Chorvátsko - august 2020
Ahojte zvažujem ci ist ci neist... Do augusta sice ďaleko no treba si oddýchnuť, je to pravda ze je teraz v chorvátsku prazdnejsie a lacnejšie 🙂 ďakujem za každú informáciu 🙂
Pre všetkých, ktorí tvrdia že neísť na základe akej skúsenosti tak reagujú??? Píšem preto, lebo keď sme odchádzali bola som tak psychicky zdeptana čo nás tam čaká že som si musela šmahnuť neurol - kszdu hodinu som počula v správach o Chorvátsku .., a keď sme tam prišli mali sme apartmán boli sme izolovaní od ľudí mali sme svoje jedlo do obchodu sme chodili dokúpiť len základne veci, a pláž sme našli takmer bez ľudí aj to tam ležali hlavne Chorváti podľa značiek aut ., reštaurácie vonku skôr prázdne ako plne .,, je jasne že nepôjdem do hotela keď je takáto situácia, no do hotela idem tu na SR a áno mám fakt obavu pretože to bude preplnene a ak aj sa budem chrániť nikdy neviem kto čo má vedla mna... strašne som si tam oddýchla od tej sprostej Corony a áno ja som tiez chronicky pacient, preto do TAtier medzi masovku má ani nenapadne ísť napríklad
@daniela022 bez toho, aby som sa zastávala CK, lebo upozorniť vás jednoznačne mali...
Ale, situácia je aká je, veľa ľudí vôbec neodcestovalo, zrušili im lety, alebo krajina nie je bezpečná (Bulharsko, Turecko...) a tiež v tom majú veľa peňazí a bohvie čo bude o rok...
Neznechucuj si dovolenku pred odchodom len kvôli nefunkčnej časti rezortu. Každému musí byt jasne, že tento rok to je ina dovolenka. Bez atrakcií, aj stánky a zmrzlina funguju obmedzene. Tvoji chlapi z cviku nevyjde, je tam kopu schodov. Na zo zasa neupozornili nás, že od plaze na izbu bude 250 schodov a ja som anemicka, takze pre mna problém celkom dosť. Ale som rada za 10 dni mora s rodinkou, dobre bolo.
@hettinka mas pravdu, len bola si v strede sezony, my na konci kedy pocasie uz nie je uplne letné... Vsetko chápem, len nie to ze ani kompenzacia žiadna
@kikuta ja myslím, že niektori ľudia vôbec nevedia, ako to je pri mori, nechodia, ale mudrujú. Z dalších hovorí závisť - rozhodli sa z isteho dôvodu neísť, možno im zrušili dovolenku v práci ( lebo 4 mesiace sedeli na ocr), alebo nemajú €, alebo sa fakt boja vírusu, alebo iný dôvod, a teraz majú potrebu sa navazat do tých, co niekam idu. Ja som rada, že v okoli mám normálnych ľudí. Teraz budeme pár dni doma, keby náhodou... ale to by som bola aj po dovolenke tu na SK. Naplánovali sme si nejaké opravy v byte, tak spojíme prijemne s užitočným...
@daniela022 možno Chorváti ešte uvoľnia opatrenia dovtedy a niečo vam už spustia.
@matkahelka vsak prave,ze kazdy ma sediet doma,ak sa toho chceme nejako zbavit. Mali prijat take opatrenia,aby kazdy mohol dovolenkovat len vo svojej krajine. Ja sa korony nebojim,len uz mam plne zuby pocuvat kazdy den odvsadial len o korone.
@marca12 ale to je predsa nerealne v dnesnej dobe. ved tisice slovakov pracuju v zahranici, pendleri dochadzaju denne, ti z bruselu dochadzaju tyzdenne, ti z nemecka a anglicka par krat do roka. nie je mozne zabezpecit, aby kazdy sedel doma. zijeme v 21 stor. chvalabohu, nie pred 1989.
@marca12 akurat som videla reportáž na ta3, kde analyzovali prinesené prípady. Takze GR - 0, HR - 1, BG - 1 prípad. Najviac prinesených z Ukrajiny, Srbska a Česka a nepriniesli zo dovolenkári, ale robotníci. Obviňovať z 2. vlny dovolenkárov, ktorí cestovali do HR autom a tam bývali v poloprázdnom hoteli lebo apartmáne, sedeli na plazi s 10-20 metrovým odstupom, je úplne mimo.
Inak, najvyšší podiel na šírení choroby majú rodinne oslavy, svadby alebo aj pohreby, kde sa stretne rodina z viacerych miest a zahraničia, pije sa, spieva sa, tancuje, ľudia sa dotýkajú, bozkávajú... A tie nikto nezakazuje. Ak nejaká 2. vlna bude, nadavajme na nezodpovedných občanov, ktorí organizujú oslavy. Vid prípad z Liptova a z Myjavy.
Vysoko rozikova je tiež návšteva diskotéky a kostola.
@daniela022 riešila si to po telefóne?ja by som išla osobne a aspoň mini kompenzáciu si pokúsila vydupat.Alebo si pozri SACKU ako tam je vysvetlené obmedzenie sluzieb.Tiez chodíme koniec augusta a tiež vždy hľadám hotel s bazénom, keby bolo počasie horšie aj minulý týždeň kamarátka písala, že im 3 dni v HR poprsalo a ochladilo sa a to je vrchol leta.
@eliska13 dakujem, urcite pojdeme
@pribinak my sme v tucepi.horuco a voda velmi prijemna. ludi vela. a su tu aj nemci, niektori maju prazdniny od 15.jula. ale najviac slovakov a cechov.
@matkahelka tak tu nemocníc vôbec neregistrujeme. Naši, Češi, Poliaci, bosniaci a pár Srbov. Možno ešte nejaké dve národnosti ktoré nedokážem určiť, jaj a ešte pár maďarov
@matkahelka že nemocníc 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Myslela som Nemcov
Tento rok by som nesla do Chorvatska, ale ani nikde do zahranicia.
@sandrika1986 a ako dovolenkujes?

@hettinka aj my mame deluxe apartmán... Ale je to vrchol ze neupozornia ani. Vyberali sme hotel kde mozeme aj toto využiť, fitnes tiez, moji chlapi denne cvicia, tak sa tesili ze pocas dovolenky nebudú mať pauzu. Mohli sme si vybrať lacnejší hotel bez rychto služieb. Chovaju sa otrasne k zakaznikom, nesnazia sa vobec riesit situáciu, asi si neuvedomuju ze o kopec klientov pridu a mozu mozno aj zatvoriť o rok.