icon

Boli ste s mesačným bábätkom na dovolenke?

barnica
30. júl 2015

Babenky idem si po radu... alebi teda skor o vase skusenosti s dovolenkou s babatkom ktore ma iba mesiac. Ci ste niekde boli v zahranici,ci ste leteli alebo sli autom a podobne a ako to deticky zvladali. Manzel premysla silou mocou ist niekam s detmi jeden ma vyse dvoch rokov ale druhy len mesiac a teda niesom presvedcena o tom ze je ti dobry napad sam nechce ist s malym. Tak neviem

me_to_you
30. júl 2015

Prvé mi napadlo, už sa vidím, ten výraz v tvári keby mi Toto muž navrhol 😀 inštinkt mi priam vrieska "nie" 🙂 a to by mi stačilo, mesiac po porode som síce bola ok ale rozhodne nie na dlhé cesty a "dovolenku", musíte sa zohrať ako rodina, bábo bude mesiac na tomto svete, mesiac! Starší bude možno žiarliť, bábo mať režim "úplne na hlavu"..kojenie sa bude ustálovať, a autorka do toho može rozmýšľať či nezabudnúť zabaliť, klíma je hnus celkovo, hotely so vzduchotechnikou tiež. Muž má doma pomáhať aklimatizovať sa a nie vymýšľať. Nech vezme staršieho neskor niekam sám ale nech tebe nepridáva na starostiach....

Ja ani dlhé cesty "za rodinou" nechápem

m.i.r.i
30. júl 2015

@vevesh asi si ma nepochopila..narazala som na jednorazovu cestu -- jedna mamicka tu pisala, ze porodila na SK a potom sla domov do Francuzska...teda odisla naozaj domov, tam kde s tym dietatkom uz ostala....nemyslim tym, ze idu zo zahranicia na 2 tyzdne na SK - to je to iste co dovolenka...uplny suhlas...
My sme kedysi tiez zili v zahranici a sme sa aj manzelom rozpravali, ze ak by sme si rodinku zalozili tam, tak teda minimalne rok ak nie viac nas na SK urcite neuvidia..a budem trvat na tom, ze maju prist rodicia napriklad za nami a nie ze my budeme letiet s malym babatkom na "navstevu" na SK..u mna by to nepripadalo do uvahy...takze ja s tebou suhlasim....myslela som naozaj jednorazovu, jednosmernu cestu -- presun na nove miesto bydliska 🙂

lubina
30. júl 2015

@barnica leteli sme prvy raz s dcerkou ked mala necele 4 mesiace, ale to sme sli ku nasim na Vianoce, cize vanicka, postielka, plienky a daksie veci potrebne pre babatko zabezpecili moji rodicia, cize nic sme nemuseli taketo brat....na dovolenku by som s mesacnym miminkom urcite nesla, ved ako ho budes kupat, aky mu urobis rezim na spanok a dalsie a dalsie otazky ma napadaju. Ty nebudes mat ziadnu dovolenku iba nervy co robi tvoj muz so starsim dietatkom a ty zatvorena na izbe s miminom...nikdy by som s tym ja za seba nesuhlasila....na dovolenke sme boli prvy raz ked mala malá 2,5 roka (myslim dovolenku v cudzine, pri mori), inak sme s nou cestovali dost, lietali lietadlom, ale vzdy ku babkam 🙂 co je vlastne ako doma 🙂

livka88
30. júl 2015

nemám ešte vlastné dieťa, ale za to mám šesť súrodencov a z toho päť drobcov...ocinova žena pri každom bábu nevyšla prvý mesiac ani z domu, ani žiadne návštevy prvý mesiac nechcela, len aby sa bábo aklimatizovalo..bývame v BA, na víkendy väčšinou chodíme pri TN na chatu..ani tam nechcela s drobcami ísť, kým nemali aspoň 5mesiacov a na dovolenku do zahraničia šli drobci až po roku..nie som mama ale neviem si predstaviť ísť preč s tak malým dieťatkom, veď si ešte len zvyká, čo ak ochorie?...napr. iba klíma, tá je aj v aute, v lietadle je tiež zima, v hoteloch tiež klíma..tá nerobí dobre ani dospelému, nie ešte tak malému bábu..podľa mňa by si mala mužovi vysvetliť, že vám nič neujde...a keď tak veľmi chce ísť, tak radšej len s tým starším

jeemima
30. júl 2015

@barnica urcite by som nesla takemu malemu babatku je najlepsie doma, s inou klimou mame aj my dosplei problem a take babatko ktore sa ani nema ako schladit by sa isto nemalo dobre....nesla by som s nim ani do nakupneho centra v tomto veku nie to uz po letiskach a letoviskach , nie je ani ockovane a k tomu co ak by vam nedajboze bolo potrebne vyhladat lekarsku starostlivost.neviem si to vobec predstavit

ivkadracova
30. júl 2015

@lilimoni a s otctom? ci to bolo v tom zakomponovane medzi riadkami? : )

lilimoni
30. júl 2015

@ivkadracova vraj iba s matkou v jednej miestnosti 😨 Ja si ale myslim, ze to etreba az tak prehanat 😀

shmoulinka1
30. júl 2015

my sme boli so 4,5 mesacnym autom v Chorvatsku, letecky az ked mal 17 mes., ale mesacne mi pride fakt malicke.

