

sandra551
10. mar 2016

@agnes9 Závisí od lokality a úrovne služieb asi ako všade. Minúť sa dá málo (supermarkety, fast food, donesieš si z domu veci a pod. a varíš si niekde na apartmáne) aj veľa (tie krajšie talianske destinácie, stravovanie len v reštikách, lepšie služby).
@danielita18 Ja by som šla s dieťaťom na Sardíniu 🙂 Minulý rok tam bolo viac rodín s deťmi a pozvoľnejšie a krajšie pláže sa ťažko niekde hľadajú. Ale to letecky, aj keď šla som už na Sardíniu aj autom s viacerými prestávkami počas cesty a bola to jedna z naj dovoleniek. Ale ja nie som zástancom vyrochniť sa hneď pri prvom páse navezeného umelého piesku s miliónom turistov. Z takej dovolenky by som veľa nemala. To už ozaj radšej kvôli čistote aj pre deti by som šla radšej do bazénov 😔 Každopádne ak ti to nevadí a ide len o to že "more" tak ten sever máš najbližšie no...

culia1
10. mar 2016

@sandra551 ahoj a kde presne na sardinii ste boli?my by sme mozno tento rok sli,ale tie ceny co som kukala ma tui.at su ze mega, tak neviem este...

valentinkaa
10. mar 2016
Používateľ valentinkaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valentinkaa.

tie ceny idu hore az som prekvapena

vlastulina1
10. mar 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

ceny vseetkeho idu hore tak sa nemozme cudovat

sandra551
10. mar 2016

@culia1 Bola som v Alghere + Stintino a dávnejšie som bola tak, že precestovaný celý ostrov. Ceny čoho konkrétne máš na mysli? Či akože dovoleniek v cestovkách? Ja nechodím cestovkami, ale skladám si dovolenky sama letenka + ubytovanie + služby, takže v tom ti moc nepomôžem, cestovkové ceny ani neviem aké sú, ale viem, že Sardínia je všeobecne drahšia destinácia, však aj má byť prečo 😵

culia1
10. mar 2016

@sandra551 a vedela by si mi povedat cez ktoru webku si hladas ubytko? Resp. Kde ste konkretne byvali?

danielita18
10. mar 2016

@sandra551 no my rozmyslame aj nad Sardiniou,lebo hovoria ze je tam dobre aj pre deti ale treba si zistit kde,ja som bola kedysi v
Lignane a mne sa tam velmi pacilo,preto by som sa tam este chcela aspon raz vratit,velka vyhoda bola ze sa dohovoris nemecky a ja som celkovo zatazena na Talinsko takze mne je aj jedno kde len nech je to moje milovane Taliansko ale uz ked je dieta clovek rozmysla trocha inak

sandra551
11. mar 2016

@culia1 Skoro vždy cez booking.com 🙂 Noo názov si nespomeniem, ale tam máš toho fakt veľa...
@danielita18 No stačí si pozrieť pláže podľa toho kde doletíte (Sardinka má 3 letiská) - napr. v okolí Alghera sú veľmi pekné pláže - čím ďalej od centra, tým lepšie, ale je tam aj promenáda, kultúra, kolotoče pre decká a pritom sú tam neďaleko "divokejšie" pláže s pozvolným vstupom - krištáľová voda, čo je podľa mňa super kompromis. Pol dovče som trávila na Stintine na pláži La Pelosa - pozri si obrázky na nete, myslím, že to hovorí samé za seba. A tiež sa dajú spraviť výlety do jaskýň a pod.
Ak doletíte do Olbie tak bližšie to máš napr. na La Maddalena - opäť pozri si obrázky, Golfo Aranci, Porto Cervo, Castelsardo, Isola Rossa a dá sa spraviť výlet na francúzsku Korziku. Tých možností je veľa 🙂

agnes9
15. mar 2016
Používateľ agnes9 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od agnes9.

