icon

Chladné letá pri mori

2. aug 2025

Pri mori som este nikdy nebola, nelaka ma to, pretoze ja neznesiem studenu vodu. Pre mna je voda dobra vtedy, ked v nej mozem byt aj hodinu a nie je mi zima. Cize asi okolo 32-34 stupnov aj ked je vonku do 30 alebo aj nad 30 ale pofukuje pripadne bola predtym tyzden zima.
Ale chcela by som zazit aj more a tiez tam zobrat aj dceru. Dohodli sme sa s manzelom, ze buduce leto by sme sli do Chorvatska, resp. inej destinacie dostupnej autom. Letiet nechceme obaja, manzel viac ako ja, ja by som to mozno aj zvladla.
Len sa tak zamyslam, ze aku asi ma teplotu more v letach ako je napriklad toto. Neviem ako casto prsi a byva chladno pri mori, ale videla som na instagrame, ze toto leto prsi aj tam.
Zazili ste aj uprsane dovolenky, alebo dovolenky kedy more nebolo vyhriate? Co ste vtedy robili, ako ste sa prebavili? Opalovat na plazi sa urcite nebudem. Alebo ste tu take, co tiez nemate radi studenu vodu, ale pri mori vam je dobre? Neviem si vobec predstavit aku teplotu moze mat more. Myslim pocitovo.

Strana
z7
81alena81
4. aug 2025

Ja som zimomriva. Smejeme sa, ze moje miesto je vzdy pri dochodcoch v horucom bazene. Chodievala som aj do Talianska v oblasti Rima a tam uprostred leta bolo fajn more, ziadna studena voda. Tento rok som bola v Bulharsku v Slnecnom pobrezi zaciatkom jula a voda bola fakt tepla, az som sa cudovala. Vraj sa este trosku oteplila. Bulharsko mozem odporucat, my sme boli spokojni. Pokial ide o lietanie... za mna je vacsiie riziko ist autom taku vzdialenost ako letiet. Letela som uz velakrat a super.
Chorvatsko ma studensiu vodu, bacha na to.
Pripadne autom este do Talianska.

dupinka
4. aug 2025

Minulý rok v auguste Korfu teplá voda, až sa nám do mora ani nechcelo. Nedalo sa schladiť- more teplé, vzduch tiež. Za mňa ako za trest.

barbara9456
5. aug 2025

Ahoj, my sme pred mesiacom boli v Bulharsku. Prve dve dni trosku prsalo, ale nebol to žiaden lejak... Trošku popršalo, a zase slniečko. My sme boli vtedy vonku na prechádzke. K teplote mora sa neviem vyjadriť, prrre naás bola super ale nemám ani potuchy, koľko mohla mať stupňov 🤷

dankanka
5. aug 2025
@katica06

Podľa predpovedí malo byt more 25 st. Podľa mňa také teplé more nenájde v autom dostupnej vzdialenosti

@katica06 boli sme v Taliansku autom. Teplé more okolo 30 stupňov bolo. Ani som necítila, že by som sa osviežila..v mori som sedela aj polhodinu..

ivanaks
11. aug 2025

Dva roky dozadu sme boli na dovolenke v Slovinsku. Nekúpali sme sa ani raz, hoci bol august. Pršalo. Keby nebývame u sestry, aj ma to mrzí. Takto ma to nemrzelo, chodili sme na výlety, kým sa dalo. Potom sme už len sedeli u nej doma a sledovali správy, či už končia záplavy a je zjazdná diaľnica na cestu na SVK. Tento rok sme sa kúpali "až" 2-krát, zasa sme vychytali maximálne denné teploty 24 st. (plus chvíľkami dážď) aj voda mala asi toľko. So synom sme v nej na jedenkrát vydržali 1,5 hodiny (potom ma už drkotalo, tak som ho hnala von), zato manžel bol v mori až raz - na 3 minúty po kolená. Preňho ako zimomravca sa tým kúpanie skončilo. Minulý rok bola voda teplá ako polievka. Stále chodíme na to jedno miesto. No a teraz si vyber. 😉

cukroska
12. aug 2025

@anonym_autor Za nás bolo vždy Grécko topka.Vzdy ideálne počasie aj mote teplé. Teda Chorvátsko vždy ľadové more uprostred sezóny.

christie11
12. aug 2025

@anonym_autor ja ti rozumiem. Doma ma virivka 35 stupnov, prechod do mora s max. 26 stupnov asi nedam😀 ked bola studena voda, deti sa hrali v piesku, skumali skaly, vyrabali domceky pre male raky. Ja som sa pridala k nim, citala si alebo som lezala pri brehu,tam sa voda vyhreje.ked je vonku teplo.alebo nafukovacka,padleboard. Ked bola zima, chodili sme do mesta, na trh, pozriet pamiatky. Minuly rok sme boli v chorvatsku, voda studena, ale deti sa vysantili iba tak pri mori, vela sme chodili do miest a raz do zabavneho parku, ked v nasej oblasti prsalo.
Idealne je si v hociktorom state vybrat oblast kde budete mat v okruhu 40 km aj nejake vacsie mesto s pamiatkami a ine turisticke atrakcie. Ked sme boli na Korfu, mali sme uzasnu plaz,teple more, ale byvali sme v zapadakove s malymi potravinami, dvoma restauraciami a barom- nastastie tam bola tepla voda.

johanka21
3. sep 2025
@lucik194

@johanka21 lenze bazeny v lete ziaden hotel nevyhrieva, nato treba pamatat.....

@lucik194 Šibenik - Hotel IVAN - hotel je pri mori a vo vnútri sú krásne veľké kryté teplé bazény, viem, o čom hovorím bola som tam.

lucik194
3. sep 2025

@johanka21 jaska v pohode,ale spocitas ich na prstoch jednej ruky.

simsalabim
3. sep 2025
@christie11

@anonym_autor ja ti rozumiem. Doma ma virivka 35 stupnov, prechod do mora s max. 26 stupnov asi nedam😀 ked bola studena voda, deti sa hrali v piesku, skumali skaly, vyrabali domceky pre male raky. Ja som sa pridala k nim, citala si alebo som lezala pri brehu,tam sa voda vyhreje.ked je vonku teplo.alebo nafukovacka,padleboard. Ked bola zima, chodili sme do mesta, na trh, pozriet pamiatky. Minuly rok sme boli v chorvatsku, voda studena, ale deti sa vysantili iba tak pri mori, vela sme chodili do miest a raz do zabavneho parku, ked v nasej oblasti prsalo.
Idealne je si v hociktorom state vybrat oblast kde budete mat v okruhu 40 km aj nejake vacsie mesto s pamiatkami a ine turisticke atrakcie. Ked sme boli na Korfu, mali sme uzasnu plaz,teple more, ale byvali sme v zapadakove s malymi potravinami, dvoma restauraciami a barom- nastastie tam bola tepla voda.

@christie11 26 stupnov v Jadranskom mori je uplne fajn teplota, ved more nie je virivka 😂 A otuzovanie je zdrave 🙃 Ale kazdy to citi inak.

Strana
z7