janinah
30. júl 2015

pošli manžela s tým 2ročným,nech si to "užije"......a ty si ostaň doma s bábetkom a tiež si to užívaj 😉 ...mesačné dieťa si ešte len zvyká na svoj domov,buduje si režim,neťahala by som ho do sveta v nijakom prípade

jana_eyre
30. júl 2015

no, ja mam syna zimneho a dceru jesennu, takze som dovolenku nemusela riesit, ale za seba poviem, ze by som s takym babom urcite nikam nesla..

nie len kvoli babu, ale aj kvoli sebe - po porode som nikdy nebola v uplnej pohode, najlepsie mi bolo doma a robili sme si male vylety a prechadzky..

detom ani dvojrocnym dovolenky nechybaju, staci si urobit nejaky mini program a to uplne staci.. ak sa na to necitis ty a mas obavy o to, ako to babo zvladne, manzel by to mal respektovat a vydrzat.. jeden rok bez dovolenky nie je taky tragicky 🙂

inak my planujeme este jedno babo a ak vyjde tak, ze bude malicke v lete, mam vymyslenu dovolenku, kvoli starsim detom.. kamarati boli niekde v tatrach, kde si prenajmes celu chatu len pre seba, na terase je vyrivka.. tak by som ja mohla byt len s babom vnutri, alebo v okoli chaty a aj starsie deti by mali zabavu.. ale to su len moje vymyslance, mozno by sme boli len doma a robili si vylety.. ja som totiz velmi zatazena na vylety, to je moj relax..

jabadaba
30. júl 2015

@vevesh 😅 skus letisko Charleroi v Bruseli, este lepsie Zaventem. Garantujem Ti, ze ti z tych standardov pride nevolno. Ved odtial a tam sa cestuje do krajin tretieho sveta, kde su hygienicke normy ine ako u nas. Kto na letiskach sleduje uroven hygieny? Nikto. Ved neprechadzas ziadnymi kontrolami tohto typu.... Na letiskach sa to proste melie v inom rozmere nez v metre. Kazdopadne aj to metro je chutovka, nemusime si nic nahovarat. Jasne, na letisku nezazijes to co v metre - ja naposledy v Bruseli, kde sa bezdak vyliapal, s prominutim rovno pod seba a priamo pri eskalatoroch....Ale iluzie si prosim nerob ani o letiskach, niet k tomu dovod. Na oko zdravi a cistotni ludia tam krizuju z rozmanitych destinacii, kde hygiena je mizerna. Nemas garancie ziadne, ze nieco neprenasaju.

ivet1371
30. júl 2015

Chlapi niektorí nemajú rozum.babo potrebuje domáce pohodlie a nie behať niekde.buďte radšej doma v klude.

vevesh
30. júl 2015

@jabadaba tak, ked som bola naposledy (pred par rokmi), tak letisko bolo na Tom ovela lepsie ako bruselske metro, v inych medzinarodnych metropolach napodobne... Na letiskach (prave preto, ze vela ludi sa premelie a zodpovedni to vedia , tak to pravidelne dezinfikuju a existuje aj kontrola hygieny zariadeni, wc a pod. ), metro vobec..Co sa tyka grcajucich cestujucich, mhd a metru sa nevyrovna ziadny in Typ dopravy 😝
A Co sa tyka samotnej hygieny cestujucich - tak su podmienky na udelenie viz (napr.aj ockovanie), resp. Niektori cestujuci z urcitych krajin musia mat pri vstupe aktualne lekarske zdravotne potvrdenia - Co samozrejme nie je garancia sucasneho zdravotneho stavu, ale minimalizacia rizik... V mhd nemas nic - ktokolvek, odkialkolvek s cimkolvek sa moze na teba "nalepit " (mozno na sk to nie je az take vyrazne , ale v zahranici je to o inom)

sissmiss
30. júl 2015

@lilimoni moju otazku si si asi nevsimla a po tej odpovedi ze ma byt s matkou v jednej miestnosti ma to zaujima este viac. Kde vo vyvinovej psychologii je spomenute ze dieta ma byt prvych 6t vylucne s matkou a do 10t veku len s najblizsou rodinou? Autor, dielo, studia...hocico podla coho si to najdem