@sandra551 my sme cez booking boli len raz vo francuzsku ale v pohode. Zo zaciatku som sa bala ze ci nebude problem ked ideme cez nich ale pohodicka..

margaretka
15. mar 2016

@summerlili Lignano vrelo odporucam aj ja, my tam ideme uz 9 rok, od 1 roka dcery... velka spokojnost

sandra551
15. mar 2016

@agnes9 Ja riešim ubytko cez booking na SR a v zahraničí cca 20 krát ročne už zo 3-4 roky a spokojnosť 😊

jankako
17. mar 2016

Ja sa dako neviem v tom booking.com vysomarit. 😒

oli_
6. apr 2016
Používateľ oli_ je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od oli_.

Ahojte baby. My ideme tohto roku autom na Lago di Como (komské jazero, nachádza sa pri Miláne) - jeden z mojich talianskych snov. Cestou sa chceme zastaviť vo Verone a Benátkach.
Ja chodím do Talianska veľmi často a o našich zážitkoch a dovolenkových tipoch píšem aj na mojom blogu - ale nie som žiadna cestovka :D aby sme predišli nedorozumeniu.

O miestach, ktoré sú vhodné pre cestovanie s deťmi, som napísala tento článok:
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/dovolenka-v-taliansku-autom-a-s-detmi/

Zároveň ale musím súhlasiť s niektorými spoludiskutujúcimi, že je to ozaj pravda - že more v Kalábrii, Sicílii, Sardínii sa nedá s morom na severe, dokonca ani s morom v Toskánsku porovnať. :( Na juhu je oveľa čistejšie a krajšie.., ale zas chápem, že cestovať s deťmi autom na juh by bola asi katastrofa :D - ak na juh s deťmi, tak potom určite lietadlom.)

Všetky články o Taliansku nájdete tu:
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/taliansko/
A napríklad v článku z našej dovolenky v Kalábrii nájdete moje fotky, kde je vidieť, aké krásne je more na juhu.

zdstar
11. apr 2016

ja osobne tiež odporúčam Lignano máme agentúry, kde sa dá v pohode dohovoriť aj po slovensky http://www.eurekawelcome.it/en/preventivo/affit... http://www.unitasmarina.it/cze/

monuska342
21. apr 2016

Ahojte ide niekto tento rok autom do Lido di Jesola?

zdstar
21. apr 2016

@monuska342 my Lignano 2/7/ nastup :D

monuska342
21. apr 2016

@zdstar mi 11.7 :D Lido di jesolo neviem ale ja sa vobec nebojim vsetci strasia podla mna tento rok nieco vypukne v chorvatsku

zdstar
21. apr 2016

@monuska342 no s mužom sme sa o tom bavili..a zhodli sme sa na tom,že Lignano je priliš vysoko nato, aby sa tam niečo udialo..no ale ktovie..skoro ma inak porazilo..sme si konecne objednali naš vysnívaný apartmán /bol voľný a za dobrú cenu/ a večer mi muž vraví, počula, čítala si to.. :/ no nebolo mi všetko jedno..ale už som OK.. 🙂 keď sa niečo má stať ...môže nás to počkať aj tu na SK

monuska342
21. apr 2016

@zdstar ano toto hovorim aj ja ...a aka mena je v Taliansku?ja ani neviem :D My chceme ist aj do toho aquaparku :D mi mame zase hotel aj zo stravou su tam bazeny atrakcie pre decka aby sa nenudili :D

zdstar
21. apr 2016

@monuska342 my chodime do Lignana od roku 2009 (s výnimkou roku 2014,ked sme mali malu malu) ...je tam EUR..ideš len cez Rakusko..tiež EUR ...a pupmy na rakúskej strane super... 🙂 keď kávu tak len s jedného automatu..a za 2e (neľutovať..) vlani sme na jednom odpočívadle čakali..a dali si "našu dobrú kávičku za 2e) a prišli iní slováci, a tí si dali z toho istého automatu kávu za 0,5e a ani ju nevedeli piť..si ju pekne dávali jeden druhému../nevedli,že sme tiež SK..a tie komenty k tomu.. / sme sa kosili.. 🙂

monuska342
21. apr 2016

@zdstar super tak to by si mi mohla co to poradit :D a ako to tam je zo stravou?co si balite na dovolenku a co radsej kupite tam? Lignano je inak kusok od nasho chceli by sme ist aj do Benatok :D