peneloppe
30. júl 2015

Ja mam inak obidve deti letne a vobec nas dovolenka nenapadla. jednoducho sme si uzivali tie prve mesiace doma, robili sme si denne vyletiky po narodeni mladsieho syna kedze uz sme mali 2 -rocaka doma a bolo nam fajn. Vecer grilovali, oddychovali. Chodili navstevy. Navyse ja som bola po sekcii tak som sa potrebovala dat dokopy.
My sme si urobili predcasnu dovolenku este pred narodenim deti. Da sa prezit aj leto bez dovolenky. 😎

mabika
Autor odpoveď zmazal
kataina
30. júl 2015

nečítala som všetko, takže sorry ak sa opakujem
NIE, nešla by som v žiadnom prípade. Mesiac po pôrode som mala opakovane zápaly prsníkov, v ten den musíš k Dr. berieš ATB, dieťa potrebuje iba pokoj v svojej postieľke a materské mlieko a spinkať a papať. nemazmysel ho ťahať k moru aby tam nenašlo pokoj, raz kvoli horúčavam, potom hnačky, bo Ty poješ miestnu stravu a dieťa trpí a čo je to za dovolenku kmitať pri mori okolo dieťaťa?
Ked som mala ja druhe babo, tiež v lete, vyhnala som muža so staršou dcerou k babke na dedinu a to bola pre mna najlepšia dovolenka, byť sama doma s novorodencom

sandey
30. júl 2015

@sissmiss ináč to aj mňa zaujíma, či mám teda muža, syna, babku a deda, keďže bývame V jednom dome na 6 týždňov vysťahovať z domu pod most 🙂

lilimoni
30. júl 2015

@sissmiss autorka je Marie Vagnerova a kniha sa vola vyvojova psychologie, je to ako skriptum na ucm-ke 🙂

sissmiss
30. júl 2015

@lilimoni A kde to tam je? Mam ju doma, pozriem.

lilimoni
30. júl 2015

@sandey niektori su uleteni a sa zabarikaduju fakt v jednej miestnosti. Nic netreba prehanat a mierny pocet ludi je normalna vec 😀

lilimoni
30. júl 2015

@sissmiss skus, mne ju dala kamoska co studila psychologiu, nech si to precitam, ked som tehu bola a toto mi oci vytahalo 😨

lilimoni
30. júl 2015

@sissmiss inak celkom zaujimave citanie to bolo. Tiez som sa dozvedela, ze dieta do 3 ci 4 mesiacov bere matku ako svoju sucast a az potom rozlisuje, ze ono je samostatna bytost a mama tiez 🙂

sissmiss
30. júl 2015

@lilimoni asi som ju slabo citala ked si toto nepamatam. Pozriem a dam vediet ci som to tam nasla a v akom kontexte

martinka13
30. júl 2015

My máme aktuálne 6 ročného a 7 mesačnú. Dovolenku som zamietla aj keď teda má to stojí určité úsilie, nakoľko sme neboli ani minulý rok zas kvôli tehu. Som trochu moc opatrná či sa tohto týka. Ale s mesačným by som v žiadnom prípade nikam nešla.

mabika
30. júl 2015

@martinka13 joj zo 7m by som hned sla 🙂

alietam
30. júl 2015

my sme na dovolenku vtedy nebrali nasu 5 mesacnu dcerku isiel s nami vtedy 3 rocny syn mala ostala u nasich ten tyzden Sice kamosky mi vraveli ze by nenechali doma take male dieta ale kedze som ju nekojila tak sme sa zhodli z e jej bude lepsie doma ako v lietadle a chodit s kocikom setrime teraz na dovolenku kde uz pojdeme s oboma bude mat lepsi zazitok ako ked bola mala

horana
30. júl 2015

Sla som s 3 a pol mesacnym na SK, dobre bolo, taky zapadakov prechadzky pri potoku, v lese..na par dni, vyvetrat hlavu.
S mesacnym by som ale nesla, len taky citak, mali sme co robit aby sme sa zladili v domacom prostredi. Nemala by som na to myslienky, vzdy som mala pocit potreby takeho ustrania a kludu doma.

eri150
30. júl 2015

Nie. Dovody tu uz popísali baby vyššie. Inak sa čudujem, ze o tom vôbec rozmyslas.
Tvoji rodičia ti co na to vravia?

katarina644
30. júl 2015

@barnica no ja by som nesla s mesacnym dietatom. viem chlapi chcu stoj co stoj, im to je jedno. oni maju dovolenku, oni chcu ist prec. ale s mesacnym dietatom to by mi nenavrhol ani moj manzel. takze urcite nie.